Jeugdspelers vertrekken bij VVV-Venlo

Naast dat er in de zomer veel selectiespelers van club wisselen zijn er natuurlijk ook jeugdspelers die na jarenlang bij VVV gespeeld te hebben hun heil ergens anders gaan zoeken. Een van de opvallendste transfers en waar VVV eigenlijk nog geen melding over heeft gemaakt is keeper Sem Custers.

De doelman uit Swolgen was een van de weinige spelers die al op 16-jarige leeftijd een profcontract (twee seizoenen plus een optie voor nog één seizoen) tekende bij de Venlonaren. Hij werd bestempeld als een van de grootste talenten van de jeugdopleiding van de Venlonaren. Twee jaar geleden stond de doelman in belangstelling van veel clubs waaronder PSV. Daarnaast was hij een vaste waarde bij Oranje onder 16. Zijn contract loopt af en uit de tweet van de jeugd van VVV kunnen we opmerken dat zijn contract niet wordt verlengd en ook wordt zijn optie niet gelicht. Hij zal vertrekken naar NAC Breda. Zoals gezegd dit is door beide clubs niet gecommuniceerd en ook niet bevestigd maar op te maken uit de tweet van de VVV jeugdopleiding.

Naast Custers zullen ook Roy Gielen en Jeffrey Rijkers vertrekken bij VVV. Zij mochten vaker oefenwedstrijden meespelen bij het eerste en zaten ook af en toe bij de wedstrijdselectie van de Venlonaren. Roy Gielen maakte overigens afgelopen seizoen zijn officieel debuut voor VVV-Venlo in de KNVB Beker tegen Blauw Geel.

Beide spelers worden overgenomen door EVV dat elk jaar wel een aantal oud- of jeugdspelers aantrekt. Het VVV gehalte is daar nu overigens vrij hoog, met spelers als Aron Gielen, Shaquille Simmons, Reno Kochanowski, Omar Ramadhani

Naast deze spelers worden natuurlijk ook weer de grootste talenten uit de jeugdopleiding weggeplukt door PSV en Ajax.

5 Responses

 1. RuiverCity

  De laatste jaren zijn alleen al Eric Verstappen, Jeroen Houwen (geregeld eerste keeper bij Vitesse) vroegtijdig vertrokken naar andere bvo’s. Nu halen Ajax, PSV en zelf NAC de beste jeugdspelers voor een habbekrats uit de opleiding weg.
  Van de huidige selectie is alleen Vito van Crooij doorgebroken uit de jeugd. Delano is en blijft een tweede keeper. Roel Janssen dan nog….
  Korkmaz kan het niveau van FC Den Bosch nog niet eens aan. Lugman Bezzat en de andere jeugdspelers zijn (nog?) niet goed genoeg om door te stoten.
  VVV gaat de jeugdelftallen halveren zodat er alleen nog maar eerste elftallen van onder 17, onder 15 etc. zijn.
  Is de opzet van de jeugdopleiding en de staf wel goed genoeg om deze te leiden?

  1. Grad

   Al is de jeugdopleiding en staf nog zo goed, dit soort moves hou je niet tegen. De praktijk is dat veel kleinere clubs eigenlijk het voorwerk van de scouting doen voor de topclubs, want zodra een talentvolle jeugdspeler bij VVV of gelijkwaardige club opvalt/doorbreekt dan worden ze ‘opgehaald’ door de top-/subtop.

   1. RuiverCity

    Ik doelde met die laatste opmerking niet op het weghalen door de topclubs maar dat er zo weinig vanuit de jeugdopleiding doorstroomt naar het eerste.

   2. Grad

    Lijkt me logisch als toppers al vroegtijdig talenten weggehaald worden. Wat overblijft is (nog) geen topniveau en/of komt pas later tot ontwikkeling,, of is clubtrouw en wil pas later de stap maken.

   3. Grad

    Lijkt me logisch als door topclubs grote talenten al vroegtijdig weggehaald worden. Wat overblijft is (nog) geen topniveau en/of komt pas later tot ontwikkeling,, of is clubtrouw en wil pas later de stap maken.

Leave a Reply