Inspiratieloos VVV-Venlo onderuit tegen ADO Den Haag

Afgelopen zondag speelde VVV, in een leeg Cars Jeans Stadion, tegen ADO Den Haag. En dat werd opnieuw geen spektakel: door de Haagse overwinning kent VVV de slechtste reeks in de Eerste Divisie sinds 2000-2001.

De wedstrijd begon vrij aardig. Binnen 20 seconden kwam, na een goede bal van Sven Braken, Yahcuroo Roemer een-op-een met keeper Luuk Koopmans. De inzet van de vleugelaanvaller was helaas te zwak, waardoor de openingstreffer uitbleef. Slechts één minuut later was het weer Roemer die doorkwam aan de linkerkant, maar opnieuw was zijn schot te slap.
De eerste kans van ADO bleef ook niet lang uit. Thomas Verheydt won het duel van Brian Koglin, waardoor hij Sem Steijn in stelling bracht. De ex-VVV’er kon tot twee keer toe Mitchell van Rooijen véél te eenvoudig uitkappen, waarna hij de bal met een lage schuiver binnenschoot, 1-0. Ook keeper Delano van Crooij – die de voorkeur kreeg boven Lukas Zima – ging niet helemaal vrijuit.
Hierna kende VVV een matige fase – vooral verdedigend was het erg instabiel. Na een kwartier was het, door matig dekken van Dekker, Vicente Besuijen die een opgelegde kans kon benutten, maar gelukkig wist Van Crooij de inzet te stoppen.

Daarna oogde VVV wat angstig. Er volgde een fase van eindeloos breien, waar het steeds wachten was op het moment dat één van de aanvallers de bal verspeelde. Buiten een foutieve terugspeelbal van Koglin, waardoor Van Crooij een doelpunt ternauwernood moest voorkomen, gebeurde er niet veel meer in de eerste helft.

In het eerste kwartier na de hervatting zette de trend zonder pit en inspiratie door. In de 58e minuut kwam er wat meer drive in de ploeg. De matig spelende Braken en Roemer werden naar de kant gehaald, waar ze vervangen werden door Thijme Verheijen en Levi Smans. En door hun strijd kwamen er razendsnel twee dotten van kansen. Eerst was het Verheijen die niet genoeg kracht tegen een voorzet wist te krijgen, waardoor de Haagse keeper het schot kon tegenhouden. En amper één minuut later was het Smans die een oplegde rebound niet wist te benutten. Het leek alsof VVV wat meer grip kreeg op de wedstrijd.
Dit was echter niet van lange duur. In de 65ste minuut haalde Koglin – die een uiterst matige wedstrijd speelde – heel opzichtig Ricardo Kishna neer, waardoor de bal op de stip ging. Vanaf elf meter bleef Verheydt rustig, 2-0. En toen leek er iets te knakken bij de spelers, er zat geen enkel sprankje hoop meer in. Buiten een omhaal van Verheydt, die een paar meter naast het doel ging, en een afgekeurde goal van Steijn, bloedde de wedstrijd vrij snel dood.

En zo verliest VVV dus weer – nu al vijf (!) competitiewedstrijden op rij. En dit is toch een realisatiemomentje: waar gaat het steeds fout? Is dit gewoon het niveau van deze selectie? Is dit falen van de technische staf? Hadden we te hoge verwachtingen? Ik weet het niet. Maar dat er iets moet gaan gebeuren, is een feit. Of het nu een ’tussenjaar’ is of niet, een 16e plek is alsnog beschamend.
Volgend week vrijdag staat de wedstrijd tegen het goed spelende FC Eindhoven op het programma. Gaat dat dan eindelijk de ommekeer worden?

Wedstrijdverloop: 4′ Sem Steijn, 1-0. 66′ Thomas Verheydt (P), 2-0.

Gele kaarten: Michael Mulder, Mitchell van Rooijen en Stan van Dijck.

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Janssen (72′ Leliendal), Koglin, Van Dijck, Dekker; Post, Van Rooijen, De Boer; Roemer (58′ Verheijen), Braken (58′ Smans) en Schroijen.
Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Mulder, Matthys, Mulder, Amofa; Breinburg, Bourard, Steijn; Kishna (77′ Catic), Verheydt (89′ Rottier) en Besuijen.

31 Responses

 1. FC VVV03

  Dit kun je toch niet een heel seizoen lang een overgangsjaar gaan noemen. Dat je de eerste 8 niet haalt prima. Maar het doel van een overgangsjaar is wel dat men langzaam aan beter word en groeit, zonder dat je naar de ranglijst kijkt. Ook dat is nu totaal niet zichtbaar. Geen idee, geen visie, geen lijn, geen plan. Noem het maar hoe je het noemen wilt, maar ik zie geen een jongen in deze selectie , waarvan ik zeg leuke voetballer. Het blijft allemaal maar oppervlakkig en zonder rendement. Wat een matig jaar gaat dit worden zeg…. Hoe ver kan je als club zakken binnen een jaar tijd!

  1. kuebke

   Volledig mee eens .
   Dat zie je wel hoe ver je kunt zakken en ik denk dat ze nog wel meer gaan zakken.
   Ze mogen blij zijn dat ze niet kunnen degraderen anders waren ze zeker één van de kandidaten.

   1. Toen voetbalden we ook kut inderdaad. Maar de zestiende plaats in de Eredivisi of de zestiende plaats in de KKD is toch nog een verschilletje.

 2. RuiverCity

  Je vraagt je echt af wat ze de hele week op de training doen. Het hele seizoen nog niet één fatsoenlijke corner.
  Jos zet spelers op de verkeerde plek. Houd eens op met de jeugd, Je komt ervaring en gogme te kort. Ben benieuwd wat de positivo’s nu weer gezien hebben. We staan op de plek waar we horen. Niet meer, niet minder.

   1. Aangezien sommige mensen hier hun geel-zwarte leesbril weer op hebben zal ik het even verduidelijken: VVV zou op basis van de selectie ergens tussen de subtop en de middenmoot moeten staan. Op basis van het vertoonde spel staan we nu echter geheel terecht op de zestiende plaats.

 3. twiggy11

  Jos moet eens ophouden met iedere week andere spelers op te stellen zo krijg je nooit een in gespeeld team Sorga weer gescoord las ik nou dat is toch niet moeilijk om schrooien op de bank neer te zetten en Decker speelt 5 of 6 jaar bij vvv ik kan niet zeggen dat hij in al die jaren wat geleerd heeft blijkbaar is de trainer toch niet zo goed als we dachten we staan op plaats 16 ik denk dat iedere trainer uit de amateurs dat wel kan evenaren.

 4. Godfried

  Tja, wat valt er over gisteren te zeggen. We scoren niet. Denk dat dit het grootste probleem is. Maakt Roemer die eerste bal, dan krijg je een heel andere wedstrijd. Niet dat ze dan ineens de sterren van de hemel spelen. Maar voor het zelfvertrouwen is dat natuurlijk wel goed. Nu mis je jouw eigen kansen en het eerste de beste schot van Ado gaat erin. (hier ging de keeper overigens niet vrijuit… Net zoals bij de derde (afgekeurde) goal).

  Verder lijkt het inderdaad alsof het team zich niet echt ontwikkeld. Ik zie geen vooruitgang. Geen lijn en systeem. Nog steeds lijkt het op toeval voetbal. We schieten de bal naar voren en hopen dat iemand voorin het sprintduel wint. Dit valt me gewoon erg tegen en had toch wel wat meer verwacht van dit jaar tot dusverre.

  Denk dat de leiding een grove inschattingsfout heeft gemaakt m.b.t. het algehele niveau in de KKD.

 5. Oelie op zuid

  Ik heb net de samenvatting gezien. Het probleem is niet de achterhoede, maar het scorend vermogen van onze aanvallers. De erste goal was een zware inschattingsfout van van Crooij..
  Ook het middenveld maakt een zwakke indruk. Post is duidelijk op zijn retour en heeft geen steekbal of een pass in de benen. De Boer kan over zes meter nog geen eigen speler aanspelen en Schroijen? Tja wat moet ik daarover zeggen?
  Roemer veel dreiging maar daarna schopt hij nog geen deukje in een pakje boter. Als vvv de kansen had benut had na drie minuten al 0-2 op het scorebord gestaan.

 6. Godfried

  ps. we roepen al een half jaar dat het een team in opbouw is. En dat klopt natuurlijk ook. Maar probeer straks eens versterkingen aan te trekken als je 16e in de KKD wordt. Dat gaat je niet lukken. Er is dan geen goede speler die interesse heeft om naar Venlo te komen. Je bent alleen interessant voor goede spelers of talenten als je op z’n minst meedoet voor nacompetitie (of een zak met geld kunt bieden. maar dat is bij VVV ook niet het geval). Zelf houd ik inmiddels al rekening met jarenlang bivakkeren in de krochten van het betaalde voetbal. Alle stadionplannen (nieuwbouw of renovatie) gaan daarbij uiteraard ook weer de koelkast in. Eeuwig zonde.

 7. chretien

  De “fans” roeren zich behoorlijk. Iedereen vergeten dat we na degradatie alle, of bijna alle contractspelers hebben weggestuurd? Noodgedwongen, omdat we niet failliet willen gaan? Dat degenen die bleven niet per definitie de beste spelers zijn? Een understatement!
  VVV bouwt aan een nieuw team en heeft geen geld om spelers te kopen. We doen het met de jeugd aangevuld met een enkele transfervrije speler. VVV heeft support nodig, geen gezeur over spelers die niet deugen. En het trainersteam is het allerbeste wat wij kunnen krijgen. Remember, Maaskant, de Koning….. FORZA VVV!

  1. Godfried

   Beste Chretien, sorry, maar dat is werkelijk pertinente onzin.

   Dat enkele spelers zijn weggestuurd is natuurlijk geen excuus. Spelers als Schmitz, Hunte, Arias en John kwamen te kort voor de eredivisie. Maar denk dat die nu van absolute meerwaarde zouden zijn geweest.

   Daarbij heeft VVV de 7e begroting van de KKD. Er is dus meer geld dan 12 andere clubs. Ook heeft VVV een aardige cent gekregen voor Giakoumakis. Ik snap dat je dit niet een op een uitgeeft aan je selectie. Maar toch, het is geld.

   En bouwen aan een nieuw team is natuurlijk helemaal waar. Maar bouwen met enkel jeugdspelers is gewoon dom. Dat is voor de competitie meermaals door verschillende mensen aangegeven. Overal waar ’té’ voorstaat is fout. Helaas is dit bij VVV heel veel het geval: te veel huurspelers, te veel buitenlandse spelers, nu te veel jeugdspelers… Je moet balans hebben in je elftal. Dat is er niet. Dat is er volgend jaar ook niet. Sterker nog, ik durf te wedden dat eens Smans en Essanoussi wel eens kunnen vertrekken komende zomer. Dan ben je de meest getalenteerde jeugdspelers kwijt en kun je weer ‘opnieuw’ beginnen. En zoals gezegd, wie wil er naar VVV als ze 16e eindigen? VVV heeft inderdaad support nodig. Maar dat betekent niet dat je de ogen moet sluiten en alles ok moet vinden. Men mag best kritisch zijn. Vooral als je van de laatste 23 wedstrijden er slechts 5 hebt weten te winnen op het laagste profniveau in Nederland.

   1. DeOtjes

    Het geld van Giakomakis kwam pas heel laat binnen. Dat zit dus zeker niet in de spelersgroep (tenzij in salarissen om de begroting te dichten). Laat je die 2,5 miljoen weg dan blijft er niet zoveel meer over.

  1. chretien

   Je gaat voorbij aan het feit dat Maaskant en de Koning totaal andere selecties hadden. Beide seizoenen een selectie goed voor plaats 11-15. wat Luhukay voor zich heeft staan zijn (vooral jonge) spelers van een ander kaliber. Wie weet gaat de helft van deze jonge spelers stappen maken. Dat kan, maar is geen zekerheidje. En, nogmaals, VVV heeft geen geld om spelers van een hoger niveau te kopen.

   1. zuid1

    Luhukay werkte toch met dezelfde selectie als de Koning? Dat hij daar niks van kon maken snap ik nog maar wat VVV dit seizoen laat zien is gewoon ver beneden de maat. Je kunt wel alles positief maken maar je mag toch gewoon zeggen dat het kut gaat? Dat maakt me niet minder supporter van deze club maar op dit moment zie ik de spelers geen stappen maken.

  2. Koelie

   Haal die wedstrijden van vorig jaar er maar af. Van die stront die De Koning en Valckx hadden achtergelaten was niks meer van te maken. Dit seizoen hebben we gewoon weer slecht ingekocht en dan zak je als een baksteen.

   Ik zou in elk geval niet meer met Post , De Boer en Van Rooijen op middenveld spelen. Dat is gewoon te weinig creatief. Aangezien De Boer nog helemaal niets goed heb zien doen, zou ik hem laten banken. Voorin Sorga en hangend Smans. Braken als kapstok werkt ook niet. Dan maar als eventuele pinch hitter.

   De hele linkerkant is een probleem. Laat Verheijen maar staan, daarachter Janssen. Schroijen linksback hebben we nog niet geprobeerd. Een laatste kans op zijn oude positie. Veel slechter kan haast niet.

   Met deze wisselingen heeft Jos dan bijna alles geprobeerd. Als dat niet lukt, kan hij Verbong nog proberen als spits.

   Zou Stan al nieuwe lijstjes hebben?

 8. RuiverCity

  Dat je tijdens de voorbereiding niet ziet dat je met 5/6 jeugdspelers in de basis aan het het seizoen kunt beginnen, zegt genoeg over het voetbalinzicht op den Berg.
  Dat VVV een keeper gaat halen in verwegistan die minder is dan vele keepers uit de tweede divisie zegt ook genoeg.
  Dat VVV totaal geen ervaring en fysieke spelers heeft gehaald is oerdom. De jeugdspelers had je langzaam kunnen brengen. Nu spelen ze vanaf augustus. Ik voorspel nu al, omdat ze zoveel wedstrijden op dit niveau niet gewend zijn, dat er dadelijk veel lichamelijke klachten gaan komen.
  In de winterstop zullen spelers niet staan te trappelen om naar de nummer 16 van de KKD te komen.
  De trap omhoog, was het toch….pffttttt

  1. DeOtjes

   Dat had toch niemand verwacht ? Op Roemer en Janssen na ? Maar ik verwacht wel van jeugdspelers dat ze veel meer energie geven tijdens een training en wedstrijd. De volwassenheid om dit te doseren komt later. Kijk naar de ontwikkeling van Sem Steijn. Rende zich bij VVV ook helemaal het apelazeres, nu een paar jaar later bij ADO zie je veel slimmere loopacties.

   Maar wat mis ik een speler als Seuntjes. En dan bedoel ik qua spelinzicht. Iemand die het spel snel kan verleggen en de vrije man ziet. Iemand die de bal kan aannemen en vasthouden, zoals verheydt (??) deed bij ADO.

 9. Klopt zeker, we missen een speler als Seuntjes inderdaad met spelinzicht, de bal kan vasthouden, het spel kan verleggen en een fatsoenlijke steekpass kan geven. Essanoussi gaat dat misschien wel worden, maar moet tactisch nog heel veel leren, maar als je hem niet opstelt leert ie het sowieso niet. Luhukay ziet meer in de Boer heb ik het idee, nou, ik niet. Hij moet iets hebben, anders hadden Swansea en ADO hem niet gescout, maar als gewone voetballiefhebber zie ik het niet. Van Rooijen heeft dat misschien een beetje, maar is toch iets meer een type Post en nog te onervaren. Een speler met die kwaliteiten die er gelijk staat is moeilijk te vinden, vaak onbetaalbaar of wil gewoon niet voor ons spelen…

  1. DeOtjes

   Klopt ook. Vraag me af of Braken dat niet zou kunnen. Met Sorga in de spits.

   De noodgrepen van Jos met Roemer op links en Schroijen op rechts zijn ook niet de juiste zetten om het scorend vermogen op te voeren. Volgens mij ontbreekt het meer aan een middenvelder die in de 16 komt om vanuit de 2e lijn gevaar te stichten.

   Daarachter een blok met Post en van Rooijen of Post en Jansen en Leliendal als linksback.

 10. FC VVV03

  Van Rooijen onervaren? Die jongen heeft meer dan 100 wedstrijden KKD in de benen hoor. Ik had eigenlijk van spelers als de Boer, Schroijen, Braken en van Rooijen wel verwacht dat het voor deze jongen groep dragende spelers zouden zijn. Ondanks hun eigen leeftijd. Maar niets van dat zie je terug op het veld. En wij jaren geleden ons wel eens kapot ergeren aan spelers als Leemans, Post Opoku en Seuntjens na een mindere pot. Man wat had ik nu graag spelers van dat kaliber willen zien in de koel.

 11. 81 wedstrijden bij vooral Jong Utrecht om precies te zijn. Onervaren in die zin dat hij nog niet een dragende speler was bij een club uit het linker rijtje van de KKD, maar dat zijn wij inmiddels helaas ook niet meer…Hij speelt nu tenminste eindelijk en hij bevalt mij wel. Natuurlijk liet hij zich wel erg gemakkelijk uitkappen door Sem Steijn, maar dat kan een keer gebeuren en hij mag het nu laten zien wat mij betreft.
  Ik heb het hier vaak gelezen dat mensen helemaal klaar waren met Leemans, Seuntjes en vooral Opoku, ik deelde die mening toen niet…
  En de spelers waarvan jij had verwacht dat het dragende spelers zouden zijn, daar ben ik het wel mee eens, wat dat betreft valt vooral Schroijen erg tegen…
  Braken geef ik nog even het voordeel van de twijfel en over de Boer heb ik genoeg gezegd hier…

Leave a Reply