Jay-Roy Grot

Jay-Roy Grot gehuurd van Leeds United

Transfernieuws op de donderdagavond! Zojuist werd bekend gemaakt dat aanvaller Jay-Roy Grot VVV-Venlo op huurbasis komt versterken. Hij wordt gehuurd van het Engelse Leeds United dat uitkomt in de Championship, het tweede niveau. Dat betekent dat de 20-jarige aanvaller in het seizoen 2018/2019 te bewonderen is in het geel-zwart van VVV.

De Nederlandse aanvaller doorliep de jeugdopleiding bij NEC en maakte daar ook zijn debuut in het professionele voetbal. Daar maakte hij furore als aanvaller die zowel op centrale spitspositie kan spelen als en in de rol van vleugelaanvaller. Hij verdiende daarmee een transfer naar het Engelse Leeds United. Het voren speelde hij 22 wedstrijden in het eerste elftal van Leeds United (1 goal en 1 assist). In totaal heeft hij 57 wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld. De jonge aanvaller zal zich graag willen bewijzen in de Eredivisie en zich nog meer willen ontwikkelen. Hopelijk kan VVV daarvan profiteren en biedt hij ons meer scorend vermogen.

Hij is een talent en dat is ook de heren in Zeist niet onopgemerkt gebleven. Hij speelde tot dusver diverse interlands voor Nederland in de jeugd. De teller staat inmiddels op 20 jeugdinterlands voor Nederland. Hij heeft dus wel een goede reputatie qua voetbal en het lijkt ons dan ook echt een aanwinst voor VVV-Venlo. We hadden namelijk best wel wat zorgen over de aanval, want er zijn best wel wat mensen vertrokken in de voorhoede.

Manager voetbal Stan Valckx zegt het volgende over de jonge aanvaller: “Jay-Roy is jong, snel, technisch vaardig en heeft veel dreiging in zijn spel. Vaak zien mensen hem als centrumspits, maar hij is een vleugelspeler en is zeker van toegevoegde waarde voor ons.”

Een van de problemen in het vorige seizoen was het scorende vermogen. We kwamen niet altijd veel voor het doel, maar als we dan voor het doel kwamen moesten we ook scoren. De eerste helft van het vorige seizoen lukte dat wel aardig, maar in de tweede seizoenshelft ging dat totaal niet als gepland. Hopelijk kunnen we met Jay-Roy Grot erbij, daar verandering in brengen.

9 Responses

 1. idderzienmeining

  De Jay-Roy Grot die ik me herinner van zijn tijd bij NEC is van een speler die fysiek sterk is en continue dreigend is … geen doelpuntenmachine …

  Maar op voorhand ben ik positief over deze aanwinst en denk ik dat hij menig verdediger een lastige middag of avond kan bezorgen.

  Hopelijk past hij goed in het elftal en gaan we genieten van zijn passie en drive

 2. festina lente

  Thy castelen en hunte zijn weg. Van crooy en leemans zeer waarschijnlijk.daar staan 4 aankopen tegenover en misschien de speler die op proef komt morgen. Word een moeilijk seizoen.

 3. festina lente

  Klopt met de laagste begroting wordt het altijd een moeilijk seizoen. Alleen had ik gehoopt dat het elftal iets sterker was geworden. Maar misschien breken een of twee jeugdspelers Door.
  I

 4. Louis van Gaal

  Met de aankopen die er nu zijn is VVV al sterker als vorig jaar. Castelen en Hunte hebben toch beide veel te weinig gebracht. Castelen al helemaal niets en Hunte had een veeeeeel te laag rendement. Mochten Van Crooij en Leemans verkocht worden kan VVV met het geld wat ze opleveren 2 nog betere vervangers halen. Het VVV van komend seizoen wordt absoluut sterker als vorig seizoen.

 5. Depor

  De selectie is nu al sterker dan vorig seizoen. Ik ga Thy en Hunte echt niet missen. Van Crooy weg voor een mooi bedrag zou ook geen probleem zijn. Leemans is een ander verhaal. En we hebben een geweldige keeper vergeet dat niet. Dit pakt gewoon weer een punt of 10.

  1. Maar die geweldige keeper kan zomaar op elk willekeurig moment door PSV teruggehaald worden.

   Bij zijn presentatie riepen ze nog dat er een andere keeper gehaald zou worden als Zoet weg zou gaan, maar inmiddels zit er een andere trainer in Eindhoven. Die denkt er misschien wel anders over…

Leave a Reply