VVV-Venlo

Jong Ajax veel te sterk voor VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft vanavond volledig terecht haar laatste thuiswedstrijd in de Jupiler League verloren. Jong Ajax won dik verdiend met 1-4. In de opstelling van Jong-Ajax waren diverse eerste elftal spelers te vinden. Zo speelden Nouri, v.d. Beek, Tete, Riedewald vanaf de eerste minuut mee.

Dat de Venlonaren deze wedstrijd na 90 minuten verliezen is dus eigenlijk geen schande. Het gaat meer op de manier waarop. Je weet dat je deze jonge spelers in het veld flink moet irriteren door middel van kleine overtredingen. Dan gaan ze zich ergeren en haal je ze uit hun spel. VVV verzuimde het om dit het grootste deel van de wedstrijd te doen.

Voordat de pauze werd bereikt stond het al 0-3. Deze stand was al binnen een half uur bereikt. Door drie persoonlijke Venlose fouten was de wedstrijd al vrij snel gespeeld. De Amsterdammers waren over de 90 minuten veel atletischer en speelden met veel meer gogme. Op alle fronten werden de Venlonaren afgetroefd.

Net na de pauze was er een Venlose opleving en zag je meteen dat Jong-Ajax fouten ging maken. Echter maakte Danny Post een hele domme overtreding op de helft van de tegenstander waardoor hij ook met rood kon vertrekken. VVV kwam net op dat moment op stoom. VVV leek na de penalty van Leemans er weer een beetje in te geloven. De Amsterdammers moesten terug of ze wilden of niet. Niemand zal weten hoe het was afgelopen als VVV in overtal was blijven spelen. Het leek of men ineens vleugels kreeg. Echter was dit van korte duur. In de resterende tijd, tien tegen tien, kreeg de Amsterdammers nog meer mogelijkheden om de stand verder uit te breiden. Gelukkig werd de afstraffing niet nog groter.

De Venlonaren hebben vanavond kennis kunnen maken wat hun komend seizoen in de eredivisie te wachten staat. Natuurlijk waren de Venlonaren na de zware (feest)week niet helemaal top. Er moeten de komende tijd zeker 4-6 (ervaren) spelers bijkomen die het tempo en niveau van de eredivisie gewend zijn. VVV moet goed door selecteren op basis van de laatste weken.

Het is maar goed dat de Venlonaren vorige week in Eindhoven het ene nog benodigde puntje hebben binnengesleept. Anders was de wedstrijd volgende week in Velsen tegen Telstar nog heel belangrijk geworden.

De laatste wedstrijd in Velsen gaat volgende week om des keizers baard. De uitzwaaiwedstrijd van de Jupiler League. Na vier jaar gaan we ons opmaken voor een eredivisieseizoen.

15 Responses

 1. J@ski

  Goed verslag waarbij ik mij helemaal aansluit. Echter heh ik me kapot zitten ergeren aan die kut kinderen. Die komen niet voor het voetbal, alleen maar klieren. En als je ze dan wat van zegt, krijg je een grote mond van de vader. Als VVV iets wil doen, laat dat jeugdspelers toe van omliggende verenigingen.

 2. Luis Erique

  Buiten een totaal oninteressante wedstrijd met een verlies wat wat mij betreft helemaal niets boeit tegen een team dat top 7 eredivisie zou spelen en waar je duidelijk kon zien dat vvv het wel geloofde, heb ik me kapot geërgerd aan meneer Zelalem. Die mag van mij direct terug naar Londen. Maar, maar, wat een slappe zak is dat zeg. Als je fysiek niet zo goed bent, dan moet je op zn minst in balbezit wat laten zien. Dat deed gewoon pijn aan de ogen.

  1. Machiavelli

   Die heb ik nog geen een keer een inspirerende indruk zien maken. Is hij hier verplicht heen gestuurd zonder dat hij het wilde of wat zit hier achter? Ik neem aan dat hij eerste even is komen kijken bij de club voordat hij akkoord ging met zijn verhuurdeperiode hier? Want het lijkt er op alsof hij er vanaf meet af aan al geen zin in had.

 3. jason

  Heerlijk dat jong ajax er wat meer spelers van ajax1 bij had. Kunnen ze zich gelijk meten met wat er volgend jaar gaat komen. Maar dan dit. Waar zat ik eigenlijk naar te kijken gisteren. Een aantal spelers zakte echt door de ondergrens. Zelfs inzet was er dit keer niet. Ze gaven het al heel snel op. Dat dit jong ajax goed kan combineren oke maar dat je dan tegen dit dwergenelftal 2 kopgoals tegen krijgt uit standaard situaties ???

  Nee vvv dit was geen reclame voor mensen die twijfelen om een dure seizoenkaart aan te schaffen voor volgend seizoen. Zal geen namen noemen maar met een flink aantal spelers kun je niet de eredivisie in.

  Zo ga mijn seizoenkaart verlengen.

  Lang leve De Koel

 4. RuiverCity

  Ben het helemaal met je eens Jason. In mijn verslag is ‘weggevallen’:

  Ook vanavond werd weer duidelijk dat het uitkomen, van beide VVV keepers, dit seizoen ver onder de maat is. Hopelijk slaagt VVV er in om een goede, ervaren keeper voor het nieuwe seizoen te strikken.

  Dat is vereiste nummer één. Maar als je sommige spelers gisteravond zag dan komen we wel erg veel te kort qua (handelings)snelheid. En dat heeft niks met de afgelopen (feest)week te maken. Het lijkt me toch niet dat men bij VVV vier jaar bouwt aan een team om te promoveren en dat men dat in het eerste eredivisie jaar weer teniet laat doen. Gisteren heeft men gezien wat ze het komend jaar te wachten staat.

  Ik hoop dat VVV (snel) naar buiten komt met een paar aankopen die de mensen over de streep trekken om een seizoenkaart aan te schaffen. Stan succes…….

 5. Goodie

  Door vakantie nog helemaal niks van de wedstrijd kunnen zien. Natuurlijk te vreemd voor woorden dat Ajax met zo’n selectie aan kan komen zetten. Of ik er dit keer rouwig om ben? Nee. Dit was een goede krachtmeter voor volgend seizoen. Zullen zeker 5 of 6 basisspelers bij moeten komen.

 6. Venske

  Balen van de gele kaart van Post. Dat betekent minstens twee wedstrijden schorsing en dus minimaal de eerste wedstrijd van het eredivisieseizoen niet erbij. Ik zou de blijvende spelers die op scherp staan de komende wedstrijd lekker op de bank houden.

 7. De Koel

  Voor Ajax was dit puur een prestigewedstrijd. Daarbij hadden ze ook nog eens geluk dat dit weekend de bekerfinale is, waardoor ze met zoveel Eredivisiespelers konden spelen. Overigens wel genoten van het spel van Jong Ajax. Spitsen die continu in beweging zijn, snel combineren en toch steeds een precieze pass kunnen geven. Bij VVV is er duidelijk nog verl werk aan de winkel.

  1. Gerardus

   Niet alleen de spitsen waren in beweging, echt iedereen was daar constant in beweging. Als je de wedstrijd nog eens gaat analyseren zie je dat ze totaal niet op hun posities stonden en iedere keer ergens anders. Dat maakt het ook zo lastig.

 8. robbaan

  Ik kreeg het gevoel, wat ik had bij het afscheid van Johan Cruijf met Ajax-Bayern.
  Wat eigenlijk had moeten gebeuren was een open wedstrijd met veel goals aan beide kanten.
  Maar een partij, Ajax tot op het bot gemotiveerd, en met een team, wat zo mee kan draaien in het linker rijtje in de eredivisie, wilde daar niet aan meewerken.
  Genoten van jong Ajax, maar de kampioen had niks in te brengen. Gauw vergeten!

 9. marcel

  het is makkelijk zat, een eredivisie-team met internationals, europese ervaring. en een transferwaarde die meer dan 3/4 van de eredivisie-teams overstijgt (of zelfs gewoon de derde van NL?). tegen het beste jupiler-league team dat nergens (prestige?) om speelt. Vervelend, maar niet meer dan dat. dit zal ook niet het team zijn waar VVV volgend jaar mee in de eredivisie aan zal treden. Enige wat duidelijk werd, maar dat heeft VVV al lang en breed zelf aangegeven: er zal het een en ander bijmoeten.

 10. De Realist

  Het was inderdaad niet veel gisteravond. VVV was inderdaad niet erg gemotiveerd en ze speelden inderdaad tegen een team dat in de middenmoot van de Eredivisie zou moeten kunnen eindigen. Hoewel er voor VVV niks meer op het spel stond, ben ik blij dat we in ieder geval een jaar lang van die Jong teams verlost zijn. Volgend jaar komt ook nog jong AZ erbij. Het gaat gewoon nergens over met die Jong teams. Er is geen peil op te trekken en er moeten echt bepaalde regels aan verbonden worden. Ik denk ook dat het alleen maar goed is dat het de laatste weken niet zo lekker draait bij VVV. Hopelijk beseffen ze nu dat er nog wel wat goede spelers bij moeten om het te kunnen redden in de Eredivisie. Ik heb alle vertrouwen in de techische staf. Verder wil ik het toch nog even opnemen voor Zelalem. Hij speelde inderdaad niet goed gisteren. Wat wil je ook als je zo snel al met 0-3 achter staat. Hij komt inderdaad niet zo geïnspireerd over. Ik kan me dit ook wel voorstellen. Hij is gewend om voor een vol stadion in Glasgow te spelen en je nu speel je voor een handje vol toeschouwers in een omgeving waar je niemand kent en het is maar de vraag of de spelers hem geaccepteerd hebben. Daarnaast heeft Maurice hem vanaf het begin al nooit het volle vertrouwen gegeven. Ik kan me voorstellen dat hij denkt….waar ben ik in Godsnaam toch terecht gekomen hier in dit aspergeland…..

 11. De Realist

  Verder wil ik nog even zeggen dat ik het een enorme domme overtreding vond van onze Danny Post. In een wedstrijd om des Keizers baard op zo’n plaats zo’n ovdrtreding maken getuigt niet bepaald van voetbalintelligentie. Ik maak me sowiesi een beetje zorgen om onze Danny. Hij is natuurlijk ons boegbeeld, maar ik vind het niet normaal hoeveel gele kaarten hij heeft gepakt dit seizoen en dan nu ook weer een rode kaart. Onze Danny is niet de snelste en in de Eredivisie is de handelingssnelheid nog een stuk hoger dan in de Juup. Zal onze Danny dan niet steeds weer net te laat komen met de nodige gele kaarten tot gevolg. Hopelijk zit ik er naast, maar ik vrees het ergste.

  1. marcel

   voor een deel met je eens. Dit was in elk geval een terechte rode kaart. Hij is wellicht niet de snelste, maar heb niet het gevoel dat zijn tackles altijd komen omdat ie te laat is. Hij gaat wel flink de duels in. De aandacht is in elk geval op hem gevestigd. want ik zie genoeg overtredingen voorbij komen per wedstrijd, die erger zijn dan hetgeen hij vaak maakt. echter als hij er dan een maakt: geel.
   Laten we hopen dat ie in dat opzicht volgend seizoen met een schone lei begint bij ons geweldige scheidsrechters korps, maar aangezien wij ‘maar’ VVV zijn, zal een zelfde overtreding van Danny (of welke andere speler), vaak anders beoordeeld worden dan een overtreding van menig gerenomeerde club.
   marchanderen, en elke week zaken anders beoordelen, is namelijk het enige constante van de scheidsrechters.

Leave a Reply