Ingezonden: Dankzij dit technische beleid, is degradatie bijna een feit

Al meer dan 30 jaar kom ik in de Koel. Toegegeven, in de hele slechte jaren ben ik enkele seizoenen niet of nauwelijks geweest. Voor vele die hard supporters ben je dan wellicht geen echte supporter. Als excuus zou ik kunnen aangeven dat ik al meer dan 15 jaar niet meer in Venlo woon, wat in de praktijk betekent dat ik 250 km in de auto zit om een wedstrijd van VVV te bekijken, maar dat doe ik niet. Tot vorig seizoen reed ik met veel plezier naar de Koel. Gezellig wat ouwehoeren met vrienden en oude bekenden onder het genot van een biertje en een halfgare bockworst.

Soms kregen we een mooie wedstrijd voorgeschoteld, soms was het maar matig, en als we echt pech hadden was de wedstrijd niet om aan te gluren. Dat wij als VVV supporters meer nederlagen dan overwinningen krijgen voorgeschoteld in de Eredivisie, vind ik helemaal niet erg, dat is ons lot dat wij als VVV supporter met ons meedragen. De voorgaande jaren waren een genot om mee te mogen maken. Wat mogen wij trots zijn dat wij een speler als Honda hebben zien spelen. Langzamerhand begin ik mij echter af te vragen of Honda niet indirect de oorzaak is van de huidige dramatische prestaties van VVV. Ik zal proberen uit te leggen waarom ik dit vind.

Na het Honda tijdperk zijn containers vol met exotische spelers gearriveerd in Venlo in de hoop dat er weer een financiële klapper gemaakt kan worden. Of deze spelers bij VVV passen en of je met deze jonge onervaren spelers in staat bent om tegen degradatievoetbal te knokken daar is volgens mij niet over nagedacht bij VVV. Hierdoor staat er nu een onevenwichtig elftal in het veld dat totaal niet eredivisie waardig is. Ik vind het niet van voetbaltechnisch inzicht getuigen dat onze defensie niet is versterkt ten opzichte van vorig seizoen. El Akchaoui is vertrokken en daarvoor heeft VVV Andrea Mei teruggehaald.
Tsja, dan vind ik het niet vreemd dat er dit seizoen alweer 40 tegentreffers zijn geïncasseerd door VVV. Mijn bescheiden mening is dat Hai Berden ( ik kan me niet voorstellen dat Captein de afgelopen jaren veel te vertellen heeft gehad) een totaal verkeerde route is ingeslagen en zich gek heeft laten maken door externe adviseurs ( bedankt Nol Hendriks, Uchebo en N’ kume waren geweldige versterkingen). Ik kan helaas niets anders dan VVV op voetbaltechnisch gebied een dikke onvoldoende geven. Een laatste plaats op de ranglijst is wat mij betreft een overduidelijk bewijs dat deze ingeslagen koers niet de juiste is.

Een groot gevaar is dat Berden niet beseft dat VVV met dit beleid in rap tempo goodwill afbreekt en vervreemd van haar supporters en sponsoren. Als ik recent dan in VI een interview lees dat Berden constateert dat VVV een groeiende achterban heeft en dat VVV hiermee prima communiceert, begin ik langzaam toch vraagtekens te zetten bij de kundigheid van Hai Berden. Hai het is twee voor twaalf. Alleen jij kunt op dit moment de club redden. Zorg eens voor een goede technische man, en geef hem de vrijheid beleid te ontwikkelen. Zorg eens voor een goede scouting en een goede jeugdopleiding. Er stromen regelmatig jeugdspelers door maar (met alle respect) spelers zoals de Regt, Dadda, Verbeek zijn geen eredivisie waardige spelers. En vooral, ga eens communiceren met je achterban in plaats van praatjes te verkopen in de pers.

Pascal Vanderlinden

Leave a Reply