Jong VVV-Venlo verliest in Nijmegen, O19 pakt belangrijke zege in derby

Een BVO beslaat natuurlijk niet alleen het eerste elftal, maar het is volledig draaiende organisatie met een volwaardige jeugdopleiding. Afgelopen weekend kwamen Jong VVV-Venlo en de O19 ook wederom in actie, zoals je hieronder kunt lezen.

Jong VVV-Venlo
Jong VVV-Venlo hoopte in Nijmegen de eerste uitpunten van dit seizoen bij elkaar te harken tegen NEC. De wedstrijd tegen Jong FC Dordrecht gaf vertrouwen en in die wetenschap gingen de mannen van trainer Jordy Reneerkens op verplaatsing.

In de eerste helft ging het spel op en neer met fases voor NEC en voor VVV-Venlo, de ploegen waren dan ook aan elkaar gewaagd. De grotere kansen waren echter voor de Venlonaren die middels Kokkinis een grote kans kregen. Hij werd vrijgezet en door zijn snelheid kwam hij in een goede positie, maar de aanname was niet optimaal. Dit was tevens het grootste wapenfeit in de eerste helft en de ploegen gingen de rust in met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft begon met wat meer dreiging vanuit de kant van NEC, maar de ploeg uit Venlo wist goed stand te houden in deze fase van de wedstrijd en begon langzaam vertrouwen te krijgen om de bal meer naar voren te spelen. Het leek alsof iedere uitbraak gevaarlijk was aan de Venlose kans en het was aan de keeper van de Nijmegenaren te danken dat er geen Venloos doelpunt te bewonderen was. Tot driemaal toe was hij een sta in de weg.

Helaas waren het de gastheren die op voorsprong kwamen een kwartier voor tijd. Zij wisten een aanval af te ronden en daarmee kwam VVV-Venlo op een 1-0 achterstand. VVV probeerde daarna de gelijkmaker te forceren in de laatste minuten van de wedstrijd, maar had de pech dat de bal steeds niet goed viel, waardoor de nederlaag een feit was.

VVV-Venlo O19
De O19 speelde een zeer belangrijke wedstrijd afgelopen zaterdag. Op het eigen jeugdcomplex was Fortuna Sittard de tegenstander, dat laatste stond. Bij een overwinning kon VVV omhoog kijken en de aansluiting vinden naar de bovenste plaatsen, maar bij verlies kwam de degradatiestrijd in zicht.

De Venlonaren wonnen met 5-2, maar het ging moeizamer dan de stand doet vermoeden. Trainer Jordy Reneerkens zegt het volgende hierover: “Het was een wedstrijd die tot het laatste kwartier spannend bleef, maar we daarna goed uitlopen naar een ruime overwinning. De eerste helft helpen we de tegenstander in het zadel en komen we op een 0-1 achterstand. Vervolgens komen we beter in ons spel en creëren een aantal goede mogelijkheden die leiden tot een 2-1 voorsprong met rust. In de tweede helft verzuimen we tot tweemaal toe de score verder uit te breiden waarna Fortuna terugkomt tot een 2-2 gelijke stand. Het duurt dan tot het laatste kwartier waarin we uiteindelijk ‘hard’ toeslaan en verdiend uitlopen naar een 5-2 overwinning. Na de teleurstelling van vorige week hebben we een prima ‘reactie’ gegeven in een spannende derby.’’

Overige uitslagen
Willem II O17-VVV-Venlo O17 4-1
NEC Nijmegen O15 – VVV-Venlo O15 3-3

Bron: VVV-Venlo

1 Response

  1. ‘Het was aan de keeper van de Nijmegenaren te danken dat er geen Venloos doelpunt te bewonderen was. Tot driemaal toe was hij een sta in de weg’.

    Een keeper die ballen tegenhoudt.. had die gast meteen een contract laten tekenen en in de spelersbus mee naar Venlo genomen!

Leave a Reply