Jason Bourdouxhe voor 2 seizoenen naar VVV-Venlo

Op donderdag 23 juli tekent Jason Bourdouxhe een contract bij VVV-Venlo. De linksback zal een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen tekenen. De 24-jarige Belg speelde in de jeugdopleiding bij PSV Eindhoven en afgelopen seizoenen bij FC Eindhoven.

Jason Bourdouxhe is blij met zijn overstap naar VVV-Venlo. Hij zegt het volgende op de clubwebsite van VVV; “Ik kon bij FC Eindhoven bijtekenen en ik heb daar een goede tijd gehad. Maar ik heb toch voor VVV-Venlo gekozen: ik heb goede gesprekken gehad met mensen van deze club en ik ben blij met mijn overgang. “

Ook trainer Maurice Steijn is blij dat Jason voor VVV-Venlo heeft gekozen. “Jason is een speler die in principe over de gehele linkerflank inzetbaar is, hij kan op veel posities uit de voeten. Hij is zowel links- als rechtsbenig en heeft een goed overzicht. Een complete speler die onze selectie naar een hoger niveau kan tillen.”

Bourdouxhe speelde in het verleden voor België onder 15 tot en met België onder 20. Hij speelde onder meer samen met Benteke, De Bruyne en Eden Hazard.

19 Responses

 1. Godfried

  Goed geheim gehouden. Maar voor welke positie is hij nu aangetrokken?
  VVV communiceert linksback, op VI staat hij als middenvelder in de boeken en op Transfernieuws.nl staat hij zelfs als rechtsbuiten genoteerd.

  Toch hoop ik stiekem ook nog op een echte flankspeler…

 2. Goodie

  Ik dacht laatst al aan deze speler, maar heb hem hier niet geplaatst omdat ik dacht dat hij onhaalbaar was. Had een doorlopend contract en Eindhoven heeft het geweldig gedaan. Niet alleen Eindhoven, maar VVV deze zomer ook! Dit is in mijn ogen echt een goede keuze voor de linksback positie. Fantastisch werk op de berg!

 3. kiekoputspelke

  Kijkkkkkk….de vacante positie links achterin is bij deze óók opgevuld !! Eerlijk gezegd ken ik deze speler niet, maar als hij van FC Eindhoven komt dan is hij goed genoeg om bij VVV een toegevoegde waarde te zijn….die ploeg (en dus deze speler waarschijnlijk ook) heeft de afgelopen twee seizoenen een prima ontwikkeling doorgemaakt. Ik heb er wel vertrouwen in dat deze jongen iets toevoegt aan onze selectie !!

 4. Sanderkuh

  In tegenstelling tot eerdere jaren trekken ze op tijd nieuwe spelers aan….had graag nog wat gezien vanuit BMG maar ben nu al dik tevreden….krijg steeds meer zin in nieuwe seizoen….ben hoopvol…hoop dat MS er een goed team van kan maken 😉

 5. YowVVV

  Complimenten! Op verschillende posities inzetbaar zelfs. Ik verwacht een fris, jeugdig en aanvallend VVV als ik het zo bekijk. Daarnaast uitstralen, we zijn voor niemand bang! Hopelijk een drukke open dag, dat we nog maar eem stuk of 500 seizoenkaarten mogen verkopen. Come on venl

 6. Louis van Gaal

  Heeft afgelopen seizoen als linksback al meer doepunten gemaakt als Niels Fleuren in al die honderden wedstrijden voor VVV…. Jason Bourdouxhe hebben we een eindelijk een speler die ook aanvallend een steentje kan bijdragen..

 7. Goodie

  ———————–Deckers——————
  –Rutten—-Buwalda—Promes—–Bourdouxhe–
  —————–Nijholt——Post————
  ————————-Opoku——————
  –Resida——–Seuntjens—–Van Crooij/(?)

  VVV heeft in mijn ogen een sterke basis.

   1. Goodie

    Ik hoop het ook. Ik heb geen oefenwedstrijd gezien, maar heb het gevoel dat die het goed doet. De flanken zijn alleen matig bezet met Resida, Van Crooij en Simmons en Donkers nog eventueel. Resida die gast het maken hier, daar ben ik van overtuigd. Van Crooij en Simmons heb ik zo mn twijfels over.

 8. Meuske

  Dit Is gewoon weer een goede gerichte versterking waar we wat aan hebben. Super gedaan van onze club. Maar van Crooy op links was niet echt een succes want toen hij naar rechts ging ipv Khalouta toen ging hij als een trein. Trots op os VVVke

 9. Dond

  Ik ken hem niet echt eigenlijk. Klinkt iig positief. Stond bij FC Eindhoven altijd opgesteld dus dan kun je zeker wat.
  Dus toch zeer goed gehandeld VVV!
  Ook erg goed geheim gehouden. Wij houden altijd van nieuwtjes maar dan maak je natuurlijk ook slapende honden wakker.
  Benieuwd waar ze nog meer mee aankomen.
  Begin ook steeds meer zin te krijgen in het nieuwe seizoen.

 10. kiekoputspelke

  De basis elf van VVV begint écht vorm te krijgen….

  Deckers is onze nieuwe nr. 1 met van Crooy als back up.

  Achterin lijken Rutten, Buwalda, Promes en Bourdouxhe te gaan spelen met Donkers en Fleuren als vervangers op de flanken. Zolang Balkestein niet wordt verkocht is hij de 3e centrale verdediger.

  De middenlinie

 11. kiekoputspelke

  heeft in mijn optiek 4 goede spelers met Post, Nijholt, Opoku en Sevinç….jongens als Gijzen en Kruijsen moeten niet onze basisspelers worden.

  Voorin drie volwaardige spelers met Resida, Seuntjens en van Crooy en dat is magertjes.
  Opoku zal de spits ingaan als Seuntjens wegvalt…

  Al met al geen slechte groep maar té klein om het hele seizoen mee te doen om de echte prijzen. Want schorsingen en blessures krijgt elke ploeg.

  Dus hopelijk nog twee volwaardige aanwinsten ??

 12. Ben

  VVV doet dat wat ze eerder hebben verklaard: kleinere selectie, dus minder spelers, maar wel hoger niveau. Ik ben voorzichtig in mijn analyse maar heb inderdaad de indruk dat ze daarom zijn geslaagd. Als er nu ook nog 1-2 jeugdspelers doorbreken dan kunnen we spreken van een geslaagd seizoen. FORZA VVV!

 13. Drikus

  Lijkt me een goede toevoeging.
  Statistieken zijn hoopvol:
  Geen blessures, 2 benig, meerder posities waaronder ook centraal middenveld en linksbuiten.
  pakt ong 1 gele kaart op 11 wedstrijden. scoort net zoveel als dat hij gele kaarten pakt. Dus op een heel seizoen zal hij waarschijnlijk geen schorsing krijgen.
  Top!

Leave a Reply