VVV-Venlo

Jong VVV-Venlo/Helmond Sport wint in Rotterdam bij Jong Excelsior

In het kader van meer informatie geven over de jeugd van VVV-Venlo, gaan we ook een bijzonder team verslaan. Namelijk Jong VVV-Venlo/Helmond Sport. Het afgelopen seizoen werd bekend dat de gezamenlijke jeugdopleiding ophield te bestaan, maar de samenwerking staat nog steeds overeind. Wat dat ook moge betekenen. Het is in ieder geval wel zo dat Jong Helmond Sport iedere wedstrijd ongeveer wordt aangevuld met jeugdspelers van VVV-Venlo. Afgelopen maandag won het Limburgs-Brabantse combinatie elftal met 1-2 in Rotterdam van Excelsior.

Het team komt uit in de beloften voorronde. Dit is een competitie die bestaat uit twee poules en na de winterstop wordt er weer een nieuwe indeling gemaakt. VVV-Venlo/Helmond Sport komt uit poule B. Excelsior had een nogal prima opstelling met oude bekende De Fockert, maar ook Hadouir, Edwards, Caenepeel en El Hamdaoui kennen we allemaal natuurlijk van het eerste elftal.

Bij het combinatieteam van VVV/Helmond stonden maar liefst 9 VVV-ers op het wedstrijdformulier, waarvan er 6 hebben gespeeld. Jesse Probst, Tom Spreeuwenberg, Sotirios Kokkinos, Fin Pleunis, Joost Peters, Joep Munsters en Jessy Hendrix kwamen allemaal aan spelen toe. Paul Wienhoven en Jens Craenmehr bleven 90 minuten op de bank. Daarnaast heb je in Juul Respen en Dion van Horne ook twee spelers die een verleden hebben bij onze club. Het is opvallend dat we geen eigen Jong team hebben, maar wel in de pyramide meedoen bij Helmond Sport. Het is voor de jeugd een goede ervaring en het blijft dan de vraag of VVV zelf ook een eigen Jong team zou moeten hebben voor de reserves.

Het wedstrijdverslag kun je lezen op de website van Helmond Sport door op deze link te klikken.

Opstelling VVV-Venlo/Helmond Sport (4-3-3 formatie): Stefan Tielemans ; Fin Pleunis, Dylan de Braal, Dion van Horne, Joep Munsters (46′ Jessy Hendrikx) ; Jesse Probst (65′ Joost Peeters), Bram Zwanen, Jordan van der Gaag ; Juul Respen, Tom Spreeuwenberg, Sotirios Kokkinos.
Geel: Van der Gaag (70′ ; neerhalen tegenstander) en Peeters (90′ +2 ; neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Paul Wienhoven en Jens Craenmehr.

Opstelling Excelsior: Maarten de Fockert ; Etienne Muishout, Thomas Oude Kotte, Siebe Horemans, Robin van der Meer ; Niek den Heeten, Anouar Hadouir, Marcus Edwards ; Jinty Caenepeel, Mounir el Hamdaoui, Redouan el Hankouri.
Ingevallen: Jaap Fisher en Carlito Fermina.

Leave a Reply