Joeri Schroijen vertrekt naar Willem II

Publiekslieveling Joeri Schroijen vertrekt per direct bij VVV-Venlo. Ondanks dat de Weertenaar nog een contract van één seizoen had, vertrekt de aanvaller naar Willem II.

Afgelopen seizoen, waarin hij driemaal scoorde in 35 duels, werd hij de onbetwiste publiekslieveling, mede door zijn harde werken. Maar nu komt er toch voor de tweede keer een abrupt einde aan het huwelijk tussen “Joeriiiii” en VVV. In 2015 vertrok Schroijen na twee seizoenen – toen hij voornamelijk als linksback fungeerde.

Bedankt voor de harde inzet en veel succes in Tilburg, Joeri!

175 Responses

 1. wuilus

  Ik had meer verwacht van Joeri. Ondanks zijn matige seizoen vind ik het toch wel jammer. Nu wel benieuwd wie ervoor in plaats komt. Ik mag hopen op een snelle aanvaller

 2. BDO

  Eindelijk is hij weg!
  Den muuge herder!

  Hij overschat zichzelf! Altijd naar andere wijzen tijdens de wedstrijd en zelf 100 duizend dingen zelf fout doen !
  Zelf corrigeren hoe maar!
  Dat hij weg is geen verlies alleen maar een gewin 🙂

   1. DeOtjes

    “Tel daarbij dat je ook nog een directe concurrent verzwakt.. win-win lijkt me.”

    Heerlijk dit soort humor

   2. Ja, laten we eerlijk zijn.. als het TOP Oss, Dordrecht, Helmond of MVV was geweest zou ik het wel begrijpen.

    Maar Willem II is gewoon een kampioenskandidaat. Daar verwacht je dat ze spelers halen die in de Eredivisie net buiten de boot vallen, of die uitblinken in de KKD. En niet een speler die bij de nummer 10 van de ranglijst weinig tot niks heeft laten zien.

 3. Leonardus

  Ik mag toch hopen dat ze bij VVV niet zo stom zijn en hem transfervrij laten vertrekken naar een concurrent.

  Dat geld hebben ze nodig om de zeer slap bezette selectie zo snel mogelijk aan te vullen met nog 4 a 5 spelers die er dan ook direct staan.

   1. Goodie

    Naölers. Zoals Schroijen afgelopen seizoen heeft gevoetbald, doet VVV er altijd goed aan om ‘m te laten gaan zolang Schroijen geen contributie betaald heeft.

 4. Heeft nauwelijks iets laten zien het afgelopen seizoen. Misschien wel een harde werker, maar veel balverlies, matige doelpogingen en vooral dat irritante misbaar naar zijn medespelers terwijl hij er zelf niks van bakte.
  Hopelijk komt er nu ruimte in de selectie voor een buitenspeler die meer gaat brengen…

 5. Gerardus

  Top prestatie van Willem Janssen als je Schrooijen na zo’n seizoen kunt verkopen/laten vertrekken naar nota bene een grotere club. Nu al de beste transfer van dit seizoen.

 6. twiggy11

  Mooi daar zijn we vanaf had totaal geen meer waarde is ook geen makkelijke voor de groep lijkt mij.alleen maar met zijn armen aan het zwaaien en zelf zwak spelen een vervanger op dat niveau is makkelijk te vinden .Dus we kunnen er alleen maar op vooruit gaan .

  1. Ievel Knievel

   @ Twiggy

   Behandel je eigen spelers nu eens met wat meer respect. Dat jij hem niet goed genoeg vindt, maakt niet dat je op zo’n (disrespectvolle) manier over je eigen spelers hoeft te praten.

   1. @ Ievel Knievel
    Ben ik niet met je eens, Twiggy is zeer kritisch (en wat mij betreft terecht) op Schroijen en omschrijft en motiveert prima waarom hij Schroijen graag ziet vertrekken. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar disrespectvol praten is iets anders…

   2. Ievel Knievel

    @ Distortion

    Dit: “”Mooi daar zijn we vanaf had totaal geen meer waarde is ook geen makkelijke voor de groep lijkt mij.”
    noem jij respectvol?

    1) Schroijen had wel degelijk een waarde. Er is nooit gezegd dat hij moeilijk ligt in de groep, er zijn zelfs geen geruchten over en: blij dat je van iemand af bent? Nee, dat is geen respect voor een mens en een speler hebben.

    Dat jij iemand niet goed genoeg vindt is 1. Je kan ook zeggen: ik vond hem bij VVV tegenvallen Ik weet niet zeker of Willem II aan hem een goede aankoop heeft en hoop voor hem op het beste.

 7. spits

  Level heel wijze woorden.Afkraken is altijd wel gemakkelijk. Ik vind Joeri een zeer gemotiveerde speler oke misschien niet altijd ven gelukkig in zin acties maar zeker geen grijze muis. Een persoonlijkheid op het veld. Jammerdat hij weggaat.

  1. chretien

   Laten we het er maar op houden dat hij zich kon verbeteren door een transfer naar Willem II en dat VVV hem om die reden hem de overgang naar Willem II gunde. Iedereen, dus ook joery tevreden.

 8. RuiverCity

  Onbegrijpelijk dat hij het bij MVV aan de hele linkerflank kon laten zien en hier in Venlo veel te weinig. Er moeten zeker twee flankspelers bij, aangezien Bastiaans en Roemer het niveau niet aan kunnen. Zonder goede flankspelers krijgen Braken/Venema totaal geen aanvoer. Dan heb je aan zulke spitsen ook niks.

 9. Luis Erique

  Gewoon 4-4-2 gaan voetballen met Braken en Venema. Dan heb je geen buitenspelers nodig. Op het middenveld is best wel wat keuze, dus dat lijkt me het meest verstandig.

  1. Bij 4-4-2 heb je niks aan Braken, behalve als de backs hoog staan en met fatsoenlijke voorzetten komen, Janssen kan dat evt. wel, wie rechtsback wordt is nog onduidelijk…
   Venema brengt diepte in het spel met zijn snelheid en loopacties, die is wel geschikt om 4-4-2 te spelen…

 10. Oelie op zuid

  Ngobi heeft in de eerste wedstrijd laten zien een goede voorzet te kunnen geven. Misschien wordt hij wel de verrassing van het seizoen als opkomende back..

 11. FC VVV03

  VVV speelt op dit moment tegen Monchengladbach o23 met de sterkste opstelling die je op dit moment kunt opstellen denk ik. vd Gouw, Sedlacek, Koglin, Dirks, Janssen, Klaasen, van Rooijen, Johansson, Roemer, Braken, Venema.

  Houd je alleen de Boer over die het KKD niveau heeft 😁

 12. Leonardus

  De selectie van VVV is veel te smal. Alleen Dekker en Smans ontbreken nog. 5/6 spelers moeten er nog bij wil je niet weer in het rechter rijtje eindigen en kun je Nao Baove vergeten.

 13. FC VVV03

  Als je echt mee wil doen wel ja, maar ik denk dat realistisch gezien dit niet haalbaar is en Kruys de play offs als doelstelling noemt , om een beetje positief binnen te komen bij zijn nieuwe club. Komt toch niet echt lekker over als nieuwe trainer als je hier bij je eerste interview aangeeft een 10e plek prima te vinden. Laten we nu maar gelijk de verwachtingen temperen. Zijn we daar alvast aan gewend. VVV gaat nooit die play offs halen met de huidige bezetting in de KKD. Mits er inderdaad zoals hierboven genoemd nog een speler of 5 bijkomen.

  1. De Koel

   Voorlopig niet. Jos Luhukay had ook kritiek op de kwaliteit van de jeugdspelers en de manier van opleiden en dat werd niet echt gewaardeerd door de directie…

   1. Ievel Knievel

    We hebben een heilig beleidsplan geschreven door een voetbalnitwit en aangehangen door de heilige Marco Bogers. Schiet hij dit beleidsplan af, dan schiet hij zichzelf af. Iets wat vroeg of laat toch wel gaat gebeuren, alleen is dan de club failliet en zijn wij het nieuwe Haarlem of Veendam. Sportief zitten we al op dat niveau.

   2. DeOtjes

    Tsjonge. voetbalnitwit / heilige. En dan anderen de maat nemen over respect.

  1. kuebke

   Ik denk dat de substantiele investeerders zich wel 2x bedenken om in V.V.V. te investeren .
   Zei zien ook wel dat ze er op den Berg een groot zooitje van maken.
   Denk dat ze dan liever het geld wel in eigen zak zullen houden.

  1. Ievel Knievel

   Nee hoor. Geld is niet het allerbelangrijkste. De leiding bij de club moet anders. Wie niet rijk is moet slim zijn. Zie Excelsior. Overigens denk ik dat VVV 11e, 12 of 13e wordt.

   Wie had dat kunnen denken. Van de 13e plek Eredivisie naar niveautje MVV/ FC Den Bosch in 2 jaar tijd.

 14. FC VVV03

  Jong Utrecht won vorige week overigens met 4-0 van dat zelfde Gladbach o23. Volgende week staat Straelen op het programma. Weer een pittige tegenstander. Benieuwd hoe we er dan voor staan.

   1. VVV doet het liever met ‘toptalenten’ als Jens Jacobs, Jur Theunissen, Ruben Martens Fleurkens, Ian Hussein Ngobi en Stan Henderikx in de verdediging. Dan heeft Bongaerts weer iets om over op te scheppen, en het is nog een stuk goedkoper qua salaris ook.

    Dat drie of vier van die vijf spelers over twee jaar in de Topklasse of Hoofdklasse spelen omdat ze absoluut niet het het niveau voor KKD voetbal hebben is van later zorg blijkbaar.

  1. Koelie

   Wie zegt dat ze niet Messi hebben geprobeerd te halen…. Wie zegt niet dat Marco er al jaren een professionele organisatie van probeert te maken…ze proberen van alles maar falen hopeloos. Vergeet niet dat VVV een hoger budget had dan Roda.

   Come on schei uit met dat gezeik. Haal versterkingen, maak er een team van en win er meer dan vorig jaar. Lager dan vorig seizoen eindigen is een schande. Wat al een schande was voor een eredivisie degradant.

 15. FC VVV03

  Chretien:

  Dat Roseler ons niet meer sterker maakt lijkt me grote onzin. Was altijd een zeer constante speler die vrijwel nooit onder een 6 speelde. Ik denk zelfs dat hij nu nog stabieler is geworden door zijn ervaring in Duitsland. 30 jaar ideaal voor een centrale verdediger. Als ik het voor het zeggen had… 3 jarig contract en de aanvoerdersband.

 16. Grad

  Heeft van de 64 wedstrijden, 24 keer een basisplaats gehad en 10 invalbeurten, of hierdoor meer ervaring heeft opgedaan is geen zekerheid. Neemt niet weg dat hij voor VVV een heel goede versterking zou zijn geweest.

 17. RuiverCity

  Het blijft enorm aanmodderen op den Berg. Ze zweren bij het plan van Roger Bongaerts, maar zien niet in dat de jeugdspelers te kort komen en van amateurniveau zijn. Nee, bij VVV krijgen ze eerst de kans om zich te bewijzen waardoor onze mooie club verder en verder het moeras in zakt.

  Nils Röseler was/is een voor VVV begrippen prima centrale verdediger. Ongelooflijk dat ze die niet terughalen. Was het probleem achterin meteen opgelost. Als er ooit een speler in de Koel was die nooit klaagde en zich 110% voor de club inzette, was het Röseler wel.

  3-0 tegen BMG onder 23. Je moet je toch kapot schamen, zeker omdat jong-FC Utrecht er met 4-0 van weet te winnen. Maar nee, op den Berg dromen ze van het prachtig uitgeschreven plan.

  1. Leonardus

   RuiverCity, ik begin steeds meer te begrijpen waarom dit jeugdplan van VVV zo heilig is. Er is gewoon geen geld om de selectie aan te vullen tot 18 KKD waardige spelers.

   VVV is in een zeer korte tijd verworden tot een armlastige club in het betaalde voetbal. Qua geld behoren ze inmiddels tot de arme groep.

   Dat blijkt uit het feit dat ze (zie DDL) eigenlijk geen geld hebben om de proefspeler een contract aan te bieden. Ook niet na het vertrek van Schroijen.

   De onkunde en het wanbeleid van Marco Bogers helpen onze club volledig naar de klote. Hij moet echt plaatsmaken voor een echte professional of een investeerder die onze mooie club wel naar een hoger niveau kan brengen.

   1. Ik heb DDL niet gelezen, maar als die betreffende proefspeler Yasar is hoeven we daar niet rouwig om te zijn. Zet dan maar gewoon Milan van de Riet op de bank, die is echt niks minder.

   2. kuebke

    Die gaat echt uit zich zelf niet opstappen,geloof het maar niet.
    Het is gewoon schandalig dat die man mag blijven zitten .
    Als die in het normale bedrijfsleven had gewerkt was die er al lang uitgevlogen. maar ja hier houden zijn vriendjes hem mooi de handen boven het hoofd..
    Ik denk en ben bang dat er nooit een grote investeerder geld in V.V.V gaat steken zolang Bogers er blijft zitten want die zien ook wel dat hij er een groot zooitje van maakt en gemaakt heeft .

  2. Grad

   RuiverCity, als je vergelijkingen maakt oefenwedstrijden van VVV met ’n andere club uit de KKD en daaruit al (eind)conclusies trekt. Welke conclusie moeten de supporters van PSV, dan trekken uit de uitslag van de oefenwedstrijd Arminia Bielefeld (2e Bundesliga) – PSV 4-0?

 18. Animal

  Idd… oefenwedstrijdje..zegt helemaal niks en al helemaal niet met In het tweede bedrijf bier nieuwe namen : Jens Jacobs, Kees de Boer, Thijme Verheijen en Özcan Yaş terwijl Richard Sedláček, Mitchell van Rooijen, Carl Johansson en Yahcuroo Roemer achterbleven in de kleedkamer. Na een uur vielen ook Jur Theunissen, Stan Henderikx, Ruben Martens Fleurkens, Joep Kluskens, Levi Titulaer en Aaron Bastiaans in, waardoor er tien andere veldspelers op het veld stonden dan in de eerste helft…..

  Laat Kruys gewoon zijn ding doen en hopelijk maakt ie er wat moois van. Steun de ploeg en wacht het einde vvd 1e periode af voor een(tussen) oordeel.

  We zijn VVV een doorsnee KKD club, die af en toe Eedivisie speelt… Ja er is veel werk aan de winkel en er kan van alles beter. Maar zijn de verwachtingen van een aantal supporters niet veel te hoog? Een KKD met NAC , W2, Roda, PEC, Graafschap, Heracles, ADO, J-Ajax en met extra geld bij Den Bosch en met Eindhoven en Almere 3 ousiders….Top 8 is een goede doestelling en geen eitje dit jaar. zal nog een hele uitdaging worden.

  1. Ik lees net dat Rick Kruys tevreden is over proefspeler Özcan Yasar. Als dat echt het niveau is waar de trainer tevreden mee is, dan kunnen we de doelstelling voor komend seizoen beter veranderen in ‘niet laatste worden’.

   Kent iemand Nezar ‘’S rifi nog? Die wist twee jaar geleden als proefspeler de technische staf ook te overtuigen van zijn kwaliteiten. Geen enkele minuut gespeeld en na zijn vertrek bij VVV nu al een jaar clubloos.

  2. Ievel Knievel

   @ Animal

   Je noemt 11 concurrenten, van wie er 8 op papier sowieso beter zijn (financieel en technisch).

   Dat wordt dus waarschijnlijk als hoogst haalbare een 12e plek. Ver van de play offs verwijderd, of er moet een periodekampioenschap inzitten.

   En dat is niet pessimistisch, dat is realistisch.

   Er waren tijden dat VVV kampte om plek 5 t/m 7 in de KKD en zelfs DAAR waren de supporters niet tevreden mee.

   Sterker nog, de middenmootjaren (het niveau waar we nu op zitten) onder o.a. Dusseldorp of onder Hennie Spijkerman werden als extreem zwak gezien en er kwam geen hond naar het stadion.

 19. Leonardus

  FC Calimero heeft de toptransfer te pakken. Een jong NAC speler wiens contract niet verlengd werd tekent een contract voor 1 jaar. Dat leidt de weg in Nao Baove.

  1. Ievel Knievel

   Weet je supportertje, ik heb lang zo gedacht en gereageerd zoals jij hier. Ik wilde ook niet zo zijn als de noälers hier. Het noälen om het noälen.

   Maar….we hebben een algemeen directeur die de verleerde beleidslijnen uitzerlt en verkeerde focuspoints heeft. Zo lijkt het. (En niet eerlijk is en liegt). We hebben niet onafhankelijke toezichthouders die niet goed toezicht houden en zich indirect met beleid bemoeien EN…

   We hebben de verkeerde technische man in charge die vreemd genoeg hoger ingeschat wordt dan een trainer die op 1 vd hoogste niveaus in Europa actief is geweest en bij onze oosterburen redelijk wat succes heeft gehad. Het zogenaamde idealistische beleidsplan dat vooral een camouflage is voor een gebrek aan geld. Ik zou liever hebben dat de club ook hier eerlijk over is. Zou het allemaal stukken dragelijker maken. Maar dat doet de club niet, want dan moet men toegeven dat het beleid desastreus was en is (al zeker sinds de komst van Maaskant) en dat zou bepaalde mensen de kop kosten. Die mensen wanen zich belangrijker dan de club en dat is bijzonder kwalijk.

   Het zou mij niets verbazen wanneer de club binnen 3-5 jaar failliet is en misschien is dat nog niet eens zo erg. Op deze manier aanmodderen is werken zonder ook maar enig toekomstperspectief of enige ambitie. De kans dat je op deze manier zoals er nu gewerkt wordt play offs of top 8 haalt is bijzonder klein. En let op wat ik zeg: ik gun Kruys en Janssen echt succes en ik zal ze aanmoedigen. En ik hoop dat het goed gaat over een paar weken.

   1. supportertje

    Ik ga niet veranderen in mij denkwijze, maar blijf wel kritisch richting VVV. Maar dat neemt niet weg dat we met een aantal mensen iets positiefs aan het ondernemen zijn. De club is voor ons belangrijk, voor velen pas een paar jaar, voor mij toch heel wat langer. Maar ik heb geen zin om negatief te blijven, ik kijk vooruit en dat doen we met aantal mensen. We kunnen wel alles blijven becommentariëren positief of negatief. Ik schud dat samen met een aantal mensen van ons af. Wij gaan voor het positieve, in goede en slechte tijden. We laten ons niet meer beïnvloeden en gaan ons eigen feestje bouwen rondom het voetbal, wel of niet goed, interesseert ons niet. Lekker een biertje er bij, en hopen dat we nog leuke dingen meemaken. Op het veld en naast het veld. Wij gaan er samen aan werken, en we laten ons door niemand of iets tegenhouden.

   2. Ievel Knievel

    @ Supportertje

    Ik hou je niet tegen. Sterker nog. Ik juich het enorm toe, jouw houding.

    Echter blijf ik schrijven wat ik wil schrijven.

 20. Godfried

  Gaat iedereen weer… een jongen die nog niemand heeft zien spelen (buiten een enkeling tijdens een nietszeggende oefenpartij tegen amateurs) tot op het bot afkraken en (uiteraard) weer de schuld leggen bij de algemeen directeur.

  Er zijn toch ook spelers voor de bank nodig! Als deze jongen voor een appel en een ei op te halen is en je daardoor een bredere bank hebt, dan is dat prima. Want laten we eerlijk zijn, niet iedereen wil eerste divisie spelen en al helemaal niet in Venlo. Daarbij, noem nu eens een aantal spelers die zichzelf bewezen hebben, beter zijn dan wat er rondloopt, betaalbaar zijn én naar Venlo willen komen. Blijkbaar liggen ze voor het oprapen, dus moet iedereen die dagelijks commentaar levert er zo een aantal kunnen opnoemen.

  VVV heeft niet veel geld te besteden. Dat weet iedereen. Dan moet je dus creatief omgaan met je centen en rustig wachten op buitenkansjes. Nou, die hebben zich blijkbaar nog niet voorgedaan. Het is dan ook nog vroeg in het transferseizoen.

  1. Ievel Knievel

   Deze proefspeler heeft het bij andere clubs op het door VVV beoogde niveau ook niet waar gemaakt. Dat is 1.

   Verder benoem je de kern vh probleem: “spelers willen niet naar VVV komen”.
   Volgens mij was Willem daar voor gehaald, maar goed. Misschien als club er eens aan gaan werken dat spelers wel willen komen en je imago verbeterd. Lijkt me voor de lange termijn prio 1. Maar ja, dat moet dan deels gebeuren door de mensen die ervoor gezorgd hebben dat we een rukimago hebben. Tja.

   Misschien een voorbeeld nemen ah voormalig lelijke eendje van het betaald voetbal: Excelsior. Kennelijk hebben zij deze problemen niet (meer) en zijn zij met minder geld geen lelijk eendje meer en dat al heel wat jaren lang.

   1. VeniVidiVici

    Ievel..word jij of iemand in je directe omgeving nooit moe van jezelf? Onder elk nieuw topic zit je dezelfde riedels te uiten. We weten het nu wel. Echt verschrikkelijk vervelend dit. Kom es met iets vernieuwends, een nieuwtje over een nieuwe speler of zo. Je zit zo dicht bij Marco zijn werkzaamheden, dat ik van jou verwacht dat je het eerder weet dan hem als er interesse is in een nieuwe speler. Verblijd ons es!

   2. Ievel Knievel

    @ Veni

    Ja, ik word soms moe van mezelf, niet vaak en zeker niet ten aanzien van dit antwoord of onderwerp. Of bereid je voor of lees het niet, whatever. En als je al tegengas wil geven, doe het dan inhoudelijk of gewoon niet (is mijn bescheiden mening), want wat je nu doet is mij alleen wegzetten.

    Sterkt mij in het vermoeden dat mijn kritiekjes net iets te veel houdt snijden en sommige mensen, waaronder jij, kunnen dit simpelweg niet zo goed handelen. Deal maar met het. Ik hoef dat niet te doen en ga zeker niet mijn keutel intrekken.

    En de spelers die gaan komen? Wat afdankertjes, vage spelers via makelaars en wat jeugdspelers. Heb nog de meeste hoop gevestigd op Willem Janssen nu eigenlijk dat die via connecties nog wat weet te fixen. Ik denk dat je verder niet superveel hoeft te verwachten. Alleen incidenteel wat. Moet op het pad van VVV komen. VVV kan ook erg weinig op de markt.

  2. Als die wedstrijdjes tegen amateurs toch niks over een speler zeggen, wat heeft die proefperiode dan voor nut? Dat hij wel aardig meedoet op de trainingen? ‘S rifi en Leliendal kwamen ook als teatspelers binnen. We weten allemaal hoe succesvol die waren bij VVV.

   En ja, er zijn inderdaad zijn spelers voor de bank nodig. Maar we hebben voor deze positie al Braken, Venema, Hajdaraj en van de Riet (die in de winterstop van Jong PSV als groot talent binnen gehaald werd) . Dus tenzij we straks drie of vier spitsen op de bank willen hebben lijkt me dit een vrij onzinnige toevoeging aan de selectie.

 21. Godfried

  Nu noem je nét een club op waarmee je VVV absoluut niet kunt vergelijken. Ten eerste heeft Excelsior Feyenoord. Bijna alle afvallers komen daar terecht. Dan is het makkelijk scoren natuurlijk. Ten tweede is Rotterdam en de Randstad nét iets aantrekkelijker voor jongens tussen de 20 – 30 jaar om te wonen dan Limburgs provinciestadje Venlo. Moet je kiezen tussen beide clubs, dan kiest 80% voor Excelsior, alleen al vanwege de locatie.

  Je imago verbeteren in de voetbalwereld.. succes. Het enige dat supporters in het land zien is het veldspel, de accommodatie én de supporters. Nou, het veldspel is inherent aan je budget. Je kunt namelijk wel vol op de aanval spelen. Maar als je elke wedstrijd met 5-0 verliest is je imago niet heel goed. De accommodatie in Venlo is bekend. Nostalgisch, maar oud en versleten. Om dit op te vijzelen heb je geld nodig. Blijven de supporters over. De laatste keren dat die in het nieuws kwamen was niet positief: blote kont, racistische spreekkoren, met bier gooien op spelers etc. etc. en komen er al een supporters aan het woord op tv, dan zijn ze niet te verstaan voor 99% van de Nederlanders vanwege een zwaar Limburgs accent en shag-stem.

  Dus nee, je imago verbeteren is heel lastig en je bent afhankelijk van andere partijen. Kijk alleen maar naar het imago van Feyenoord. Dat wordt grotendeels bepaald door de supporters.

  1. Koelie

   Knap dat jij drie incidenten in de afgelopen 10 jaar hebt weten te benoemen. Dus door die blote kont komen er geen spelers naar Venlo?
   Vraag me dan wel af wat Stan Valckx al die tijd gedaan heeft.

   1. Godfried

    Snap je het niet, of wil je het niet begrijpen?
    Venlo ‘an sich’ heeft een slecht imago. Dat kun je VVV niet verwijten. Als er dan al een zo’n incidenten voorvallen -> racistische spreekkoren, dan bevestigd dit het vooroordeel. 1 issue is genoeg. 3 is veel. daarnaast is er natuurlijk meer voorgevallen dat mijn bovenstaande 3 voorbeelden.

    Weet niet wat Stan Valckx daarmee te maken heeft…

   2. Koelie

    Wat een bullshit Godfried. Bij alle andere clubs zijn er veel meer misdragingen door supporters. Ben je bijvoorbeeld die andere geelzwarte club in het zuiden van de provincie vergeten, waar ze meerdere malen fakkels en stoelen naar hun eigen spelers hebben gegooid? Daar worden nog altijd nieuwe spelers aangetrokken.

    En waarom kon Stan Valckx wel een karrenvracht aan spelers halen de afgelopen jaren?

    Er komen hier geen spelers, omdat we a) teweinig betalen, b) geen goed verhaal /plan / ambitie hebben, c) verpauperd stadion / trainingsfaciliteiten en d) wellicht reisafstand

  2. Ievel Knievel

   @ Godfried

   Excelsior heeft geen permanente samenwerking met Feyenoord. Dit gaat in golfbewegingen. Overigens, juist de jaren dat Excelsior vaak succesvol is, hebben ze geen samenwerking met Feyenoord. Dat is 1.

   Daarnaast. Rotterdam kent een klein hip stukje centrum. De rest van de stad, het overgrote merendeel is ernstig verpapuerd en verloederd en de slechtste wijken vh land staan in Rotterdam. Ik was er recent nog. Nou, wat ik daar aantrof…..pfff…. Dan is het in Venlo nog niet zo slecht toeven hoor. De slechte wijken hier zijn een paradijs vergeleken met daar. En tel al die villawijken in Venlo eens bij elkaar op aan de rand van de natuur. Ook is Rotterdam niet het kloppend hart van de Randstad. Den Haag, Utrecht en Amsterdam lijken hun zaakjes beter voor elkaar te hebben. Venlo ligt vlakbij het Ruhrgebied (7e metropool ter wereld) en het chique en bruisende Düsseldorf. Dus…. (plus de Randstad ligt europees gezien in een uithoek).

   En in Venlo hebben mensen een Venloos accent, geen niet te verstaan (Zuid)-Limburgs accent. Die zijn onvoorstaanbaar (>regio Parkstad); en wat laat je jezelf laatdunkend uit over je mede regio bewoners. Echt onvoorstelbaar. Wat een hautaine houding. Gadver. bijna Randstad-arrogantie (kokhalzen geblazen).

   Welke racistische spreekkoren? Komt bij VVV toch echt stukken minder voor dan bij collega clubs. Bier gooien door pubers gebeurde helaas overal in Nederland.

   1. Godfried

    Ah, je bent een keer in Rotterdam geweest. Nee, dan heb ik niets gezegd…

    En terugvallen op Düsseldorf en het Ruhrgebied. Dat riedeltje dat ze in Venlo altijd oprakelen om zichzelf op te hemelen slaat nergens op. Ja, idd, Venlo ligt naast het Ruhrgebied. Dus? Kerkrade en Heerlen liggen naast Keulen. Wil jij er wonen?

    Kokhalzen geblazen… omdat er een paar feiten woorden benoemd? Zet die roze bril af. In Nederland staat Venlo vooral bekend als vies transport stadje, waar veel armoede heerst, mensen laaggeletterd zijn, veel drugoverlast is en zuchten onder seizoenarbeiders. Combineer dit met bekende Venlonaar Wilders en je hebt je imago te pakken.

    Laaggeletterdheid in Venlo: 1 op de 5 -> landelijk 1 op de 6

    Hoogste werkloosheidcijfer van Nederland -> https://www.limburger.nl/cnt/dmf20211215_96003472#:~:text=De%20werkloosheid%20is%20in%20de,van%20de%20meting%20in%202003.

    PS, leuk die villawijken waar jij aan refereert. Venlo heeft dan ook de laagste WOZ waarde vwb steden in Nederland. Zegt alles natuurlijk.

   2. Ievel Knievel

    @ Godfried

    Zo, wat een Venlo-haat. En vooral ook een haat op haar inwoners. Ik zou maar eens gaan verhuizen.

    1) venlo staat juist helemaal niet zo negatief bekend in den lande, eerder in de eigen streek soms.

    2) laagste WOZ-waarde in het land klopt werkelijk geen ene reet van. Kap met onzin verspreiden. De huizenprijzen in Venlo ontploffen en behoren landelijk gezien al tot de hogere regionen. Hoger dan in Zuid-en Midden-Limburg sowieso.

    3) seizoensarbeiders: moet je bij de tuinders en “boeren” (vaak buiten Venlo) en de in Venlo vaak onterecht aanbeden Hai Berdens van deze wereld zijn (en al die louche uutzendbureaus waar VVV zich o.a. mee afficheerdee. Otto is gewoon verkapte mensenhandel en dan heb je nog ergere).

    4) Venlo wordt door factoren buiten zichzelf soms als afvoerputje gebruikt. Bijv. asocialen uit randgemeenten of de provincie die in Venlose sociale woningbouw terecht komen/ die hier opgedrongen geplaats worden. Met name dit plus die arbeidsmigranten geeft Venlo soms slecht cijfertjes. Ik zou dit eens gaan blokkeren als ik de gemeente was.

    In jouw geliefde Rotterdam zijn die cijfers trouwens een veelvoud erger. De gemiddelde wijk ligt er ook aannemelijk viezer bij.

    5) je gebruikt zelf de nabijheid vd randstad als vestigingsklimaataantrekkingskracht terwijl je dit bij de nabijheid van Düsseldorf ontkent. Rara. Venlo ligt natuurlijk ook nog gunstig tov Eindhoven en Nijmegen (en Roermond). Verder heeft de hele Oostkant vd gemeente een ligging tegen de groene natuur aan. Komt niet vaak voor in Nederland. Plus heeft de gemeente een nationaal park. Jammer dat de natuur net over de grens niet meetelt in de rankings, anders zou Venlo zowaar 1 vd groenste (op dat vlak) gemeentes in het land zijn.

    6) bijna niemad afficheert Venlo met Wilders meer. Hij is dan ook al sinds zijn 18e weg. Zelf verbindt hij zich nog het meest met v. maar hij woont al vele male langer buiten venlo dan hij er ooit in gedaan heeft. Hij is vooral heel lang Utrechter geweest en heeft daar een hekel aan migranten gekregen. In Venlo wordt niet het vaakst op de PVV gestemd. In vele andere gemeenten veel meer (zoals maastricht, waar de kloof tussen arm en rijk giga is en de armoedeproblematiek en sociae problematiek gigantisch en groter dan in Venlo.). De gemeenteraadsverkiezing was een afgang voor de PVV in Venlo.

    7) Roermond, Heerlen en Maastricht scoren vele malen hoger in de landelijke crininaliteutsindexen dan Venlo (terwijl Roermond vele malen kleiner is, een echte “kleinstad” en dat terwijl Venlo als gemeente bij de 26 grotere steden/ gemeentes hoort die grootstedelijk zijn). De 3 Limburgse steden staan qua criminaliteit in de landelijke top. Venlo niet. Sittard-Geleen doet het ook veel slechter.

    Leuk feitje dat Venlonaren niet weten; Roermondenaren zijn veel negatiever over hun eigen stad dan Venlonaren. Met Roermond gaat het ook niet zo goed als Venlonaren denken, terwijl venlo vanwege zijn grootte veel moeilijker te besturen is.

    Maar, kortom:

    Verhuis uit Venlo. Al die haat en frustratie zijn niet goed voor je. En hou eens op slecht beleid bij VVV te bagataliseren, want de club gaat naar de knoppen.

    En wat een ongefundeerde aannames over Venlo allemaal. Er zijn genoeg zaken die niet goed gaan, maar hou je bij de feiten. En kijk eens vaker door een roze bril. Jouw geliefde Rotrerdam hoort sociaal-maatschappijk echt tot de zwakkeren qua flinke stadsdelen. Problemen waar je als Venlo u tegen zegt.

   3. supportertje

    @ Godfried, inderdaad wat heb jij een kijk op Venlo. Als ik jou zo hoor wat doe je hier dan nog. Wat heb jij een slecht gevoel over Venlo en zijn inwoners. Sorry hoor, maar fraai vind ik het allemaal niet. Ga mij ook steeds meer afvragen wat jou hier brengt.

 22. spits

  Level je hebt volgens mij een punt met je opmerking over Willem enJos. Ook mij is niet duidelijk waarom je een nieuweling als Willem hog4r aanslaat dan Jos, een persoon met bewezen competenties op topvoetbal gebied.
  En dan Jos laat gaan terwijl ik me nog goed kan herinneren dat hij onze redder zou worden vlgs dezelfden die hem nu hebben weggewerkt.
  Ik hoop trouwens dat Willem meer krediet krijgt maar er is voldoende reden daar aan te twijfelen.

  1. Ievel Knievel

   Ik doelde niet op Willem Janssen, maar op Bongaerts. In Willem heb ik (nog) wel vertrouwen. Die heeft een goede naam in betaald voetballand en kan spelers met zijn naam wel verleiden om hier te komen ballen (voor minder geld).

 23. spits

  Level is duidelijk. In dat geval ben ik het al helemaal met je eens. De huidige jeugdopleiding van VVV zal alleen bij uitzondering een speler voor het 1ste opleveren.

 24. goalkiller

  Het is te hopen dat er 11 kkd waardige spelers op het veld staan 5-8. Tijd begint te dringen onderhand, en wederom Marco en kornuiten houden de deur dicht.

 25. VenloVVV

  VVV zal vast schulden hebben en moeten dealen met lagere inkomsten van de tv gelden i.c.m. de coronajaren. Echter is dit bij andere clubs ook het geval. Het blijft gek dat er schijnbaar (of tactisch gezien) niet mogelijk is op de transfermarkt.

  Selectie was al krap. Maar vertrokken; Post, Pachonik, El Azrak, Essanousi, Da Graca, Schroijen, D. Van Crooij, Leliendal, Verbong, van Dijck, Munter broertjes (hoewel niet echt basis), Hupperts, Sorga.

  Stonden allemaal vorig seizoen onder contract. Dus er zou wel degelijk ruimte moeten zijn. Al helemaal nu haast alle grootverdieners verdwenen zijn uit de selectie.

  Dus ik vraag me af, gaat het zo slecht met VVV? Is dit een tactisch spel om spelers goedkoper binnen te harken? Of worden we nog verrast (transfermarkt duurt nog lang)?

  Dat laatste is enigsinds ontkracht door de geluiden dat er niet veel mogelijk is.

  We gaan het zien, ik heb helaas minder vertrouwen dan een paar weken terug.

  1. Ik denk dat eerst de grootstverdiener Zima moet vertrekken voordat er wat mogelijk is. Maar of je die nog kwijt wordt?

   Al helemaal als je nagaat dat onze eerste keeper van vorig seizoen nu bij Team VVCS aangemeld is… dat is toch zo’n beetje het Leger des Heils voor clubloze voetballers.

   1. chretien

    Team VVCS moet je je melden, anders geen WW. Sowieso, je speelt wat wedstrijden tegen kkd clubs, dus als een klein beetje kunt ballen, maak je kans op een contract. En ja Zima, hij kan er niks aan doen dat hem door VVV een contract wordt aangeboden? Als ze hem niet kunnen verkopen, dan toch maar opstellen, wie weet?

 26. Dat kun je gek vinden, maar het is gewoon een feit. Uit een artikel in De Limburger over de eerste training: Daar was ook Lukas Zima, de Tsjechische doelman over wie de clubleiding al vaker heeft gezegd dat hij mag vertrekken, omdat hij met zijn salaris te zwaar op de begroting drukt…

 27. RuiverCity

  De mensen die zo positief waren over Van Crooij gaan nu hopelijk de ogen open. Geen enkele club wil hem hebben. Die eindigt dadelijk op het niveau waar die thuishoort, bij de amateurs.

  ZIma moet heel snel weg voor zijn salaris. Het is toch diep, diep triest dat ons geweldige management het zo ver heeft laten komen dat er geen geld meer is voor aanwinsten!

  Uit de jeugd komt echt geen talent. Bongaerts promoot zijn eigen werk natuurlijk door op die doorstroming te hameren. Ik denk dat na een paar wedstrijden iedereen met beide benen op de grond staat en er veel onrust zal komen.

  1. Dat Excelsior liever de vierde keeper van Vitesse (ook uit het Team VVCS )op proef laat komen zegt genoeg. En dat is heel logisch.

   Clubs die een keeper zoeken en Delano van Crooij googlen komen meteen uit bij de 0-13 tegen Ajax. En dan bedenken ze zich wel drie keer voordat ze die keeper laten komen. Terecht? Nee. Logisch? Ja.

   1. chretien

    De 0-13 heeft niets te maken met de keeper, maar veel meer met de ploeg die in het veld stond, die gewoon werk weigerde.

   2. Daarom zeg ik ook, terecht? Nee.

    Maar als je Swinkels, Kum Pachonik of Schmitz googelt vind je daar niks over. Voor hen was het gewoon 1 van de vele wedstrijden. Bij Delano staat het zelfs op zijn Wikipedia pagina vermeld. Oneerlijk, maar dat is het nadeel van keeper zijn.

 28. RuiverCity

  Twee jaar geleden speelden wij nog eredivisie. Nu is de KKD te sterk vertegenwoordigd door diverse teams.
  Wanneer trekken de verantwoordelijken hun conclusie???

 29. De Koel

  De jeugdopleiding van VVV is weggegooid geld. Eens in de drie jaar komt er misschien één speler die van Eredivisieniveau is. De rest is nog niet eens goed genoeg voor de KKD. De echte talenten uit de regio zitten al lang bij clubs als PSV. Kansloos dus. Steek dat geld maar in goede scouting en gebruik het om spelers aan te trekken die er meteen staan.

  1. Grad

   @De Koel heb jij dan de oplossing voor het feit als spelers uit de jeugdopleiding van VVV voortijdig opgepikt worden door een topclub? Lijkt me ook vrij logisch dat er dan alleen maar spelers overblijven van max KKD-niveau.

   1. De Koel

    Ja, stoppen met de jeugdopleiding, of op zijn minst afslanken. Het is gewoon niet haalbaar, je kunt als kleine club niet winnen van de topclubs.

 30. FC VVV03

  Staan er dan stiekum meerdere dure gasten op de loonlijst? Het spelersbudget van het “ambitieuze” Helmond Sport gaat omhoog naar 1.8 Mil, terwijl VVV volgens Bogers werkt met een spelersbudget van rond de 2 mil. Helmond presenteerde al 7 nieuwe spelers waarvan de meeste ruime ervaring in de KKD hebben. En er volgen er nog enkele als je de artikelen moet geloven. Of het is stilte voor de storm in Venlo en er worden er nog 5/6 gepresenteerd of de huidige selectie is al vrij duur qua salarishuishouden. Een andere verklaring zou ik niet weten, aangezien VVV allemaal jonge jongens in de selectie heeft die voor een appel en een ei voetballen en over 2 jaar bij EVV en Wittenhorst eindigen.

  1. Koelie

   Het is toch al bekend dat dit conform het fantastische nieuwe beleidsplan is? 30% /40% jeugdspelers en de rest aanvullen met door dataanalisten gescoute spelers op sportpark Zoudenbalch.

 31. spits

  VvV heeft natuurlijk dezelfde problematiek rondom d3 jeugdopleiding als alle andere KKD clubs. Die staan hierboven duidelijk beschreven
  Ik heb geen idee hoe je het wel zou moeten aanpakken al zou je verwachten dat er bij VVV toch iemand zou moeten zijn die daar een goed beeld bij heeft.
  Ik nodig die persoon uit om dat bijvoorbeeld op deze site eens uit te leggen. Niet iedereen kan naar de supporters avonden komen waar dat hopelijk wel wordt toegelic ht.

 32. kuebke

  Lars Nabbe (20) moet vanwege hartproblemen noodgedwongen een punt zetten achter zijn voetbalcarrière. Na acht seizoenen neemt hij afscheid van VVV, meldt de club uit Venlo.
  De eerste lichte hartproblemen werden voor het eerst ontdekt, in het jaar 2021 bij zijn eerste verplichte medische keuring, nadat Nabbe zijn eerste profcontract had ondertekend. Die problemen leken destijds niet zo ernstig dat hij zou moeten stoppen, maar na aanvullend onderzoek wordt hem door cardiologen afgeraden om langer topsport te blijven beoefenen.

 33. Leonardus

  Gaat lekker met die jeugdopleiding daar.

  Verbong en Nabbe moeten stoppen.
  Munsters, Munsters, Essanoussi en van Dijck zijn vertrokken.
  Smans is al een eeuwigheid geblesseerd.

  De rest is niet geschikt voor het eerste elftal.

  Bongaarts, wat blijft er over van je plannetje?

  Het lijkt er bijna op dat de selectie op de training aangevuld moet worden met spelers van Venlose Boys om 11 tegen 11 te kunnen oefenen.

  Janssen en van Hintum, ga nou eens aan de slag en vul die selectie aan zeg met:

  CV en linksback
  Rechts- en linksbuiten
  zijn een MUST!!!

 34. chretien

  Macaber, in plaats van dat we steeds maar weer worden verrast met de aankondigingen van nieuwe spelers, lees ik alleen maar over vertrekkende spelers. De redenen zijn verschillend van aard, maar het betekent inmiddels dat er méér dan 10 spelers erbij moeten komen. Drukke tijden voor Willem Janssen. FORZA VVV!

  1. Ievel Knievel

   Je gelooft toch zelf niet dat er 10 spelers bij gaan komen, of wel?

   Sowieso zegt het (heilige) beleidsplan dat 40% van de selectie uit jeugd moet gaan bestaan de komende 5 jaar.

   2) Ook is het mij inmiddels wel duidelijk dat men bij de club niet open en transparant is ten aanzien van de financiële situatie, die haast wel (heel) zorgwekkend moet zijn. Waarschijnlijk nog erger dan iemand kan vermoeden.

   Hoe anders kan je van een topclub in de eerste divisie afgelopen decennium naar eerst middenmoter, toen degradant in de eredivisie naar rechterrijtje eerste divisie zonder ambitie afzakken?

 35. kuebke

  Helmond Sport heeft Peter van Ooijen over genomen van Emmen voor 3 seizoenen .
  Had hem graag nog wel terug willen zien bij ós clubke.
  Denk dat we hem nog goed hadden kunnen gebruiken.

   1. Nou inderdaad, dan kun je toch beter Yasar contracteren die niet goed genoeg was voor Jong NAC, en er zelfs tegen de verdedigers van Roggel en Wittenhorst niet aan te pas kwam.

   2. Koelie

    Dan zal die morgen wel als de grote aanwinst worden voorgesteld. Maar Van Ooijen blijft een matige speler.

 36. FC VVV03

  VVV, Helmond en den Bosch schijnen interesse te hebben in Dylan van Diepen van Gemert. Een groot talent in de amateurwereld van 18 jaar. Die gaat nu naar Helmond Sport zo goed als zeker. VVV is gewoon achterop geraakt bij zulke clubs. Erg triest.

  1. Grad

   Je loopt achter de feiten aan, interesse van Helmond Sport voor deze speler (18 jaar) was er al sinds begin juni en hij heeft inmiddels een contract getekend t/m 2024 met een optie van 1 jaar.

  1. Grad

   Hoezo blamage @kuebke, weer aan het roeptoeteren. Roda speelt gelijk tegen Fortuna Köln, spelend op hetzelfde niveau en mij lijkt dat Roda toch kwalitatief een veel beter elftal hebben.

   1. kuebke

    Dus jij vind het een goede prestatie als je maar met 1-0 van amateurs wint.
    Man schei toch uit .
    Het is gewoon amateuristisch ten top .

   2. Grad

    @Kuebk, dan ben je slecht op de hoogte, want het merendeel van de selectie van Straelen zijn allemaal profs. Met andere woorden je roept maar weer wat.

 37. chretien

  Ik geloof niet dat je iets leert van wedstrijden tegen alleen maar kleine clubjes. Betere tegenstanders leggen vooral je zwaktes bloot en dan kun je daaraan werken. Tegen de kleine clubjes kun je het alleen maar fout doen.

 38. FC VVV03

  Het communiceren is al vaak aangekaart hier, maar je hoort helemaal niets vanuit VVV. Heb ik het niet eens over de transfers. Gewoon een update over de stand van zaken. Hoe bevalt het Kruys in Venlo? Ziet hij vooruitgang in de ploeg? Waar wil die nog aan werken? Op welke posities willen ze zich nog versterken eventueel? Hoe bevalt de samenwerking met o.a. Janssen en Driessen etc etc. Gewoon 0.

 39. VenloVVV

  Yasar is schijnbaar zeker, moet alleen nog tekenen (bron: DDL)

  Het niveau daalt erg af. Toch begrijp ik niet dat een Helmond sport met een kleiner spelersbudget (1.8 tegenover 2 mil) meer voor mekaar krijgt en blijft presenteren. VVV heeft al moeite met een jeugdspeler van NAC binnenharken. Kon mij niet overtuigen.

  Ik maak me ondertussen veel zorgen. We zakken helemaal weg. Ik vrees dat het nog erger zal worden.

 40. FC VVV03

  Die Yasar heeft al getekend. Zijn zaakwaarnemer twitterde een foto met Janssen samen. Waarom brengt VVV dit niet naar buiten vraag je je af. Of presenteren ze er vandaag bij de open dag 3 tegenlijk?😜😉😜

Leave a Reply