Inspiratieloos VVV wordt overklast door Heracles

Na de keurige overwinning in de beker tegen FC Utrecht begaven we ons naar het lekkere natte, regenachtige Almelo voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Voor aanvang was het verschil tussen beide ploegen 3 punten in het voordeel van de Venlonaren en het was de Venlose equipe alles aan gelegen om deze voorsprong uit te breiden. Dit alles onder leiding van scheidsrechter Perez, die zijn Eredivisie debuut maakte.

Het werd een hele zware avond voor de Venlonaren, want het ging met 3-0 de boot in tegen Heracles Almelo en dat riep het over zichzelf af. De Venlose formatie begon goed aan de wedstrijd en leek heel gecontroleerd te staan tegen de gastheren uit Almelo. Heracles zette totaal geen druk en VVV kon voetballend de weg naar voren vinden. Echte kansen leverde dit echter niet op. De scheidsrechter wist ook niet zo goed wat hij soms moest, maar een ding was wel zeker. Pröpper had rood moeten krijgen voor zijn grove charge op Hunte. Echt ronduit schandalig. Maar na een klein kwartier begonnen de gasten toch wat gas te geven, met name Kuwas deed dat. VVV kon in deze fase met wat kunst en vliegwerk de aanvallen tegenhouden. De inzetten van Kuwas (schot), Monteiro (op de paal) en Propper (kopbal) werden tegengehouden. Maar in de 36e minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. Kuwas snelde heel simpel langs alles en iedereen, vooral Rutten zag er niet onschuldig uit. Kuwas keek waar Unnerstall stond en schoot hem in de korte hoek – die Unnerstall echt moest hebben – in de goal: 1-0 voor Heracles.

4 minuten later was het weer huilen voor de Venlonaren. Eigenlijk gebeurde er vrijwel het zelf, alleen dit keer was Peterson het eindstation en die schoot de bal door de benen van Unnerstall in het netje. Pijnlijk, maar de realiteit: kort voor rust stonden we met 2-0 achter tegen een bijna ontketend Heracles en dat was echt niet fijn. Dan ga je de rust met het idee dat je eigenlijk al klaar bent deze wedstrijd, want 2-0 achter in Almelo daar is moeilijk overheen te komen. Steijn probeerde het in de tweede helft met een wissel door Promes achter te laten in de kleedkamer, en Nwakali erin te brengen. Ik vond het ietwat vreemd, maar goed kan ook aan mij liggen.

Eigenlijk hoop je dan dat VVV volle bak gaat voetballen die tweede helft en vliegend uit de startblokken komt, net zoals we dat al eerder zagen dit seizoen. Maar in plaats daarvan leek het eigenlijk op die futloze wedstrijd tegen ADO een week eerder. Iedereen speelde eigenlijk ondermaats. Onzuivere passing, te moeilijke keuzes, veel twijfel en nonchalante houding. VVV kon echt geen potten breken en kwamen vooral op het middenveld toch wel tekort. Promes was niet fit, maar waarom laat je Van Bruggen niet starten? Post en Seuntjens waren voor de 90 minuten aan het einde van hun latijn. Veel had ook te maken met het feit dat Heracles precies de speelwijze van VVV scheen door te hebben na die eerste 10 minuten, eigenlijk datgene wat wij tegen FC Utrecht hadden. VVV probeerde het nog wel, maar kon buiten een vlammend schot van Thy – dat gered werd door Castro – en een scherpe vrije trap van Leemans, niks klaarkrijgen. Dat je dan ook nog de 3-0 te verwerken krijgt omdat Peterson weer wegloopt bij Rutten in de rebound, ja dat is gewoon kut.

Het is echt een hele terechte nederlaag tegen een ploeg die op alle fronten beter was dan VVV. VVV speelde zwak en inspiratieloos, maar Heracles speelde juist heel goed. Dan is de conclusie niet zo moeilijk: een nederlaag. Tuurlijk het was niet goed van VVV, maar ik moet zeggen dat Heracles wel echt goed aan het ballen was en dat ze gewoon enkele stappen verder zijn dan VVV.Het is nu geen tijd voor emotionele, onstabiele praat over zoiets vaags als ‘de toekomst’, maar we moeten wel lessen trekken uit de laatste wedstrijden. De laatste 3 wedstrijden in de competitie gingen verloren, en twee daarvan werden grotendeels verloren op mentaliteit. We moeten weer gaan knallen, want komende weken spelen we tegen NAC (thuis), Feyenoord (Uit) en Willem II (thuis). Dit zijn zeker lastige potjes en dan moeten we er weer staan. Deze wedstrijd snel vergeten en op naar NAC thuis!

Heracles Almelo – VVV-Venlo 3-0 (2-0)

Toeschouwers: 10.364
Scheidsrechter: Perez
Scoreverloop: 36. Kuwas (1-0), 40. Peterson (2-0), 70. Peterson (3-0)
Gele kaarten: Propper (Heracles Almelo), Post (VVV-Venlo)
Rode kaarten: –

Opstelling Heracles Almelo
Castro; Droste, Propper, Van den Buijs, Hardeveld; Niemeijer (76. Van Ooijen), Pelupessy, Monteiro; Kuwas (88. Huisman), Gladon en Peterson (82. Navratil)

Opstelling VVV-Venlo
Unnerstall; Janssen (69. Labylle), Promes (46. Nwakali), Roseler, Rutten; Leemans, Post (75. Van Bruggen), Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij.

22 Responses

 1. RuiverCity

  Kinderlijk eenvoudig laat VVV zich vanavond de kaas van het brood eten. Elf ideale schoonzonen verliezen van echte mannen. Waarom niet die onervaren scheidsrechter bespelen? De vrije val is ingezet. Volgende week tegen NAC moet gewonnen worden. De beste, creatieve speler begon weer op de bank, Nwakali, Sta je met 2-0 achter komen er twee verdedigers in het veld?! Hunte groot compliment voor zijn inzet en dreiging. Vraag me af waarom er zo veel tijd en energie in die Mink Peeters is gestopt.

  1. mats

   Triest om te zien ja. Promess krijgt voor minder wél die rode kaart!

   Zelfs de commentator zei het..”als je je been zo hoog blijft houden terwijl je inkomt, dan wíl je iemand bewust raken”.

   Ik zeg verder niks over dat Heracles véél beter was maar die Pröper is een schande voor het voetbal en vind ik totaal niet passen bij een club als Heracles (waar ik veel sympathie voor heb).

 2. Van Crooy mag van mij op de bank blijven zitten, voegt totaal niets toe. Daarbij weer veel balverlies van Seuntjens die het gewoon niet kan bijbenen in de eredivisie.
  En zo gaan we na een goede start toch langzaam richting degradatievoetbal.

  1. bear664

   Ben het met je eens dat Vito wel eens op de bank mag komen, loopt nog niet als de bal op twee meter van hem af ligt … verder kijkt hij niet verder dan zijn neus lang is … dramatisch
   En Ralf is veel te langzaam, maar kan wel goed het spel verdelen, niet onbelangijk.
   Unnerstall had inderdaad een day-off, dat kan gebeuren … altijd nog beter dan Delano, want die vond ik woensdag alles behalve goed.
   Grootste tegenvaller vond ik vandaag Moreno Rutten, veel te langzaam met de bal afspelen, kwam snelheid te kort … gewoon dramatisch. Had wat mij betreft vervangen mogen worden door Damian van Bruggen

   1. mats

    Kon niet want Steijn moest rekening houden met uitval van Promess en Janssen.

    Maar hij houdt gewoon meteen Nwakali op moeten stellen. En wel op de plek van Seuntjens.
    Ik blijf erbij en roep het al jaren…veel gedraaf, leuk voor de Juup niks voor de eredivisie

 3. VVV 4ever

  eerste kwartier speelde VVV goed, daarna kwam Heracles steeds beter in de wedstrijd en hebben ze verdiend gewonnen.
  Waarom weer niet gestart met Nwakali in de basis?!
  Unnerstall had een offday kan altijd een keer gebeuren

  Volgende week thuis tegen NAC weer een 6 puntenwedstrijd en die moet VVV echt winnen anders kom je in de gevarenzone terecht.

  En ook ik vraag me af waarom VVV zo veel moeite heeft gedaan om Mink Peeters binnen te halen als ze hem toch nooit opstellen of laten invallen….

 4. hendrik

  Ik hoop dat Steijn de volgende wedstrijd laat zien dat hij een echte goede trainer is en dat hij ze weer op de rit kan krijgen. Nog is niets verloren, maar dat er wat moet veranderen is duidelijk.

 5. mats

  VVV verliest het omdat het middenveld met Seuntjens te traag is. Hij staat ook veel te ver naar voren. Adie lange ballen vooruit op Seuntjens. Veel te makkelijk te verdedigen.
  Ik snap de tactiek wel maar ballen op hem hebben te weinig rendement want hij verliest veel te vaak de bal. Is niet balvast genoeg.
  En vervolgens ligt dat hele middenveld open om aan te vallen.. zag je Heracles gisteren ook weer doen.

  Tegenstanders snappen inmiddels wat VVV doet. Ze dwingen tot lange bal want makkelijk te verdedigen want voorhoede incl. Seuntjens Hunte en Vito niet balvast genoeg. En als men dan probeert te voetballen over het midden elke VVV speler aan de bal met drie man aanpakken want ook daar is VVV niet balvast genoeg en dan razendsnel counteren.

  Steijn zal moeten laten zien dat hij ook andere tacticus heeft mét andere spelers!

  Veel directe concurrenten spelen als ADO laatst en Heracles gisteren dus wordt nog héél zwaar op deze manier.

 6. RuiverCity

  De tegenstanders krijgen door hoe VVV speelt. Daar wordt goed op geanticipeerd. VVV wordt vroeg in de opbouw gestoord waardoor de lange bal moet worden gehanteerd. En daar heeft VVV de spelers niet voor qua handelingssnelheid.
  Nwakali op de plaats van Seuntjens betekent meer creativiteit. Verdedigend zal dit moeten worden opgevangen door Post en Leemans. Tevens mogen de centrale verdedigers iets vaker inschuiven richting middenveld. Hierdoor wordt de aanvoer naar de spitsen ook verhoogd. Gisteren kreeg Thy weer amper een bruikbare bal in de zestien. Daar is hij toch het gevaarlijkst. Komende zaterdag een hele belangrijke zes punten wedstrijd. Als VVV Manu Garcia weet uit te schakelen zijn er zeker mogelijkheden. Het woord is aan Steijn…….

 7. sultana

  Wat een slechte wedstrijd van VVV, waarom blijft Steijn Seuntjens opstellen? Hij is veel te traag op het middenveld, net zoals ik vorige week schreef heeft VVV hier onnodig veel balverlies door. De tegenstanders weten dit inmiddels, Steijn zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen tegen NAC en Nwakali in de basis laten beginnen. Zaterdag wederom punten verspelen dan zakken we hard richting de rode streep, Moreno gisteren ver onder niveau hopelijk eenmalig. Wat is er toch met Promes aan de hand? Kan hij het niveau in de eredivisie niet aan of ??

  Zaterdag wil ik strijd zien net zoals tegen Utrecht, want deze ploeg heeft het in zich maar dan moeten ze voetballen met de juiste mentaliteit. Forza VVV

 8. chretien

  Het eerste woord “inspiratieloos” in de titel van dit artikel is prima gekozen. Onvoorstelbaar als je kijkt naar eerdere wedstrijden dit seizoen. Je zou bijna denken aan match fixing, maar ik heb geen Chinees gezien, die gratis porties babi pangang oid uitdeelde. Ik begrijp het niet, wie het wel weet mag het zeggen. Meeste, vooral negatieve commentaar zoals hierboven beschreven, sorry, ik kan me er niet in vinden. Werk aan de winkel voor de verantwoordelijken. De scheids partijdig? Ik denk het niet, wel waar is hoe luider het thuispubliek zich liet horen, hoe harder hij op zijn fluitje blies. Hij had echt last van de druk van zijn eerste wedstrijd. Ik zag niet een, maar twee rode kaarten. Ten laatste, als ons team net zo fel had gespeeld als Heracles en de scheids een goeie was geweest, dan hadden we gewonnen. Niet snel over na de wedstrijd tegen ADO, maar deze wedstrijd tegen Heracles goed analyseren. Oh ja, nog iets, de ploeg, ook de trainer, moet ook leren om, als het ene systeem niet wil of lukt, over te schakelen naar een andere manier van spelen…

 9. Rikki077

  De mindere periode is al tegen ADO ingezet. Enkele spelers lijken met wat minder inspiratie over het veld te dwarrelen. Van Crooy moet na een goede wedstrijd nog altijd beseffen dat hij pas nét komt kijken. Seuntjens doet veel goede dingen maar lijdt helaas op criciale momenten balverlies. Hunte ontwikkeld zich in positieve zin dat mag ook worden gezegd.Nwankali beheerst creativiteit, vd Bruggen valt steeds prima in. Met enkele kleine aanpassingen moet de inspiratie

  De winst tegen Utrecht was vooral te wijten aan het ontzettend slechte Utrecht. VVV speelde op basis van een 30 tal minuten redelijk goed en won daardoor. Niets meer en niet minder!

  Tegen een Vitesse of Groningen punten pakken is mooi maar…
  Bij de spelers moet het besef komen dat de 6 punten wedstrijden moeten worden gewonnen tegen de Ado, Nac, Roda, Willem II en Sparta’s van deze wereld…..
  Daar hoort keihard werken en het geloof in eigen kunnen bij.

  Laten we ervan uitgaan dat de inspiratie terugkeert en het werken voor elke meter, komende weekend ,beloond wordt met 3 …ik bedoel 6 punten! 🙂

  greetz Rik

 10. Goodie

  Onze voorsprong op concurrenten is gekrompen tot 3 punten. Nog 7 wedstrijden en dan hebben we alle clubs gehad. Toevallig zijn 3 van deze clubs op dit moment de nummers 16, 17 en 18. Hier moeten punten gepakt gaan worden, met te beginnen aanstaande zaterdag.

  Ik wil het ook nog even graag hebben over een bericht van VVV dat gister werd geplaatst omtrent uitwedstrijden. Onder andere dit stond er in:

  “Zo horen wij dat er steeds vaker uit eigen initiatief busreizen worden georganiseerd. Dit is niet conform de veiligheidsmaatregelen. Vrij vervoer betekent namelijk dat je vrij bent om te kiezen op welke manier je naar een uitwedstrijd reist. Met de aangeboden buscombi, de auto of soms zelfs het openbaar vervoer.”

  Je bent vrij om te kiezen, maar VVV beperkt vervolgens wel de mogelijkheden. Ik kan herinneren dat een groep supporters een aantal jaar geleden naar Telstar een bus hadden geregeld. Dit mocht niet van VVV dus moesten ze met de trein. Op de zelfde dag was de klassieker, dan heb ik zo me bedenkingen of dit het wel over de veiligheid van de supporters gaat….

  1. Koelie

   Dat zal wel te maken hebben met acefietjes uit het verleden.

   Wat wel beter kan is de informatie over de uitwedstrijden en dat met name bij vrij vervoer: waar moet je parkeren, vanaf hoe laat, etc. Het is nu “lekker” summier met alleen de kosten en wel of geen combi. Gelukkig ben ik al bij bijna alle stadions geweest dus weet wel waar het uitvak is. Maar niet echt handig voor first timers.

   1. Goodie

    Ik denk dat die akkefietjes juist voorkomen worden als groepen zelf een busreis organiseren. Met de trein kom je waarschijnlijk midden in de stad van de tegenstander terecht.

  2. bear664

   Ik denk dat dat verbod te maken heeft met mogelijk drankmisbruik tijdens eigen busreizen …
   Ik zeg niet dat het gebeurd, maar je hebt het ook niet in de hand dan voor een wat grotere groep supporters
   Heb in het verleden in de fanclub bus ook weleens akkefietjes gezien met drank op

 11. Koelie

  Eindelijk weekend en wat heb ik zin in morgen. Wedstrijden tegen NAC zijn toch een beetje surrogaat derby’s, vanwege de historische felle wedstrijden. Ook heerlijk dat deze wedstrijd op zaterdagavond is en dat past bij deze wedstrijd. Felle strijd en volop spanning. En we hebben nog wat goed te maken voor vorig jaar. Forza VVV

Leave a Reply