Johnatan Opoku voor 2 seizoenen naar VVV-Venlo!

Op donderdag 4 juni tekent Johnatan Opoku een contract bij VVV-Venlo dat hem voor twee seizoenen bindt aan de club. De 25-jarige, voormalig speler van FC Oss kan zowel op het middenveld als op de spitspositie uit te voeten. Adviseur voetbalzaken Stan Valckx zegt het volgende over het aantrekken van Opoku. ” “Johnatan speelde afgelopen seizoen erg sterk bij FC Oss. Hij werd dan ook niet voor niets door zijn collega-voetballers als beste speler van de vierde periode gekozen. Hij heeft het vizier naar voren gericht en een enorm scorend vermogen op zijn positie.”

Johnatan Opoku is erg blij met de overstap naar VVV-Venlo. Johnatan Opoku:“Er was veel interesse van andere clubs, maar VVV-Venlo was erg snel concreet en ik zie het ook echt als een volgende stap in mijn carrière. Ik hoop dat ik een meerwaarde kan zijn voor het team en ik verwacht dat we mee gaan spelen voor de prijzen. Ook daarom heb ik ook voor VVV-Venlo gekozen.”

De in Zutphen geboren middenvelder begon zijn profcarrière bij SC Veendam. Na het faillissement van de club uit Veendam maakte Opoku de overstap naar Noord-Brabant waar hij voor FC Oss ging spelen. In twee seizoenen Oss kwam de 25-jarige speler tot 60 wedstrijden waarin hij in totaal 22 keer het net wist te vinden. Afgelopen seizoen was de echte doorbraak van Opoku. Hij scoorde als meest aanvallende middenvelder 16 doelpunten. Een scorende middenvelder is precies wat VVV-Venlo afgelopen seizoen overduidelijk miste.

Na Werner Smits (1998) en Oswald Snip (2000) is Johnatan Opoku de derde speler in de historie die de rechtstreekse overstap van FC Oss naar VVV-Venlo maakt.

tek

7 Responses

 1. Ben

  Ik ben blij te lezen dat VVV actief is Rn dat men miet wacht tot eind augustus, of nog erger, tot kerstmis.
  Ik ken de speler in kwestie niet en laat me graag verrassen.
  FORZA VVV!

 2. Meuske

  Superrrrrr weer natuurlijk van os VVVke want deze jongen genoot meer interesse en toch weet VVV zo een jongen weer te overtuigen bij ons te komen spelen. Forza VVV

 3. YowVVV

  Prima aankoop, lijkt mij. Zie hem wel meer als aanvallende middenvelder, dus zoeken oa nog een centrum spits. Hoop gewoon op platje, maar zal een lastig verhaal worden. Trouwens leuk en aardig dat samenwerkingsverband met VVV maar volgens mij hebben wij hier amper lusten voor het 1e elftal voor! Uitlenen ho maar! Ik zou nog eens bij clubs als den haag, utrecht, az enz. gaan kijken voor een huurspeler. Een speler of 2/3 huren prima!

 4. Louis van Gaal

  Prima aankoop… Hopelijk nog een spits zoals Seuntjens, Platje als rechtsbuiten vasthouden en Buwalda opnieuw kunnen huren… Joppen houden en we hebben al een prima basis 11-tal..

Leave a Reply