Jong VVV-Venlo wint met 4-0 van Jong Willem II

Jong VVV-Venlo heeft de tweede competitiewedstrijd winnend weten af te sluiten. In Stadion de Koel werd Jong Willem II met 4-0 naar huis gestuurd, waardoor de manschappen van trainer Jordy Reneerkens de eerste drie punten konden bijschrijven.

De vorige wedstrijd, uit bij RKC Waalwijk, werd met 3-1 verloren en de Venlonaren wilden dat dan ook van zich af spelen. Bij VVV-Venlo speelden een flink aantal eerste elftal spelers mee in de basisopstelling. VVV-Venlo zegt het volgende in het wedstrijdverslag:

“VVV-Venlo wilde zich revancheren voor de nederlaag afgelopen week tegen RKC Waalwijk en dat was meteen te zien in de eerste helft van de wedstrijd. Er werd voortdurend de vrije man gezocht op de flanken waar dan gevaarlijke situaties ontstonden via Scheimann en Roemer. Zij trachtten met hun voorzet de spits Wright te bereiken en deze constructie werd ook beloond in de 11e minuut. Een schot van Wright na een voorzet van Scheimann, werd weg gebokst door de keeper en Roemer was er als de kippen bij om de 1-0 in het doel te schuiven.

Het spelbeeld was dat VVV-Venlo dominant was in de eerste helft en alhoewel de Tilburgers aan begonnen te drongen, was het VVV dat het heft in handen hield. Net op het moment dat er kansen ontstonden voor Willem II, was het VVV dat toesloeg net voor de rust. Een goede tackle van Van Dijck zorgde ervoor dat VVV in de counter gevaarlijk kon worden via Wright. Deze keek en schoot de bal in de verre hoek, buiten het bereik van de keeper: 2-0! Dat was ook tevens de ruststand in Venlo.

De tweede helft begon met een sterker Willem II dat gaat graag de achterstand ongedaan wou maken. Kort na rust kwamen de Venlonaren erg goed weg toen een kopbal van de Tilburgers bijna in het doel belandde. Snel daarna was het Van Dijck die zijn ploeg behoedde voor een tegengoal met een uitstekende tackle. Dit leek de Venlose koppies wakker te maken, want daarna begon VVV-Venlo weer langzamerhand de dominante houding van de eerste helft te krijgen. 

In deze fase van de wedstrijd waren er kansen voor beide ploegen, maar het verschil zat hem in de effectiviteit. VVV-Venlo maakte de kansen wel af, hetgeen ook gebeurde in de 69e minuut. Wright schoot de bal keurig in het doel na een fout in de defensie van Willem II, waardoor het 3-0 werd. Even later kreeg VVV ook nog een penalty en het was Wright die achter de bal ging staan. Hij wist met een benutte penalty de 4-0 aan te tekenen en ook zijn derde van de avond.

Na 90 minuten spelen was dit tevens ook de einduitslag en dat betekent dat de ploeg van trainer Jordy Reneerkens de eerste drie punten kan bijschrijven. Een heerlijk resultaat en hopelijk kunnen de mannen dit doortrekken in de volgende wedstrijd tegen Jong Excelsior.”

Jong VVV-Venlo – Jong Willem II 4-0 ( 2-0 )
Scoreverloop: Roemer ( 1-0 ), Wright ( 2-0 ), Wright ( 3-0 ), Wright ( 4-0 )
Gele kaarten: Spieringhs (Willem II)
Rode kaarten: 

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Scheimann, Van Bruggen, Van Dijck, Dekkerl Janssen, J. Munsters, N. Munsters; Bastiaans, Wright en Roemer ( 83. Van Dooren).

1 Response

Leave a Reply