VVV-Venlo

Joosten schiet VVV-Venlo in blessuretijd naar gelijkspel tegen AZ

Op zondagmiddag 25 november mocht VVV-Venlo aantreden in het eigen Stadion de Koel. Na zo’n interlandperiode is het altijd even wennen, maar ditmaal was AZ de tegenstander in Venlo in een belangrijk duel. VVV en AZ volgden elkaar op de ranglijst, dus dat kon nog wel eens heel interessant worden in de Koel.

Bij VVV-Venlo waren er geen verrassingen in de opstelling, er werd begonnen met de krachten die de laatste weken ook in de basis stonden. Alleen Borgmann was nieuw. Hij stond in de basis door de schorsing van Janssen. Van tevoren was het even afwachten hoe VVV zou spelen tegen een ploeg van het kaliber van AZ.

Om eerlijk te zijn begon het echt niet goed bij VVV-Venlo. Na amper 7 minuten spelen lag de bal er al in bij VVV-Venlo. Koopmeiners maakte de 0-1, nadat scheidsrechter Manschot in samenwerking met de VAR had besloten om een penalty te geven na een overtreding van Promes. Hij had sowieso geen lekker begin van de wedstrijd, want na een kwartier kon hij helaas niet voorkomen dat de stand op 0-2 kwam. Idrissi kon vrij gemakkelijk door de defensie snijden en op die manier de 0-2 aantekenen.

VVV wordt dit seizoen vanwege zijn defensieve kwaliteiten, maar had na een kwartier spelen al twee goals tegen. Het was in deze fase echt even zoeken voor VVV en dat kwam ook doordat Post net voor de 0-2, het veld moest verlaten met een blessure. Hierna kwam van Ooijen het veld in en het leek alsof de organisatie heel erg moest zoeken en het daardoor ook een stuk chaotischer was. Dat eerste half uur zou iedereen wel willen vergeten neem ik aan. Na een half uur werd het plotseling een stukje beter aan Venlose zijde. Niet zozeer het spel, maar door een pass van Seuntjens kon Mlapa in stelling gebracht worden en zo kon hij de 1-2 aantekenen. Dit gaf niet alleen hoop, maar het gaf VVV ook de energie-impuls die het nodig had.

In de tweede helft rechte VVV de rug en was het qua spel een stuk beter. Er was weer discipline en strijdlust, waarschijnlijk heeft Steijn in de rust de organisatie opnieuw neergezet. VVV ging in de tweede helft op zoek naar die gelijkmaker, maar moest natuurlijk ook waken voor AZ, want die hebben gewoon een hele goed ploeg. Na een uur spelen leek de fut er een beetje uit bij VVV-Venlo, waarbij er afgevraagd werd of er nog een slotoffensief zou komen vanuit Venlose zijde. Duidelijk was wel dat de ploegen in deze tweede helft meer aan elkaar gewaagd waren.

De scheids zorgde er in ieder geval niet voor dat de verhoudingen tussen de spelers beter werden, want er kwam nogal wat frustratie bij beide ploegen door inadequaat gefluit van de scheidsrechter en de sfeer werd ook iets steviger. Dat was terug te zien in het venijn van het spel van sommige spelers. VVV speelde in de laatste 10 minuten met een centrale verdediger en speelde vol op de aanval, waarbij dus goed gelet moest worden op de uitbraken van AZ. Een van de uitbraken leek gevaarlijk, waarop Van Ooijen een hele domme overtreding van achteren maakte en daardoor de directe rode kaart gepresenteerd kreeg en het leek er even op of de gifbeker echt leeg moest. Van Ooijen geschorst, Post geblesseerd, Janssen ook langer weg.

Het opportunistische spel van VVV-Venlo leverde wel wat op uiteindelijk. In de 93e minuut was het wederom een lange uittrap van Unnerstall – die echt weer heel goed speelde – die zorgde voor een gevaarlijke situatie op de helft van AZ. Seuntjens schoot hem tegen de verdediger aan, maar Joosten kon door. Hij kapte een tegenstander uit en schoot hem met links voorbij Bizot: 2-2!! De grensrechter had de vlag omhoog voor buitenspel, maar de VAR bepaalde anders en toen was de 2-2 een feit! Niet veel later floot scheidsrechter Manschot voor het einde van de wedstrijd en is er een zwaarbevochten punt behaald in de thuiswedstrijd tegen AZ.

Er valt vanalles te zeggen over deze wedstrijd. Het eerste half uur was echt niet goed en VVV heeft met hangen en wurgen een punt behaald, maar het resultaat telt en dat is dat we niet verloren hebben van AZ. Dat is gewoon erg fijn.

VVV – AZ 2-2 ( 1-2 ).
Doelpunten: 7. Koopmeiners 0-1 (strafschop), 15. Idrissi 0-2, 30. 1-2, 90+3. Joosten 2-2.
Scheidsrechter: Jeroen Manschot.
Gele kaart: Promes, Röseler, Opoku, Unnerstall (VVV-Venlo).
Rode kaart: 90. Van Ooijen (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 6.217.

Opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall, Rutten, Promes ( 78. Joosten), Röseler, Borgmann ( 86. Kum), Seuntjens, Post ( 14. Van Ooijen), Susic, Opoku, Mlapa, Grot.

22 Responses

 1. Pffffff…. toch nog 2-2. Zal wonden likken worden na vanavond. Post hopelijk niet al te ernstig geblesseerd en van Ooijen kun je naast Janssen ook wel enkele wedstrijden vergeten ben ik bang.

  Promes die tegen Fortuna ook al de mist in ging maakte een oliedomme overtreding waardoor je al vlug op 0-1 komt. Na de 0-2 had ik het al bijna opgegeven. Na de 1-2 leeft vvv weer maar aanvallend vaak zonder enig gevaar.

  Na de meer dan terechte rode kaart was het eigenlijk wel over en sluiten. Dan in de laatste seconde juichen, teleurstelling, afwachten en toch weer juichen. Vond de 2-2 wel terecht maar als AZ het slim had uitgespeeld had het ook gewoon 1-4 kunnen zijn. Jammer want de 4e plek was in zicht vandaag.

  1. Koelie

   Niks wonden likken. Terecht punt behaald. Geknokt als leeuwen. AZ had de mazzel met deze penalty en uitvallen van Post waardoor ze lekker hun gang konden gaan. Die hadden eerste het met 5-0 voor moeten staan. In de tweede helft rechtte VVV zijn rug en liet die 15 man van AZ verbaasd achter. Hulde. De thuisblijvers zijn samen met AZ de losers van vanavond.

 2. RuiverCity

  VVV is enorm teruggekomen na een eerste helft waarbij het van de kastje naar de muur werd gestuurd. AZ combineerde drie keer snellen dan de Venlonaren. AZ had wel de hulp van de VAR nodig om op voorsprong te komen. Zulke overtredingen zie je tien keer in een wedstrijd.
  Het uitvallen van Post is een zware aderlating. Zijn vervanger Peter van Ooijen speelde een puike partij tot aan zijn domme rode kaart. Ook die gaan we vier wedstrijden missen.
  Promes is echt aan een slechte reeks bezig. Maakt vreemde beslissingen waar hij eerst heerste.
  De scheids deed er alles aan om VVV een oor aan te naaien. AZ maakte tig overtredingen maar kreeg geen geel. Hierdoor liepen de frustraties bij de Venlonaren steeds meer op. Zelfs Unnerstall, normaal de rust zelve, werd het te veel.

  Tot slot; kan iemand tegen Grot vertellen dat hij een beer van een kerel is en dat fysiek mag gebruiken tijdens een voetbalwedstrijd. Liet zich vandaag, net als tegen Fortuna, door een kabouter van 1.50m af en toe de kaas van het brood eten.

 3. ponnie veag oet de pan

  Ik vraag me af waarom die grens in de 94e minuut de vlag pas omhoog stak toen het doelpunt al was gevallen? Wat was dat voor actie? Of twijfelde hij en pas toen het doelpunt was gevallen besloot hij de vlag omhoog te steken zodat de var de beslissing kon nemen?

  1. bear664

   Omdat Joosten nu zijn actie kon afmaken en kon inschieten … had hij eerder gevlagd, dan was Joosten helemaal niet aan schieten toegekomen …
   Nu kon de VAR het buitenspel nog beoordelen en terecht de goal goedkeuren

 4. YowVVV

  Heerlijke anti climax, punt op vechtlust, alles of niets laatste kwartier super, lars weer geweldig. Danny hopelijk er snel weer bij. Peter tja, niet heel handig, wedstrijdje of 2. Joosten lekkere inalbeurt. Ik zie hem toch als echte flankspeler met grot. Opuku wisselt sterke momenten af met intzettend zwakke. Overall, iedereen een voldoende met Lars, The Seun, Peniel, Susic en Grot als uitblinkers. Chapeau, forza VVV.

 5. YowVVV

  Heerlijke anti climax, punt op vechtlust, alles of niets laatste kwartier super, lars weer geweldig. Danny hopelijk er snel weer bij. Peter tja, niet heel handig, wedstrijdje of 2. Joosten lekkere inalbeurt. Ik zie hem toch als echte flankspeler met grot. Opuku wisselt sterke momenten af met intzettend zwakke. Overall, iedereen een voldoende met Lars, The Seun, Peniel, Susic en Grot als uitblinkers. Chapeau, forza VVV. Haha die scheids wat een aanfluiting, naar zelfibgenomen mannetje, krijgt naast een kaas, ook volledig onterecht een vlaai mee naar huis. Haha en die grens, die zag zn toto inzet in rook opgaan.

 6. bear664

  Geen slimme actie van Van Ooijen … maar hij raakte Maher nog niet eens …
  Scheidsrechter vloot tenenkrommend en héél eenzijdig.
  AZ had ook enkele gele kaarten verdiend, maar die werden niet gegeven … en die overtreding van Steng op Ralph was misschien wel rood … Ralph verging echt van de pijn
  Al met al blij met het verdiende punt, al mogen de spelers er voortaan echt wel vanaf het begin staan … (misschien toch eens naar de strijd en passie bij Fortuna Sittard kijken …)

  1. rongo26

   je dient ook een beetje slim zijn qua overtredingen. Die van Roseler was bijvoorbeeld gewoon extreem opzichtig, en Van ooijen was 100% rood. het gaat om de wijze waarop hij inkomt, dat hij hem niet raakt is geen factor.

   1. Gerardus

    Hij raakt hem licht maar het is gewoon de intentie die nergens op slaat. Met een tackle zoals deze is het gewoon proberen om je tegenstander een blessure aan te trappen. Ook helemaal nergens voor nodig op die positie. Ik hoop wel op een flinke schorsing want dit sloeg echt nergens op. Al helemaal als je nog maar een paar minuten hebt om een resultaat te behalen tegen een sterkere tegenstander. Gewoon oerdom en meer dan terecht die kaart.

 7. ger

  VN en VW zou helemaal uitverkocht zijn de rest ook bijna, dan lees ik dat er iets van 6000 toeschouwers zijn?
  Wat heb ik dan gemist.
  Nou ik vondt Rutten toch ook wel in zijn element hoor.
  Hij was toch de speler die het meest de vrije man was en aanspeelbaar.

 8. sultana

  Dik verdiend punt gezien de tweede helft op basis van vechtlust. Joosten zou ik graag eens in de basis willen zien. Hopelijk valt de blessure van Post mee want zijn vervanger, van Ooijen zie ik de komende 2/3 wedstrijden geschorst worden.

 9. chretien

  Wij en vooral Rutten hadden de pech dat indrissi voor het eerst bij AZ liet zien waarom hij was gekocht. Toch krijgt Rutten van mij een dikke voldoende, zeker doordat hij tweede helft dezelfde speler dwing te gaan meeverdedigen.
  Het arbitrale trio krijgt een Rolex oid? Hoe kan het zijn dat dit brave vvv ploegje 4 gele en een rode kaart krijgt? AZ niet een gele kaart, terwijl zij veel ongeoorloofde middelen gebruikten!
  VVV speelde zijn slechtste wedstrijd van dit seizoen, dat kan of mag een keer gebeuren. Gelukkig hebben wij de Seun en Unnerstall. Blessure Post gaat ons punten kosten. Jammer dat Opoku er niet zoveel zin in heeft. Hij kan best voetballen, maar mist “gif”. Van mij mag Joosten op de plek van Opoku en Opoku voorlopig op de plek van Post laten zien dat hij meer in zijn mars heeft.
  Ik was erg blij met wat er gebeurde in de laatste paar minuten. Toch nog een onverdiend puntje.
  FORZA VVV!

 10. Knoajboks

  Was het wel een pingel?
  uiteraard was het een domme actie van Promes maar ik heb nu een aantal keer de herhaling terug gekeken en de overtreding word gemaakt buiten de 16……

   1. Knoajboks

    je hebt idd gelijk

    “De overtreding begint buiten het strafschopgebied, maar eindigt er binnen. Penalty of niet?KNVB: Bij een sliding of tackle gaat het puur om de positie waar het contact plaatsvindt, niet om de plek waar de overtreding is ingezet. Bij vasthouden moet de scheidsrechter kijken naar de plaats waar het vasthouden eindigt. Is dat binnen de zestien, dan is het dus een strafschop.”

   2. mats

    Daar snap ikdus echt niks van.
    Ik heb daar nog nooit iets over gehoord. En ook nog nooit een verslaggever…. het gaat juist altijd van ‘is de overtreding er binnen of buiten gemaakt’?
    Maar ja ik vind sowieso dat ‘t lijkt alsof VVV soort van proeftuin is waar de KNVB zijn regels uitprobeert ….en zijn regels naleeft….wat ze bij grotere clubs niet durven?
    Denk je nou werkelijk dat die Kuipers PSV een strafschop tegen geeft als een van hun verdedigers zoiets had gedaan? Dan was’ie gewoon niet eens naar de VAR gaan kijken en had’ie ‘t gewoon weggewuifd

 11. Goodie

  Het is lang geleden dat een tegenstander ons zo een helft van de mat heeft gespeeld. Een helft met veel strijd wat nog een punt heeft opgeleverd en wat een ontlading!

  Promes maakt wederom een cruciale fout, maar waarom houdt hij hem daar überhaupt vast? De bal had die speler van AZ nauwelijks kunnen bereiken.

  Mlapa scoort ondertussen zijn 5e doelpunt, en heeft nu 105 minuten per doelpunt nodig, niet verkeerd lijkt me zo.

Leave a Reply