Jong VVV-Venlo – Jong Volendam 2-2

VVV-Venlo

Jong VVV-Venlo heeft in het thuisduel tegen Jong FC Volendam een zwaarbevochten punt overgehouden. Op het kunstgrasveld van VOS werd het 2-2.

Al na drie minuten moest Robin Udegbe een zeer goede redding uit de kast toveren. De doelman ranselde een vrije trap van Niels Buijs uit de kruising. Aan de andere kant had goalie Sonny Stevens moeite om een schot van Abdelaziz Khalouta te pareren. De beste mogelijkheid namens de beloften van VVV-Venlo was voor Michael Uchebo. De Nigeriaan was het eindstation na een goede aanval over links. Zijn volley werd echter keurig tot corner verwerkt door Stevens.

Vijf minuten voor rust kwam de thuisploeg onder leiding van Ben van Dael op voorsprong. Een goede inspeelpass van centrale verdediger Andreas Jeurissen op Uchebo werd door laatstgenoemde goed gecontroleerd. Vervolgens zette hij koers richting het vijandelijke doel, omspeelde de Volendamse keeper en schoof de 1-0 tegen de touwen. Lang kon er echter niet genoten worden van de voorsprong. In plaats van de rijen gesloten te houden tot aan de rust, kwam Jong FC Volendam nog voor de pauze langszij. Verdediger Iljaas Rodjan kon het hele veld overstekken en bleef kalm alleen voor Udegbe: 1-1.

Na de rust was het betere van het spel voor de gasten. Kansen kreeg de ploeg ook om de 1-2 aan te tekenen. Tweemaal was het Cees Tol die een doelpunt op de schoen had; éénmaal raakte hij de paal en de andere keer schoot hij te gehaast naast in kansrijke positie. Tien minuten voor tijd viel de 1-2 dan toch. Aanvoerder Roy Heesen belette Tol onreglementair de doorgang in de eigen zestien. Udegbe zat dicht bij de toegekende strafschop van Buijs, maar het was niet voldoende: 1-2. De drie punten leken daarmee naar Volendam te gaan. Maar in een tegenaanval was Quin Kruijsen het meest attent van allemaal. Uchebo zag zijn inzet gekeerd worden door de Noord-Hollandse doelman waarna Kruijsen uit de rebound scoorde: 2-2. Het was ook gelijk het laatste wapenfeit van het duel. Volgende week staat wederom een thuisduel op het programma. Dan komt Jong FC Dordrecht op bezoek in Venlo.  

Maandag 12 september 2011

JONG VVV-VENLO – JONG FC VOLENDAM 2-2

40. Michael Uchebo 1-0, 43. Iljaas Rodjan 1-1, 80. Niels Buijs 1-2 (strafschop), 83. Quin Kruijsen 2-2. Scheidsrechter: De Goeij. Gele kaarten: Abdelaziz Khalouta, Umut Sezer (beiden Jong VVV-Venlo) en Iljaas Rodjan (Jong FC Volendam).

Opstelling Jong VVV-Venlo:

Robin Udegbe; Umut Sezer, Roy Heesen, Andreas Jeurissen, Niels Fleuren; Rick Verbeek, Mike van den Ban (86. Chris Burhenne), Quin Kruijsen; Abdelaziz Khalouta (62. Tarik Fairouz), Michael Uchebo en Anil Gülner.

Opstelling Jong FC Volendam:

Sonny Stevens; Niels Buijs, Leon Tol, Iljaas Rodjan (81. Carim Hilal), Jahmill Flu; Glenn van Zoolingen, Kees Tol, Mark de Loor; Quincy van de Leuv (81. Roy Bussman), Kees Tol en Jeffrey Bok (56. Ludcinio Marengo).

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply