VVV-Venlo

Johnatan Opoku verlaat VVV-Venlo na 5 seizoenen

Na vijf seizoenen in het geel-zwart van VVV-Venlo uit te zijn gekomen, heeft Johnatan Opoku aangegeven te vertrekken bij de Venlose club.  De 30-jarige aanvaller is zich aan het beraden over de volgende stap in zijn carrière. Johnatan kwam in juli 2015 over van FC Oss. Hij speelde eerst twee seizoenen met VVV in de Jupiler League en vierde in het seizoen 2016-2017 het kampioenschap met de Koelclub. Daar had hij dat seizoen een belangrijk aandeel in met 11 doelpunten en 9 assists in 27 wedstrijden.

Opoku kwam daarna drie seizoenen op Eredivisieniveau uit met de Venlonaren. Het afgelopen seizoen wist Johnatan in 19 duels zes keer het net te vinden. Daarnaast gaf hij drie assists.

In totaal droeg hij in 134 officiële wedstrijden het VVV-tricot. Daarin scoorde hij 37 keer bereidde hij 26 keer een doelpunt voor. De spits zet nu zijn carrière elders voort.

Bron: VVV-Venlo

15 Responses

 1. SneltreinMusa

  Bedankt Johnatan, is jaren lang een gewaardeerde kracht geweest in onze selectie, met natuurlijk zijn hoogtepunt de wereldgoal thuis tegen NAC, blijft een goal die ik me hele leven blijf herrineren,

  Succes verder in je carriere en hopelijk een mooie stap naar het buitenland want dat heeft hij 100% verdiend

 2. twiggy11

  Dat is jammer wordt nog een hele klus voor Stan om een waardige selectie voor het nieuwe seizoen bij elkaar te krijgen.
  Ben benieuwd waar opoku gaat spelen (graafschap) samen met seuntjes of toch een buitenlands avontuur?

 3. aoje

  Ik maal er niet om. Zijn beste jaren waren die in de 1e divisie. De laatste 2 jaar ergerde ik me aan zijn inzet. Hij had het in zich een topvoetballer te zijn,/worden maar zijn houding op het veld vond ik niet ok. Ik gun hem een goeie club nieuw elan zodat hij weer de goede voetballer wordt die hij in de beginjaren bij VVV was.

  1. ger

   Ben er zeker niet rauwig om! Laatste twee jaar niet veel aan hem gehad!. Maar dat is mijn mening gelukkig voor de gene die het een topper vonden. Ik hoop dat Vito weer terug komt en hem goed kan vervangen.

  1. jurgen

   5 seizoenen VVV, hij is nu 30 jr, mag nu toch wel ergens gaan cashen, als het lukt in deze tijd. Prima voor VVV geweest, soms toch wel eens onzichtbaar. Mss goed voor beide partijen, soms is de chemie een beetje over, tijd voor een nieuwe impuls, mag Evert het komend seizoen laten zien.

   1. Venlooow

    Jammer, was een nuttige speler maar Stan kennende vind hij een prima vervanger.
    Ik hoop dat er nog leuke verassingen en versterkingen aankomen?
    Misschien heeft Word wel weer snel een nieuwtje?

 4. piehen

  Helaas jammer , maar ik denk dat dit het beste is voor beide partijen Opoku heeft zijn beste jaren bij VVV gehad en is toe aan nog paar jaartjes in het buitenland niet in een top competitie .
  We waren te veel afhankelijk van doelpunten van Opoku en tweede deel Darfalou .
  Stan heeft nog een heel dozijn spelers die hier voor in aanmerking komen , met Hupperts Arias en eventueel van Crooy heb je al spelers die kunen scoren en ik denk dat er nog wel een stuk of 4 spelers bij komen . Men wil een selectie van 18 contract spelers aangevuld met eigen jeugd . Ik wens Opoku heel veel succes in een nieuwe omgeving , dit heeft hij zeker verdiend.

 5. Depor

  De nabije toekomst van Senna Miangue zou weleens in de Eredivisie kunnen liggen. VVV-Venlo wil de Belgische verdediger, die de afgelopen twee seizoenen op huurbasis actief was bij Standard Luik, huren van Cagliari. (de Limburger)

 6. Begrijpelijk dat hij op deze leeftijd elders ergens zijn carriere wil afsluiten.
  Ik heb eigenlijk niet zo’n idee in welke competitie hij het beste tot zijn recht gaat komen…
  Ik heb hier al eens eerder geschreven dat zijn actieradius niet zijn grootste kwaliteit is. Hij oogt soms een beetje afwezig en het lijkt ook bij momenten alsof hij te weinig inzet toont, maar ik denk dat als je het bij zijn trainers navraagt ze het hier niet mee eens zullen zijn.
  Ook hier op deze site is hij m.i. niet door iedereen op waarde geschat…
  Hij heeft een heel goed gevoel voor positionering, een prima steekpass en een neusje voor de goal, drie heel belangrijke capaciteiten die hem echt iets extra’s geven.
  Als je dan kijkt naar zijn moyenne op de positie waar hij vaak speelde, petje af!
  Het zal nog heel lastig worden om een betaalbare vervanger te vinden met zijn capaciteiten…
  Johnatan, ik heb altijd erg van je voetbalkwaliteiten genoten en ik hoop dat je in de herfst van je carrierre het elders naar je zin gaat hebben!

 7. mats

  Ik was niet bepaald fan van Opoku, maar kan hem wel nu wel meer waarderen. Toch denk ik dat hij zijn beste jaren gehad heeft. Hogerop? Waar dan? Ik zie het niet gebeuren. Snap dat hij weg wil maar vrees voor een avontuur in de vergetelheid bij een Belgische tweedeklasser.

 8. chretien

  Zijn laconieke houding bepaalde zijn (soms negatieve) uitstraling. Goede speler, technisch begaafd, voor menig eredivisie club een goeie kracht. Blijkbaar wil hij weg, om wat extra’s te verdienen. Ik geef hem groot gelijk en ben benieuwd waarheen hij gaat? Bedankt en succes in je verdere carriere!

 9. De Koel

  Jammer dat hij vertrekt, ik denk dat hij altijd wat ondergewaardeerd is bij de supporters. Inderdaad een van de technisch meest begaafde spelers van VVV, die regelmatig zijn doelpunten meepikte. Ik wens hem succes en hoop dat hij een mooie club in het buitenland vindt.

Leave a Reply