Jay-Roy Grot

Jay-Roy Grot in voorlopige selectie Jong Oranje

Jay-Roy Grot is door bondscoach Erwin van de Looi gekozen tot de voorlopige selectie van Jong Oranje. Dat maakt de  KNVB vandaag bekend. De aanvaller die is gehuurd van Leeds United behoort tot de voorlopige 27-koppige kern van Jong Oranje.

De 20-jarige Grot speelde tot dusver 2 duels in de Eredivisie dit seizoen, maar had meer minuten kunnen maken als hij niet last zou hebben van blessureleed. In het verleden speelde hij in totaal 20 wedstrijden voor diverse vertegenwoordigende elftallen van Nederland. Wellicht komt daar nu dus een interland bij Jong Oranje bij.

Donderdag 6 september om 20.45 uur (Nederlandse tijd) speelt Jong Oranje op Carrow Road in Norwich tegen Engeland. De wedstrijd tegen Schotland staat voor dinsdag 11 september om 18.30 uur op het programma. Deze wedstrijd wordt, zoals alle thuiswedstrijden van Jong Oranje tijdens deze EK-kwalificatiecampagne, gespeeld op De Vijverberg.

Jong Oranje staat momenteel tweede in de poule 4 van de EK-kwalificatie. De achterstand op koploper Engeland bedraagt vijf punten. De negen groepswinnaars plaatsen zich direct voor het EK 2019 dat van 16 tot 30 juni wordt gehouden in Italië en San Marino. Italië is als organisator direct geplaatst voor het toernooi. San Marino speelt wel in de EK-kwalificatie. Daarnaast spelen de vier beste nummers twee nog play-offwedstrijden voor de laatste twee plekken van het EK. Deze play-offwedstrijden staan gepland voor in november 2018.

Erwin van de Looi maakt vrijdag 31 augustus zijn definitieve selectie bekend voor de EK-kwalificatieduels tegen Engeland en Schotland.

Bron: KNVB

1 Response

Leave a Reply