Leemans

“Concrete interesse voor Leemans uit Eredivisie subtop en Italiaanse Serie A”

De geruchtencarrousel draait op volle toeren nu de transfermarkt geopend is. Voor VVV leverde dat al de komst van Romeo Castelen op en nu komen er steeds meer berichten dat clubs geïnteresseerd zouden zijn in middenvelder Clint Leemans. Volgens Voetbal International zouden er diverse clubs uit de Nederlandse subtop én de Serie A, geïnteresseerd zijn in de jonge middenvelder.

Leemans heeft nog een contract tot medio 2018, maar VVV kan het contract met een seizoen verlengen vanwege de optie die bij het contract ligt. VVV en Leemans is tot nu toe een gelukkig huwelijk en het lijkt erop dat VVV de samenwerking maar al te graag voortzet. Het kampioensjaar in de Jupiler League was het jaar dat Leemans zich ook begon te profileren in het professionele voetbal, nadat hij de overstap maakte van PSV. Mustapha Nakhli – de zaakwaarnemer van de middenvelder –  zegt daar het volgende over: “Clint heeft ongelooflijke stappen gezet, VVV heeft aangegeven hem daarvoor te willen belonen. Clint staat daar zeker voor open.

Nakhli geeft verder ook aan dat er veel interesse is voor Clint in Nederland, maar ook daarbuiten: “Maar feit is dat op dit moment heel veel clubs naar hem informeren. Uit de Nederlandse subtop, maar ook uit de Serie A. Die interesse wordt steeds concreter, dus het kan allemaal snel gaan. Alle opties zijn open.”

De vrije trappen-specialist speelt een grote rol bij VVV dit seizoen. Het veldspel is niet altijd even goed en op sommige dagen ronduit matig, maar hij is altijd betrokken bij de beslissende momenten in de wedstrijden van VVV in de Eredivisie. Hij speelde dit seizoen 18 wedstrijden in de competitie en 3 in de beker. Daarin wist hij 7 keer te scoren en 4 assists af te leveren. Volgens Transfermarkt wordt zijn waarde inmiddels op €900.000 geschat.

Wij hopen natuurlijk dat Clint langer verbonden blijft aan VVV, want hij blijft een enorm belangrijke speler voor dit VVV-Venlo.

14 Responses

 1. jurgen

  Als VVV kan cashen, moeten ze dit gewoon gelijk doen, ik neem aan dat ze een vervanglijstje hebben, wil je met alle macht zo’n speler behouden, dan is het vaak in de praktijk zo, dat het bij een speler in zijn koppie zit en dat zijn “prestatiecurve” aanzienlijk minder wordt. M.a.w hij raakt gewoon in een dip en poen speelt een belangrijke rol, bijvb Pröpper die naar Zenit kon, daar hebben beide partijen nog spijt van.

 2. idderzienmeining

  Je hebt in dit soort gevallen natuurlijk te maken met een aantal partijen met (vaak) verschillende belangen.

  Allereerst de club; VVV heeft een aantal keuzes.
  1) Leemans deze transferperiode verkopen en een leuk bedrag incasseren
  2) het contract respecteren en de (eenzijdige) optie lichten en dan Leemans aan het einde van het seizoen verkopen
  3) het contract van Leemans open breken, opwaarderen en proberen een minimale looptijd van 2 seizoen extra te geven

  Daarnaast de belangen van Leemans; hoe heeft deze speler zelf zijn carrière uitgestippeld ?
  Hij kan zichzelf nog niet rijp achten om nú al onomstreden basisspeler te worden bij een nieuwe club of juist overtuigd zijn van zijn kwaliteiten.
  Hij kan zichzelf opgelegd hebben zo snel mogelijk zo hoog mogelijk te spelen en dus ook zo snel mogelijk cash te verdienen.

  Tot slot en dat zijn meestal de gevaarlijkste partijen …. de zaakwaarnemer ….
  Maakt hij de kop van Leemans gek en pusht hij hem naar de uitgang of laat hij de speler zelf zijn keuzes maken en is hij puur adviserend ?

  Hoe dan ook: mocht VVV een concreet bod ontvangen voor Leemans zou IK hem niet laten vertrekken. Daarmee zijn we niet alleen doelpunten, maar ook assists kwijt maar bovenal een speler die ALTIJD een wedstrijd kan beslissen middels dode spel momenten (1-1 gelijkmaker thuis tegen PEC Zwolle en 1-1 gelijkmaker uit tegen Vitesse) en afstandschoten (1-0 thuis tegen Soarta en 0-1 uit tegen Roda JC).

  VVV zou in gesprek moeten gaan met Leemans en kijken of er ruimte is voor een nieuw en verbeterd contract van minimaal 2 seizoenen met dien verstande dat Leemans na volgend seizoen verkocht wordt. En mocht er komende zomer al die droomclub komen, dan is dat altijd bespreekbaar !

  Clint, hopelijk mag ik nog even van je genieten als VVV speler !

 3. supportertje

  Hopelijk speelt gezond verstand hier een rol. Zowel bij VVV als bij Clint zelf. Hier kan hij nog groeien, zonder direct afgerekend te worden op fouten, die nog ongetwijfeld gemaakt zullen worden. Het zou mooi zijn voor beiden als hij hier nog het volgende seizoen afmaakt. Eindigen op de bank zoals al vele hebben gedaan na verkoop, is de doodsteek voor een jonge speler die graag wil voetballen. Kijk om je heen en je weet voldoende.

 4. chretien

  Contracten goed bewaken is van belang. Ook goed voor spelers. Want, komt er iemand met een fantastisch bod voor een speler dan zal VVV ook goed cashen. Zijn er al gesprekken geweest met onze keeper?

 5. RuiverCity

  Natuurlijk zegt zijn zaakwaarnemer dat er veel interesse is. Flink de druk erop zodat hij straks zelf kan cashen.

  Hopelijk kan VVV Unnerstall, Thy maar zeker ook Damian van Bruggen langer aan zich binden. Ook die laatste is van grote waarde omdat hij zowel centraal, rechtsback en verdedigende middenvelder kan spelen en dat heel goed doet.

  1. Damian van Bruggen is echt een topspeler. Hoop dat we zulke spelers kunnen binden maar we moeten wel realistisch zijn, hij wordt gehuurd en het kan zomaar zijn dat hij zo wordt opgepikt door een Utrecht of Heerenveen. Dan zijn wij gewoon weg van het venster. Misschien haalt hij PSV 1 wel. Wie zal het zeggen.

 6. Meuske

  Ooooooh nee he?? Niet Leemans!!! Belagrijkste pion in dit VVV scoort ook als het voor geen meter loopt! Clint blijf nog ffkes tot het einde van het seizoen aub?

 7. chretien

  Ik lees het nog eens “gevolgd door subtop eredivisie en de serie A.” Uiteraard dat van serie A blijft hangen, maakt indruk. Maar subtop eredivisie? Come on! Wat is subtop eredivisie? Juist ja. De subtop eredivisie, voor wat het betekent, volgt Unnerstall, Dekker, Röseler, van Bruggen, Vito van Crooij en Hunte. En wie weet, nog een of twee, die ik, dom, dom, ben vergeten.
  De overige spelers niet omdat men weet dat ze zijn gehuurd of als “te oud” worden gezien. Maar zelfs dat laatste argument zal zo overboord worden gezet in geval men speler voor de korte termijn denkt nodig te hebben.
  Uiteraard, wij kunnen/mogen geen enkele speler tegenhouden als die de “kans van zijn leven” voorbij ziet komen en VVV zal wellicht ok mee profiteren.
  Wel zaak om voor elke transfer een lijstje achter de hand te hebben.

 8. idderzienmeining

  Volgens Omroep Venlo is de Deense spits Jakobsen per direct toegevoegd aan de selectie van VVV Venlo.

  Betreft overigens – net als bij Romeo Castelen – een huurovereenkomst tot het einde van dit seizoen !!

 9. supportertje

  Denk dat wij ondertussen meerdere toppertjes hebben rondlopen. Zaak om ze te behouden voor VVV. Maar dat ze bij ons in het team een toppertje zijn, wil nog niet zeggen dat het bij een andere ploeg ook zo is. Hier weten ze elkaar te vinden, en leveren ze strijd voor elkaar. Maar gebeurt dat ook bij andere ploegen, dan kan het zo maar zo zijn dat het niveau niet gehaald word en verschraald een speler na een paar gespeelde wedstrijden op de bank. Weg is dan de motivatie en weg is dan de speler die het bij VVV geweldig doet.

Leave a Reply