Jerold Promes nieuwste aanwinst VVV

VVV-Venlo en Jerold Promes hebben overeenstemming bereikt over een overgang van de centrale verdediger naar de Venlose club.

Promes tekent een contract dat hem voor 3 seizoenen aan VVV-Venlo verbindt.

De 29-jarige Amsterdammer komt transfervrij over van Telstar, waar hij de laatste 4 seizoenen onder contract stond. Daarvoor speelde hij onder andere voor Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk.

Jerold Promes begint dinsdag 9 juli mee te trainen met de selectie van René Trost en kijkt daar naar uit: “VVV-Venlo is een mooie traditierijke club. Ik ben blij met deze overstap en ga er vanuit dat we dit seizoen om de prijzen gaan strijden. Ik hoop dat ik daar een belangrijke schakel in kan zijn.”

Bron: VVV

26 Responses

 1. Drikus

  Wat hebben we nu in huis:
  1. Danny Wintjens K
  2. Guus Joppen V
  3. Jerold Promes V
  4. Pim Balkestein V
  5. Niels Fleuren V
  6.
  7. Jules Reimerink A
  8.
  9. Uche Nwofor A
  10. Yuki Otsu M
  11.
  12. Niki Mäenpää K
  13. Ogüzhan Türk M
  14.
  15.
  16.
  17. Quin Kruijsen M
  18. Barry Maguire M
  19.
  20.
  21. Aron Gielen M
  22. Eric Verstappen K
  23. Travis Cooper A
  24. Roy Heesen V
  25. Jeffrey Altheer M
  26. Stan Respen * V
  27. Dyon Gijzen A
  28. Bas Hendriks A
  29. Selman Sevinç * M
  30.
  31. Daan Verlijsdonk * A
  32. Dylan Donkers * V

  Over de linies:
  Keepers:
  Danny Wintjens; (Niki Mäenpää); Eric Verstappen

  Verdediging:
  Guus Joppen; Jerold Promes; Pim Balkestein; Niels Fleuren; Roy Heesen; Stan Respen*; Dylan Donkers*.

  Middenveld:
  (Yuki Otsu); (Ogüzhan Türk); Quin Kruijsen; Barry Maguire; Aron Gielen; Jeffrey Altheer; Selman Sevinç*

  Aanval:
  (Jules Reimerink); (Uche Nwofor); Travis Cooper; Dyon Gijsen; Bas Hendriks; Daan Verlijsdonk*

  ( ) is nog de vraag of deze spelers blijven.
  * op amateur basis

  1. Frosty

   Het lijkt me handig om er nog 2 verdedigers, 1 aanvaller en 1 middenvelder bij te halen. Op een aantal plaatsen kan Trost, als hij denkt dat ze er klaar voor zijn, de jeugd inpassen, maar of je daar 38 wedstrijden mee doorkomt betwijfel ik.
   Denk dat VVV kiest voor nog 1 verdediger (Ascroft niet meegerekend), 1 aanvaller en wellicht 1 middenvelder (Smeets??). Dit alles als er niemand meer weg gaat.

   Weet iemand hoe Cooper het deed in de oefenpotjes? Toekomstig basisklant of dat niet?

 2. YowVVV

  Met bovenstaande selectie speel je maximaal voor pak en beet een 6e/7e plek..
  Er kan/moet echt nog wat bij! Hopelijk selectie zo goed als rond 2 weken voor de start van de competitie, niet op achterstand beginnen. Het is duidelijk waar nog versterkt moet worden.

  1. Word

   Ik ken een team dat afgelopen seizoen ook op plek 6/7 eindigde in de JL en dit seizoen eredivisie speelt…

   Moet idd nog wat bij. Ben overigens bang(er) dat Mäenpää nog gaat vertrekken.

 3. Luis Erique

  Als de selectie, zoals deze nu is, intact blijft, heb je alleen nog mensen voor de breedte nodig. Er is geen team in de jl met een betere keeper (maenpaa), geen team met een beter middenveld (turk, otsu,altheer) en betere aanval (reimerink, nwofor, cooper). Ik ga me laten verrassen door de nieuwe verdedigers. Ik zie het dan ook helemaal niet zo somber in….en heb dr weer zin in

 4. clubman

  Wat ben jij toch een fijne, warme persoonlijkheid Ben! Heeft Jerold je al bedankt voor je gunfactor? Enne…jij ook veel plezier bij onze club dit seizoen lieverd!

 5. Milko Pieren de witte motor

  Na deze 3e “aanwinst” weten we in ieder geval zeker dat we komend seizoen niets hoeven te verwachten. Wintjens, Balkestein en Promes…….tsja, need I say more?

  1. Drikus

   Dan kan het voor jou iig ook niet tegenvallen .. Mag ik dan aannemen dat je dan elke wedstrijd je longen uit je lijf staat te schreeuwen om de jongens extra energie en motivatie te geven? Dan kan het alleen maar nog meer meevallen 😉 Of ben je het type wat de rest van het seizoen naar deze post blijft verwijzen als het minder gaat? Onder het mom: “had toch gezegd dat we er niks van hoeven te verwachten”

 6. Louis van Gaal

  Is het Wim Düsseldorf verdomme toch weer gelukt: Eerst Trost wijsmaken dat hij voor het kampioenschap kan gaan, dan Promes zeggen : kom naar Venlo kan je voor de prijzen spelen….. i promise you. Die zit daar nu op de tribune bij Uerdingen en denkt: oh jee… Nou, we hadden van te voren al kunnen zeggen: met de huidige selectie voor de prijzen ? Kies maar een optie en zeg wat is waar:
  A) Pasen en Pinksteren vallen op 1 dag?
  B) Morgen gaat het vriezen
  C ) we worden 12e als er niet snel iets gaat gebeuren.

  1. Koelie

   Verdomme het lijkt wel alsof het seizoen al 17 wedstrijden oud is. Oefenwedstrijdjes zeggen niks dat zou de grote Louis toch moeten weten. Het stinkt hier. Waar is brise als je hem nodig hebt?

 7. Milko Pieren de witte motor

  Beste Drikus, ik ben het type dat al bijna 20 jaar naar VVV gaat. Het type dat als kleine jongen aan de hand van vader voor de eerste keer onze mooie Koel bezocht. Ik heb hoogte- en dieptepunten, promoties en degradaties meegemaakt. Ik heb de dramatische seizoenen eind jaren ’90 / begin jaren 2000 bewust meegemaakt en VVV in 2001 laatste zien worden in de eerste divisie. Tóch ging ik ook deze jaren als seizoenkaarthouder iedere thuiswedstrijd naar De Koel. Ik heb lokale/regionale jongens als John Roox, Maurice Graef, Maurice Rayer, Roger Polman, Harold Derix, Werner Smits, Juno Verberne, Jay Driessen en later Rob Zegers, Kevin Keunen, Dave Joosten en Edwin Linssen live aan het werk gezien.
  Na 3 jaar bagger voetbal te hebben mogen aanschouwen ben ik er echter nu even helemaal klaar mee. Ik heb komend seizoen géén seizoenkaart. En dan mag je mij een gloryhunter, nepsupporter of successupporter noemen, dat interesseert me niks. Onze heren beleidsbepalers voeren al 3 jaar technisch wanbeleid, hebben geen flauw benul waar ze mee bezig zijn (van enig beleid is geen sprake) en nemen de achterban niet serieus en ronduit in de maling door zichzelf én elkaar telkens tegen te spreken. Mij is het plezier voor een groot gedeelte weg

  1. Koelie

   Jij laat je wel makkelijk kennen. True de club heeft een blunder begaan door Ton Lokhoff aan te stellen en een paar miskoopjes. Maar daar verander je nu helemaal niks meer aan. Het kwaad is geschied en de flapdrol is weg. Het is gewoon opnieuw beginnen en ik hoop dat het niet helemaal opnieuw beginnen is. Dat hangt nog af van wat er nog allemaal tot 2 september gebeurd. Als ze de huidige selectie kunnen behouden plus nog wat aanwinstjes en Nwofor er weer zin in krijgt, kan het bij één seizoen juup blijven.

  2. Drikus

   Jammer, aangezien die jongens die je hierboven opnoemt mede door jouw aanmoedigingen groot zijn geworden…. Je geeft het zelf al aan: laatste in de eerste divisie. Dan heb je al veel mee gemaakt bij VVV. Er is nu duidelijk een nieuwe wind aan het waaien MET lokale/regionale jongens en een andere trainer. Verdienen die dan geen steun omdat de heren boven op de berg verkeerde keuzes hebben gemaakt? Juist deze jonge gasten uit de regio hebben de steun NU het hardste nodig…… Als je de beroerdste jaren van VVV als trouwe supporter bent doorgekomen, zou komend jaar een eitje moeten zijn! Of ben je teveel gewend geraakt aan de buitengewone periode met Honda?
   Ik zit straks op de tribune te kijken naar jongens die straks misschien wel het nieuwe gezicht van VVV, of misschien wel het Nederlandse voetbal gaan worden…. Ga je dan wel weer een SCC kopen? Als die jongens zich hebben bewezen?

 8. JB83

  Waar ik (en misschien nog meer mensen) aan het begin van het vorige seizoen nog overtuigd waren van het feit dat we met de selectie van toen ZEKER eredivisie waardig waren, bleek het helaas anders. Bijna het hele seizoen heb ik me zitten afvragen waarom VVV met deze tactiek speelt… Als VVV speel je bij voorbaat om plaats 15 t/m 18, op het jaar met Honda daargelaten, maar zo’n speler kom je de komende 20 jaar niet meer tegen. Waarom niet aanvallen, dat doen waar de (meeste) kracht zit. En dat is als VVV niet verdedigen, überhaupt….als je punten wilt zal je toch moeten aanvallen 🙂 !! Als je speelt om degradatie te ontlopen kun je een heel seizoen met 11 man voor de middenlijn blijven staan of… later we er het beste van maken en wellicht slepen we er door brutaal te spelen wel een overwinning of gelijkspel uit! INZET, STRIJD, BELEVING was er gewoon totaal niet! genoeg geluld over het verleden, daar doen we niks meer aan.

  Wat ik van de huidige selectie kan vinden weet ik zo net nog niet. Op het eerste oog lijken het allemaal geen hoogvliegers, maar ik ben van mening dat je beter een middelmatig TEAM kan hebben dan een AANTAL goede spelers…
  Ik kijk de komende 10 JL wedstrijden even de kat uit de boom alvorens ik ga oordelen. Ik denk dat je dan een redelijk beeld kan hebben van de sterke en mindere kanten van het team VVV.

  Spelers die me in de huidige voorbereiding positief zijn opgevallen zijn:

  Dyon Gijzen: redelijk snel, tactisch, oog voor mede-teamgenoten…heeft potentie

  Jules Reimerink: hij is HET voorbeeld van hoe iemand kan spelen als hij WEL het vertrouwen krijgt. Iedereen weet dat een in vorm verkerende Reimerink waardevol is!

  Travis Cooper: ik zie de potentie van deze jongen, maar moet naar mijn idee nog veel koelbloediger en rustiger aan de bal zijn. Afgelopen zaterdag schoot deze man voorlangs bij een leeg doel…:-) op 2m afstand!

  Pim Balkestein: naar mijn idee een prima CV, zeker voor de Juup. groot, sterk en schroomt zich niet om een duel aan te gaan.

  Van spelers als Maguire, Otsu, Nwofor (speelt tot nu toe erg slecht in de voorbereiding) Turk, Joppen, Fleuren en Maenpaa verwacht ik dit seizoen dat ze opstaan, van meerwaarde zijn voor het team!

 9. Word

  Eerste goal: fout van Ascroft. 18 jaar. Staat daar nu nog omdat Promes niet mee kon doen na 30 minuten trainen.

  Derde goal: lucky van KFC en pech van/voor Fleuren.

  Die uitslag zegt me weinig. Vond het veel erger dat sommigen het (nog) niet snappen. Maguire die zich bijna blesseert als Gijzen een diepe bal wil geven, Nwofor die verkeerd loopt/staat opgesteld/kiest. Reimerink en Cooper die bij de omschakeling zonder bal naar binnen lopen.

 10. Ievel Knievel

  ik ben niet positief over het beleid en de beleidsbepalers bij VVV, maar er staat helemaal geen slechte selectie NU (op papier dan). We kennen de opdracht ook niet van dit VVV dit seizoen. Misschien is de opdracht wel top 6/7 eindigen.

 11. Ievel Knievel

  Ik las ook, dat de goals van KFC vooral te wijten waren aan een gebrek aan scherpte bij VVV. Verder heeft VVV niet de gehele 90 minuten in de sterkste formatie gespeeld, men traint pas iets meer dan ween week en stond er een stagiaire in de verdediging die verantwoordelijk was voor de eerste treffer. Zegt niks dus. Verder schoot Otsu op de paal (had dus goal kunnen zijn) en scoort ook een Cooper en dat is positief.

  Ik mag wel verwachten dat VVV er tegen Genk wel vol in gaat; we zijn dan weer 3 dagen trainen verder. Dit is een wedstrijd waar veel publiek op af zal komen en is dus publicitair aantrekkelijk. Zeker wanneer er met een kleine marge verloren wordt of gelijk gespeeld wordt. Hier moet VVV dus voor het eerst vol aan de bak en kan je een echte test creëren.

  Misschien moet bestuur VVV eens met een Genk gaan praten over samenwerking (Vergoosen zit daar dik in de organisatie). Lijkt me zinvoller dan samenwerken met een PSV (waar we nog nooit iets aan gehad hebben). Misschien een Euroregionale jeugdopleiding met Genk samen. Daarnaast laat Genk zien hoe je matig en gestaag van vrij matige kleine clubs op 2e niveau (Thor Waterschei fusie met Winterslag) kan uitgroeien tot een succesvolle club waar de hele regio achter staat in 15/ 16 jaar tijd.

Leave a Reply