Jan de Boer nieuwe doelman

Waar het regelmatig zeer rustig was in de Koel tijdens het begin van de transferperiode is het dit jaar weer eens anders. De lijken zijn (gedeeltelijk) uit de kast, de AD is weg, de TD is, club icoon, voormalig TD en scout Stan Valckx vertrok. Gisteren vertrok Ennio van der Gouw ineens, en vandaag staat Jan de Boer onder contract nadat eerder zijn deal was afgeketst. De doelman tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor het derde seizoen in het contract.

Wij wensen de Boer veel succes!

84 Responses

 1. idderzienmeining

  Mooi dat dit alsnog rondgekeken is !
  Jan wilde al graag komen en VVV was van zijn kwaliteiten overtuigd maar de financiële wanorde leek roet in het eten te gooien.
  Leek want zie hier … zegt ook iets over de persoon Jan dat hij tóch deze transfer alsnog gemaakt heeft !

  Ben benieuwd naar deze gast

  Tof filmpje trouwens 🤪

 2. supportertje

  Het is allemaal wel een beetje een soap, maar opgelost met een kwinkslag. De rest laat zich niet zo makkelijk oplossen. Ben blij dat we weer een keeper er bij hebben, maar Jens is i.m.o. ook zo slecht niet. A fijn we zullen het gaan zien of hij een waardige opvolger is voor Ennio.

  Neemt echter niet weg dat er toch eens openheid moet komen van VVV. Wel bij dat Rick blijft en de kar wil gaan trekken. Een hele opgave dit seizoen, en hij verdient onze onvoorwaardelijke steun, samen met zijn spelers.

  Er staat een basis, maar daar is alles mee gezegd. En we moeten maar afwachten hoe het uitpakt. VVV kan natuurlijk bij de eerstvolgende supporters bijeenkomst wel het een en ander verwachten.

  Ik hoop dat ze de lef en realiteit onder ogen zien om met een goede verklaring te komen, en geen onzin verhaal. Er zijn mensen die van meer op de hoogte zijn, gelekt is er, en word er. Wat natuurlijk voor de organisatie ook niet fijn is. Echter een gesloten bolwerk is geen must. Juist open en eerlijk win je de mensen mee.

  En dat is precies wat VVV nu nodig heeft. Meer mensen naar het stadion, en meer bedrijven en mensen die in VVV geloven. En dat bereik je niet met geheimzinnigheid, en mooie verhalen.

  Werkt ook een stuk makkelijker als organisatie , hoef je niet iedere keer te denken, wat heb ik de vorige keer gezegd. Hoef je ook geen onderwerpen te vermijden.

  Dus VVV, nieuwe start, nieuwe kansen. Kast zien dat jullie het anders willen en verbeteren. Dan komen ook de mensen weer.

  1. ponnie veag oet de pan

   Wel grappig dat jij denkt supportje dat je recht hebt op volledige openheid tav het vvv beleid. Waar denk je dat je dat recht vandaan haalt? Ik zou zeggen bel die nieuwe voorzitter op en maak een afspraak met hem voor een interview voor deze website ipv alleen maar lopen roepen dat vvv openheid van zaken moet geven. Welke openheid heb je trouwens nodog? Je hebt toch gehoord dat er een financieel tekort is door verkeerd beleid? Wil jij de schuldige hiervoor te horen krijgen zodat je hem/haar kan afzeiken? Oik denk dat vvv nu met belangrijkere zaken bezig is en dat is dat financieel gat oplossen door spelers te verkopen en daarnaast nieuwe spelers om de selectie op zo goed mogelijk peil te krijgen. Dat is namelijk wat er nu speelt en meer is niet belangrijk. De situatie is zoals die is, en er moet naar de toekomst gekeken worden, en niet lopen zuigen en zeiken over het verleden. Wat wil je doen dan als je de informatie hebt hoe het verkeerd is gelopen? Dat zien we toch allemaal wel? De klup zit nu in een moeilijke periode en het is belangrijk daarom dat we allemaal achter de club gaan staan, of je het nu eens bent met de huidige bestuurders of niet. Zij zijn nu aangesteld op de rotzooi op te lossen. En tenzij jij een of andere vermogende miljardair zover krijgt miljoenen in vvv te investeren zou ik je aanraden je seizoenskaart te verlengen, je biertegoed flink op te hogen en nog even lekker op vakantie gaan voor het nieuwe seizoen begint. Want het wordt een lang en zwaar seizoen voor de supporters van vvv.

   1. supportertje

    Voor jouw gemoedsrust, ik heb altijd al vakantie, vernieuw mijn seizoenkaart meestal al eerste, mijn bier te goed is nooit op, en ben ik zware seizoenen bij VVV al heel lang gewend. Schrijf ik dit soort stukken niet om iemand af te zeiken, en is het duidelijk dat je mij waarschijnlijk niet kent. Anders had je niet zo reageerd. Maar ook dat mag, en snap jouw reactie wel. Even goede vrienden verder.

 3. RuiverCity

  Er zijn al de nodige sponsoren vertrokken. Supporters zijn overgehaald om voor de playoffs te verlengen, anders waren er, na alle lijken, zeker geen 2000/2500 verlengingen geweest. Mochten ze, zoals met de huidige selectie te verwachten is, in het rechter rijtje komen, dan wordt de spoeling nog dunner.

 4. LJ

  Waregem was al in het voorjaar zo goed als rond met van der Gouw. Echter door de degradatie werd dat uitgesteld. Tegelijkertijd was VVV rond met Jan de Boer. Ook dat werd uitgesteld wegens bovengenoemd feit. En dan hier maar lopen zeiken dat VVV niet netjes heeft gehandeld.

  1. supportertje

   Dat ze netjes handelen ’t.a.v. van spelers hoor je mij niet zeggen. Maar als supporter voel ik mij voor het lapje gehouden. Denk trouwens dat ik niet de enige ben.

   1. supportertje

    En er is een verschil in wat mijn mening is, of de boel lopen afzeiken. Tenzij je van mening bent dat het wederom allemaal netjes gegaan is het afgelopen halfjaar. En dat kan ik mij met de beste wil niet voorstellen.

 5. Geelzwart

  Iedereen mag hier plaatsen wat hij wil en ik zal ook de meeste berichten lezen, maar als bij elke keer bij wat nieuws eerst de oude koeien uit de sloot worden gehaald, is wordt het wel lastig om alles te lezen. Natuurlijk hebben binnen VVV fouten gemaakt en zitten we in zwaar weer. Maar om dit telkens weer te pas en te onpas te plaatsen, kom op zeg.
  Degradatie van onze club kost een prijs en deze keer een flinke prijs die enkele jaren laten pas zichtbaar wordt, dat is nu eenmaal VVV.

  1. supportertje

   Hier geef ik je wel gelijk in, echter geeft het aan dat er bij de mensen iets is wat opgelost dient te worden door VVV. Voetbal is meer dan alleen kaartje kopen wedstrijd kijken. Want dat kunnen we overal doen. Voor velen is VVV onlosmakelijk verbonden met hun leven. Het gaat hier om kameraadschap, vriendschap, gezelligheid, trots, vertrouwen. En als een medespeler zich niet houd aan dit soort zaken ontstaat er een breuk. Die kun je repareren, maar dan moet je wel gewoon vertellen waarom. Snappie?????

   1. Geelzwart

    Dat klopt, dat is ook beleid. Echter als je als club op degraderen staat wil je erin blijven en gaat paniekaankopen doen, die meestal duur zijn. Degradeer je toch heb je een probleem, zeker als je niet gelijk weer promoveert zoals nu gebeurt is.

  2. Gerardus

   Gedeeltelijk mee eens. Degradatie kost een prijs, maar dit is geen pries die het ons gekost heeft door de degradatie, maar vooral ook door beleid. Daarnaast lijkt het nogal uitzichtloos en is het maar hopen dat het goed gaat komen. Met het doorverkopen van een jonge keeper en de wisselingen in de organisatie is het al iets hoopvoller.

 6. Grad

  Off topic, alle beetjes helpen 😉

  Nederlandse clubs ontvangen bijna zes miljoen euro van FIFA na WK in Qatar:

  Ajax
  3,1 miljoen euro

  PSV
  930.368 euro

  Feyenoord
  712.275 euro

  AZ
  371.657 euro

  Vitesse
  234.429 euro

  Go Ahead Eagles
  132.236 euro

  Heracles Almelo
  120.073 euro

  FC Groningen
  92.301 euro

  SC Heerenveen
  88.217 euro

  NEC
  68.614 euro

  FC Dordrecht
  44.108 euro

  VVV-Venlo
  17.154 euro

   1. De FIFA compenseert de clubs omdat ze hun spelers vanwege het WK in de winter een maand moesten missen. Ze kregen een dagelijks bedrag van 9.823 euro per speler, ongeacht het aantal speelminuten op het WK. Het totale bedrag per speler wordt verdeeld over de club(s) waarvoor hij uitkwam in de twee jaar voorafgaand aan het WK.

    Nederland (Noppert) was iets langer op het wk actief dan de USA (Wright), dus daarom zal Dordrecht wat meer krijgen dan VVV. Ik denk tenminste dat het zo ongeveer zit.

  1. Real VVV

   Het zal wel te maken met het aantal minuten van oud-spelers of zo. Of misschien krijgt VVV wel geld voor het prachtige doelpunt van Haji Wright tegen NL 🙂

   1. Grad

    Bedragen zijn gerelateerd aan het aantal dagen dat speler(s) actief waren op het toernooi.

   2. Gerardus

    Volgens mij had het wel te maken met spelers die vorig seizoen actief waren bij een club. Maar om eerlijk te zijn heb ik geen idee wie er dan aanwezig was voor VVV. Enkel en alleen Haji Wright zegt mij iets… Maar dat lijkt mij te lang geleden?

 7. john

  Roda finacieel gematst door gemeente.
  Dit is volledig illegaal.

  Hoop dat iemand dit meld bij europese commisie. Anders krijgt deze BVO illegaal staatssteun.

  En huurschuld moet gewoon betaald worden !

 8. Leonardus

  VVV is blijkbaar in de rangorde al voorbij gestreefd door mvv. Onlangs berichtte Frietei dat VVV in een vergevorderd stadium was met Aktas van Telstar. Die kiest nu dus uit verschillende aanbiedingen voor mvv.

   1. Koelie

    Wat een verval. Je kunt al niet meer concurreren met de profclub met het laagste budget. Maar dat mag je hier niet zeggen.

    En wederom een dramatische oefenwedstrijd. Nou zeggen die normaliter helemaal niks, maar aanvallend werd afgelopen jaren al weinig gecreëerd. Dit seizoen wordt tot op heden nog helemaal niks gecreëerd. Nul kwaliteit op middenveld.

   2. Ievel Knievel

    MVV heeft een dikke Amerikaanse investeerder die nu ook de meerderheid van de aandelen in bezit gaat nemen. Daarnaast hebben ze een van Marwijk en van Bommel die advies geven en sinds 2 seizoenen weer een aardige scouting.

 9. FC VVV03

  Ja dat is de situatie waarin VVV zichzelf in gebracht heeft. Betere spelers van middenmoters/rechterrijtje KKD kiezen niet meer zo makkelijk voor VVV zoals dat jaren terug vaak was. Nu mogen we blij zijn als 30ers als Roel Janssen hier tekenen.

  1. Venlooow

   De Boer keept tot nu toe best goed. Penalty niets aan te doen.
   Scheidrechter had eigenlijk al voor een overtreding op Smans moeten fluiten.
   Uit de tegen aanval de penalty.

   1. Ievel Knievel

    Niet sterk, tegen een 3. liga club, de nummer 9 daar. En dan heb ik niet over de achterstand, maar over het spel tijdens de openingsfase.

 10. chretien

  Ik ben al blij dat we spelen tegen clubs van enig niveau. We hebben alle oefenwedstrijden tot nu toe verloren. Ik ben benieuwd wat onze coach vindt van de huidige selectie en van de ontwikkelingen tot nu toe.

   1. Geelzwart

    Ik denk dat er veel clubs uit de KKD onderaan eindigen in de 3. liga. het niveau is hoger dan onze KKD

   2. Ievel Knievel

    Misschien hou ik nog te veel vast aan het idee van een VVV dat net gedegradeerd is uit de eredivisie en een subtopper in de KKD had kunnen zijn.

    Ik denk bij nader inzien dat het logisch is dat Duitse teams doorgaans sterker zijn, zeker ook die op het 3e niveau. Groter land, grotere poule aan spelers om uit te vissen.

 11. VVV-O1

  Gisteren bij de wedstrijd geweest en een paar dingen vielen me op:
  – Openingsfase stonden ze volledig onder druk. Tegenstader kwam er vrij makkelijk doorheen, maar Lathouwers en vooral onze topper Ketting stonden echt goed te verdedigen.
  – onze nieuwe keeper –> wordt over 1 jaar verkocht. Let maar op. Toppertje voor ons.
  – Roel Janssen alleen aantrekken als je niks anders kunt aantrekken. Aanvallend geen toegevoegde waarde. Verdedigend wel als hij niet hoeft te rennen.

  – Allouch wordt dit jaar heel belangrijk voor ons. Speelt met vertrouwen.

  Ik vond het 1e uur echt lang niet zo slecht als sommigen hier melden. Lekker alles afkraken. Verwachtingen bijstellen is ook een kunst.

  – Toen kwam het jeugdteam binnen de lijnen en ik hield mijn hart vast, maar: ze waren beter dan de tegenstander. Heel veel energie en een paar vielen echt positief op!

  – Kleine middenvelder Odriss? Die kan echt lekker ballen, alleen is hij heel klein en fragiel dus fysiek is het minder.

  – Spits Thier, heel veel energie en goede fysiek –> kan echt wat worden

  – En dan tja, VVV: Stop alsjeblieft met het zoeken naar een rechtsback en geef het geld liever uit aan een voetballende middenvelder. MATONDO –> onze toekomstige topper. Wat een snelheid en kracht!!!

  Dus: ja het gaat echt niet zo goed als vorig jaar maar misschien valt het allemaal mee mits ze allemaal fit blijven. Spoeling is dun net zoals gisteren zonder Janssen, Sedlacek en Klaassen. Ook Berden en Verheijen worden gemist.

  Focus nu denk ik vooral op een centrale verdediger ( geen idee hoe Timber is) naast onze leider Ketting.

 12. Relax its only Soccer

  Mooie analyse VVV-01. Wij zijn gisteren er ook daar geweest. Je ziet zeker wel enkele nieuwe leuke jeugsspelers erbij zitten. We lijken weer enorm veel geluk te hebben met een goede keeper. Heel mooi. Als de geblesseerde jongens er ook weer erbij gaan komen staat er zeker een fatsoenlijk elftal. Misschien niet goed genoeg voor de play-offs … maar ze kunnen ons wellicht weer verrassen.

 13. kuebke

  VVV’er Özcan Yasar (21) op weg naar Fethiyespor in Tukije
  Özcan Yasar
  Özcan Yasar — © Pro Shots -Sonny Lensen

  Venlo – Özcan Yasar (21) vervolgt zijn carrière bij het Turkse Fethiyespor. De aanvaller tekent een tweejarig contract bij de club die uitkomt op het tweede niveau in Turkije.
  Qasim Hakim
  Vrijdag 14 juli 2023 om 12:12
  Yasar speelde het afgelopen seizoen bij VVV. De Koelclub wilde zijn verbintenis verlengen, maar door de financiële problemen kwam daar een streep door te staan. Yasar trainde tijdens de voorbereiding wel nog mee in Venlo om zijn conditie op peil te houden.

  De aanvaller was vorig jaar in de play-offs van grote waarde door VVV tegen Willem II naar de halve finales te koppen, waarin het uiteindelijk werd uitgeschakeld door de latere promovendus Almere City.

 14. goalkiller

  Inkijkje achter de schermen:

  Bogers en co verzoeken vidaxl haar bijdrage van 1,5miljoen aan sponsorgeld over te maken. Niet veel later komt het bericht naar buiten over de grote tekorten. Gevolg financiële directeur vidaxl per direct weg en vergaande bezuinigingsmaatregelen voor het gewone werkvolk.

   1. Ievel Knievel

    1,5 miljoen is nog steeds heel erg veel geld. En aandeelhouders vallen over tekorten van deze orde van grote ja 😉 :P.

   2. En dat ligt aan VVV dan? Wat denk je wat die dagelijkse televisie en radio reclame van VidaXL kost? Ik denk dat die op jaarbasis toch wel iets duurder is dan 1,5 miljoen.

   3. Overigens, heel goed dat VVV daar zelf achteraan gaat. We hebben in het verleden met o.a. Welkom Energie en TD&Company al genoeg tenuesponsors gehad die niet konden of wilden betalen.

  1. supportertje

   Waar haal je dit vandaan, en hoe kom je hierbij. Lijkt mij echt uit de lucht gegrepen. Buiten dat klopt dit i.m.o. voor geen meter, en zorgt er voor dat een sponsor in een kwaad daglicht komt te staan. Zeker als je dit niet kunt staven.

   1. chretien

    Dit krijg je. Er wordt op deze site teveel geschreven over zaken waar we helemaal niets van weten, ook “morgen” niet. Ja, ik weet het, VVV communiceert slecht. Hopelijk wordt dat op korte termijn beter.

    Maar, er blijven heel veel zaken waar we niets over zullen horen, eenvoudigweg omdat het bestuur dat binnenkamers wil houden. Oké, VVV zou kunnen reageren met sorry, hierover wordt niet gecommuniceerd. Meer niet.

    Laten wij, als fans, amateur-deskundigen maar bezighouden met het spel, het voetbal, de trainer die het (niet) goed ziet, of die scheidsrechter, die ons (niet) benadeelt. Die andere clubs, onze “vijanden”. Etcetera,

    Wat mij betreft mag de competitie beginnen.

   2. supportertje

    Dat is nu wat ik bedoel met een verklaring. Simpel weg even toegeven dat het niet goed is gegaan, foute beslissingen genomen met zijn allen, en we hebben er van geleerd. Daarbij hoef je geen zondebokken aan te wijzen, en hoeven we ook niet de volledige in en outs te horen. Uiteindelijk zijn we altijd als trouwe supporters daar, en steunen altijd de club. Maar zorgen dat dit gevoel wederzijds is.

   3. goalkiller

    Van bronnen binnen VidaXL. het is inderdaad wat level Knievel aangeeft, al hebben ze enorme omzetten, zomaar 1,5miljoen in een bodemloze put stoppen onder “valse voorwenselen” daar zal geen enkel gezond bedrijf blij van zijn. Dit bericht was puur om aan te geven wat voor beleid men voert op de berg.

   4. Goodie

    Een tekort waarop?

    VidaXL heeft over boekjaar 20 en 21 een resultaat gehaald van ruim 340 (!) miljoen euro. Zouden ze nu nu een verlies geleden hebben? Ik geloof daar niet zo in.
    Een tekort op het plan dat gemaakt is? Wellicht, en niet vreemd natuurlijk.

    Daarnaast is elke euro die je als sponsor in een BVO stopt als sponsor een verloren euro. Geloof maar niet dat beleidsmakers bij VidaXL verwachten dat elke euro zich terug zou verdienen.

   1. Leonardus

    Hahahaha. VVV kan dus een naam van een eigen speler niet eens goed vermelden op eigen media.

   2. Sterker nog, zijn volledige naam is Slone Mbombo Matondo. Welke naam er op zijn shirt komt te staan is nog even afwachten.

   3. Grad

    @)Leonardus Niet roeptoeteren, check de volgende keer eerst de site van VVV, want daar staat zijn naam wel juist vermeld.

   4. Grad

    @Leonardus Bij mijn opvoeding is me ooit verteld, dat schelden een uiting is van zwakte !
    En nog dit, hoe vaak komt het niet voor, dat spelers met dubbele namen, of zelf met drie namen een deel hiervan gebruiken of door journalisten gebruikt worden het ene moment met de eerste en andere moment met tweede, of derde naam genoemd worden, of op hun shirt hebben staan. Voorbeelden te over. Memphis/Depay, Xavi/Simons, Virgil/v.Dijk en ga zo maar door.
    En bij VVV weten ze heus wel hoe die naam geschreven moet worden, kijk maar

    https://www.vvv-venlo.nl/nieuws/jeugdspelers-sluiten-aan-bij-eerste-elftal

    https://www.vvv-venlo.nl/nieuws/jeugdspelers-sluiten-aan-bij-eerste-elftal

 15. kuebke

  VVV-Venlo stelt Van Dijk en Humblet aan als nieuwe jeugdtrainers, Oosterbaan verlengt
  De jeugdopleiding van VVV-Venlo heeft Siem van Dijk en Mick Humblet gecontracteerd voor het seizoen 2023-2024. Daarmee is de Koelclub erin geslaagd om twee waardige vervangers aan te stellen voor de O18 en O14 na het vertrek van Rens Sleegers (PSV) en Willem Strijland (FC Groningen). De O13 staat dit seizoen opnieuw onder leiding van Tom Oosterbaan (foto), die zijn aflopende contract in Venlo heeft verlengd.

  Van Dijk, die overkomt over van de Treffers, is een ervaren trainer met ervaring in het betaald voetbal en afgestudeerd in toegepaste psychologie. Hij trainde in het verleden al bij Go Ahead Eagles, Almere City en NEC. Dit seizoen zal hij bij VVV de O18 voor zijn rekening nemen. “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij VVV-Venlo en hiermee mijn maatschappelijke en sportieve carrière te combineren. Dit past in mijn opvatting om in te zetten op persoonlijke ontwikkeling als mens, waar ook de voetballer uiteindelijk van profiteert”, aldus Van Dijk.

  Voor de Venlose O14 is Humblet aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Humblet studeerde af aan de Fontys Hogeschool op het gebied van sportmanagement en trainde in het verleden bij MVV en Fortuna Sittard. Naast de O14 zal Humblet ook verantwoordelijk zijn voor de ochtendtrainingen (breed motorisch). “Ik zie dit als een mooie stap in mijn ontwikkeling als trainer-coach en ben de club dankbaar voor het vertrouwen. Ik heb heel veel zin om met de spelers aan de slag te gaan, waarbij de ontwikkeling op en buiten het veld samen met plezier centraal staan”, vertelt Humblet.

  Contractverlenging Oosterbaan
  Naast het aantrekken van Van Dijk en Humblet als nieuwe trainers is het contract van Oosterbaan met twee jaar verlengd. Hij zal ook komend seizoen voor de groep staan bij de O13 van VVV en daar is hij erg blij mee. “Ik ben enorm trots dat ik mijn contract met twee jaar kan verlengen bij VVV. Het afgelopen seizoen heb ik veel geleerd in mijn eerste jaar als hoofdtrainer van de O13. Ik kijk ernaar uit om na de zomer weer te mogen starten en dat een vervolg te geven.”

  De O21 staat dit seizoen opnieuw onder leiding van Joeri Janssen. Emiel Kramer en Coen Aarts zijn net als vorig seizoen verantwoordelijk voor respectievelijk de O16 en O12 van VVV.

  Jeugdstaf compleet
  Met de komst van twee nieuwe trainers en de contractverlenging van Oosterbaan heeft de VVV-Venlo Jeugdopleiding de staf voor het nieuwe seizoen helemaal rond, tot tevredenheid van Roger Bongaerts, Manager Ontwikkeling & Prestatie. “We zijn als club trots dat we weer twee kwalitatief goede jeugdtrainers hebben weten vast te leggen voor onze jeugdteams. Hiermee blijft de opleiding stappen maken en tonen we aan een echte opleidingsclub te zijn waar naast de ontwikkeling van spelers ook de ontwikkeling van trainers centraal blijft staan.”

 16. VVV-O1

  Frietei, lopen er links en rechts nog wat zaakjes qua nieuwe spelers? Of is het echt nog even wachten voordat we iets van een gerucht wellicht meekrijgen? Ik snap dat je natuurlijk niet zomaar iets kunt mededelen, maar hoop dat er wel wat speelt.

Leave a Reply