‘Jong’ Ajax – VVV-Venlo 4-0

Afgelopen avond speelde VVV-Venlo in het lege sportpark de Toekomst de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. Wat een mooi vervolg moest worden van de twee achter een volgende overwinningen, werd een deceptie. De Venlonaren werden met 4-0 naar huis gestuurd. Een verloren avond dus!

‘Jong’ Ajax speelde vanavond met een erg goede ploeg. Een aantal van deze spelers speelde vorige week nog in de Champions League wedstrijd tegen PSG mee. Voor VVV-Venlo pech dat Ajax doordeweeks geen wedstrijd hoeft te spelen. Laten we vooropstellen dat het Ajax zijn goed recht is om deze jongens op te stellen. Door de regelgeving van de KNVB mogen de ‘jeugd’ elftallen deze spelers opstellen. Het is een grote fout van de KNVB waardoor het woord competitievervalsing om de hoek komt kijken.

Met Selman Sevinc in de basis in plaats van Dyon Gijzen probeerde de Venlonaren in het begin van de wedstrijd fel de opbouw van Jong Ajax te ontregelen. Hierdoor was het een open begin van de wedstrijd met over en weer wat kansjes. Zo had Melvin Platje na 11 minuten een grote kans om de 0-1 te maken. Hij schoot de bal net aan de verkeerde kant van de paal waardoor het 0-0 bleef.

Hierna nam Jong Ajax het heft in handen. Na veel balbezit en goed spel kregen de Ajacieden een aantal grote kansen maar de defensie van VVV-Venlo was alert en kon de aanvallen onschadelijk maken. Toch werd het na een klein half uur 1-0 voor Ajax. Na een vermeende handsbal van Medy Elito ging de bal op de stip. Het is Rihairo Zivkovic die de score opende.

Hierna was er een fase in de wedstrijd dat VVV feller was en meer balbezit had. De ploeg van Steijn probeerde te voetballen maar tot echte kansen leidde dit helaas niet. Zoals meer wedstrijden van VVV miste de scherpte en zuiverheid in de passing waardoor de aanvallers niet goed bediend konden worden. De ruststand werd dan ook 1-0.

In de rust werd Elito vervangen voor Aziz Khalouta om minimaal 1 doelpunt af te dwingen. Maar ook nu weer was de eerste kans voor Jong Ajax. Middenvelder Zimling kon de score openen maar gleed uit waardoor het 1-0 bleef. Hierna volgde er een grote kans voor VVV. Na goed werk van Aziz Khalouta en Melvin Platje kwam de bal bij Sevinc, maar hij kon de teruggelegde bal niet raken waardoor de kans verkeken was. Even later was het Jerold Promes die de 1-1  op de slof had. Met een hard schot probeerde hij van afstand te scoren maar helaas ging de bal net over.

Toch is het Jong Ajax dat de score wist te verdubbelden. Na een afstandschot van Zimling kwam de stand op 2-0 te staan. Maurice Steijn probeerde nog in te grijpen met een aanvallende wissel (Simmons voor Maksi). Maar ook dit mocht niet meer baten. Jong Ajax voetbalde lekker door en maakte nog de 3 en de 4-0. Deze wedstrijd moeten we snel vergeten!

Een verloren avond dus voor VVV-Venlo. Voor de 15 meegereisde VVV-Venlo supporters wordt het nog een hele lange terugreis. Wij hebben heel veel respect voor deze supporters die op hun vrije maandagavond naar Amsterdam reizen om hun ploeg onvoorwaardelijk te steunen. Helaas mocht het niet zo zijn.

Komende zondag (7 december) staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan nemen de Venlonaren het in de Koel op tegen Roda JC. Ook al hebben we vanavond kei hard verloren. Wij roepen toch alle supporters op om komende zondag naar VVV-Roda te komen om de selectie van Maurice Steijn te steunen in deze mooie Limburgse derby!

Statistieken
Jong Ajax – VVV-Venlo 4-0 (1-0)

Scoreverloop: 27. Zivkovic (1-0); 58. Zimling (2-0); 71. Menig (3-0); 84. Zivkovic (4-0)

Gele kaart(en): (Jong Ajax); Buwalda (VVV-Venlo);
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 444

Opstelling Jong Ajax:
Boer; Tete, Van der Hoorn, Denswil, Ligeon, Riedewald, Becker (73. Acolatse), Bazoer, Zivkovic, Zimling (86. Bakker) en Menig.

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Fleuren, Promes, Buwalda en Joppen; Sevinç, Maksimenko (71. Simmons) en Van Crooij (78.Kruijsen); Wolters, Platje en Elito (46. Khalouta)

 

 

 

5 Responses

 1. Meuske

  Wat een teringzooi dat we zo moeten verliezen terwijl we redelijk op de goede weg waren maar ik had het wel een beetje verwacht omdat het zo oneerlijk is dat je gewoon tegen spelers speelt die ook gewoon bij de A-selectie zitten. RESPECT voor de mensen die onze club zijn gaan steunen bij deze wedstrijd. Deze wedstrijd moeten ze niet meer terug kijken of gaan analyseren maar gewoon heel snel vergeten en vizier op Joda richten want die kunnen we op dit moment wel hebben 4-3 tegen 10 van Oss is nou ook niet echt geweldig. Laten we hopen op Post tegen de Koempels en misschien Khalouta vanaf het begin dan heb ik er wel vertrouwen in. Forza VVV

 2. mats

  Redelijk gespeeld dus tegen een jong Ajax dat A spelers opstelt! Geeft toch vertrouwen.

  En Joda maar wer eens gewonnen van 10 spelets? Goh! Het lijkt me momenteel de te kloppen ploeg.

 3. Ben

  Jammer dat ik bij inloggen telkens een rekensom moet beantwoorden. Mijn rekenmachine heb ik niet altijd bij me.
  Wedstrijd om maar gauw te vergeten, alleen het blijft jammer dat de teams van Twente Ajax en PSV de hele competitie totaal vervalsen. Vreemd dat een knvb er zich voor leent, nog vreemder dat de clubs het accepteren.
  Gauw door na de volgende wedstrijd. Roda moet zijn te kloppen, alleen die zijn meer gewend om te “vechten” en ik ben bang dat als wij mee gaan doen dat juiste onze spelers, naief, kaarten gaan pakken. FORZA VVV!

  1. Die domme rekensom is er omdat we last hebben van bots die steeds opnieuw accounts aanmaken waardoor de website supertraag is en we problemen krijgen. Zij kunnen onze site platgooien en om deze te weren is dit de enige oplossing helaas.

Leave a Reply