Inspiratieloos VVV verliest met grote cijfers bij Feyenoord: 6-0

Na de uitschakeling in de beker tegen Vitesse kon de focus weer worden gelegd op de Eredivisie. De strijd om handhaving werd hervat op bezoek bij Feyenoord. De wedstrijd in De Kuip begon zaterdagmiddag om 16:30 uur.

VVV-Venlo stapte met maar liefst zes man minder de bus in dan normaal. Leon Guwara, Tristan Dekker, Zinédine Machach, Anastasios Donis, Vito van Crooij én Giorgos Giakoumakis waren allen afwezig in Rotterdam-Zuid. Het betekende dat trainer Hans de Koning met een gehavend elftal begon aan de wedstrijd. De verdediging en het middenveld waren ongewijzigd ten opzichte van de midweekse bekerwedstrijd, maar in de aanval kregen Hunte, Arias en John de kans om zich vanaf het begin te laten zien.

Exact om 16:30 uur floot scheidsrechter Edwin van de Graaf voor het begin van deze wedstrijd. Beide teams zaten in een klein dipje en het was de vraag wie daar het beste mee om zou gaan. De beginfase was in ieder geval uiterst tam en met name de thuisploeg zat er nog niet echt lekker in. VVV kwam een aantal keer op de helft van de Rotterdammers en voetbalde goed mee. Verder dan een mislukte kopbal van Hunte kwamen de Venlonaren echter niet.

Aan de andere kant was de eerste de beste kans van Feyenoord wel gelijk raak. Pachonik leidde ongelukkig balverlies waardoor Sinisterra vrij door kon lopen. De Colombiaan was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Toornstra. Met een bekeken schot verschalkte hij Kirschbaum en zette Feyenoord daarmee op een 1-0 voorsprong. Absoluut onnodig. Maar de Venlonaren hielpen de tegenstander daarmee wel in het zadel. Ook de volgende mogelijkheid werd namelijk bijna gepromoveerd tot doelpunt. Kökcü kon zonder tegenstander in de buurt het hele middenveld oversteken en besloot het maar eens van afstand te proberen. Zijn poging kon nog net tot hoekschop worden verwerkt. Veel baatte het niet, want de hoekschop ging er wél in. Berghuis legde de bal precies op het hoofd van Geertruida en op deze inzet had Kirschbaum geen antwoord. Zo ging Feyenoord bijzonder effectief met de kansen om, maar liet VVV zich ook wel erg makkelijk aftroeven. En hoewel de beginfase dus zeker perspectief bood, leek het na 19 minuten al een gelopen zaak.

Na precies een halfuur spelen lag doelpunt nummer drie er al in. Nadat Schäfer balverlies had geleden, kwam Linssen na een diepe bal oog in oog met Kirschbaum te staan. Natuurlijk werd dit buitenkansje verzilverd door de oud-speler van VVV. Ongelofelijk wat VVV aan het doen was deze middag. Voorzichtig werd er al gedacht aan een andere wedstrijd dit seizoen tegen een topclub, maar zover zou het hopelijk toch niet komen. Feyenoord speelde nog niet eens op 70%, maar kreeg amper tegenstand van de Venlonaren. Slecht uitspelen van de kansen en een aantal goede reddingen van Kirschbaum hielden de stand nog een beetje dragelijk.

Toch, hoe gek het misschien ook klinkt, was VVV absoluut niet kansloos in De Kuip. Wel voor een resultaat met deze tussenstand uiteraard, maar de Venlonaren kwamen toch een aantal keer met veel man voor de goal van Marsman. Helaas ontbrak het aan concentratie en misschien wel gewoon kwaliteit om daadwerkelijk een doelpunt te scoren. Wie weet lukte dit in de tweede helft wel. Na precies 45 minuten spelen klonk namelijk het fluitsignaal voor de rust. Een ongelofelijk matige prestatie van de mannen van De Koning. Het openingsdoelpunt van Toornstra viel uit de lucht, maar daarna liet VVV zich kinderlijk eenvoudig naar de slachtbank leiden. Met een 3-0 achterstand mochten de gasten dan ook niet klagen. Hopelijk donderde het flink in de kleedkamer en kon VVV zich na rust toch nog enigszins herstellen.

De tweede helft begon eigenlijk precies hetzelfde als de eerste helft. Zeer gezapig met VVV als licht bovenliggende partij. De Venlonaren kregen zowaar een aantal kleine kansjes. Een vrije trap van Shabani die ruim naast ging en een hoekschop leverden jammer genoeg geen groot gevaar op. Het feit dat we deze ‘mogelijkheden’ benoemen zegt eigenlijk genoeg. Maar VVV voetbalde daadwerkelijk een stuk beter dan in het eerste bedrijf. Ook het volgende moment van opwinding vond namelijk plaats voor het doel van Marsman. Via de scrimmage kwam de bal voor de voeten van Hunte die in het strafschopgebied stond, maar voordat hij wilde uithalen ging hij neer. Iedereen met een blauw shirt aan schreeuwde om een penalty, maar de scheidsrechter wilde van niets weten.

Waar VVV dus op zoek was naar de eretreffer, viel hij voor de vierde keer aan de andere kant. De voorzet van Berghuis kon ternauwernood nog worden verdedigd door Da Graca, maar de Zweed legde de bal daarbij precies voor de voeten van Toornstra. Die kon van een meter of dertien vrij uithalen en scoorde zo zijn tweede van de middag. Tegen de verhouding in wederom, maar als het in beide helften gebeurt, kun je het moeilijk toeval noemen.

Meteen na het doelpunt ging De Koning drie keer wisselen. De lichtgeblesseerde Post werd naar de kant gehaald, evenals Pachonik en Hunte. Hun vervangers waren Janssen, Kum en Roemer. Het had helaas geen effect, integendeel zelfs. De aanvoerder van de tegenstander, Steven Berghuis, had nog geen doelpunt gemaakt en besloot hier maar eens verandering in te brengen. Zonder dat er ook maar iemand in de buurt stond kon hij de bal een aantal keer goed leggen en de bal op karakteristieke wijze in de lange hoek krullen: 5-0. En dan moest er nog een kwartier gespeeld worden. Intussen mocht ook Essanoussi voor de tweede keer dit seizoen zijn opwachting maken. Het jeugdexponent kwam in de ploeg voor Shabani. Ook de vijfde en laatste wissel aan de zijde van VVV volgde niet veel later. Swinkels kwam binnen de lijnen voor de beste man bij de Venlonaren, Christos Donis.

Inmiddels beperkten de Venlonaren zich echt alleen maar tot verdedigen. De wedstrijd speelde zich in de slotfase voornamelijk af op de helft van VVV en het was wachten op de zesde goal voor Feyenoord. Die kwam er vijf minuten voor tijd ook nog. Omdat iedere corner gevaarlijk was, leverde ook deze hoekschop een grote mogelijkheid op. Botteghin schudde Gelmi, die zomaar uit het niets op de grond ging liggen, makkelijk van zich af en knikte de 6-0 binnen. Godzijdank bleef het daarbij. Een dramatische vertoning werd zo afgesloten met een ruime nederlaag.

Wat een lijdensweg was het vandaag. Verliezen op bezoek bij Feyenoord is uiteraard geen schande, maar de manier waarop dat deze keer gebeurde was dat wel. Geen greintje strijd en inzet was te bekennen en Feyenoord kon op halve kracht VVV vernederen. Natuurlijk is de wedstrijd van aankomende dinsdag een stuk belangrijker en waarschijnlijk speelde dit ook mee in de koppies van de Venlonaren, maar dat is geen excuus om zo onwaarschijnlijk inspiratieloos te spelen. Maar goed, het is zaak om lering te trekken uit deze wedstrijd en dinsdag met een andere mentaliteit aan de wedstrijd te starten. Dan staat namelijk de wedstrijd tegen directe concurrent Sparta Rotterdam op het programma.

Feyenoord-VVV-Venlo 6-0 (3-0)

Scoreverloop:

’14 Toornstra 1-0

’19 Geertruida 2-0

’31 Linssen 3-0

’62 Toornstra 4-0

’73 Berghuis 5-0

’85 Botteghin 6-0

Opstelling Feyenoord: Marsman, Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia (Haps ’70), Toornstra, Fer (Diemers ’70), Kökcü (Teixeira ’77), Berghuis, Linssen (Bozenik ’70), Sinisterra (Jörgensen ’77)

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik (Kum ’63), Gelmi, Da Graca, Guwara, Post (Janssen ’63), C. Donis (Swinkels ’80), Shabani (Essanoussi ’73), Hunte (Roemer ’63), Arias, John

65 Responses

 1. Louis van Gaal

  Schandalig. Dramatisch. Amateuristisch. Man,man,man… zeg het maar. Kirschbaum, die stond er maar kon aan geen van de 6 doelpunten iets doen. Maar de overige 10 met als absolute “uitblinkers” Gelmi, Arias, Hunte en niet te vergeten Schäfer ( Lukas Schmitz moet toch wel echt hoooooooopelooos uit vorm zijn dat die niet linksback staat ) waren nog niet van het niveau van een 3e klasse amateurclub. 1-0 Pachonic persoonlijke fout, 2-0 Schäfer persoonlijke fout, 3-0 Gelmi persoonlijke fout, Post ligt geblesseerd op de grond maar zijn “team” speelt lekker door… counter en 4-0, 5-0 Schäfer kopt maar half en in de voeten van Berghuis die meer dan voldoende tijd krijgt om prachtig te scoren, 6-0 Gelmi valt als een D pupil. Maar wat ik nog erger vind is de rol van Hans, Jay en Mark, in welke volgorde dan ook.. we zien zeker niet alles op TV maar ik zie ze niet, ik hoor ze niet…het zijn net de drie aapjes van “horen,zien en zwijgen”. Hoe kom je met het plan om opnieuw, net als de bekende 0-13, Roemer, Janssen, Essanousi te brengen op die manier. Jonge spelers hebben coaching en begeleiding nodig, zeker als ze invallen, uit bij Feyenoord, bij een 4-0 achterstand… zo maak je die jongens voetballend zeker niet sterker, maar mentaal in ieder geval zwakker. Wat zou ik graag weer eens een training bezoeken, wat gebeurd daar eigenlijk? Ik heb niet het idee dat er ook maar 1 speler beter is geworden dit seizoen, dat er op meer dan 1 systeem wordt getraind dat er een team wordt gesmeed… Met uitzondering van de maand januari is het helemaal niets. Vanavond weer hopen dat Ado, Willen II en RKC weer verliezen. Maar VVV moet toch echt zelf nog 10 punten gaan halen. Vanaf dinsdagavond MOET het gebeuren, dinsdagavond is het buigen of barsten. En wij als supporters zullen er helaas niet mogen zijn om achter onze club te staan. Men moet het helemaal zelf doen. Helemaal zelf met de hulp, coaching en begeleiding van Hans, Jay en Mark.. kom op man, laat het nu niet liggen en zorg dat we dit seizoen minimaal op plek 15 eindigen (want teams als NAC, de Graafschap, Volendam, Roda …..) zodat wij als Gouden seizoenkaart supporters, volgend jaar weer Ere divisie kunnen komen kijken…

  1. Grad

   Met je eens, spelers kunnen fouten maken en de technische staf is er om ze hierop te wijzen als spelers zelf dit niet beseffen. Maar er zijn spelers bij die nog steeds dezelfde fouten maken. Dan vraag ik me af, heb je dan als technische staf niet gefaald, want spelers die nog dezelfde fouten blijven maken stel je dan niet meer op.

   1. De Koel

    Stupidity is doing the same thing over and over again, expecting different results.

 2. mats

  Inspiratieloos. En dat was het.

  Maar vandaag werd wel duidelijkst we een paar goeiige spelers hebben en dat 70% gewoon niet eredivisiewedstrijd is. Wat moet je daarvan zeggen? Met het laagste budget is dit wat we kunnen kopen/huren. Beter zit er niet in. Helaas. En dan hebben we nog mazzel met voltreffer Giako.

  Maar die gasten die dan de wei ingestuurd worden moeten toch meer inspiratie en strijdlust kunnen brengen dan dit? Of is zelfs dat teveel gevraagd. Met uitzondering van Donis en Post vandaag vond ik.

  De TS is echt ….. nou ja, alles wat Louisvangaal al heeft gezegd.

   1. DeOtjes

    Ben het met je eens. Ik mis Da Graca wel in dit rijtje. Bleef ook knokken maar ook de woede bij de (ik meen) 2-0. Dat soort spelers. Die willen blijven vechten die heeft VVV nu te weinig.

   2. mats

    Je hebt gelijk. Ik denk dat ik hem over het hoofd zag omdat hij tussen die andere verdedigers er ook vaak niet goed uit ziet. Maar hij kan inzet wel nog koppelen aan techniek. Gelmi zet zich ook wel in vind ik maar wat een fouten maakt die gast eigenlijk.

 3. polleke

  Naar mijn mening is de kritiek op HdK volledig onterecht.
  Jay Is de baas en bepaalt. Jay blijft in de luwte en HdK krijgt alle bagger over zich heen.
  Sterker nog,, voor deze situatie is SV verantwoordelijk , echter hij blijft hierin op de achtergrond.
  Lekker doorschuiven van verantwoordelijkheid.
  Wil VVV stappen maken, moeten ze toch eens overwegen om van SV afscheid te nemen.
  Als Jay ballen heeft gaat hij zelf zijn diploma’s halen en volledig verantwoordelijk zijn voor VVV.
  Nog een stap verder, wil VVV daadwerkelijk stappen maken voor de toekomst, dan moet MB zijn functie ook sterk overwegen.
  Na x-jaren is het goed om nieuw bloed/elan in te bouwen.
  Begrijp mij niet verkeerd, bovenstaande mensen hebben enorm veel voor VVV betekend maar de cohesie houdt een keer op. Deze mensen moeten zich afvragen of zij de bestuurders zijn die VVV de komende 10 jaar kunnen loodsen naar een financieel En sportief ere divisie niveau?
  Tijd om dit onder ogen te zien, te accepteren en stappen te zetten naar de toekomst.

  1. Grad

   Ook Jay past dan in dit rijtje en niet geschikt, hij heeft namelijk ook geen ballen, althans zolang als hij bij VVV is heeft hij dat niet laten zien, daar is hij ook te timide voor, maar lijkt wel eigenwijs.

  2. VeniVidiVici

   Wat een ongelofelijke kul om SV en MB in twijfel te trekken. Zonder beiden zou VVV allang Jup League spelen man. Stan weet elk jaar weer spelers naar Venlo te halen die ons in de eredivisie houden terwijl we qua budget onderdoen voor de concurrenten. Eind januari was hij de held omdat ie Giako heeft gehaald en nu moet ie weg…? Ik ben blij dat MB het voor het zeggen heeft en niet iemand die in de waan van de dag leeft zoals jij. We mogen dankbaar zijn voor wat deze 2 personen voor ons betekend hebben en hopelijk nog lang blijven doen….Straks halen ze Luhukay over om voor onze club te tekenen en dan zijn ze weer de held zeker?

  3. Venleau

   Afscheid nemen van SV? Ben je wel helemaal lekker? Dat je teleurgesteld bent na gisteren, oké, maar kom op zeg. Je gaat naar alle waarschijnlijkheid straks je vijfde seizoen op rij eredivisie spelen (ja mannen we gaan het “gewoon” redden) als club met de enerlaagste begroting… een wereldprestatie, zeker voor een groot deel op het conto van SV.

 4. twiggy11

  Schande meer woorden zijn er niet voor als je toch ziet wat voor fouten er gemaakt worden moet je meteen in grijpen maar als je weet dat je volgend jaar toch geen trainer meer bent zal het je worst wezen of je er in blijft of degradeerd zo komt het over qua houding en commentaar. En maar zeggen dinsdag is belangrijk alle wedstrijden zijn belangrijk vind ik .

   1. Met het vertoonde spel van de laatste tijd vrees ik toch gewoon voor een verschil van 4 punten al zou 7 weer een even wat opluchting geven.

   2. Grad

    Nou als Giakoumakis, Guwara, A. Donis en van Crooy er weer bjj zouden zijn heb ik wat meer hoop.

 5. Godfried

  Voor de eerste keer na 28 minuten de tv uitgezet. 6-0 lees ik? geen verassing. vooraf 0% kans gegeven. in de eerste 10 minuten al door dat het helemaal niets zou worden.

  hoop dat de 5 basisspelers er komende dinsdag wel bij zijn. als je die iet wint, speel je nacompetitie. heel simpel.

  maar heb toch het geloof dat ze op volle oorlogssterkte dinsdag resultaat kunnen behalen. helaas is de januari vibe geheel verdwenen…

 6. supportertje

  Denk dat we het met zijn allen over een ding eens zijn. We zijn met zijn allen verschrikkelijk gefrustreerd over hoe de zaken verlopen. Wij zijn denk ik allen in hart en nieren supporter van VVV. Wij willen dat onze club het goed doet, en het doet gewoon pijn als het niet lukt. Vooral omdat we met zijn allen het idee hebben dat het beter kan, maar het niet van de grond komt. Dat onze trainers er als een zoutzak bij zitten, en er geen spat vuur vanaf komt. Dat er op cruciale momenten iedere keer spelers in staan die wij liever niet zien. Wij niet kunnen begrijpen dat die keuzes gemaakt worden voor spelers waar wij als supporter denken, hoe komen ze er bij. Dat het op het ene moment met bevlogenheid gaat en er punten gepakt worden, en wij op het andere moment denken waar zitten in godsnaam naar te kijken. Een en al frustratie omdat wij willen dat VVV in de ED blijft. Wij met zijn allen geen zin hebben in weer een aantal jaren een divisie lager te spelen en hopen op ED. Vooral omdat wij weten hoe lang dit weer kan duren. Wij willen gewoon niet degraderen, en wij blijven ook hopen dat dit niet gebeurt. Wij voelen ons ook vooral onmachtig om hier iets aan te doen. Wij kunnen ze naar voren schreeuwen als wij in het stadion zitten. Wij mogen dat echter niet, en wij kunnen ze daarom ook niet aanmoedigen. Wij als supporters zijn op dit moment uitgeschakeld, alleen hier niet. Wij moeten dus verder samen hier, en maar hopen dat wij weer snel het stadion in mogen. Waar wij dan eindelijk weer onze ploeg kunnen aanmoedigen. En wij dan ondanks alles ons verlies nemen, en wij weer klaar zijn voor de volgende wedstrijd om ons VVV aan te moedigen.

 7. VVV 4ever

  VVV liet deze wedstrijd duidelijk lopen, wat aan een kant wel begrijpelijk was aangezien de pijntjes bij bepalende spelers en normaal gesproken pak je de punten niet uit bij Feyenoord…..
  Dinsdag tegen Sparta wil ik weer de sterkst mogelijke opstelling en dat ze het gras opvreten!!!…
  Gelukkig waren de uitslagen van Ado en Rkc gunstig voor ons, RKC is flink genaaid met die belachelijke penalty….
  Forza VVV !!!

 8. RuiverCity

  De meesten denken dat we dinsdag Sparta even pakken. Na de maand februari en maart (tot nu toe) lijkt mij dat niet zo makkelijk. De instelling/motivatie bij de spelers is niet goed. Er staat géén eenheid. Twee trainers die er géén eenheid van weten te maken en zelf geen greintje motivatie uitstralen. Die 9/10 punten die er nog behaald moeten worden, wordt een hels karwei op deze manier. De concurrentie zit echt niet stil. VVV is de grootste kandidaat om nummer 16/17 te worden dit seizoen. Willem II en RKC zie ik echt boven ons eindigen.

  Gisteravond leek het wel of ze bij VVV bang zijn dat de haren vies worden. Koppen hebben ze nog nooit van gehoord. Wordt nooit op getraind (?!). Ideale schoonzonen die vanaf vandaag moeten opstaan, mouwen opstropen en moeten laten zien dat ze dat geel/zwart-blauwe shirt waard zijn om te dragen!!!

  1. mats

   En trainers die spelers ook niet beter maken. Op Demouge met Giako na dan.
   Maar kijk naar Pacho? Is die opeens echt zo
   slecht geworden? Hoe kan dat? Waar is de Pacho van het eerste seizoen gebleven?

 9. Goodie

  Utrecht, AZ, Vitesse en Feyenoord 0 punten. Was helaas te verwachten, de manier waarop gister verloren werd was een wanvertoning. Spelers die stoppen met voetballen omdat er een Feyenoorder op de grond ligt, corners niet verdedigen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Enige met voldoendes waren Post en Donis.

  Dinsdag is veel belangrijker, dan moeten we er weer staan. Hopelijk met nagenoeg fitte selectie.

 10. zuid1

  Van de laatste 5 eredivisie wedstrijden 4 uitwedstrijden waaronder 4 teams die normaal top 6/7 spelen. En dan vinden mensen het vreemd dat je geen punten pakt… gisteren hebben ze zich duidelijk gespaard voor aanstaande dinsdag. De manier waarop laat te wensen over maar zo slecht als vele het hier willen doen voorkomen ben ik het absoluut niet mee eens.

  1. mats

   Dat meen je toch niet. Heb je wel gekeken? De verdedigende blunders van Pacho, Gelmi en Schäfer, gekoppeld aan een complete voorhoede die nog geen voorzet of pass kan geven omdat ze de vallen van de voet laten spelen…… en dat allemaal leidzaam toelaten… geen 1 die ook maar en greintje agressie vertoont om de vakbeurs te veroveren. Je kunt nog zeggen dat we voorin een B-team hebben staan…. maar dan nog… dit was een aanfluiting, eredivisie onwaardig en als je de commentaren hoort (bv ESPN) worden we als het lachertje van de eredivisie beschouwt.

   Ik weet ook wel dat we keihard terug lachen als we 15e worden of handhaven via Nacompetitie… maar dat moet nog wel gaan gebeuren…

 11. roeljenssen

  JAY / HANS, Wanneer open jullie eens je ogen en trekken de conclusie dat o.a. Schaeffer en Gelmi helemaal, maar dan ook helemaal niets in de eredivisie te zoeken hebben?

  Geef nog liever de kans aan aantal O21 en O18 verdedigende talenten, 100% zeker dat ze kwalitatief maar zeker ook qua (winnaars) mentaliteit beter zijn dan bovenstaande heren.

  En ja deze jongens zullen wel vechten voor onze club

  1. mats

   Deels eens. Ik heb de indruk dat Gelmi echt wel strijd laat zien….. maar hij kan het gewoon niet. Helaas hebben we als vervangers alleen Swinkels en Kum, nou die maken net zoveel blunders….

   1. VeniVidiVici

    Ik zou Gelmi liever op linksachter willen zien, daar speelde hij niet slecht vorig seizoen. Dat is het vreemde aan de opstelling vind ik, volgens mij komt schaeffer beter tot zijn recht als ie centraal staat en gelmi als ie links staat. Puur als vervangers van Guwara en Schwinkels, want die horen volgens mij te starten als ze fit zijn tenminste.

   2. mats

    Eens, ik vond Schäfer als CV helemaal niet verkeerd. En op dit moment zou ik jouw idee absoluut eens uitproberen. Veel slechter kan het bijna niet…

    En dan Schmidts ervoor (mid) proberen? Daar had ook iemand hier het over? Kan ook amper slechter uitpakken dan Hunte?

  2. Je gaat nu toch geen jeugdspelers opstellen die geen wedstrijden meer gespeeld hebben de laatste tijd in deze periode waar tegen degradatie gevochten moet worden?
   Ik begrijp uit jouw reacties dat je veel ziet in het inzetten van jeugdspelers, begrijpelijk, maar in deze situatie onverantwoord. Niet dat, zoals de verdediging nu staat, de juiste keuzes gemaakt worden qua opstelling, maar ik zou gewoon andere keuzes maken in de verdediging…
   Gelmi, centraal achterin, dan kan echt niet is nu wel vaker gebleken, als linksback, geen idee, kan ik niet beoordelen.
   Maar hier zien mensen liever Swinkels dan Kum, ik weet het niet hoor… En Schafer, soms valt ie mee, maar meestal niet wat mij betreft…
   Kum heeft tegen AZ duidelijk een grote fout gemaakt (en ik weet het, niet alleen toen…) Maar wie moet je laten spelen tegen Danzell Gravenberch van Sparta? Een fysiek sterke, redelijk makkelijk scorende spits, en dan Thy en Engels, ook geen verkeerde spelers. Ik denk dat dat heel belangrijk gaat worden, hoe daar tactisch op gaat worden ingespeeld..
   Bij Sparta ligt de zwakte centraal achterin (traag) en bij Beugelsdijk. Daar liggen de kansen…

   1. roeljenssen

    Ik begrijp jouw reactie volkomen, maar ik denk dat er samen met mij nog een hele hoop supporters zijn die liever eigen jongens die fouten zie maken dan jongens van buitenaf.

    Heb de laatste jaren de VVV jeugd lichtingen van O21 en O18 regelmatig zien spelen en geloof mij er zijn spelers die echt niet minder zijn dan spelers als Schaeffer, Gelmi, Swinkels en Kum. Probleem is alleen dat hun geen contract hebben en bij deze technische staf niet of nauwelijks de kans krijgen.

    Het is toch van de zotte dat hij wederom bij een dikke nederlaag de jeugdspelers “voor schut” zet door ze in zo’n kansloze wedstrijd nog wat minuten te geven. Heerlijk voor het zelfvertrouwen, geloof mij daar gaan ze echt niet beter van voetballen.

    Verder vraag ik mij echt oprecht af wat de toegevoegde waarde is geweest van het verhuren van enkele spelers aan o.a. Roda JC en Helmond Sport. Stan van Dijck, Aron Bastiaans en die andere 3 spelers van de O21 hebben nog niet of nauwelijks minuten gekregen, het is toch van de zotte? Stan van Dijck had ik nu graag centraal achterin langs Da Graca gezien, misschien dat het centrale duo dan wel eens een kopduel zou winnen en niet terug zou deinsen voor het aanvallende geweld in de eredivisie.

    En mocht het met deze (jeugd) spelers mis gaan, dan accepteer ik dat nog steeds liever dan dat bijvoorbeeld Schaeffer, Gelmi, Swinkels of Kum dit doen. Die spelers beschikken over aflopende contracten en zijn volgend jaar toch weg. Geef de jeugd een kans en bouw op hun. Slechter als afgelopen zaterdag, maar ook zeker voor de winterstop zullen ze het echt niet gaan doen!

    Je kent het gezegde: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

   2. Ben het helemaal met je eens dat je volop moet inzetten op de jeugd, maar is het niveauverschil van de uitgeleende spelers niet te groot, omdat ze niet of nauwelijks spelen bij hun huidige clubs, terwijl het toch een divisie lager is?

   3. roeljenssen

    Zal het niet bij hun clubs ook zo zijn dat ze inzetten op spelers die volgend jaar nog actief zijn voor de club?

    Er zijn gewoon echt foute keuzes gemaakt met het verhuren van de jeugdspelers, immers ik denk dat Stan van Dijck bij menig ander KKD club aan het spelen zou zijn toegekomen, maar nu moet hij de concurrentie aangaan met de aanvoerder van de club? Heb je het ooit meegemaakt dat een aanvoerder gepasseerd word, voor een huurling zonder ervarign die over een half jaar weer de deur uit loopt. Ik niet?

   4. roeljenssen

    Daarbij zie je o.a. bij Vitesse, Sparta Rotterdam, FC Groningen en FC Twente dat je de jeugdspelers gewoon een kans moet geven en dat ze ze ook pakken. Uiteraard zal het met vallen en opstaan gaan, maar wie niet waagt wie niet wint.

    Begin eens met het laten meetrainen met de selectie, nu trainen er niet of nauwelijks jeugdspelers mee. Alleen Roemer, Nabbe en Essanoussi… Terwijl er zeker talent zit in de huidige O18 en O21 groep. Laat ze vlieguren maken, zodat ze in de toekomst er klaar voor zijn als al die niets toevoegende over de top eredivisiespelers hun geld aan het tellen zijn in een ver oort..

 12. RuiverCity

  Vorig seizoen heb ik aangekaart dat we Nils Röseler nog gingen missen. Nils was voor VVV een geweldige speler die het verdiende om het VVV-shirt te dragen. Opbouwend niet de sterkste maar had wel een enorme drive om elke wedstrijd alles te geven en je kon hem zelden tot nooit op een blunder betrappen. Röseler met Da Graca zou een ideaal centrum zijn.

   1. Grad

    ‘Das war einmal im letzten Jahr’, want sinds 8 jan. speelde hij alle 9 wedstrijden in de basis en de volle 90 min. Scoorde zelfs 2x en heeft 4 assists gegeven.

 13. chretien

  Ik heb de wedstrijd niet gezien, dus ik kan er niets over zeggen, behalve dan dat ik zeer verbaasd ben over de enorm grote nederlaag en, bovenal door het (terechte)? negatieve commentaar hierboven. Hoe kan het waar zijn? Of is het dat spelers opdracht hebben gekregen zich te sparen en gele en zeker rode kaarten te vermijden om dinsdag een overwinning te pakken tegen Sparta? Natuurlijk, die wedstrijd, 6 puntenwedstrijd, die moeten we winnen. Maar bij Sparta wordt daar ook zo over gedacht. Het zal een heel zware kluif worden.
  Natuurlijk, wij waren verzwakt door het missen van enkele belangrijke krachten.
  Anderzijds, Feyenoord zit in een dipje, zij waren niet bij voorbaat gewonnen.
  Een 6-0 nederlaag, dat is een diepe vernedering, dat zit in de kopjes. Begrijpelijk!
  Aan de Koning om de kopjesleeg te halen, rust zal belangrijker zijn dan een training.
  Hopelijk dinsdag op oorlogssterkte tegen Sparta. Eeuwig zonde dat er geen publiek op de tribunes zit.
  FORZA VVV!

 14. Ik heb alleen de samenvatting gezien. Wat opviel was dat Feyenoord genadeloos alle persoonlijke fouten afstrafte die gemaakt werden in de verdediging. Dat deden ze prima, terwijl andere tegenstanders dat nog wel eens nalaten, dat moeten we ook niet vergeten. Wat ik zo zag was dat Kirchbaum er weinig aan kon doen en zelfs voorkwam dat de nederlaag nog groter werd. Maar als uit de cijfers achteraf blijkt dat er door VVV welgeteld 3 overtredingen werden gemaakt tijdens de hele wedstrijd dan zegt dat ook wel iets natuurlijk…
  En ja, aanvallend was het uitermate pover…

 15. roermond

  Resterend programma degradatiekandidaten:

  FC Emmen

  Groningen – Emmen
  Feijenoord-Emmen
  Emmen -RKC
  Fortuna-Emmen
  Emmen -Heracles
  Ajax -Emmen
  Emmen -Groningen
  Emmen -Heerenveen
  VVV -Emmen

  ADO

  ADO -Heracles
  Ajax -ADO
  ADO -Utrecht
  Vitesse-ADO
  ADO -Fortuna
  ADO Feijenoord
  PEC -ADO
  ADO -Willem 2
  Twente-ADO

  Willem 2

  W2 -Heerenveen
  Vitesse W2
  W2 -AZ
  Heracles -W2
  W2 -RKC
  Utrecht -W2
  W2 -PSV
  ADO -W2
  W2 -Fortuna

  RKC

  Sparta -RKC
  RKC -Groningen
  Emmen -RKC
  RKC Ajax
  W2 -RKC
  RKC -AZ
  VVV -RKC
  RKC -Twente
  Feijenoord -RKC

  Sparta

  VVV -Sparta
  Sparta -RKC
  Heracles -Sparta
  Sparta -PEC
  AZ -Sparta
  Sparta -VVV
  Groningen -Sparta
  Sparta -Vitesse
  Sparta -Utrecht
  Heerenveen -Sparta

  PEC Zwolle

  Heracles -PEC
  PEC -Ajax
  PEC -VVV
  Sparta -PEC
  PEC -Twente
  Heerenveen -PEC
  Vitesse -PEC
  PEC -ADO
  PSV -PEC
  PEC -Groningen

  VVV

  VVV -Sparta
  VVV -Fortuna
  PEC -VVV
  VVV -Groningen
  VVV -PSV
  Sparta -VVV
  Heracles -VVV
  VVV -RKC
  Ajax -VVV
  VVV Emmen

  Op basis hiervan voorspel ik dat deze ploegen het volgend aantal punten nog zal halen en dan krijg ik deze eindstand:

  Fc Emmen, nog 7 punten
  ADO, nog 8 punten
  Willem 2, nog 7 punten
  RKC nog 6 punten
  Sparta, nog 8 punten
  VVV, nog 10 punten
  PEC, nog 8 punten.

  Eindstand:

  Plek 12 PEC Zwolle 34 punten
  Plek 13 Sparta 32 punten
  Plek 14 VVV 32 punten
  Plek 15 RKC 29 punten
  Plek 16 Willem 2 25 punten
  Plek 17 ADO 23 punten
  Plek 18 FC Emmen 20 punten.

  Dit alles natuurlijk bekeken door een geel-zwarte bril.
  Come on Venlo…formaat VVV

  1. Goodie

   Om ADO maak ik me eerlijk gezegd ook niet zo’n zorgen. Voor ons is denk ik W2 de grootste uitdager. En als we realistisch zijn, krijgen we er nog:
   – 3 uit het linkerrijtje
   – 7 uit het rechterrijtje

   Oftewel, we krijgen voldoende kansen om nu de punten te gaan pakken, te beginnen bij aankomende dinsdag.

 16. Leonardus

  Laten we eerlijk zijn. Ieder jaar hetzelfde liedje. VVV zal nooit of te nimmer een stabiele eredivisieclub worden. Vechten tegen degradatie blijft.

  Lekker weer een paar jaar KKD kan geen kwaad. Gewoon bouwen aan een nieuw team en binnen een paar jaar weer kampioen.

  1. clubman

   Waarom zou je in hemelsnaam nu willen degraderen om vervolgens een paar jaar eraan te gaan werken om weer te promoveren?
   De logica achter deze briljante theorie ontgaat mij volledig.

   1. Goodie

    Haha inderdaad zeg… Degraderen om weer te bouwen naar het punt waar we nu zitten.
    Er is toch geen één weldenkende supporter die hoopt op degradatie.

 17. supportertje

  Stabiel zal het inderdaad nog niet worden. Maar liever onstabiel in de ED dan in de KKD. Ik denk dat wanneer VVV nu er uit vliegt dat we een groot probleem hebben. we gaan veel sponsoren verliezen dan, een groot aantal SZ kaarten zullen niet meer worden afgenomen. En daar is en was VVV zo wie zo al niet sterk in. Met als gevolg dat we ook daareen club in de marge worden. Terug keer naar de ED is altijd al een moeilijke zaak. Helemaal als de financiën opdrogen. Ik heb al vaak genoeg meegemaakt dat we blij waren dat er 1000/1500 man in het stadion waren. Nog moeilijker gaat het dan worden om vooruit te komen met het stadion. En zo lang als er niemand is die met een grote zak geld over de brug komt, ben ik voor een onstabiele club in de ED.

 18. helden

  Emmen en ADO zie ik het niet meer worden. ADO is vooral aanvallend zeer mager, Emmen is te laat begonnen aan haar opmars en heeft nog lastige tegenstander uit het linkerrijtje. Plek 16 zal een strijd worden tussen Willem II, VVV, RKC en Sparta. Van deze 4 heeft VVV het makkelijkste programma.

  Hoe lekker zou het zijn als je morgen wint. Dan revancheer je je voor de wanvertoning van afgelopen zaterdag en sta je weer 7 punten boven de gevarenzone, met nog maar 9 wedstrijden te gaan.

  Duimen dat Giako en Guwara er morgen weer bij zijn, zou al een hoop schelen.

  1. mats

   Zegt vooral iets over dat klassement en wie daar de punten bepalen en dat het allemaal natte vingerwerk is. Hoe kun je Kirschbaum nou een 4,5 geven? Dan heb je toch gemist wat aan die doelpunten vooraf ging…. en de reddingen die hij ook maakte.

   1. beek

    Die hebben de wedstrijd niet gezien. Of het zijn punten door Feyenoord gegeven. Kirschbaum is echt TOP, misschien wel beter dan zijn voorganger. Donis is goed. Arias kun je niets mee, net als met Hunte

 19. De Koel

  HdK en JD zullen morgen wel weer de rode loper uitrollen voor Sparta door met Schäfer en Hunte in de basis te starten. Speel je in principe met 9 man. Ik heb er weinig vertrouwen in.

 20. Oelie op zuid

  Als Hunte en Arias morgen in de basis beginnen dan geef ik het op om onze trainers nog serieus te nemen. Voor Hunte heb je de keus uit Jansen, Schmidt en John. Allemaal spelers met meer voetbalcapaciteit dan Hunte. Vito kan in de spits ipv Arias. Ik hoop echter dat Gia weer fit genoeg is om te beginnen.

  1. mats

   Ik vind het nog knap dat jij Hans en Jay überhaupt nog serieus neemt.
   Ik hoop echt dat de spelers het redden om ondanks de trainers wedstrijden te winnen en in de eredivisie blijven.

Leave a Reply