Opoku

Johnatan Opoku mogelijk lang uitgeschakeld

De Venlonaren kunnen mogelijk voor lange tijd geen gebruik maken van Johnatan Opoku. De aanvallende middenvelder van VVV-Venlo verliet dinsdag geblesseerd de training en zijn kwetsuur is ernstig. Zo meldt omroep Venlo. En dat kunnen we nu net niet gebruiken in deze fase van de competitie. De spoeling is dun.

Tegenover de omroep verklaarde trainer Maurice Steijn dat het er niet goed uitzag voor Opoku. In het Venlose kamp zijn ze bang voor een scheur in het linkerkuitbeen. Dat zou betekenen dat de middenvelder voor een lange tijd uit de roulatie zal zijn. Dat zou bijzonder vervelend zijn voor Opoku, want eerder kampte hij met een soortgelijke blessure, maar dan aan zijn rechterbeen.

Opoku speelde tot dusver 18 wedstrijden dit seizoen, waarvan 4 als basiskracht. Daarin scoorde hij een keer, dat deed hij in de wedstrijd tegen ADO Den Haag in Den Haag (1-1). Ook in de beker speelde Opoku een duel mee. Zijn inbreng had groter kunnen zijn, als hij minder geblesseerd was geweest. In de eerste maanden van dit seizoen was hij namelijk ook al geblesseerd.

Het zag er naar uit dat Opoku Thy zou gaan vervangen voorin. Want zoals iedereen waarschijnlijk heeft meegekregen, is Lennart Thy afwezig omdat hij een leven kan redden. Dat brengt het aantal afwezigen voorlopig tot vier. Lennart Thy en Johnatan Opoku zijn dus afwezig. Ook Tristan Dekker en Damian van Bruggen zullen zeker niet spelen, zij zijn allebei nog geblesseerd. Roel Janssen en Torino Hunte zijn twijfelgevallen voor de wedstrijd tegen PSV.

Het is maar goed dat we al redelijk wat punten bij elkaar hebben gesprokkeld, want met zes mogelijke afwezigen kan het nog wel eens heel lastig worden die laatste paar wedstrijden. Hoe VVV gaat het spelen tegen PSV is nog een raadsel, maar misschien kan Jakobsen zijn eerste officiele minuten gaan maken voor VVV-Venlo. Wie weet.

33 Responses

  1. Koelie

   Kenner of gewoon open deur. Dat laatste, want wij kennen Steijn. Dus Seuntjens in de spits. Rutten op middenveld en Janse rechtsback. Allesbehalve een kansloze wedstrijd morgen is winst.

 1. chretien

  Altijd jammer, altijd onvoorspelbaar die blessures. Jammer voor Opoku, jammer voor VVV. naar mijn idee is Opiku erg blessuregevoelig?
  Wat mij betreft kan Vito ook in de spits spelen? Of onze Deense gast? Ben benieuwd….

 2. De Koel

  Erg jammer, vooral voor Opoku zelf. Ik verwacht overigens niet veel van de wedstrijd tegen PSV. Twente, Sparta en Roda. Dat zijn de wedstrijden waarvan je er minimaal 1 moet winnen om definitief veilig te zijn.

 3. Godfried

  Beterschap Opoku!

  Klote dat hij weer geblesseerd is. Stak nog niet in de vorm van afgelopen seizoen, maar doet hij dat wel, is het natuurlijk een absolute meerwaarde in het basisteam.

  Mensen vergeten even hoe belangrijk hij vorig jaar was. Terugkomen na lang blessureleed, voor het eerst op het hoogste niveau is gewoon lastig. Vind dat we wel iets meer vertrouwen en waardering mogen hebben voor deze jongen.

  Nogmaals, beterschap en succes bij het herstel komende tijd!

 4. kenfen

  Helemaal mee eens Godfried, Opoku in vorm is zeker een meerwaarde voor dit team en dat negatieve geneuzel van sommige mensen hier is erg kinderachtig.wie kan zich nog zijn doelpunten van afgelopen jaren herinneren kom op zeg steun je club en je spelers. Jonathan wordt snel weer een fit én hopelijk speel je nog jaren voor onze club

 5. Goodie

  Ik lees nu een stuk in de Limburger dat Seuntjens in de verwachte opstelling in de spits staat, Rutten op het middenveld en Jansse als rechtsback.

  Mocht dit waar zijn dan had ik als Jakobsen zijnde direct mn koffers gepakt en het vliegtuig terug gepakt naar Derby. Ik kan me steeds beter in het gedrag van bepaalde huurspelers vinden..

  1. Gerardus

   Of deze spelers zijn niet gewoon niet goed genoeg.

   Jakobsen (19) is een speler die net een half jaar uit het tweede team van Derby County komt en die waarschijnlijk hier is om te ruiken aan het hoogste niveau en verder dient als selectie opvulling. Daarnaast moeten clubs in de Eredivisie een X-aantal spelers onder contract hebben staan dus vandaar dat hij voornamelijk voor gehaald is vermoed ik. Daarnaast zou hij nog een keer leuk kunnen invallen als stormram en zelf kan hij ervaring opdoen door deel uit te maken van een eerste elftal.

   Maar wie van de mensen die hier vragen voor Jakobsen hebben hem zien spelen op de training ? Dat is bijna niemand dus ik denk dat we vertrouwen moeten hebben in de staf. Spelers als Reimerink, Peeters, Amenyido of Antonis zijn gewoon beoordeeld als niet goed genoeg door de trainers terwijl met name supporters er veel van verwachtten, ook al zien zij deze spelers niet in actie. Ik denk dat we daarom meer op de staf moeten vertrouwen.

   Je kunt het ook zo zien. Waarom voor een 19 jarige speler gaan die zich niet heeft bewezen en er pas later bij is gekomen terwijl je een speler met veel ervaring op de bank hebt waardoor de ploeg defensiever kan gaan spelen tegen de aankomend kampioen?

   1. Gerardus

    Haha ik snap je reactie. Maar toen was er ook de kritiek dat Reimerink geen kans kreeg en beter was dan dat er stond. Al weet ik niet meer precies wie daar toen op de vleugel speelde. Die kritiek was een beetje hetzelfde als nu. Maar toen de heer Reimerink in mocht vallen en na verloop van tijd een basisplaats kreeg was hij allesbehalve goed en had Ton Beton Lockhoff het toch goed gezien en ik denk dat het met Jakobsen ook het geval is. Vandaar mijn vergelijking 🙂

 6. Meuske

  Dit had ik al voorspelt toch!! Denk dat als VVV je benadert tegenwoordig om je te huren voor een periode je nog wel 6 keer nadenkt mocht Steijn nog de trainer zijn!

 7. Ik snap de reacties over de huurlingen en ben ook van mening dat ze iets meer kans en perspectief kunnen gebruiken :). Maar goed als we gewoon reëel kijken naar de huurlingen van de afgelopen jaren was het buiten dat ze van grote clubs kwamen niet zo heel veel. In potentie zijn het goede spelers maar deze jongens moeten er direct staan. Het is denk ik meer opvulling van de selectie als ik heel eerlijk ben. Zijn spelers die goed functioneren en zijn spelers die blijkbaar niet bij de club of het systeem passen. Hier en daar wat meer invallen zou mooi zijn maar misschien zijn deze spelers gewoon niet goed genoeg.

  ALs je kijkt bijvoorbeeld naar vorig jaar:
  -De Fockert was in het begin keeper nummer 1 maar maakte fouten en was niet goed genoeg dus werd verwezen naar de bank
  -Joey Sleegers had het in het begin moeilijk maar werd daarna basisspeler, heeft zich in het elftal geknokt
  -Gedion Zelalem kwam van Arsenal men had veel verwachtingen in de basis zeer complete speler, maar speelde met verloren hart en had 0 motivatie. Dat zag je aan alles en zelfs de spelers irriteerde zich kapot eraan.

  Huurspelers dit jaar:
  -Thy is vanaf minuut 1 onze spits, werkt hard en laat zien dat hij belangrijk is ook als hij geen doelpunten maakt.
  -Tissoudali was basisspeler maar bracht niet wat men verwachtte kwam op de bank en werd vervelend in de groep. Lag daarom ook niet bijster goed bij andere spelers. VVV koos voor de groep en de stoorzender eruit de gooien.
  -Damian van Bruggen ook lastig begin maar knokte zich in de ploeg is een absolute meerwaarde, helaas nu geblesseerd.
  -Mink Peeters buiten dat hij van Real Madrid kwam werkelijk niets van hem gezien ook niet in oefenwedstrijden en ook niet in bekerwedstrijd, zit ook bij Almere week in week uit niet bij selectie.
  -Nwakali prima speler viel vaak goed in maar als basisspeler vaak onzichtbaar. Maar goed ook iemand die vond dat hij meer moest spelen en wilde zelf weg.
  -Amenyido in de basis een goede spits maar paste niet zo goed in dit systeem en wilde ook meer spelen.
  -Jakobsen gehaald voor vervanger als Amenyido. Weinig van hem gezien dus kan het niet inschatten of hij goed genoeg is.

  1. Goodie

   De huurlingen die vertrokken zijn, op Nwakali na hebben mij ook niet kunnen overtuigen. Maar Jakobsen is op proef geweest en goed genoeg bevonden. Vervolgens krijgt hij als 3e spits nu Thy en Opoku niet kunnen spelen ook geen kans.

   1. Ja dat is natuurlijk klote voor hem persoonlijk en misschien valt hij wel in. Misschien durft Steijn het risico niet aan om hem direct te laten starten. Misschien past hij niet in het speelplan van vanavond. Hij is een lange kopsterke spits. En misschien denkt Steijn dat we niet de kans krijgen om deze kwaliteit te benutten. Wie het weet mag het zeggen.

 8. RuiverCity

  Als VVV vindt dat de huurlingen er meteen moeten staan dan vraag ik mij af waarom VVV juist deze jeugdspelers haalt? Ter opvulling? Hou toch op. Dan hoef je ze niet uit Engeland of Spanje te halen. Kun je net zo goed 5 jeugdspelers van Ajax, PSV of AZ halen. Onder Steijn is nog niet één huurling in de basis gekomen. Ligt dat nu aan die 7/8 huurlingen of aan de trainer? Bij 1/2 kan ik het mij nog voorstellen maar bij 7/8?
  Als ik Jakobsen was pakte ik mijn koffers en ging terug. VVV krijgt zo wel een goede naam in de voetbalwereld met de huurlingen die toch NIET aan de bak komen!

  1. “Onder Steijn is nog niet één huurling in de basis gekomen”.
   Dat klopt niet! Thy is een huurling, van Bruggen is een huurling.

   Kijk eerst eens naar de feiten voordat je weer een emotioneel betoog schrijft waarbij elke woordje die je gebruikt frustratie ruikt. Als je eens met spelers en mensen rondom de club spreekt dan weet je dat het niet alleen aan Steijn ligt. Het probleem komt altijd van twee kanten. VVV kiest voor een kleine maar hechte groep mensen die daarbij de groep verstoren moeten gewoon vertrekken :).

   En ik weet dat jij nog altijd gefrustreerd bent over Zelalem maar heel eerlijk die jonge had 0,0 motivatie en had er gewoon geen zin in. Ja moet je dat gedrag belonen met een basisplek? Nee lijkt me niet.

   1. RuiverCity

    Venlonaren kan beter opgedoekt worden. Een forum is het niet want wat Lincoln zegt is de waarheid. Zeg geen woord verkeerd want dan wordt hij boos.
    Ik ben niet gefrustreerd om Zelalem. Dat haal jij er steeds bij.
    En die andere hebben ook allemaal geen motivatie? Van Bruggen heeft inderdaad in de basis gestaan omdat Post geblesseerd was. Dus alleen Thy heeft een vaste plek als huurling. Ken je feiten!

   2. RuiverCity

    Gek he dat huurlingen in opstand komen. Krijgen géén vertrouwen van Steijn. Laat ze eens langer staan dan pas kunnen ze laten zien wat ze kunnen. Waarom geen Jakobsen eens laten invallen tegen een Groningen of Vitesse?

   3. RuiverCity

    Beter dan Castelen in ieder geval. Zo’n jongen beoordelen op 10 minuten met 10 man? Goed bezig Koelie!!!

 9. RuiverCity

  Thy en Van Bruggen basisspelers? Nee hoor alleen Thy. Van Bruggen kwam er in omdat Post geblesseerd was. Ken je feiten! Hier mag je toch geen letter verkeerd schrijven want dan is Lincoln gefrustreerd.
  Jij haalt steeds Zelalem erbij. Het gaat mij om het totaal. Eén huurling de rest komt niet aan de bak. Oh sorry ik uit feiten!

Leave a Reply