Ingezonden column: IK KIJK UIT NAAR VVV-VENLO – SC HEEREVEEN

Druilerig weer, nog geen vakantie. Het Zomerparkfeest, Ossefeesten, en wat nog meer in de regio, staan te wachten om de bierkranen open te zetten.

Augustus wordt een fantastische zomermaand waarin ik net als vele anderen ga genieten van een welverdiende vakantie. Als rasechte Venlonaar probeer ik mijn vakantie al jaren rond het Zomerparkfeest te plannen. Nee, ik ben verder absoluut geen bovenmatige cultuurliefhebber. Ik ga niet tijdens dat feest lopen van het ene naar het andere podium. Ik sta ergens bij een bar en totdat ik honger krijg of moet pissen zal ik niet meer dan een paar meter van deze bar verwijderd staan.

Zolang de muziek mij niet gaat irriteren ouwehoer ik een eind weg met alle (vage) bekenden die je in vier dagen tegenkomt. Behalve op twee momenten. Dat ene moment is donderdagavond. Dan sta ik in de buurt van het podium waar ik luister en kijk naar (Zoemaar). Leuke muziek, leuke teksten, en sinds het stoppen van Neet Oet Lottum mijn favoriet in het Venloosche.  Het tweede moment zal zaterdagavond zijn. Om 19.45 u. trapt VVV-Venlo af voor alweer de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Dan is VVV-Venlo te gast in Arnhem waar Koelie moet wedijveren met een roofvogel met een kap op zijn kop. Dat is tevens de enige overeenkomst tussen die twee, ze dragen allebei een kap op de kop. Stiekem kijk ik dan regelmatig op mijn smartphone naar de tussenstanden.

Ben ik dan al in hogere voetbalsferen??? Nee, totaal niet. Ik vind de start van de competitie in augustus waardeloos. Voetbal hoort een uitlaatklep te zijn na een week hard werken in een periode dat het leven zijn normale gang gaat. Want voetbal hoort bij mijn dagelijks leven, zoals je ook iedere dag moet werken, eten, het gezeik van je omgeving aanhoren. En ja, in augustus heb ik vakantie en dan komt  van hard werken niet heel veel terecht. Behalve dan hard werken om de kater kwijt te raken (veel water, paracetamol, of gewoon beginnen waar je geëindigd bent).

Ik heb nog meer redenen om niet blij te zijn met de start van de competitie in augustus. Niemand zou het een paar jaar geleden bedenken dat onze selectie door Nigeriaans toedoen verzwakt zou zijn bij de competitiestart. En hoe, onze kleine Musa staat garant voor spektakel, mooie acties, er gaat veel dreiging vanuit, hij scoort, en laat zijn Nigeriaanse boezemvriend beter spelen in de punt van de aanval. Dat we hem die eerste weken missen is heel erg jammer.

Ook jammer is dat de transfermarkt pas op 1 september dicht gaat. Vaak wordt het volgende gezongen door onze supporters: “We are VVV, who the fuck are you.” Wat betreft de transfermarkt hoeven wij dit soort arrogante teksten niet te hanteren, wij staan helemaal achteraan in het rijtje te wachten totdat menig club net voor het einde van de transferperiode enige ballast overboord gooit. Voor ons bruikbare spelers, maar helaas wel pas inzetbaar als de competitie al lang en breed onderweg is.

Toch zit er ook iets positiefs aan het begin van dit seizoen. Terwijl ons elftal nog niet compleet is, niet is ingespeeld en warmgedraaid, krijgen we drie mooie oefenpotjes te zien. Ajax, Twente en PSV. Ja, oefenpotjes. We gaan kansloos verliezen van deze tegenstanders die hun selecties al lang en breed op de rit hebben staan. Daar hoeven wij het niet te halen. Dan kunnen en mogen we nog leren van onze fouten. Oké, tegen FC Utrecht zou een stunt mooi zijn. En met Vitesse treffen we de enige “concurrent” in augustus. Hoe anders was de start vorig seizoen. NEC, Heracles, ADO en NAC waren toen onze tegenstanders. Als we na 11 september met een paar schamele puntjes onderaan de ranglijst staan is dit nog helemaal niet erg. Pas dan begint het seizoen echt. Thuis tegen SC Heereveen. Zou Ron Jans er dan nog zitten?
TOT VOLGENDE KEER!

PS: Ondanks alle transfers maak ik mij wel zorgen dat geen door VVV-Venlo zelf opgeleide speler een onomstreden basisplaats heeft in ons elftal. Staan die talenten ook allemaal op het Zomerparkfeest soms?

Leave a Reply