Jérôme Sinclair voor een seizoen gehuurd van Watford FC

Jérôme Sinclair komt over van Watford FC en wordt voor een seizoen gehuurd door VVV-Venlo. Dat maakt de club zojuist bekend. Gisteren werd hij medisch gekeurd.

De Engelsman met Jamaicaanse roots werd het vorige seizoen ook verhuurd aan Sunderland en Oxford United in de League One. Daar speelde hij 29 wedstrijden met 5 goals en 3 assists. Ook kwam hij nog 6 wedstrijden in actie in de bekertoernooien.

Eerder kwam de Engelsman uit voor de jeugd van West Bromwich Albion en Liverpool. Daarna speelde hij voor Watford, Birmingham, Sunderland en Oxford United.

Manager Voetbal Stan Valckx zegt het volgende over de nieuwe aanwinst: “Jerome is een prima aanvulling voor onze selectie. Hij is een allround aanvaller die voor ons een belangrijke speler kan worden.”

Jerome is blij met deze stap in zijn carrière: “Het Nederlandse voetbal past erg goed bij mij en ik kijk uit om voor deze mooie club te mogen gaan spelen.”

26 Responses

 1. festina lente

  fc vvv is voortvarend bezig op de transfermarkt. Prima gedaan door Valcke en co. Toch nog een vraag.

  Is bij deze speler recht van koop bedongen. Mede gezien de transfer Mlapa voor herhaling vatbaar.

 2. chretien

  Ik ben benieuwd wat deze jongen ons laat zien. Ooit dus als een topspeler gezien. Ik wens dat hij het in de eredivisie laat zien en dat wij er veel plezier aan gaan beleven. Het zal niet gemakkelijk gaan worden, ik wens hem in ieder geval een fijne tijd bij onze warme club. Wie weet, levert hij dan ons de hoofdprijs op.

 3. roermond

  Denk niet hetzelfde scenario als Mlapa…Sinclair in 2016 voor meer dan 5 miljoen gekocht door Watford…die zullen niet zo gek zijn als Dresden…mogen gewoon blij zijn, dat we er hopenlijk een jaar plezier van kunnen hebben…come on venlo..forza VVV…

 4. helden

  Keek net toevallig op het instagram account van Jerome Sinclair. Raad eens wie hij sindskort volgt… Tobias Pachonik. Toen ik op het account van Pachonik keek zag ik hij wordt gevolgd door Sinclair en Danny Post…

  1. lucien1978

   Zelfs de clubfotograaf van VVV is al vrienden met Pachonik.

   Ik zie trouwens dat zijn beste vriend speelt bij MSV Duisburg.

   Ik ga er eigenlijk langzaam wel vanuit dat PAACHO gaat komen.

 5. LJ

  Pachonik heeft nog een contract tot en met juni 2020. Vanwege de hoogte van de afkoopsom kan VVV hem pas vastleggen vanaf 1-7. Komende week zal hij zijn contract tekenen.

  1. Hup VVV!

   Deze regel was mij onbekend, maar dan dient VVV toch nog altijd een afkoopsom te betalen? Dat is iets wat VVV al lang niet meer gedaan heeft, dus dan hebben ze hoge verwachtingen van deze speler?

   Ik ben benieuwd, we gaan het zien…

   1. Dond

    Duidelijk! Bedankt voor de update! Jij zit wat dichter bij het vuur? Nog meer leuke nieuwtjes dan?

   2. Dond

    Altijd leuk oefenen tegen een grote club. Inderdaad jammer dat het dan uit is.

 6. idderzienmeining

  Interessante speler … zijn statistieken zijn niet indrukwekkend maar ik wil er geen conslusies aan verbinden en heb vertrouwen in deze keuze van Stan Valckx. De statistieken van Peniel Mlapa waren ook niet geweldig en veel supporters waren op basis daarvan sceptisch over zijn komst en we hebben het gezien …

  Net als Mlapa is Sinclair vroeg gebombardeerd tot groot talent en ook Sinclair heeft deze belofte nog niet kunnen inwilligen. Geen reden tot paniek, want in Engeland is het nu eenmaal lasting om voet aan de grond te krijgen als jong talent. Spelen voor clubs in de Championship, League One of League Two is gewoon bikkelen geblazen en hopelijk gedijt Sinclair in de “open” Eredivisie beter … ploegen spelen aanvallend en geven ruimtes weg dus wie weet gaat deze knul hier excelleren ?

  De opmerkingen hierboven over Pachonik klinken hoopvol dus wie weet ?

 7. Dond

  Iemand een idee of er nog een kans bestaat dat we een speler van PSV kunnen huren?
  Mauro Junior bijvoorbeeld?
  Aanvallende middenvelder, die ook als vleugelspeler uit de voeten kan..

  1. chretien

   Ik hoop van harte dat VVV zoekt naar versterking in de voorhoede. Hoeft voor mij geen topper te zijn, die kunnen we toch niet betalen, maar KK speler of 2e divisie. Wie weet?

   1. Dond

    Absoluut, helemaal mee eens. Hoop in 1ste instantie ook nog het liefst op 2 buitenspelers. Maar zou toch een geweldig buitenkansje zijn om deze speler op het laatste moment nog te kunnen huren.

 8. RuiverCity

  Waar ik mij ook zorgen om maak is de positie van de tweede keeper. Zowel Delano van Crooij als Verbong zijn niet eredivisiewaardig. Afgelopen twee jaar hadden we het geluk dat Unnerstall slechts een enkele wedstrijd heeft gemist.
  Afgelopen weekend tegen SHH werd dit weer eens duidelijk. Bij beide keepers vloog de eerste de beste bal richting doel er meteen in. Van Crooij heeft nog steeds enorm veel moeite met hoge ballen. Elke hoge bal in de 16 is levensgevaarlijk.

   1. De Koel

    RuiverCity heeft wel een punt. Van Crooij is nog teveel een lijnkeeper. Hij heeft goede reflexen, maar bij hoge ballen is het altijd gevaarlijk.

   2. chretien

    Ja zeker, Delano lijkt wel een meter minder lang dan Unnerstall. Hoge ballen, vooral voorzetten en met name corners zijn een probleem voor hem. Maar, wie weet, heeft hij bijgeleerd?

Leave a Reply