Jong Ajax – VVV-Venlo 4-1

Dankzij een kapitale blunder van trainer Rene Trost heeft VVV-Venlo vanavond hele dure punten laten liggen voor de competitie maar vooral voor de 3de periodetitel.

Na het uitvallen van Jeffrey Altheer bracht Trost Rajcomar in het veld waardoor Post naar de achterhoede moest schuiven. Gevolg, geen verdedigende middenvelder en fysiek meer op het middenveld. Hierdoor speelde hij Jong Ajax precies in de kaart. Ajax kreeg de overhand op het middenveld en je kon wachten op de doelpunten. Trost zat erbij en keek erna. In plaats van Heesen, toch een echte voorstopper,  er in te brengen zodat je maar in een linie hoeft te schuiven.

Maar nee de trainer moet zijn vriend Rajcomar, die werkelijk geen bal goed raakte vanavond, op het middenveld zetten.

Hierdoor kan VVV-Venlo het nog heel lastig krijgen in de strijd om de derde periode en speelt het Willem II prachtig in de kaart.

Willem II speelt komend weekend in Maastricht tegen MVV. Terwijl VVV Jong Fc Twente ontvangt. Gezien de vorm waarin Willem II verkeert is het voor VVV-Venlo nog moeilijk genoeg om de titel binnen te halen.

VVV-Venlo zakte na het uitvallen van Jeffrey Altheer als een plumpudding in elkaar. Het middenveld en de achterhoede wisten totaal niet meer waar ze het moesten zoeken. En de Kogel loopt er zonder aanvoer ook verloren bij.

Al met al een hele dure nederlaag die volledig op het conto van de technische staf geschreven kan worden. Het is te hopen dat vrijdag Altheer en Sevinc weer fit zijn…

 

Mäenpää 6: Zag er bij beide doelpunten niet al te gelukkig uit. Had verder weinig te doen.

Joppen 5: Liet zich geregeld dollen. Kwam eerste gedeelte veelvuldig mee op.

Altheer 6: Speelde degelijk tot zijn uitvallen.

Balkestein 5: Zakte na wegvallen van Altheer helemaal weg. Werd zelfs in kopduels verslagen.

Schroijen 6: Werkte zich een ongeluk aan de linkerkant. Maar kon het tij ook niet keren.

Post 4: Speelde degelijk en dreigend totdat ie onbegrijpelijk naar de achterhoede moest.

Kruijsen 4: Onzichtbaar

Türk 4: Weinig tot niks van gezien.

Reimerink 5; Veel te veel twijfel en angst in zijn spel.

De Kogel 6; Prachtige goal weer. Maar zonder aanvoer kansloos in de voorhoede.

Wolters 5: Veel technische acties maar opbrengst nihil.

Rajcomar 1: Wie brengt deze man in het veld met een voorsprong en als je een voorstopper nodig hebt? Bracht voor de zoveelste keer helemaal niks!

Heesen-: Had als wissel voor Altheer gebracht moeten worden.

 

Trost 1; Blunder van de eerste orde om Rajcomar te brengen in plaats van Heesen. Dit mag de trainer aangerekend worden want de hele ploeg viel als een kaartenhuis in elkaar na het uitvallen van Altheer. Trost zat erbij en keek er na

64 Responses

 1. Rajcomar is hetzelfde geval als Maguire vorig seizoen. Presteert werkelijk helemaal niks, maar mag van de trainer toch weer elke week het bloed onder de nagels vandaan halen bij de supporters met zijn gestuntel.

  1. vvv_supporter_op_zuid

   Als Maguire als stofzuiger voor de geblesseerde Altheer het veld was ingekomen en Post gewoon achterin (heeft daar vaker gespeeld zonder problemen) hadden we niet met 4-1 verloren…. (Maguire werd vorig seizoen door Lokhoff te ver naar voren gepositioneerd en zelfs ‘rechtsbuiten’ , ja dan had Lokhoff net zo goed mij rechtsbuiten kunnen zetten, ik ren net zo langzaam!

  1. vvv_supporter_op_zuid

   Precies, maar Trost ziet iets in Rajcomar wat wij niet niet.
   Tevens als Rajcomar slecht speelt of het elftal maakt geen doelpunt door gemis van een doelpuntenmaker is Trost vaak nog de gevierde man als hij door De Kogel in te brengen de wedstrijd toch nog winnend afsluit ….
   Lijkt een vreemde theorie maar is al zo vaak uitgekomen!

 2. labradorvvv

  Indien die Rajcomar erin komt de volgende keer gewoon massaal het stadion verlaten uit protest!

  Lijkt inderdaad op Maguire vorige seizoenen. Fijn voor Trost dat het zijn aankoop is maar het opstellen van deze compleet nutteloze en lamlendige houten plank op voetbalschoenen kost vvv alweer punten en inderdaad mega veel irritatie.

  1. vvv_supporter_op_zuid

   Rajcomar staat in de basis vrijdag… let maar op! Die komt er niet in.. die staat erin.
   Het stadion is zo wie zo minder vol dan vorige keer of het bestuur moet weer een “actie” hebben om het stadion vol te krijgen. De vorige keer leiders/begeleiding met de ontelbare schooljeugd. Vrijdag misschien ladies night? 😉

   1. labradorvvv

    Tegen Eindhoven waren het allemaal winterkampioenen van jeugdelftallen en voor vrijdag……..

    Vrijdag 14 februari is het Valentijnsdag. Op die dag speelt VVV-Venlo de competitiewedstrijd tegen Jong Twente.

    Normaal gesproken geef je op Valentijnsdag je geliefde extra aandacht, daarom heeft VVV-Venlo een leuke actie bedacht:
    al onze SeizoenClubCard-houders kunnen voor deze wedstrijd een gratis kaart afhalen voor zijn/haar partner, zodat ze samen deze wedstrijd kunnen bezoeken.

    Supporters die geen SeizoenClubCard hebben, kunnen voor € 14,- twee kaarten kopen om samen met hun partner deze wedstrijd te bezoeken. Dit tarief geldt voor alle tribunes, behalve de eretribune en het gastenvak.

    De gratis kaarten en de duokaarten voor deze VVValentijsdag zijn vanaf nu af te halen/te koop in het FanCentre van Seacon Stadion – De Koel -.
    Het FanCentre is van maandag t/m vrijdag geopend van 8.30-12.45 uur en 13.30-17.00 uur. Let op: de kaarten kunnen uiterlijk donderdag 13 februari opgehaald worden.
    Op de wedstrijddag zelf is dit niet meer mogelijk.

    Vier VVValentijnsdag dus met elkaar in Seacon Stadion – De Koel – .

   2. vvv_supporter_op_zuid

    Mijn vrouw gaat niet meer na het voetbal sinds ik tig jaren geleden een stadion uit ben gestuurd voor juichen 😉 (dan wel voor de uitpartij …. )
    Was ook nog op m’n verjaardag LOL ipv valentijnsdag 😉
    … maar wel DIK gewonnen haha en een ervaring rijker

    Ach ja… wie neemt er ook z’n vrouw mee na het voetbal 😉

 3. Ben

  We hadden na 10 minuten met 3-0 voor moeten staan, teveel kansen gemist. Verder had Trost een offday! Na het gedwongen uitvallen van Altheer zakte het gehele team in elkaar. Je afreageren op Rajcomar is ’n beetje vreemd, hoewel ik me afvraag waarom deze speler is aangetrokken? Heeft er al die jaren nooit iets van gebakken. FORZA VVV!

 4. marcel

  naast het inbrengen van rajcomar roept VVV de problemen ook over zichzelf af. vroeg druk zetten levert VVV in de eerste 6 minuten 4 grote kansen op. Na het doelpunt gaat VVV niet door, maar zakt weer terug op de middellijn en geeft het initiatief bewust weg aan ajax.
  En als toevoeging aan je opmerking: “Gezien de vorm waarin Willem2 verkeert” waar baseer je dit op op de uitslagen? ook willem2 speelt meer dan regelmatig draken van wedstrijden, en heeft pieken en dalen, wint zijn wedstrijden niet gemakkelijk, en heeft (wat de uitslag ook zal zijn komende week), echt niet bij voorbaat al de punten bij MVV binnen.

 5. RuiverCity

  @marcel
  Wij wel tegen jong Twente???
  Ik heb aan het begin van het seizoen al voorspeld dat Willem II kampioen wordt. En daar blijf ik bij. Trost heeft al vaker dit seizoen kapitale fouten gemaakt.

  1. De Koel

   Jong Ajax speelde vanavond gewoon met een sterk team. Dat is nu eenmaal het probleem bij die maandagavondwedstrijden: ze kunnen in principe opstellen wie ze willen. Ligeon en Denswil bijvoorbeeld zaten gisteren op de bank tegen PEC.
   Als ze op vrijdag spelen laten ze vaak de betere spelers niet meedoen, omdat ze die op zaterdag of zondag wellicht nodig hebben bij Ajax 1. Let maar op: vrijdag tegen Dordrecht staat er een veel zwakker team.

 6. vvv_supporter_op_zuid

  Ben niet bang voor Twente in de Koel. VVV heeft meer problemen in de uitwedstrijden.
  Net Twente gezien tegen Volendam. Dat was niet veel (wij ook niet maar goed).
  Tevens zal Twente dan spelers als Hölscher, Djordevic, Tapia e.d. waarschijnlijk wel sparen voor bij de selectie van zaterdagavond thuis tegen Vitesse. Dat zijn bankzitters bij Twente I …

 7. labradorvvv

  Trost geeft z’n foutje toch toe met de wissel maar waarom herstel je dat niet weer bij de rust of na 60 minuten of durfde hij z’n lieveling er niet weer af te halen???

 8. brise continu

  Ik ben overigens wel voorstander van wedstrijden van VVV op maandag…kunnen ze iig mijn weekend niet meer verpesten…..
  Is het al druk op de parkeerplaats van de Koel?

  psssst…zo ff sprietse!!

 9. Ruben

  Jammer. Klote. Nu op naar de volgende wedstrijd. Een keer verliezen wanneer je enkele geblesseerden hebt en een schorsing kan op een druilerige maandag in een amateur stadion. Ajax speelde met aardig wat potentiele eerste elftal spelers.

  Vvv kan zelf met een verlies tegen jong twente de periode pakken. Maar verwacht dat ze thuis gewoon winnen. Zelfs als willen2 wint, hoeft vvv maar een keer meer te scoren. Onderling resultaat is in t voordeel van vvv. Ik heb er nog wel vertrouwen in. Hoop de spelers ook…

  1. Word

   Gaat niet om onderling resultaat in periode, je hebt nl. niet gegarandeerd tegen elkaar gespeeld in de periode.

   Bij gelijk aantal punten en gelijk doelsaldo gaat het om meest gescoorde doelpunten.

   Dan maar hopen dat MVV ons alweer een handje helpt, net als tegen Dordt en Sparta. Ben ik ook eens blij met een Maastrichtse overwinning.

 10. De Koel

  Opstelling Jong Ajax van de wedstrijd in Venlo:
  Van der Hart; Martina (68′ Dankerlui), Bazoer, Riedewald, Kuipers; Enoh, El Hasnaoui, Lobotka; Meleg, Castillion en De Bondt (51′ Lazic).

  Opstelling vanavond:
  Van der Hart; Ligeon, Van der Hoorn, Denswil, Tete; Van den Boomen, Andersen, Lobotka (81. El Hasnaoui); De Sa, Kishna (88. Becker), Sana.

  Van de basisspelers slechts 1 veldspeler die beide keren in de basis stond… Voor de rest een compleet ander team. En helaas voor VVV vanavond veel spelers bij Jong Ajax die zo bij Ajax 1 meekunnen. Doe je niets aan.

 11. clubman

  @RuiverCity

  Is Trost nu de volgende trainer die er in jouw “deskundige” ogen niks van bakt?
  Trost maakt “kapitale fouten” en jij weet al vanaf de eerste speeldag dat W2 kampioen gaat worden…

  Waar was vorige week je kritiek toen Trost nog zo’n “kapitale fout” maakte door De Kogel en Wolters in te brengen, die vervolgens met ieder een doelpunt voor de overwinning zorgden?

  1. pavisto67

   De aanpassing van Trost, vorige week tegen Eindhoven liep ook met kunst en vliegwerk goed af. Hij koos voor Rajcomar en Reimerink in de aanval en gaf voor de camera van Fox aan, dat hij verdedigende zekerheid had ingebouwd vanwege het goede positiespel van Fc Eindhoven. Reimerink speelde niet slecht vanaf de vleugel, kwam regelmatig zijn tegenstander voorbij, en had dan weinig tot geen afspeelmogelijkheden. Niet dat de Kogel nu zo verdienstelijk speelt, hij is wel veel dreigender dan Rajcomar. Tsja, en de aanval is in mijn ogen al de zwakste linie met de minste mogelijkheden, door nog maar twee aanvallers op te stellen maak je je team aanvallend wel heel erg zwak.
   In de eigen Koel je verdedigend aanpassen aan met alle respect FC Eindhoven mag wat mij betreft niet. Alhoewel VVV de eerste helft niet onaardig speelde kwamen ze aanvallend vaak tekort, iets wat in de tweede helft met de nodige mazzel alsnog werd goedgemaakt. Als je ziet hoe VVV na de 0-1 in Amsterdam terugzakt en nauwelijks nog maar van de eigen helft afkomt, is het vragen om problemen, die er dan ook snel kwamen. Dat reken ik Trost wel degelijk aan. Kennelijk is hij niet in staat om dit elftal aanvallender te laten spelen, het is niet voor niets dat we nooit meer dan maximaal twee keer per wedstrijd scoren. Dit elftal heeft het gewoon niet, en Trost wat mij betreft ook niet. In de play off’s tegen Eredivisie clubs, worden we afgeschoten.

  2. RuiverCity

   Vorige week had hij moeten BEGINNEN met de Kogel . Die zit je altijd in de basis omdat hij de enige goalgetter is die VVV heeft. Dat was de fout die Trost maakte. Zijn vriend Rajcomar moet hij gewoon niet opstellen want anders speel je 9 van de 10 wedstrijden met een man minder.

 12. Goodie

  Trost zijn 2 dingen te verwijten:
  – Het inbrengen van Rajcomar. Allea stond op het begij goed, met het inbrengen van Rajcomar werd het middenveld volledig weggespeeld. Stuur Rajcomar toch is naar se tribune, luie hond dat het is.
  – Het “tactisch” terug laten zakken naar een voorsprong. De tegen goal zat er al vanaf minuut 15 aan te komen. Hoeveel wedstrijden hebben we na een vroeg doelpunt doorgedrukt naar de 2-0?

   1. De Koel

    Even een quote van jou erbij halen van gisteren voor de wedstrijd:
    “Van de Hoorn er bij jong Ajax in. 3 punten zijn bijna zeker .”
    Dus hou a.u.b. even op met de betweter uit te hangen. Tegen Jong Ajax weet je nooit wat ze opstellen. De ene keer komen ze met een stel A junioren, de andere keer met spelers die net geen basisplaats hebben in Ajax 1. En gisteren waren ze gewoon goed. Willem II en Dordrecht zouden gisteravond ook niet gewonnen hebben. De wissel pakte inderdaad niet goed uit, maar achteraf is het makkelijk praten.

   2. Goodie

    Ajax stond de eerste 15 minuten onder druk. Toen waren er al kansen op de 0-2. Toen kwam Rajcomar, en als je dan toch quote, dan zie je ook dat ik zei dat de 1-1 er al lang aan zat te komen. Dan moet er toch wat veranderd worden? En ik was niet de enige die al vanaf minuut 15 op de 1-1 aan het wachten was. Ajax speelde goed, maar dit heeft vvv volledig aan zichzelf te danken. Ajax kreeg de kans om alleen maar te gaan aanvallen.

   3. Frosty

    Door van der Hoorn kon De Kogel die goal maken. Daarna had VVV er geen zin meer in.

 13. clubman

  @Goodie

  Jou zijn ook 2 dingen te verwijten:

  – Je parasiteert nog steeds op een uitkering
  – Je parasiteert nog steeds op een uitkering

  Vergeleken daarbij zie ik liever “luie hond” Rajcomar die uiteindelijk wel gewoon voor zijn eigen brood zorgt.

  1. jason

   @Clubman GA POEPEN

   Voor de Rajcomar haters wordt het weer een leuke wedstrijd vrijdag, kunnen de lafaards weer vanaf minuut 1 gaan fluiten.

   Waar blijft dat rolluik vvv ?

   Lang leve De Koel

   1. Goodie

    Uitfluiten van spelers kan niet, maar het steeds maar blijven ergeren aan Rajcomar zou ook niet mogen..

 14. bong

  hoe is het mogelijk van de ts om kruissen op te stellen
  die is wel zo traag als een slak
  en dan tegen de snelle jongens van ajax
  trost en verdere technische staf slaap maar lekker verder

   1. Muse96

    Zoon van ja…

    Deze jongen is in het verleden al 3x getest (in de jeugd ook) en te licht bevonden. Hoop dat VVV een goede beslissing heeft gemaakt anders is dit de volgende blunder….

   2. Ruben

    Hoezo een blunder? Denk je dat VVV iedereen die uit Venlo komt, of zoontje van is, een contract kan aanbieden?! Het is geen filantropische instelling!

    Wanneer hij is getest en te ligt is bevonden, dan is dat zo. Punt, niet meer over lullen! Soms win je, soms verlies je!

   3. Muse96

    Hoezo een blunder vraag je? Aziz Khalouta werd ook te licht bevonden. Kun nu niet zeggen dat hij bepaald slecht bezig is bij Fortuna… Dat noem ik een blunder ja.

 15. Van de website van het Eindhovens dagblad:

  Mogelijk beslissingsduel Willem II – VVV

  TILBURG – Als Willem II en VVV exact gelijk eindigen als koplopers van de strijd om de derde periodetitel, dan moet een beslissingsduel uitwijzen wie er met de prijs vandoor gaat.

  Dat is niet geheel ondenkbeeldig. Met nog slechts één speelronde te gaan in de derde periode (komende vrijdag), ontlopen beide teams elkaar nauwelijks iets. Ze hebben beide 18 punten uit acht duels. Het doelsaldo van Willem II is 11-6, dat van VVV 11-7. Wint Willem II vrijdag met 2-1 bij MVV en klopt VVV dan Jong FC Twente met 2-0, dan eindigen de Tilburgers en Venlonaren exact gelijk, zowel in punten als in doelsaldo, doelpunten voor en doelpunten tegen.

  In dat geval, zo bevestigde de KNVB, zal zo spoedig mogelijk gezocht worden naar een datum voor een beslissingsduel op neutraal terrein.

  Een periodetitel levert een ticket op voor de play-offs om promotie naar de eredivisie en een geldbedrag van zo’n 75.000 euro.

 16. sultana

  Hoe lang blijft Trost die Rajcomar nog de hand boven het hoofd houden? Wat is die jongen slecht, zowat alle ballen speelt hij in de voeten van de tegenstander komt er eens een voorzet staat meneer op de verkeerde plaats. Wat zien Dusseldorp of Trost in hem?? Zelden zo een slechte voetballer bij VVV gezien, bedankt Rene voor je dramatische wissel!! Nu maar hopen dat MVV hun plicht gaan doen vrijdag.

  Toch nog goed nieuws vandaag dat Sevinc getekend heeft, hoop dat hij mee speelt vrijdag!

 17. Meuske

  Op aanraden van Trost is rajcomar aangetrokken dus hij heeft ooit waarschijnlijk goed gepresteerd onder zijn hoede en dat hoopt hij weer terug te krijgen door hem keer op keer op te stellen. Heb wel gelezen dat hij maar een contract heeft voor 1 seizoen dus ik hoop dat het waar is want hier wil ik me geen jaren meer aan ergeren want verkopen zal nooit en te immer gaan lukken. Trost heeft een zwak voor die jongen dat is duidelijk en zwak is hij zeker. We moeten toch weer kijken naar vrijdag en niet te lang meer stilstaan bij deze draak van een wedstrijd. Met zijn allen achter os clubke. Forza VVV

 18. iRalphi

  Rajcomar was inderdaad abominabel slecht!! Ik snap eerlijk gezegd niet waarom hij met zijn prestaties tot dusver niet is weggestuurd in de winterstop. Contract afkopen en afscheid nemen van deze dusseldorp- miskoop!

 19. vvvicky

  Dramatische keuze, vooraf roepen dat je een grote stap kunt zetten en dan je eigen ruiten ingooien als trainer zijnde! Durft er op de bank niemand wat in te brengen tegen deze keuzes? Hebben we dan echt geen verdedigers op de bank. Een Ashcroft kun je toch een kans geven. Kan alleen maar beter uitvallen dan die KOEKWAUS van een Prince. Ben benieuwd vrijdag, Hoop dat hij de verstandige keuze maakt en Rajcomar behoed voor een fluitconcert!

 20. pmmv

  @Ruiver stad: Jij bent de grootste azijnpisser die ik hier kan vinden. Welk team train jij eigenlijk? Reuver E 12? Ik begrijp niet dat jij vind dat je personen die voor dit vak hun vakbekwaamheid hebben moeten tonen, en in dit geval zeer ervaren is, terecht mag wijzen. Dat heb je ook met vorige trainers ook al gedaan en bij teleurstellende resultaten lopen er een er een heleboel met je mee. Maar wie ben jij dan wel dat je dit soort beslissingen van een trainer mag beoordelen? Welk vak heb jij eigenlijk? Neem jij nooit en verkeerde beslissing Bezoek je ook uitwedstrijden in Noord Holland? Kom dan eens naar me toe. Ik bezoek de wedstrijden in mijn regio dus als je zelf de uitwedstrijden bezoekt weet je wel wie ik ben. Ik kan niet wachten kennis met je te maken. Mensen die niet in het in het betaald voetbal werkzaam zijn (en het is onmogelijk dat jij dat wel bent) maar wel altijd achteraf weten hoe het had gemoeten vind ik wel interessant. Schoenmaker blijf bij je leest. Zoek maar op wat de betekenis hiervan is dan begrijp je (misschien) wat ik bedoel.

  1. Goodie

   Maar je hoeft niet in het betaald voetbal actief te zijn, om te zien dat Rajcomar het niveau niet aan kan. Je kunt mij niet wijs maken dat in de jeugd geen betere 10 te vinden is.

  2. De Koel

   Helemaal mee eens, pmmv. De beste stuurlui staan altijd aan wal. En ik ben ook wel klaar met die “wedstrijdverslagen” en beoordelingen. En ook met die voorbeschouwingen en fantasie opstellingen. Nul komma nul toegevoegde waarde. Wat mij betreft plaatsen ze hier gewoon de voorbeschouwing en het wedstrijdverslag van de VVV site, De Limburger of L1. Dient toch alleen maar als kapstok om je reactie te plaatsen.
   En die opmerking over Rik Polman slaat werkelijk alles. Alsof RC wekelijks bij Venlosche Boys langs de lijn staat.

   1. clubman

    Ik hoop maar niet dat Polman straks per ongeluk een goal maakt in Sittard want dan wist dae Ruiverse natuurlijk al vanaf het begin dat VVV hem een contract voor het leven had moeten aanbieden. Hadden ze ook maar naar hem moeten luisteren…hij zei het toch al meteen?!

 21. tulipanes

  Ik hoop dat Sevinc er vrijdag weer in staat want Rajcomar op het middenveld is een grote ramp.
  De periodetitel is nog niet uit zicht en als Willem II morgen (?)niet wint dan kan het haast niet anders of wij lopen ermee rond. Hopen dus op een stuntje van die sjengen.

 22. Ruben

  @Muse96 Dus omdat Khalouta bij Fortuna in de eerste divisie enkele keren scoort, had VVV hem enkele jaren geleden een meerjarig contract moeten aanbieden toen zij Eredivisie speelde??

  Iedereen kon toch zien dat hij veel te kort kwam voor dat niveau! Of hadden ze hem evengoed moeten houden, omdat ze misschien ooit weer zouden degraderen en hij dan wel van waarde had kunnen zijn?

  Daarbij scoort hij dan wel, maar voetballend kan hij nog steeds niet mee. Zelfs in de eerste divisie!

 23. Pingback : 1tournaments

Leave a Reply