Inspiratieloos VVV verliest terecht van Jong PSV

Het was vanavond alweer heel snel kommer en kwel in stadion de Koel. De eerste 15 minuten leek het nog een beetje op voetbal wat de Venlonaren hun supporters voorschotelden maar wat er in de resterende 75 minuten op de grasmat werd gepresteerd mag het woord betaald voetbal niet hebben.

Voetbal is het makkelijkste als je de bal over de grond bij een medespeler krijgt. Maar de Venlonaren vinden dat het hele seizoen al heel lastig om a) de bal over de grond te spelen en b) om dat naar een medespeler te doen. Dat VVV voor rust met 0-2 achter kwam tegen een hele zwakke ploeg had het weer geheel aan zichzelf te danken. Weer werd er gekozen voor angsthazen voetbal in een veel te laag tempo.

De speler in balbezit keek weer eerst achter zich in plaats van het spel voorwaarts te verplaatsen. Jong-PSV, dat een paar maatjes minder was dan de leeftijdsgenoten uit Amsterdam, kon heel simpel uitlopen naar een 0-2 voorsprong. De Venlonaren stonden erbij en keken erna.

Wie verwacht had dat de Venlonaren na de rust getergd uit de kleedkamer kwamen viel snel van zijn geloof. De Venlonaren gingen in een veteranentempo door. Jong-PSV wachtte rustig af en had de bal binnen de kortste keren weer in bezit.

Na 60 minuten verlieten suppporters al het stadion. En dat zijn de echte supporters want wie tegenwoordig nog naar de Koel komt mag gerust een echte supporter genoemd worden.

Trainer Maurice Steijn is gehaald om attractief voetbal te spelen om zodoende de goodwill in de regio terug te winnen. Zes wedstrijden voor het einde van de competitie mag gerust gesteld worden dat dit streven hopeloos is mislukt. Geen enkele speler is beter geworden sinds het begin van de competitie. Het is zelfs eerder minder geworden. Wat te denken van Randy Wolters. Als invaller vanavond zakte hij weer compleet door de mand. Hij meent zijn uit-vorm-zijn te moeten compenseren door vanuit elke positie op doel te moeten schieten. En wat te denken van Vito van Crooy, het lieverdje van de trainer mogen we toch wel stellen. Want bij iedere andere trainer was hij al weken uit de basis verdwenen. VVV-Venlo speelt al weken met 10 man omdat Vito dit niveau (nog) niet aan kan.

Na de kansloze nederlaag vanavond mag wel bijna gesteld worden dat het seizoen voor VVV-Venlo over is. De vierde periode en een hoge eindklassering kan men op de buik schrijven. Deze spelers zijn niet gemotiveerd of worden niet gemotiveerd. Anders kun je niet constateren.

Dat de uitslag vanavond bij 0-2 bleef was nog een geluk. Want PSV kreeg nog enkele uitgespeelde kansen op een hogere eindstand.

Ook vanavond mochten de kinderen weer gratis naar binnen. Vele vaste supporters ergerden zich weer groen en geel aan de rondrennende en schreeuwende kinderen. Maar VVV-Venlo blijft maar doorgaan om zodoende het stadion voller te laten lijken. Ondertussen keren de vaste supporters VVV-Venlo massaal de rug toe.

Beste VVV beleidsmakers………hoe verder? Dit kan zo echt niet meer langer!

Verslag van Ruivercity

Statistieken
VVV-Venlo – Jong PSV 0-2 (0-2)

Scoreverloop: 38. Quekel (0-1); 43. Boljevic (0-2);

Gele kaart: (VVV-Venlo); Rommens, Boljevic, Lukovic (Jong PSV)
Rode kaart:

Toeschouwers: 4.200

Scheidsrechter: Koekoek

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Voorn, Promes en Maksimenko; Sevinç (46. Wolters), Nijholt en Elito; Khalouta, Platje en Van Crooij

Opstelling Jong PSV:
Bertrams; Noor, Loof, De Wijs (74. Alberto) en Heesakkers; Leemans (86. Rudovic), Van Overbeerk (82. Rayhi) en Rommens; Quekel, Lukovic en Boljevic

28 Responses

 1. Yoep

  Goed verslag, helemaal waar. En wat mij betreft mag Steijn per direct opzouten en zijn vriendje, oogappeltje, talentje Vitootje meenemen. Ik wordt er kots misselijk van. Geen instelling en ga zo maar door, allemaal aan Steijn te wijten.

 2. supportertje

  Ruivercity, de spijker op zijn kop geslagen. Wat een drama en ergernis was het weer vanavond. Iedere keer als supporter denk je dat het dieptepunt wel is bereikt, maar nee hoor, het kan nog altijd slechter. Je zou ook denken dat de trainer in zou grijpen door wissels. Nou dat heeft hij ook gedaan door Sevinc er uit te halen en Wolters er in, waar je zou denken dat eindelijk van Crooy het veld moet verlaten. Nee hoor, wij hebben het met zijn allen mis. Wij snappen niets van het spel, alleen de trainer. En die ziet volgen mij een hele andere wedstrijd dan wij als supporter. Je kunt mij niet vertellen dat alle spelers zo slecht zijn. Hier klopt toch echt niet het beleid van de TS. Hoe kan het zo zijn dat er tegen Den Bosch een mooie partij is neergezet, en daarna alleen maar baggervoetbal. Waarom niet gelijk ingrijpen als het fout dreigt te gaan. Dit is niet goed voor VVV, de spelers, en de toeschouwers en supporters. Je moet wel sterk in je schoenen staan om achter VVV te blijven staan. Maar als echte supporter blijf je hopen en achter de club staan, hoe moeilijk dat ook is. En op dit moment is dat moeilijk, want het lijkt er op dat ze alle moeite doen om te zorgen dat je wegblijft. Waar is de passie, inzet, doorzettingsvermogen, mentaliteit gebleven. Wat doet de trainer hieraan, en vooral de wissels zijn zeer bedenkelijk. Het lijkt wel of alles uit de kast word getrokken om van Crooy te laten staan, terwijl iedereen ziet dat hij overal te kort komt. Zien wij dat als enige. In mijn ogen speelt de club daardoor in principe met 10 man, wat hij schopt nog geen deuk in een pakje boter. Hij kan er niets aan doen, en heeft iedere keer een basisplaats die voor hem veel te vroeg komt. We hebben ook nog andere spelers toch??? Helaas VVV moet ik mij iedere keer weer over een teleurstelling heen zetten en jullie ook. Maar jullie hebben de mogelijkheid om daar verandering in te brengen, ik niet, ik moet machteloos toekijken hoe jullie onmachtig zijn je hier overheen te zetten, en daar heeft ook de TS een groot aandeel in.

 3. Pala

  Verliezen kan. Inspiratieloos verliezen kan nooit. Als je de laatste strohalm niet wilt grijpen rest de weg naar de afgrond. Alweer een verloren seizoen. Alweer minder publiek in de Koel. Alweer nul komma nul niks. Wanneer worden de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn eens wakker. Ogen open, koffers pakken. Deze stad verdiend meer.

 4. bear664

  Precies de spijker op zijn kop geslagen met dit verslag.
  Steijn bakt er helemaal niks van … slechts één enkele wissel in deze bagger wedstrijd.
  Je kunt nog altijd frisse spelers inbrengen … en al hebben ze dan niet de kwaliteit … misschien hebben ze dan wel net de juiste mentaliteit en inzet ….
  Als je dit ziet wat Steijn hier voor spel laat spelen, dan vraag ik me af waarom Boesen eigenlijk weg moest …

 5. roermond

  5 JAAR GELEDEN: BETAALD VOETBAL VVV-VENLO

  18 april 2010: VVV-NEC 2-0

  Spelers VVV:

  Begois Timisela Verdellen Pauwe Eminike Schaken Leemans Garcia van Dessel Boymans Ahahoui Aussar, wisselspelers: Calabro De Regt…Trainer: JAN van Dijk

  Een elftal dat vocht voor elke meter, misschien kwalitatief niet de beste, maar toch, een elftal wat gemotiveerd werd door een gedreven trainer, resultaat: een 12e plek in de eredivisie, en 7500 fanatieke supporters, waaronder ik…trots op mijn cluppie en vol vertrouwen voor de toekomst…een elftal dat geprezen werd in Nederland en de pers.

  Realiteit nu:

  3 april 2015: VVV-Jong PSV

  Spelers VVV:

  Maenpa Joppen Promes Makisamento Voorn Nijholt Sevinc van Crooij Ekito Platje Khalouta, wisselspeler: Wolters…
  trainer: Maurice Steijn

  Een elftal wat zwalkt, totaal niet gemotiveerd, geleid door een trainer die als een zoutzak op de bank zit, niet weet hoe te wisselen en maar vertrouwen blijft houden, reslutaat een 8e plek in de JL, bijna uitgeschakeld in de 4e periode en een 3000 teleurgestelde supporters, die zich toch elke 14 dagen de moeite nemen om de berg op te gaan. Ik ben er ondanks alles nog steeds bij, maar ben de eerste keer in 50 jaar, 15 minuten voor tijd weggegaan, kon het niet meer aanzien en moest bijna huilen. Wat is er toch gebeurd met mijn clupje? Ik hoop dat de beleidsbepalers daar boven op die berg dit stukje ook lezen, want het is me uit het hart gegrepen. Ik hoop dat alles, ondanks alles toch nog goed komt en blijf zeggen…COME ON VENLO…FORZA VVV…

  1. sultana

   @roermond: precies wat is er gebeurd met ons cluppie? Ook ik ben gisteren 20 minuten voor tijd gegaan iets wat ik nog nooit gedaan heb. Bleef altijd staan om te klappen voor het team maar zelfs dat kon ik gisteren niet meer opbrengen 🙁

 6. Ben

  Leuk: scheidsrechter met de naam Koekoek.
  Minder: VVV verliest van een sloom elftal jongelingen van PSV. Geloof niet dat er een doorstroomt naar het eerste.
  VVV: Omdat er toch niets op het spel stond gebruikte VVV de avond om een nieuw soort doping uit te proberen. Uitwerking was averechts.
  Noot: prettige bijkomstigheid was dat VVV er in slaagde geen enkele gele kaart op te lopen.
  FORZA VVV!
  Ik heit Ben, ik bin VVV, doar Bin ik trots op!

 7. Ben

  Zijn er nog kaartjes te krijgen voor de wedstrijd van a.s. maandag uit tegen RKC? Hoeveel bussen vol inmiddels?

  En toch zal ik er zijn, ook al kan ik het eigenlijk niet meer aanzien.

  FORZA VVV!

 8. Meuske

  Zwaar teleurgesteld het weekend weer in want zoals gezegd DRAMA!!! Hoe is het in godsnaam mogelijk deze wisselvalligheid? Snap er echt helemaal niets meer van hoe dit kan. Steijn valt natuurlijk wat te verwijten want hij moet de mensen omzetten als het niet loopt of wisselen maar we moeten ook even kijken naar de bank want wat hebben we daar zitten? Post is dan de enige die misschien wat power kan brengen maar dan houd het al gauw op denk ik. Maandag Rkc Pfffff!!!!!

 9. ger

  Wat moet je nog meer zeggen.
  Maar ik heb nog een ergernis punt,
  Als je dan al gratis kaarten gaat uitdelen, deel je die wel uit aan
  personen die voor vvv gaan juchen.
  En niet aan personen die met z’n alle opspringen bij een doelpunt van psv.
  Dat werkt niet echt mee aan de motivatie ook niet voor de vvv suporter.
  En Wolters, wat een aangebrand jongetje.
  Met de oefenwedstrijd tegen top was het al erg, maar nu de bal moedwillig ver over het
  doel knallen nou dat is professioneel.
  Blijf mooi op de bank ga je daar je frustatie uitleven.

 10. supportertje

  Uit het hart, aan de trainer. Steijn, als VVV supporters worden we op de proef gesteld. Wat ga je daar aan doen, om te zorgen dat het elftal weer met bezieling gaat spelen. Het spel is naar een bedenkelijk niveau gedaald, en dat kan niet alleen aan de spelers liggen. Durf eens echte veranderingen voor de laatste wedstijden toe te passen, denk eens OUT OFF THE BOX. En met alle respect, laat Vito eens buiten de basis. Toon eens echt leiderschap, en zorg dat er echt leiderschap op het veld staat. Laat de spelers zelf eens wat beslissen en houd eens niet vast aan bepaalde tactieken. Zorg voor een vechtersmentaliteit die eens paar spelers al hebben. Dat ze knokken voor wat ze waard zijn. Dat iedereen voor elkaar staat, en helpt en een team vormt. Heb je zelf niet in de gaten dat de spelers niet beter, maar juist zwakker aan het worden zijn. Vertrouwen is goed, maar niet doorgevoerd tot in het oneindige.

 11. mats

  VVV vreselijk vervelend voetbal

  Maar wij alssupporters zijn ook vreselijk. Dat we dit jaar in jaar uit gewoon pikken. Slappe mentaliteit ook.

  Volgende keer dat VVV al die gratis kinderen binnen laat gewoon allemaal weg gaan. Eens kijken wat ze daar van vinden.

 12. mats

  Komende thuiswedstrijd vakken O leeglaten en enkel een spandoek ophangen met zoiets als ‘als jullie er niet voor strijden, blijven wij ook maar thuis’ ….

  En natuurlijk eentje met ‘Vito, kom maar efkes wissele jonge’ …

  Godverdegodver…

 13. binky

  steijn en verdere ts schamen jullie je niet met dit systeemloze voetbal
  hoe haal je het in het hoofd om v crooy nog steeds op te stellen
  dit is echt een drama
  en al weken lang
  steijn stap eens over je ego heen en verban v crooy eens naar de tribune om eens ervaring en vechtlust op te doen
  SCHANDALIG gewoon

 14. sultana

  Allemaal reacties waar ik het mee eens ben. Voor mij na dit seizoen GEEN seizoenkaart meer, ik hou het na 34 jaar gezien koop wel een los kaartje als ik wil gaan. Met dit voetbal ( mogen we het nog voetbal noemen ) zal de Koel volgend jaar akelig leeg zijn. Heeft VVV over zichzelf afgeroepen. Al jaren geen beleving meer in het team, welke speler je er ook neer zet. Steijn slaat inderdaad de plank volledig mis door van Crooy te laten staan daardoor speel je elke wedstrijd met 10 man. Wat zien ze toch in die jongen? Raakt geen knikker fatsoenlijk en dan durft hij Sevinc te wisselen. Had dan Post gebracht de tweede helft, we misten Voorn en Post op het middenveld en Buwalda in de verdediging. Wat is laatst genoemde belangrijk in dit team! De ts is dit seizoen uitgebreid met Driessen en van Rosmalen, wat hebben die tot nu toegevoegd? We zijn er niet beter door geworden, hoor Driessen aan het begin van dit seizoen nog zeggen in de studio bij de stadsomroep: we gaan aanvallender voetballen. Nou ik heb hier niets van gezien dit seizoen, ik blijf van mening dat het probleem dieper zit binnen de organisatie/ts. Zal het dan toch van Dael zijn als assistent van Steijn die het probleem is en Steijn voorziet van verkeerde adviezen. In elk geval vind ik het vreemd dat niemand van de ts het opvalt dat van Crooy niets te zoeken heeft in dit team terwijl ik om me heen niets anders hoor dan alleen maar geklaag over de balletdanseres van Crooy. VVV is nog niet kansloos maar dan zullen ze de komende twee wedstrijden MOETEN winnen en dat zie ik tegen Eindhoven thuis niet gebeuren. En die staan toch mooi derde voor de periode. Ik beschouw dit seizoen als verloren, uithuilen en opnieuw beginnen met hopelijk het nieuwe seizoen spelers met meer bezieling, strijd en vechtlust dan dit zooitje. Supporters die maandag mee gaan naar RKC sterkte en succes ik kan het niet meer opbrengen om mee te gaan terwijl ik dit jaren gedaan heb!

 15. Meuske

  Wat is de oplossing? Steijn eruit? Spelers eruit? We kunnen beter iets verzinnen om de club er weer bovenop te helpen misschien ideeën aandragen hoe nu verder want het blijft toch onze club. Laat me niet het stadion uit jagen door een paar passanten die er over een tijd niet meer zijn. We moeten verder en we mogen de club niet in de steek laten. Venlo is mijn stad en VVV mijn club en daar moeten we weer trots op kunnen zijn. Vind wel dat we de druk op directie spelers en technische staf wel eens mogen opvoeren want we moeten ons niet laten piepelen en af laten schepen met ieder jaar triester voetbal. We glijden steeds verder af en dat moeten we niet toelaten. Forza VVV

 16. RuiverCity

  @Meuske. Ben het volledig met je eens. VVV supporters zijn veel te mak. Elders was al lang de pleuris uitgebroken. Ik ben bang dat we de afgelopen jaren murw/immuun zijn geworden van VVV.
  Maar zo lang het in de organisatie bij VVV niet klopt…….

 17. Ben

  Ik heb het gevoel dat we alle “makkelijke” wedstrijden verliezen, dus maandag weer billenknijpen? Ik ben er bang voor.
  Ik mag mijn cluppie niet laten vallen, maar ik denk er toch serieus over om nu maar eens niet te gaan? Ik heb nog even bedenktijd. FORZA VVV!

 18. YowVVV

  Als we volgende week vrijdag eens de eerste 10 minuten buiten het stadion blijven, onze? spelers laten ons zoals gisteren ook 75 minuten in de steek. Dit geklojo met onze club mogen we niet meer accepteren. Tijd voor een echte revolutie. Onze club gaat zo kapot, dat mag nooit gebeuren. Thuis blijven is geen optie, vvv zit in het hart!

  1. Meuske

   Dit soort acties kunnen we goed doen want iedereen op O zal het toch wel met ons eens zijn neem ik aan. Gewoon 10 tot 15 minuten wachten voor we de tribune betreden en dan nog een paar minuten de rug toekeren. Geen geluid of vlaggen.

 19. Gerardus

  Het enige wat ik over de wedstrijd wil zeggen is dat het tot de lullige 1-0 niet eens zo heel slecht was tegenover de rest van het seizoen. Maar ze kunnen dus blijkbaar niet met tegenslagen omgaan waardoor het van kwaad tot erger werd. Steijn is al helemaal een mislukking.

 20. Nyocar

  Ik vond de eerste dertig minuten erg goed, VVV zette goed druk en ik verwachtte dat de 1-0 een kwestie van tijd zou zijn.
  Maar toen kwam dus de 0-1. En na rust leek het alsof ze tien willekeurige personen van de tribunes hadden geplukt en een geel-zwart tenue hadden gegeven. En Steyn die het afgezien van Wolters niet eens meer probeerde met wissels.
  Zet dan Pim Balkenstein ofzo erin en geef lange ballen, als het voetballend niet lukt…
  Maar ja, al met al vind ik dat VVV qua resultaten een uitstekend kalenderjaar heeft, dan kunnen ze een keer verliezen.
  Waar ik me vooral enorm aan geërgerd heb waren die kinderen die de hele tijd rondrennen, iedereen doof maken met een veel te harde toeter en duidelijk absoluut niet voor het voetbal komen.
  Komende weken krijgt VVV thuis een aantal goede ploegen op bezoek, misschien maar goed ook want daar spelen ze doorgaans veel beter tegen dan wanneer ze zelf iets moeten creëren. Als Sparta verslagen wordt staan we er gewoon goed voor om die playoffs te bereiken!

  1. sultana

   Balkestein is geblesseerd!! Wat hebben we eraan als we Sparta verslaan en de wedstrijden ervoor punten laten liggen…… De wedstrijd tegen Sparta thuis is de laatste wedstrijd voor de periode! Maar dan zullen ze vanaf nu echt alles moeten gaan winnen, ik verwacht dat Eindhoven geen steken meer laat vallen en de vierde periode wil pakken.

   1. Nyocar

    O… Ik wist niet dat hij geblesseerd is, dan heb ik bij deze officieel een domme opmerking gemaakt.
    De periode op zich is niet cruciaal, aangezien ik denk dat Almere niet meer gaat klimmen naar de 8e plaats kan VVV de playoffs bereiken met de achtste plaats, en dan zijn de directe concurrenten Sparta en de Graafschap, waarvan er 1 moet afvallen. VVV staat nu vier punten boven Sparta, dus als ze in ieder geval niet verliezen van Sparta denk ik dat de kans aanzienlijk is dat VVV de playoffs haalt.
    En dan kan er vanalles gebeuren…

   2. marcel

    misschien moet je je eerst even verdiepen in het onderwerp waar je over praat. want ook wat je nu zegt klopt niet. wat almere doet, maakt namelijk voor VVV helemaal niets uit. aangezien die al een periode hebben.
    er zijn op dit moment nog 5 play-off plaatsen die op stand uitgedeeld worden. aangezien boven VVV alleen oss een periode heeft, zijn de plekken 2-3-4-6-7 een plek in de play-offs.
    de vierde periode is nog te vergeven. dit betekent dat als iemand onder VVV de periode pakt, dit zo blijft. pakt iemand van de bovenste 7 een periode, dan is ook plek 8 nog een play-off plek.

    mocht volgens jou stelling almere toch nog hoog eindigen, dan zal dit allemaal 1 omlaag schuiven, maar aangezien dit dezelfde teams betreft, die alleen maar een plekje zakken omdat almere erbij is gekomen, betekent dit onder de streep helemaal niets.

Leave a Reply