VVV-Venlo

Jeugdig VVV-Venlo wint in Echt

Onder een stralend zonnetje trapte VVV om 12:00 af in Echt voor de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Tegenstander was EVV en met onder andere Aaron Gielen en Reno Kochanowski in de basis was het een weerzien met een aantal oude bekenden.

Waar er in Swolgen nog voor werd gekozen om vrijwel iedereen te laten spelen, was dit in Echt absoluut niet het geval. Trainer Hans de Koning stuurde bijna alle jeugdspelers het veld in die zich deze wedstrijd mochten bewijzen.

De wedstrijd begon spectaculair. Beide ploegen zetten vroeg druk op de tegenstander en dat leverde al na 5 minuten de eerste kans van de wedstrijd op. S’rifi gaf de bal diep op Roemer maar de bal ging net te ver naar de buitenkant waardoor hij niet goed kon afwerken. Amper 3 minuten later was het weer Roemer met de kans. Na een lange bal van Janssen ging Roemer een op een met de keeper. Hij probeerde het met een subtiele lob maar de keeper bracht redding. Bij deze actie raakte Roemer echter wel geblesseerd. De vleugelspeler die erg aanwezig was in de beginfase moest zodoende al vroeg het speelveld verlaten. Zijn vervanger was Jessy Hendrikx. In de 17e minuut kreeg EVV haar eerste kans. Na een lichte overtreding van van Dijck mocht EVV aanleggen voor een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel van van Crooij. De vrije trap verdween ongeveer een meter langs het doel.

Vervolgens zakte het niveau van de Venlonaren. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit ook kwam door het goede druk zetten van de tegenstander. Na een half uur viel er weer een kans voor VVV te noteren. Na goed doorzetten van linksback Roeffen bereikte hij met een steekpass Hendrikx. Deze omspeelde goed de keeper maar schoot met links in het zijnet. Ook EVV meldde zich vlak voor rust weer eens in de buurt van van Crooij maar verder als een rollertje kwamen ze niet. Na 35 minuten floot de scheidsrechter voor de rust. Door omstandigheden werd er vandaag gekozen om maar 2x 35 minuten te spelen. VVV had het lastig met de derde divisionist en echt grote, uitgespeelde kansen waren en nog niet geweest.

De tweede helft begon met drie wisselingen. Verbong, Swinkels en Neudecker kwamen erin. Zij vervingen van Crooij, Schäfer en Verheijen. Dit wierp meteen zijn vruchten af, want in de 38e minuut werd het dan toch 0-1 voor de Venlonaren. Essanoussi gaf een hoge pass op Hendrikx in het strafschopgebied. Hendrikx draaide zich ietwat gelukkig vrij en rondde koelbloedig met zijn linkerbeen af in de korte hoek.

De wedstrijd kabbelde rustig voort en er was weinig te genieten voor de aanwezige toeschouwers. Een hard schot van S’rifi leek samen met het doelpunt van Hendrikx het hoogtepunt van de te tweede helft te gaan worden, maar een leuke slotfase zorgde ervoor dat dit uitbleef. Eerst was het EVV dat een dot van een kans kreeg. Oud VVV-speler Kochanowski kreeg de bal op een presenteerblaadje maar schoot de bal oog in oog met Verbong hoog over het doel. Twee minuten later was het Bastiaans met een vrije kopkans, maar zijn poging verdween helaas naast het doel. In de aanval daarop kreeg VVV een penalty toebedeeld. Simon Janssen werd na een goede individuele actie neergehaald in het zestienmetergebied en Hendrikx mocht vervolgens aanleggen voor zijn tweede van de middag. Hij verzilverde de strafschop feilloos en zo kwam VVV na 66 minuten spelen op een 0-2 voorsprong. Dit was ook gelijk het laatste wapenfeit van de wedstrijd want na 70 minuten floot de scheidsrechter voor het einde in Echt.

Zo sluit VVV het eerste gedeelte van de oefencampagne af met een 0-2 overwinning. De selectie krijgt nu namelijk 10 dagen rust om daarna fit te kunnen beginnen aan de hervatting van de voorbereiding op de competitiestart, uit tegen FC Emmen.

Opstelling VVV: Van Crooij (Verbong ’36), Dekker, Van Dijck, Schäfer (Swinkels ’36), Roeffen, S’rifi, Janssen, Essanoussi, Roemer (Hendrikx ’18), Bastiaans, Verheijen (Neudecker ’36).

Scoreverloop:

’38 Jessy Hendrikx 0-1

’66 Jessy Hendrikx 0-2

3 Responses

1. ponnie veag oet de pan

Alleen de 2e helft grotendeels gezien. Was een vrij matte vertoning. Wel viel me essanoussie in positieve zin op. Af en toe een leuke creatieve actie en legt veel enthousoasme in zijn spel, maar lijkt soms nog het overzicht over de situatie Te missen waarin hij zijn actie maakt. Hopelijk gaat hij zich hierin nog ontwikkelen dan kan het een leuke creatieve speler worden.