Jong Willem II – Jong VVV-Venlo 0-3

VVV-VenloJong VVV-Venlo heeft eindelijk de eerste zege van het seizoen behaald. In Tilburg behaalde het team van trainer Ben van Dael een keurige 0-3 zege tegen de beloften van Willem II.

Met bijna hetzelfde elftal dat vorige week nog nipt met 2-1 ten onder ging tegen koploper Jong FC Den Bosch, werd Jong Willem II bestreden. Halverwege het duel kwam de verdiende 0-1 voorsprong op het bord. Na een goede aanval over rechts liet Uche Nwofor de bal vallen voor Soufiane Dadda. De buitenspeler verschalkte vervolgens van afstand doelman Arjan Christianen: 0-1. Net als vorige week verscheen Dadda dus op het scoreformulier.

Vier minuten later verdubbelde Yanic Wildschut de voorsprong. Jong VVV-Venlo schakelde goed en razendsnel om na een corner van de gastheer. Dadda lanceerde Wildschut – die het hele veld in enkele seconden over stak – en de snelheidsduivel scoorde beheerst de 0-2. Voor rust verzuimde Jong VVV-Venlo het duel definitief op slot te gooien. Het voetbal tijdens de eerste helft was bij vlagen een lust voor het oog. Jong Willem II schoot slechts sporadisch uit haar slof. Zo mikte Ryan Sanusi in het eerste bedrijf een bal op de voeten van goalie Robin Udegbe.

Na de rust probeerde Jong Willem II met man en macht de aansluitingstreffer te scoren. Toch was de beste kans voor de gasten toen Wildschut spits Nwofor alleen voor Christianen zette. Het schot van de Nigeriaan werd echter gekraakt en leverde slechts een hoekschop op. De druk op de achterhoede van de Venlonaren werd gaandeweg het duel vergroot, maar het centrale duo Mike van den Ban en Gino Pieter gaf amper een krimp. En wanneer dat wel het geval was, stond Robin Udegbe er om zijn doel schoon te houden.

Jong Willem II raakte éénmaal de paal en Udegbe hield met enkele fantastische reddingen de bal enkele malen tegen. Drie minuten voor tijd besliste Bryan Linssen het duel. De middenvelder bekroonde zijn goede optreden met een raak geschoten vrije trap vanaf twintig meter: 0-3. De nul werd in de resterende minuten gehouden en de 0-3 eindstand betekende de eerste zege van het seizoen.

Maandag 3 oktober 2011

JONG WILLEM II – JONG VVV-VENLO 0-3

22. Soufiane Dadda 0-1, 26. Yanic Wildschut 0-2, 87. Bryan Linssen 0-3. Scheidsrechter: Karremans. Gele kaarten: Soufiane Dadda en Mike van den Ban (beiden Jong VVV-Venlo).