Jens Janse op proef bij VVV-Venlo

Via een betrouwbare bron hebben we vernomen dat Jens Janse wederom op proef komt bij VVV-Venlo. De Venlonaar zal de komende week meetrainen bij de geel-zwarte formatie van Maurice Steijn. Het is nog onduidelijk of het gaat om zijn conditie op peil te houden of dat Janse daadwerkelijk in aanmerking komt voor een contract bij de kampioen van de Jupiler League.

De rechtsback was in de zomer van 2014 ook al eens op proef bij onze club. Janse trainde enkele weken mee en speelde een aantal oefenwedstrijden mee waaronder de Herman Teeuwen Memorial tegen AZ. Een definitieve overgang leek toen in de maak. Toch koos de Venlonaar koos na een lange tijd van onderhandelen om niet te tekenen bij VVV-Venlo. Nog geen week later vertrok de rechtsback naar de Italiaanse Serie-B club Ternana.

Na twee seizoenen Italië trok de inmiddels 31-jarige speler vorige zomer voor een nieuw buitenlands avontuur. Dit keer kwam hij terecht bij het Engelse Leyton Orient. Met deze Engelse League Two club degradeerde Janse afgelopen zomer uit het betaalde voetbal. Sinds enkele weken is Janse op zoek naar een nieuw avontuur.

22 Responses

 1. festina lente

  vorig seizoen 8 keer gespeeld in basis.weet niet of hij toen lange tijd geblesseetd was of altijd op reservebank heeft gezeten.
  toch wel vraagtekens bij deze speler.

 2. RuiverCity

  Absoluut niet aan beginnen! Heeft na zijn vertrek bij Willem II weinig tot niets meer gebracht. Typisch zo’n speler die in de nadagen van zijn carrière nog een graantje mee wil pikken. Kan naast rechtsback ook centraal spelen maar dat was nooit een geweldig succes.

 3. De Realist

  Jens is natuurlijk wel een Venlose jongen, al vraag ik me ook af of we hem nodig hebben. Het is in principe een rechtsback en hier hebben we er al 2 van. Geen idee hoe vaak hij als centrale verdediger gespeeld heeft, maar daar hebben we iemand nodig die daar “altijd” heeft gespeeld. Geen idee of hij echt op proef is of dat hij enkel meetraint om fit te blijven ? Hoe dan ook hebben we nog een centrale verdediger nodig en dan zit ik niet meteen aan Jens Janse te denken. Ik ben nog steeds benieuwd of er nog een speler van West Ham United komt of misschien komt onze Hai toch nog met een Jap op de proppen ?

 4. RuiverCity

  VVV heeft méér behoefte aan een centrale verdediger en aan een linkshalf. Buiten Clint Leemans is er geen linkspoot op het middenveld. Er zal toch snel geschakeld moeten worden en hopelijk kunnen ze nog een speler halen mocht Sarpei niet doorgaan. Eentje die de voorbereiding heeft meegedaan bij een club. Anders heeft diegene weer een achterstand die hij moet inhalen.

  Borussia MG leent dus wel degelijk spelers uit. Misschien daar nog eens peilen? Zou een bevestiging zijn van die neue Deutsche Welle in de Koel.

 5. chretien

  Jens is het type speler dat wij helemaal niet nodig hebben. Hij mag dus hier zijn conditie op pijl oude. Ga maan
  naar Oss of Helmond.
  Als er in dit stadium twijfels zijn over komt van Sarpei, dan weet ik wel wat er gaat gebeuren. Snel verder zoeken. Moch ik het fout hebben, dan ben ik er alleen maar blij om.

 6. chretien

  Feyenoord zoekt nog altijd club voor Lucas Woudenberg. Volgens mij linksachter. Iets voor VVV? Dan hebben ze 2 linksachters, want Jansen hoort eigenlijk in het centrum?

  1. Eerlijk is eerlijk Sarpei heeft in een korte tijd een enorm goede indruk gemaakt en is een speler die ons echt veel beter maakt. Hij wordt zelf ook beter en beter aangezien hij nog pas 18/19 jaar is. Laten we bidden dat het goed komt want inderdaad met of zonder hem dat is denk ik wel een verschil.

  1. VenloVVV

   Ze waren er samen al uit! Als het aan beide clubs én aan Sarpei ligt gaat de transfer gewoon door! Daar ligt het probleem niet! Dit heeft puur te maken met de regeltjes in Nederland waar ze op dit moment moeilijk omheen kunnen!

 7. YowVVV

  Wacht dan maar tot eind augustus, dan zijn er nog wel geschikere spelers op te pikken voor de positie van concurrende centrale verdediger. Dit is een speler die de afgelopen jaren nooit in een serieuze competitie heeft gespeeld, als hij al eens basisspeler was. Ik gun hem het beste maar met deze speler op leeftijd en eventueel erm jaarcontract zijn er zoveel betere alternatieven voor VVV in de eredivisie!

Leave a Reply