Jafar Arias nieuwe aanwinst VVV-Venlo

VVV-Venlo is hard op weg de selectie op orde te maken. Vanavond maakte de Koelclub op spectaculaire wijze bekend dat de 24-jarige Jafar Arias FC Emmen voor VVV-Venlo verruilt.

De Nederlandse aanvaller met roots op Curaçao, tekent in Venlo een overeenkomst voor één seizoen met een optie voor een extra seizoen. Met vier doelpunnten uit 50 Eredivisiewedstrijden voor FC Emmen is de spits geen hoogvlieger in het maken van doelpunten maar is de 1.91m lange speets meet een sterk aanspeelpunt.

Jafar Arias is verheugd over zijn transfer naar VVV-Venlo: “VVV is een mooie club. Ik ken de club natuurlijk goed. Heb er veel tegen gespeeld met mijn vorige clubs en ken De Koel dan ook als een authentiek en gezellig stadion, waar supporters fanatiek achter de club staan. Het feit dat er nu een natuurgrasmat komt te liggen draagt alleen maar bij aan de keuze voor de club. Maar natuurlijk kies ik voor het totaalpakket, waarvan ook de ambities en de speelwijze van de club onderdeel uitmaken. En die kwamen in mijn gesprekken met de club heel duidelijk naar voren. VVV-Venlo gaat voor en herkenbare speelstijl, gecombineerd met passie en strijd om op die manier wederom een seizoen in de Eredivisie veilig te stellen.”

Technisch Manager Stan Valckx: “Jafar staat al een tijdje bij ons op ‘het lijstje’. Hij is een complete spits. Snelheid, kracht, balvastheid en doelgerichtheid, het zijn allemaal eigenschappen die op hem van toepassing zijn. Met hem halen we een aanspeelpunt in de voorhoede binnen, die past binnen een bepaalde speelstijl die we kunnen hanteren. Onder meer bij FC Dordrecht heeft hij in het recente verleden laten zien dat hij een neusje voor de goal heeft. Bij FC Emmen heeft hij zich afgelopen twee seizoenen kunnen ontwikkelen en laten zien van meerwaarde te kunnen zijn op Eredivisieniveau. Die ontwikkeling zal hij nu bij VVV-Venlo verder moeten doorzetten.”

Arias is inmiddels ook international en komt uit voor het nationale team van Curaçao, waarvoor hij tot op heden in totaal 7 interlands speelde.

15 Responses

 1. chretien

  Als ik het goed begrijp lijkt hij op Soriano, met het grote verschil dat deze jongen veel sneller is? We gaan het hopelijk allemaal snel zien. Welkom bij ons VVV Jafar!

 2. pavisto67

  Mijn mening zal vast niet in de smaak vallen, maar ik loop nog niet echt warm van Hupperts en Arias in de voorhoede. Blijf het jammer vinden dat we ook volgend seizoen weer betonvoetbal kunnen verwachten naar alle waarschijnlijkheid. Natuurlijk, lage begroting, realistisch voetbal etc, ik begrijp het allemaal wel, maar leuk om te zien is het niet, al jaren niet meer op een enkele wedstrijd per seizoen daargelaten.

  1. Koelie

   Tsja pavisto67 ik deel je mening. Aan de andere kant hoorde ik Boogers tijdens de uitzending van Omroep Venlo zeggen dat ze met 3 miljoen moeten bezuinigen op een begroting van 8 miljoen. Dan ga je dus eigenlijk met een eerstedivisiebegroting werken (6 à 5 miljoen). Een dramatische klap. Dan begrijp ik dat deze technische keuzes het logische gevolg zijn. Ik ben heel benieuwd of het ook bij de andere clubs zo hard er in hakt.

 3. mats

  Tja, geen idee wat ik er van moet vinden. Veel negatieve reacties overal over Arias. Ik hoop dat hij ons gaat verrassen 🙂

  Verder ben ik trots op ons cluppie. Terug naar echt gras en bovenal we leven nog! In de eredivisie! Iedere speler die volgend jaar het gras op wilt vreten voor VVV is welkom wat mij betreft.

  Vergeet niet dat we er zoveel beter voorstaan momenteel dan FSC, MVV of die ene club uit kom hoe heet het daar ook alweer…

  1. Koelie

   Die ene subsidieclub waarvan de nieuwe eigenaar meldt dat ze gezond zijn en geen schulden hebben en tegelijkertijd weer halvering van de stadionhuur willen. Bedoel je die?

 4. Hakkentrik

  Ik vond Arias bij Emmen zo slecht nog niet. De wedstrijden tegen VVV vond ik hem de speler waarvan de meeste dreiging uit ging bij Emmen. Stond meestal in de schaduw van Anco Janssen , maar kon de bal goed in bezit houden door zijn fysieke kracht. Type Lennart Thy.
  Off topic: de verdediging baart me net iets meer zorgen. Zonder Röseler, Janssen en Promes? Zolang Pachonik maar blijft. Kum is ok, maar te veel geschorst of geblesseerd.
  Hoe zit het met Cattermole? Gelmi?

  1. Venlooow

   Cattermole komt niet meer terug heeft Stan gisteren gezegd. Financieel onhaalbaar.
   Wat ik zelf nog hoop en daar werd verder niets over gezegd is dat Van Ooijen toch gaat verlengen. Die speelde voor zijn blessure goed en het is iemand die van buiten de 16 kan schieten.
   Ze zijn blijkbaar met een aantal spelers bezig dus ik hoop dat er leuke verassingen tussen zitten en ook weer een voordeel is dat we op echt gras voetballen en dat heeft de afgelopen jaren wel wat spelers tegen gehouden zoals Stan aangaf.

 5. Louis van Gaal

  Prima spelers voor VVV en het spelletje dat ze spelen: sterk, balvast en snel… Heeft inderdaad de keren dat ik hem zag geen verkeerde indruk achter gelaten. Emmen werd met zijn inbreng vaak gevaarlijker. Hoop wel dat hij, als hij weer vertrouwen krijgt, meer gaat scoren…

 6. Snelle, balvaste spits die de bal goed kan vasthouden waardoor de rest van het elftal goed kan aansluiten. Brengt ook meer diepte in het spel met zijn goede loopacties. Probleem bij Emmen was natuurlijk het gebrek aan doelpunten van zijn kant, bij Dordrecht ging dat een stuk beter dus hij heeft wel potentie! We gaan het zien…
  Bij het aantrekken van evt. nog een aanvaller wel rekening houden met het feit dat je iemand neemt die wel gemakkelijk zijn doelpunten meepikt, al is iedereen natuurlijk op zoek naar spelers met zulke kwaliteiten…

 7. lucien1978

  Tot nu toe was ik erg te spreken over de aankopen Schmitz en Hupperts en de verlenging van Kum.

  Arias daarentegen heeft totaal niet het niveau van VVV. Bij Dordrecht en vooral bij Emmen erg matig.

  Het is gewoon de 2de Wright. Snel en Sterk . Helaas kan hij ook niet voetballen en heeft hij totaal geen scorend vermogen.

  Binnen afzienbare tijd zal hij ook op de bank belanden en alleen maar als stormram fungeren. Dat weet ik zeker.

  Ik hoop dat VVV daarom nog steeds op zoek is naar een snelle beweeglijke spits met een neusje voor de goal.

 8. Depor

  Lucien ik heb een andere mening hierover. Lijkt me een prima spits voor VVV. Viel me destijds al op bij Dordrecht. Bij emmen nooit echt een kans gehad met veel invalbeurten. Prima versterking aangzien hij gratis op te halen was. We zullen zien.

 9. idderzienmeining

  Qua statistieken geen goalgetter maar laten we eerlijk zijn … de spitsen die er 10 of méér inschieten zijn voor VVV onhaalbaar.

  Ik denk dat een type spits zoals Arias een goede zet is. Waarbij hij met name moet zorgen dat andere spelers in hun kracht kunnen komen.

  Afwachten welke kant het op gaat: wordt het een “”Mlapa verhaal” of een “Soriano verhaal” ?

Leave a Reply