Jason Adesanya op proef bij VVV-Venlo

Op donderdag 2 juli was er een nieuw gezicht te zien in Seacon Stadion De Koel. De selectie van Maurice Steijn en zijn technische staf is namelijk een proefspeler rijker.

Naast Leandro Resida is ook Jason Adesanya de komende dagen onderdeel van onze selectie. De 22-jarige Belgische aanvaller stond de afgelopen seizoenen onder contract bij Lierse, Verbroedering Geel en KV Mechelen. Laatstgenoemde ploeg verhuurde hem vanaf de winterstop 14|15 aan Lommel United.

De geblokte aanvaller speelde ook voor vertegenwoordigende Belgische elftallen, tot aan België U21.

Wij wensen Jason veel succes tijdens zijn proefperiode.

28 Responses

 1. kiekoputspelke

  Tsja, een verrassende naam moet ik zeggen…. De laatste seizoenen bleken onbekende proefspelers vaak snel weer gevlogen omdat ze door de technische staf waren afgetest. Hopelijk is dit een keer een voltreffer ??

 2. kiekoputspelke

  In het filmpje wat is bijgevoegd zie ik vooral een spits die doelgericht is en ook vanuit de meest onmogelijke posities op doel schiet. Lijkt me niet echt een speler met voetblgogme, maar goed….laten we die beoordeling maar over aan Steijn en zijn staf.

 3. Ben

  Ik heb filmpje gezien. Ik ga er van uit dat het een promofilmpje is. Op basis daarvan zeg ik dat SK Lommel voor hem de absolute top is. Gauw wegwezen vandaag nog, FORZA VVV!

  1. Godfried

   Man man man, gebeurd er eens wat, komen ze met een onbekende naam, wordt hij al van te voren afgeschoten.

   Grote, sterke jongen volgens mij. Snel ook. Een spits moet vooral de kansen afmaken. Calabro was ook geen wereldvoetballer, maar stond er wel. Hoop dat hij zich kan bewijzen en een meerwaarde is. Succes!

 4. Deze jongen is 22 jaar heeft ervaring op Belgische Eredivisie (eerste klasse) en Eerste Divisie (tweede klasse). Heb even navraag gedaan bij vrienden van Geel. Daar was hij een van de publiekslievelingen en daarnaast een goede speler. Heeft een goede dribbel en is snel. Heb even gekeken naar de statistieken leek me wel zo handig :). In de Tweede Klasse (JL niveau) in 37 wedstrijden 15 doelpunten, Eredivisie niveau 36 wedstrijden 3 doelpunten, 2 assists. Play Offs 14 wedstrijden 3 doelpunten en in de beker 6 wedstrijden 2 doelpunten. Hij heeft dus op jonge leeftijd al redelijk wat ervaringen en doelpunten gemaakt. Zegt natuurlijk allemaal niks, net als promofilmpje (kun je wel kijken wat voor soort speler het is) Ben zeer benieuwd naar wat hij kan.

 5. Goodie

  Hij heeft in het seizoen 2013/2014 bij Geel in bijna 2700 minuten 12 goals gemaakt. En in de 2e seizoenshelft van het afgelopen seizoen waarin hij werd verhuurd aan Lommel (2e geëindigd) in 900 minuten 4 goals.

 6. CSR

  Mannen,
  Allereerst een korte introductie.
  Mensen kennen me onder de naam Juul.
  Vandaag maar es een accountje aan gemaakt.
  Wat betreft dat promofilmpje dat had net zo goed 2 min kunnen zijn..
  Maar goed, laten we deze jongen niet afschrijven voordat ie een kans heeft gehad. Sandro Calabro was wat godfried zegt idd ook geen grootheid, maar stond wel vaak op de juiste plek, en uiteindelijk is dat toch het belangrijkste voor een spits. dat ie als eindstation op de juiste plek staat.. Succes gewenst en hopelijk een super 15/16 seizoen

  1. Juul, tof dat je ervoor gekozen hebt om mee te discussiëren. Wat betreft het promofilmpje, zo’n filmpje zegt natuurlijk helemaal niks maar vindt het toch altijd belangrijk om het online te zetten. Je ziet namelijk wel of deze jongen techniek heeft. Denk dat deze jongen een goede aanvulling kan zijn voor VVV.

 7. YowVVV

  Veel succes in de oefenwedstrijden, ik heb zelf zo’n gevoel dat platje als een duveltje uit een doosje komt straks. Ik vind Platje gewoon een geweldige spits voor vvv begrippen. Maar deze jongen, denk toch mogelijk iets meer het type speler wat we zoeken, de kans voor zo’n jongen in zich nog meer in de picture te spelen. Komt hij naar VVV dan is de kans direct heel groot dat hij in de basis start.

 8. OooLGooO

  Deze speelstijl doet me denken aan onze Uchebo, alleen is deze gast toch wat meer technischer.
  Zal geen topper zijn, maar voor VVV begrippen toch een prima spits lijkt mij.

 9. Ben

  Wat Ik op veel sites lees, is dat men een afwachtende houding aanneemt aangaande het aantrekken, koop dan wel huur, van nieuwe spelers.
  Ook dat vrije spelers eerst de kat uit de boom kijken. M
  en schrijft vooral dat de ” karavaan” nog in beweging moet komen en ook schrijft men dat er nog genoeg tijd is voordat de termijn sluit.
  Zo ver ik kan zien is Go Ahead als een van de weinigen al klaar.
  Misschien zou het goed zijn als de KNVB of UEFA deze termijn iets inkort?
  Wij wachten af, anderzijds, van mij mag het seizoen gaan beginnen.
  FORZA VVV!

  1. Gerardus

   Zou inderdaad goed en eerlijker zijn. Kijk maar na Feyenoord vorig jaar waar van Geel, imo onterechte, kritiek kreeg omdat hij te lang had gewacht met aankopen terwijl het seizoen al was begonnen. Maar de FIfa is de enige die hier wat aan kan doen. Zelfs als onze transferperiode is afgelopen dan zijn ze in bepaalde landen zoals Rusland,Turkije nog steeds open waardoor de kans bestaat dat zij alsnog spelers kunnen kopen terwijl wij dat niet meer kunnen. En precies zoals je zegt hebben we nog een kleine 2 maanden de tijd voor de periode voorbij is. Dus niet iedereen hoeft zich hier zo druk over te maken dat er nog geen spelers zijn voor de spitspositie of op de vleugel want die komen vanzelf wel.

 10. Ben vanmorgen naar de training van VVV gaan kijken. Dat doe ik regelmatig aangezien ik graag op de hoogte wil blijven van wat er speelt rondom het team. Vandaag was ik vooral gekomen om te kijken naar Jason. Heb de hele training op hem gelet. Eerste indruk is zeer positief, groot en sterk en valt meteen op. Wat me verder opviel is dat hij zeer technisch is. Goede balcontrole, veel een keer kaatsen en houdt veel rust aan de bal . Zette met een simpele beweging meteen Post voor het doel bij de partij vorm. Speelde naar mijn mening een goede partij vorm, hij liep goed en behoudt het overzicht. Daarna afwerken, het ziet er gemakkelijk uit bij hem, houdt de rust en schoot de 4 van de 4 ballen erin. Denk serieus dat dit een aanwinst kan zijn voor VVV-Venlo al moeten we niet gaan oordelen na een trainingsessie. Ik denk dat hij in de oefenwedstrijden moet laten zien wat hij kan, maar zoals ik al zei mijn eerste indruk is zeer positief.

   1. Goed dat je het vraagt Godfried heb al vaker op Resida gelet. Denk dat hij ook een aanvulling kan zijn op de selectie. Snel ook technisch vaardig en met afwerken natuurlijk minder scherp dan de spits maar zag er behoorlijk goed uit. Heeft een goed curve schot die rakelings langs de palen zeilde. Daarnaast speelde hij vandaag op rechts met Rutten achter hem zag er aardig uit vanmorgen. Maar ook hier moeten we afwachten hoe hij het doet in de wedstrijden.

  1. Goodie

   Goed op te horen! Ik vind dat VVV het op de tranfermarkt kwalitatief gezien het echt goed doet. Als Deckers vertrouwen heeft en zijn vorm van destijds in de JL herpakt is dit ook een prima doelman. Verder heb je met Opoku scorend vermogen op het middenveld en met Rutten een prima opvolger voor Joppen. Ik hoop daarnaast ook nog altijd op Resida die inmiddels al een week meetraint. Nu nog 1-2 aanvallers en eventueel een linksback. Ik zie het komend seizoen positief tegenmoet!

 11. pierre

  Citaat in de Belgische krant ” HET BELANG VAN LIMBURG”
  Lommel United moet het zonder topspits Adesanya stellen.
  Tweedeklasser Lommel United ziet naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe topspeler vertrekken. De 22 jarige Jason Adesanya zou niet ingaan op een aanbod van de Lommelse club, maar daarentegen dicht bij een akkoord met de Nederlandse tweedeklasser VVV Venlo zitten.

  Volgens de krant “HET LAATSTE NIEUWS” hadden ook Cercle Brugge, Moeskroen en Antwerp erg veel belangstelling voor Jason Adesenya.

  1. Goodie

   Lijkt me sterk dat ze al dichtbij een akkoord zijn als hij sinds gister op proef is. Als ik reacties lees van mensen die op de training waren dan kan het zomaar eens onze spits worden.

  2. Interessant artikel! Heb het net even gelezen, er staat inderdaad dat hij zelf al gekozen heeft voor VVV en dat hij bijna tot een akkoord is. Het is afwachten hoe en wat. Ben benieuwd naar de nieuwelingen in een wedstrijd. Trainingen zijn altijd wel een indicatie maar een wedstrijd is toch iets anders.

 12. RuiverCity

  Er vissen heel veel clubs in dezelfde categorie spelers. Daarom zou ik als men overtuigd is niet te lang wachten met Resida en Jason. Morgen zullen er ongetwijfeld scouts naar Tegelen komen om hen te bekijken. En dan worden (salaris)eisen vanzelf opgeschroefd.

 13. Dond

  Je zou zeggen dat ze zeker morgen na de oefenwedstrijd een beslissing nemen over Resida.
  Naar mijn idee is dit echt een aanwinst.

  Over Jason weet ik nog niks. Moet ik af gaan op de verhalen die ik hoor.
  Als er diverse clubs interesse hebben/hadden en hoe ik de verhalen lees/hoor. Lijkt dit me een prima aanwinst.
  Hopelijk kan ook hier snel een beslissing gemaakt worden.

Leave a Reply