Jong VVV-Venlo – Jong Volendam 1-3

vvv-venlo-logo-d105a3119e-seeklogo.com

Het seizoen lijkt voor Jong VVV-Venlo net te lang. Na het debacle van een week eerder tegen Jong Fortuna Sittard was de ploeg nu niet opgewassen tegen de beloften van FC Volendam: 1-3. Door de meer dan terechte nederlaag zakt de ploeg van Jay Driessen van de tweede naar de vierde plaats.

Symptomatisch voor het spel was de vroege achterstand. De thuisploeg begon met de aftrap, maar dertig seconden later lag de bal al achter goalie Delano van Crooy: 0-1. Ludcinio Marengo mocht zich laten bejubelen door zijn ploegmakkers. Nog voor het verstrijken van de tien minuten hadden de gasten al op 0-3 kunnen staan. Dankzij goed keeperswerk van Van Crooy bleef de schade beperkt tot slechts één tegentreffer.

Na twaalf minuten viel plots de gelijkmaker uit de lucht. De eerste beste aanval over links werd direct gevolgd door een treffer. Anil Ozyon zette op links voor waarna bij de tweede paal Koen Stoop het overzicht behield en aanvoerder Lennart Gerdes bediende: 1-1. Daarna kwam Jong VVV-Venlo ietwat beter in het spel, maar tien minuten later werd het alsnog 1-2. Aan de linkerkflank werd half druk gezet waarna de bezoekers er razendsnel uitkwamen en Kevin Tano uiteindelijk de 1-2 kon aantekenen. Voor de pauze kreeg Jong FC Volendam nog twee goede mogelijkheden om het duel voor rust te beslissen, maar wederom Van Crooy bewees zijn waarde voor de ploeg. Zelf was de gastheer nog dicht bij de onverdiende gelijkmaker. Mike van den Ban kon echter Anil Ozyon net niet bereiken.

Tien minuten na rust besliste Jong FC Volendam het duel. Eerst kopte Ludcinio Marengo net over het doel, maar een minuut later schoot hij een rebound wel binnen: 1-3. Daarmee was het gedaan met het verweer van Jong VVV-Venlo. Enkel Tim Hattu was nog dicht bij een treffer. Aan de andere kant verzuimden de gasten het duel met nog hogere cijfers te winnen. Door de zege van Jong FC Den Bosch nemen zij de tweede plek nu over van Jong VVV-Venlo. Jong FC Volendam staat nu op een derde plaats. Zij hebben evenveel punten als de Limburgers, maar beschikken over een beter doelsaldo. Volgende week gaat Jong VVV-Venlo op dinsdag op bezoek bij Jong NAC Breda. Het duel in Noord-Brabant begint al om 14.30 uur. 

Maandag 18 april 2011

JONG VVV-VENLO – JONG FC VOLENDAM 1-3

1. Jeffrey Bok  0-1, 12. Lennart Gerdes 1-1, 21. Kevin Tano 1-2, 56. Ludcinio Marengo 1-3. Scheidsrechter: Hut. Gele kaarten: Thomas Amende en Esin Gula (beiden Jong VVV-Venlo).

Opstelling Jong VVV-Venlo:

Delano van Crooy; Mike van den Ban, Thomas Amende (46. Stevie Hattu), Job Buskens, Daemien Ho; Koen Stevens (63. Esin Gula), Robin Custers, Lennart Gerdes; Tim Hattu, Koen Stoop (75. Aron Gielen) en Anil Ozyon.

Opstelling FC Volendam:

Mitchel Michaelis; Niels Buijs, Bart Groot (69. Simon Tol), De Visser, Geraldo Hoogvliets; Mark de Loor, Jeffrey Bok, Tayfun Candan (43. Soufian Moro); Deen van Embricqs, Ludcinio Marengo en Kevin Tano (79. Sven Talsma).

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply