Jong PSV – VVV-Venlo afgelast

De wedstrijd tegen Jong PSV, die eigenlijk maandagavond plaats zou vinden, is afgelast, zo laat VVV-Venlo op haar website weten. “Door de hevige neerslag van de afgelopen dagen zijn de veldcondities op PSV Campus De Herdgang dusdanig slecht dat de KNVB een streep heeft gezet door het duel in de Keuken Kampioen Divisie”, laat de Koelclub weten.

Wanneer de wedstrijd ingehaald gaat worden, is nog niet duidelijk. De aangeschafte tickets blijven in ieder geval geldig voor de nieuwe datum.

UPDATE: de wedstrijd tegen Jong PSV zal gespeeld worden op maandag 23 januari om 20:00 – slechts 3 (!) dagen na PEC Zwolle – VVV-Venlo

33 Responses

  1. supportertje

   Het veld in het trainingscomplex geeft al jaren problemen, vooral als er dagen lang veel neerslag valt. De huidige problemen zijn nu zo groot dat men besloten heeft de grasmat te vervangen, en de drainage aan te pakken. Ben dus ook wel benieuwd wanneer we deze wedstrijd gaan inhalen.

 1. kuebke

  Off topic:Celtic heeft een akkoord bereikt met het Japanse Urawa Red Diamonds over de diensten van Giorgos Giakoumakis. Dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano. Met de transfer van de Griekse spits is zo’n vier miljoen euro inclusief bonussen gemoeid. Giakoumakis maakte in het seizoen 2020/21 nog furore in het shirt van VVV-Venlo, waar hij topscorer van de Eredivisie werd met 26 doelpunten.

  Een transfer is nog niet honderd procent zeker vanwege het Amerikaanse Atlanta United, dat ook nog op de komst van de 28-jarige spits hoopt. Celtic-trainer Ange Postecoglou liet Giakoumakis afgelopen zaterdag op de bank zitten. “Het gaat er niet om dat wij of ik iemand de deur uit duwen. Elke voetballer moet beslissingen nemen over zijn carrière en dat respecteer ik”, zei Postecoglou in Schotse media.

 2. De Realist

  Waarschijnlijk gaat Giakoumakis voor zo’n 4 miljoen verkocht worden.
  Wat gaat VVV hier nog voor vangen ? 10% of 15% van 4 miljoen ?
  Waarschijnlijk zal het 10% of 15% van 1,5 miloen (4-2,5) worden.

  VVV ontvangt dus wellicht “maar” 1,5 a 2 ton. Leuk bedrag voor een clubje als VVV,
  maar heel veel is het ook weer niet.

  1. Ievel Knievel

   Hopelijk verbrast VVV het niet, want daarin heeft VVV namelijk nogal een reputatie inmiddels. We hebben namelijk behoorlijke goede transfers gemaakt in een bepaalde periode van 10 jaar en dat geld is altijd over de balk gesmeten. Bij mekaar opgeteld kom je dan op een paar miljoen uit.

 3. Ievel Knievel

  Voor de liefhebber weer: https://omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/de-teen-van-uchebo-over-de-tweede-seizoenshelft-en-het-strategisch-strijdplan

  De feiten kloppen niet altijd en het schiet vaak alle kanten op, maar de kritiek op Bogers omtrent de veiliheidsissues rondom VVV- Helmond Sport inzake de inzet van ME, het bijpraten door Veiligheidsdriehoek en gedoe met Engelse en Duitse wannabe-hooligans is weer spot on.

  Kennelijk wist Bogers al voor kerst van de situatie af en heeft meneer in de pers weer van alles lopen roepen en de relatie met de burgemeester weer (nog verder) ernstig beschadigd. Bogers zit gewoon aan tafel bij alle overleggen.

  Ook de kritiek op het Strategisch Strijdplan en een nieuw stadion/de Koel klopt natuurlijk voor een erg groot deel; ook de kritiek op het niet kunnen kiezen als club, het identiteitsloze, de vele valse en loze beloften, het eeuwige gepraat, snijdt natuurlijk hout.

  Wat niet klopt is dat de gemeente de stekker uit het Kazernestadion heeft getrokken. Dat is niet juist. Dat was VVV die afspraken met de gemeente niet nakwam. De gemeente Venlo had al 10 miljoen (!!!) gereserveerd voor de plannen rondom dat stadion en had ook al een fors bedrag uitgegeven. Dat er geen stadion is gekomen lag aan rechtszaken en dat VVV zelf de stekker eruit trok.

  1. Goodie

   En daar had Berden volledig gelijk in toch? Ik geloof dat het spelen met dicht dak één van de vereiste was voor de gemeente. Dan heb je hier net zo’n gedrocht als in Arnhem, waar de oudere supporters allemaal terug denken aan Monnikenhuizen.

   1. Ievel Knievel

    Dat was (in eerste instantie) nog een vereiste van de gemeente, omdat het niet anders kon i.v.m. vergunning, toen er nog sprake was van een Multi Functioneel Centrum voor ook concerten en feesten.

    En dat lag niet aan de gemeente, maar dat kwam door een uitspraak van de Raad van State!

    Dit omdat er een woonbuurt/ straat achter het toen nog MFC zou komen (en eventuele toekomstige woningen in de nabijheid).

    Bedenk wel dat het niet het idee van de gemeente was om daar een Multifunctioneel Centrum te bouwen in plaats van alleen een voetbalstadion, maar dat dit een idee van Hay Berden was. Gewoon zakelijk, om geld te verdienen.

    Dit geld dat met het MFC verdiend zou worden zou ook echt niet in VVV gevloeid zijn, want VVV zou slechts huurder (1 van de) van dat MFC worden. Vitesse profiteert zakelijk gezien ook niet helemaal van het Gelredome, maar is slechts huurder. Andere mensen en partijen verdienen wel aan dat Gelredome, maar voor Vitesse is het al vaker een molensteen om de nek gebleken. Al bieden meer toeschouwers en meer sponsorfaciliteiten natuurlijk wel mogelijkheden om je begroting structureel op te krikken (en dit geldt wel voor Vitesse)

    Daarom snap ik ook niet dat Berden een soort heilige status heeft in de ogen van sommigen. Hij heeft weliswaar VVV van de ondergang gered toen het 5 over 12 was, maar dit deed ook dingen uit eigen belang die echt niet alleen in het belang van VVV waren.

    Overigens was dat idee van een MFC nooit haalbaar. Dat was puur eigenwijsheid van Hay Berden, want alle grote spelers in de evenementenbranche vertelden je dat een MFC in Venlo, met Eindhoven, het Gelredome, het MECC en het Ruhrgebied (Düsseldorf/ Keulen) op max. een uur rijden niet haalbaar was. Daar zijn namelijk al voorzieningen aanwezig waar de grote partijen al gebruik van maken. Er is/ was geen enkele behoefte aan nog zo’n plek. Daar is zelfs nog een uitzending van het onderzoeksprogramma “De Slag Om Nederland/ Europa” (VPRO/ Teun van de Keuken) aan gewijd. Met alle argumenten waarom een MFC een slecht idee was en waarom gemeenten daar niet zonder meer de portefeuille voor zouden moeten trekken (ook in strijd met de regels omtrent verboden staatssteun).

    VVV en de gemeente Venlo in een later stadium alweer van MFC richting voetbalstadion gegaan in de planvorming, omdat alles vanwege wet- en regelgeving (zoals voorspeld) vast liep. In dat stadium, het laatste stadium, zou er geen dak meer komen dat dicht hoefde, want slechts 1x in de 2 weken een wedstrijd. In dat stadium had de gemeente Venlo ook al 10 miljoen euro gereserveerd voor het gebied en ik meen zelfs al tussen de 900.000 euro en 2 miljoen euro uit gegeven.

    Het was echt VVV dat om onverklaarbare redenen de stekker eruit trok. Nooit opgehelderd ook.

    Bedenk ook dat Marco Bogers in dat Berden-tijdperk al die tijd al commercieel manager was binnen VVV, niet dat hij toen op dat stadiondossier zat trouwens (dacht ik/ hoop ik), maar het zou zomaar kunnen van wel. Dat zou de zaak nog desastreuzer maken.

    Dat nieuwe of vernieuwde stadion staat er in 2030/ 2035 nog niet hoor.
    Als men pas na 2025 (zoals het er nu naar uitziet) aan concrete planvorming kan beginnen moet je eerder rekenen op 2040. Dan ben je dus 35 jaar verder als de eerste ideeën voor dat nieuwe stadion. 35!!! Al denk ik dat dit schip onder deze kapitein, met deze Admiraals (RvT) 2025 ook al niet gaat halen, want eigenlijk is dit ook alweer bijna.

    Stadions die in diezelfde tijd ontwikkeld zijn, zijn nu al 1 of 2x geupdate en in 2040 worden dat soort stadions waarschijnlijk al weer ingewisseld voor nog betere voorzieningen. VVV bouwt inmiddels op dit vlak bijna niet meer weg te werken achterstanden op, op zijn concurrentie (PEC Zwolle, NEC, GA Eagles, Volendam, de Graafschap, Cambuur, Heracles, Emmen, etc.).

  1. Ievel Knievel

   Meer kennis en expertise binnen de organisatie binnen halen is een must wil VVV haar positie consolideren of wil VVV groeien.

   Het is nog een wonder dat op dit moment de sportieve resultaten niet lijden onder de gebrekkige organisatie(-skills). Maar dat ligt meer aan de tandem Kruys-Willem Janssen (en wellicht heeft van Hintum ook een positieve uitwerking op het geheel).

 4. Oelie op zuid

  Berden heeft de stekker uit het stadionplan getrokken ivm de eisen van de gemeente . Cradle to cradle moest het worden met een dak dat dicht moest. Daarnaast bleek de gemeente fouten te hebben gemaakt t.a.v. de omgevingsvergunning. Hierdoor ging de vestiging van de hogeschool niet door en daarom haakte ook Holland Casino af. Berden wilde niet alleen te willen opdraaien voor de kosten. De gemeente heeft inderdaad meer dan een miljoen al uitgegeven aan de infrastructuur. En vooral de lobby voor het Fort was de druppel voor Beden om te stoppen met het ontwikkelen van een nieuw stadion.

  1. Ievel Knievel

   Nogmaals, dat dak dat dicht moest had met een (bindende) uitspraak van de Raad van State te maken en dat was nog in de tijd dat het om een Multi Functioneel gebeuren ging met meerdere evenementen met hard geluid meerdere keren per week/ per maand. Komt ook doordat omwonenden de gang naar de rechter gemaakt hadden inzake bestemmingsplannen en wet en regelgeving; en dat is gewoon hun goed recht. Net als wanneer iemand iets potentieel overlastgevends in jouw achtertuin plant.

   Als het alleen een stadion voor voetbalwedstrijden 1x in de 2 weken was geweest had het dak niet per sé dicht gehoeven Dat heeft gewoon met wet- en regelgeving in Nederland te maken. En daar kan je het mee oneens zijn, maar je hebt je er toch maar aan te houden.

   Was Berden, even buiten dat de wet- regelgeving een MFC op de plek van het Kazerneterrein eigenlijk onmogelijk maakte, doorgegaan met zijn MFC de Kazerne, dan was het een miljoenenfiasco geworden, want er lag dus helemaal geen gedegen martktonderzoek aan ten grondslag, behalve dat er contact gezocht was met die Venlonaar in Duitsland, een beetje een risico-investeerder. Maar een gezonde voedingsbodem voor een Multi Functioneel-Ahoy-achtig iets in Venlo was er niet. Ben maar blij dat dit niet doorgegaan is, want het had jou en mij weer heel veel geld gekost (net als een Floriade die met schulden achter bleef en waarvan het positief effect op de regio als geheel en de economie in de regio niet echt te bewijzen is).

   De gemeente kan verder als financier natuurlijk gewoon eisen stellen. En dat moet zij ook doen. Wil je als ondernemer geld van de gemeente en gemeenschap hebben, dan mag de financier, in dit geval de gemeente, daar wat voor terugverlangen. Daarnaast wist de gemeente dat zij voor Cradle 2 Cradle-projecten een aparte subsidiepot (heeft) had en dat het dus makkelijker was om zonder in de knel te komen met allerhande regelgeving in Nederland (en zonder in de clinch te komen met de democratisch gekozen gemeenteraad en allerlei protesterende belangengroepen) daaruit (uit die C2C subsidie) het stadion uit te financieren.

   Dit was wel al in de tijd dat het niet meer om een MFC ging, want dat plan was toen al afgeschoten. Berden zou dus gebaat zijn bij het Cradle 2 Cradle gebeuren, want forse subsidie (van enkele miljoenen) tegenover geen of een vele kleinere steun voor het bouwen van het stadion.

   Verder kan je weten dat archeologische vondsten (altijd) vertraging opleveren en archeologische vondsten ook niet zomaar meer weggemoffeld mogen worden. Dat ligt niet aan de lobby van het fort, maar dat heeft vooral ook weer met bestaande wet- en regelgeving te maken. En dat er resten van een fort liggen/ lagen was al duidelijk.

   Overigens wezen in die tijd al onderzoeken uit dat een nieuw stadion voor VVV meer kans had op of het oude veilingterrein in Venlo Zuid of richting Nijmeegse weg/ Noorderpoort (dat waren toen ook al de plannen B), iets dat Hypercube later nogmaals heeft onderzocht en aangetoond. Logisch ook nabij snelwegen en nabij provinciale wegen en gebieden waarbij op dat moment bestaande bestemmingsplannen geen roet in het eten konden gooien (sterker nog, leeg gebied zonder bestemming). Plus bestemming in de nabijheid van de stad/ woongebieden en economische activiteit en toch aan de rand van de stad, maar toch goed bereikbaar. Goed bereikbaar voor Noord- en Midden-Limburg, Oostelijk Brabant en Deutschland/ NRW.

   Excuus voor het wollig taalgebruik.

 5. Oelie op zuid

  Er zou een combinatie van Roc scholen worden gevestigd, samen met een multifunctioneel stadion van VVV en een nieuwe vestiging van Holland Casino. Toen de eisen ten aanzien van het stadion werden bijgesteld ivm het uitzicht op het nog uit te graven fort, werd door de heer Soentjens kenbaar gemaakt dat het stadion eenvoudiger moest zijn, omdat het anders onbetaalbaar werd. De gemeente bleef bij de eis, waarop het project klapte. ROC trok zich terug en Holland Casino ging op zoek naar een andere lokatie.

  1. Ievel Knievel

   Het project klapte niet, omdat het niet haalbaar was, maar omdat VVV dit kennelijk uiteindelijk niet wilde. Nu ben je echter helemaal nergens.Je zou dit net zo goed onkunde van de bestuurders kunnen noemen. Nogmaals; door het Cradle 2 Cradle sausje was er WEL een subsidie van miljoenen vanuit de gemeente te verkrijgen, anders niet. Dus rare keus als je de boel opblaast op basis van deze eis. Je zult ook als club een beetje mee-moeten met de toekomst en de lange termijn. Dus zo raar was die eis van de gemeente helemaal niet.

   En het zegt al genoeg als voor dit plan kennelijk de steun van Holland Casino nodig was (hoe dan?). Volgens mij wilden die altijd al liever aan de snelweg zitten namelijk, met het oog op bezoek vanuit een grotere regio en Duitsland.

   En een ROC (geen hogeschool dus, nogal een belangrijk verschil), waarvan er dus geen enkele garantie en zekerheid was vooraf dat het ROC zich daar ook definitief zou vestigen. Als je hele vertrouwen in een partij is dat ze eventueel interesse hebben, dan is je plan compleet gebouwd op drijfzand en maar goed dat MFC/ Stadion de Kazerne niet doorgegaan is uiteindelijk. Dan waren er nog heel wat lijken uit de kast gekomen.

   Maar wat wil je ook als je een financieel persoon van een scholenkoepel verantwoordelijk maakt voor een project dat boven zijn hoofd groeit, ter waarde van enkele tientallen miljoenen (als het een beetje meezit).

 6. Dante Sealy, Jeremy Antonisse, Dennis Vos, Mohammed-Amin Doudah en Simon Colyn mogen allemaal weg bij (Jong) PSV.

  Die eerste twee mogen maandag meteen mee komen in de spelers bus naar Venlo..want goede buitenspelers hebben we helaas niet in de selectie.

 7. De Realist

  Morgen weer geen live verslag op ESPN van Zwolle – VVV
  Het begint bijna op een boycot te lijken. Wel benieuwd wat ze gaan maken tegen de koploper.
  Come on Venlo !!!

   1. kuebke

    Volgens mij moeten de clubs( als ik het goed heb ) zendtijd kopen bij E.S.P.N als ze uitgezonden willen worden en dat zal V.V.V ( Bogers )wel niet doen,die houden liever de centen op zak.

 8. socrates

  Giakoumakis van Celtic naar Urawa Red Diamonds voor Euro 4 miljoen, met een doorverkooppercentage van 10% levert dat VVV naar verluid 400.000 Euro op. Kortom er is financieel weer wat mogelijk. De transferperiode is nog open.

 9. mats

  Best knap dat dit elftal 6e staat.
  Het voetbal doet me pijn aan de ogen…
  Op alle fronten weer afgetroefd worden door die jonkies uit Eindhoven.
  Gelukkig speelt VVV altijd een belabberde en een uitstekende 2e helft dus laat die maar komen .

Leave a Reply