Jos Luhukay ook in 2022-2023 hoofdtrainer VVV-Venlo

Jos Luhukay staat ook volgend seizoen voor de groep bij VVV-Venlo. De 58-jarige trainer geniet het volledige vertrouwen van de clubleiding en heeft zijn contract met één jaar verlengd. Daarmee is Luhukay ook in het seizoen 2022-2023 de eindverantwoordelijke in Venlo.

In maart 2021 werd Luhukay aangesteld als opvolger van Hans de Koning om VVV in de Eredivisie te houden. Met nog slechts zeven wedstrijden te gaan in het seizoen 2020-2021 lukte dat onder leiding van Luhukay niet, maar ondanks de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie was de club ervan overtuigd dat de geboren Venlonaar en oud-speler van de club de juiste trainer was voor het huidige seizoen. Met Luhukay aan het roer moet VVV bouwen aan een nieuw team vol eigen jeugdspelers dat op termijn voor promotie naar de Eredivisie moet zorgen. VVV blijft vasthouden aan die koers en is ervan overtuigd dat Luhukay daar de juiste man voor is.

Belangrijke man voor de toekomst
Luhukay droeg nadrukkelijk bij aan het maken van het strategisch beleidsplan voor de komende jaren en volgens Algemeen Directeur Marco Bogers is het dan ook logisch dat hij ook volgend seizoen aan het roer staat in Covebo Stadion – De Koel –. “Een trainer als Jos past helemaal in onze visie voor de toekomst en als club hebben we het volste vertrouwen in hem. Jos heeft een groot aandeel gehad in het voetbaltechnische gedeelte van ons strijdplan en is vastberaden om VVV te helpen om de weg omhoog weer in te slaan. De club staat volledig achter hem en samen werken we, in stappen toe naar het doel om terug te keren naar de Eredivisie. Jos is een trainer met enorm veel ervaring en bagage, wat nodig is om de noodzakelijke stappen te zetten. De samenwerking met Jos is uitstekend en we kunnen zijn motivatie, ambitie en drive om iets moois neer te zetten alleen maar koesteren.

Terugkeren in Eredivisie blijft het doel
In december sprak VVV het vertrouwen in Luhukay voor de toekomst al uit en met de contractverlenging zet de clubleiding die woorden nu extra kracht bij. Luhukay is blij met dat vertrouwen en blijft onverminderd ambitieus. “We zijn sinds dit seizoen met elkaar aan het bouwen aan een nieuw team en daar ga ik graag mee door. Als club willen we er alles aan doen om verder te professionaliseren zodat we op termijn weer terug kunnen keren naar de Eredivisie. Dat blijft het doel en daar werken we elke dag keihard voor. Ik ben ontzettend gemotiveerd om daar met iedereen binnen de club naartoe te werken.

13 Responses

 1. Ievel Knievel

  Prima keus. Duidelijke keuze. Doorgaan op deze weg. Mensen die niet mee willen doen (intern of supporters》 jammer dan. Andere afslag dan in het verleden. Eigen jeugd in de komende 2 seizoenen klaar kneden. Ze in het diepe gooien en ze op een harde manier in het echt laten leren. Fijn dat Jos zich inzet en opoffert voor onze club met weinig financiële middelen. Alleen maar hulde voor deze man.

  Dit seizoen voor plek 8 (of 7 of 9) gaan en hopelijk play offs als bonus. Ook goed voor het leerproces en eventueel leuk voor het publiek. Als je boven Roda eindigt en hoogst genoteerde Limburgse club wordt helemaal fijn. Mocht Fortuna degraderen en je plaatst je voor de play offs levert dat eindelijk weer de positieve aandacht op vd Limburgse pers, niet onbelangriik.

  Volgend seizoen mikken op plek 5 en zekere deelnane aan de play offs (of hoger mag ook natuurlijk); en dan zie we wel. Als we lucky promoveren is dat ook goed (zie NEC).

 2. Prima om door te gaan met Jos Luhukay als trainer. Hij ziet het blijkbaar zitten om met onze club op vrij korte termijn weer op het hoogste niveau te spelen.
  Ik denk dat dat nogal een uitdaging gaat worden…
  Focus op de eigen jeugd is natuurlijk een uitermate positieve ontwikkeling, ook voor de binding met de supporters, maar ik denk dat je alleen met de eigen jeugd deze doelstelling niet gaat halen.
  Je zult slim moeten inkopen, dan wel huren. Soms is het een voltreffer (Giakoumakis, Van Rooijen) maar er zitten ook genoeg zeperds tussen, spelers die zelfs op dit niveau nauwelijks mee kunnen of – iets toevoegen aan het elftal. Dus de keuzes die Valckx, Van Hintum en Luhukay nu en na dit seizoen gaan maken m.b.t. het aantrekken van spelers zullen onder een vergrootglas liggen en allesbepalend zijn om de doelstelling van de club te bereiken.
  Het zou fijn zijn als we binnenkort zelf in het stadion deze ontwikkelingen mogen volgen, ik ben bang voorlopig met een mondkapje op, niet echt iets om enthousiast van te worden trouwens…

 3. Leonardus

  Het verhaal van Jos is prima. Met name het commitment hartverwarmend. We zullen zien hoe hij gaat slagen in die missie. Daar heeft hij dan nog 1,5 jaar voor.

  Het verhaal van Marco Bogers is dat van een directeur zonder duidelijke missie. Wat een lulverhaal Bogers. Alleen maar onduidelijkheden. Deze man heeft werkelijk 0 visie en daadkracht. We zijn gewoon weer 15 jaar terug in de tijd. En dan maar jaloers kijken naar andere clubs. Doe er dan wat aan man. Echt beschamend dit.

  1. kuebke

   Volledig mee eens dit verhaal van Leonardus.en vooral het tweede gedeelte over Boogers.
   Ik heb het al vaker gezegd dat hij totaal niet geschikt is als directeur van een voetbalorganisatie.
   Als je gisteren het interview zag op omroep Venlo dan was het alleen maar oude deuren weer opentrappen en bla bla bla en nog eens bla.

   Het is net wat Leonardus zegt .
   Deze verhalen hebben we al 20 jaar eerder gehoord over een nieuw stadion en we willen een voorbeeld nemen aan Heracles .
   Ik ben bang dat we deze verhalen nog zeker 20 jaar aan moeten horen want er veranderd toch niks.
   Het is gewoon de supporters een hete worst voor houden en anders niets.

   Zo, laat het commentaar maar weer komen op mijn uitspraken.
   Ik ben benieuwd.

   ps, zo goed John ?

   1. DeOtjes

    Ligt ook aan de interviewer. Het zal best kloppen dat vernieuwde veiligheidseisen kosten met zich mee brengen. Ook zal het kloppen dat je in het huidige stadion tegen bepaalde limieten aanloopt.

    Maar als het nu al lastig is (grote) sponsors binnen te halen en vast te houden. Hoe gaat dat dan zijn in een nieuw stadion. Hetzelfde voor het geval je een groter stadion wil. Je krijgt het nu al amper vol.

    Maar vond hem redelijk goed over komen. Misschien niet zo ver de diepte in als ik zou willen maar dat ligt ook aan de interviewer.

 4. goalkiller

  goed punt, enige stabiliteit is wenselijk, gezien het hele trainerscarrousel, na het vertrek van Steijn. Verder Marco, als je dit leest, wat je wekelijks doet, focus je nu eens op de Tradeport connectie. de 20miljoen voor het nieuwe stadion zul je daar toch echt vandaan moeten halen!

  1. kuebke

   Ik vraag mij af wie die 20 miljoen ( en de rest)) moet binnen gaan halen.
   Daar moeten ze ook de mensen voor hebben want ik zie het Bogers zelf niet doen en kunnen.

 5. Koelie

  Eens met Leonardus. Fantastisch dat Jos wil blijven om van niets iets te maken. Ga er maar aanstaan.

  Inderdaad vanuit Bogers was het weer een slecht nietszeggend verhaal. Hoop is gevestigd dat we weer snel naar het stadion mogen en dat het dan weer helemaal vol loopt. En de trendbreuk van voor de winter zich hervat. Wellicht dat eventuele investeerders zich dan wel melden (betwijfel het). VVV heeft niks te bieden, meerdere verdienmodellen die zijn er niet. Of je moet een blokkendoos gaan bouwen met een supermarkt zoals bij Heracles of PEC. Dat is denk ik dan ook waar Marco op gokt. Maar heb je in Venlo nog de ruimte om zoiets te realiseren? De kans was er op het kazerneterrein, die is jammerlijk gemist. Wat is er met geld gebeurd die de huidige investeerders dan hebben opgebracht? Verkwanseld aan dure miskopen?

  1. Gerardus

   Dat geld is gebruikt om de tekorten in de begroting te dichten tijdens het seizoen dat werd afgebroken door corona. Dat heeft Bogers ergens gezegd, weet niet meer precies waar. Eigenlijk was dat geld bedoelt voor de Oost tribune. Maar Corona was toen schijnbaar net iets te duur.

  2. Ievel Knievel

   Die kans was er dus helemaal niet op het Kazerneterrein. Daar heeft Berden, VVV en de vastgoedinvesteerder zich ernstig op verkeken. Vergunnings-technisch (de zaak is uiteindelijk bij de hoge raad terecht gekomen) was het niet mogelijk om een MFC op het kazerneterrein te vestigen

   Daarnaast was het de bedoeling om in het MFC grote tot middelgrote concerten te organiseren als verdienmodel.

   Volgens MOJO, 1 van de 2 grote spelers op de Nederlandse markt, was er helemaal geen behoefte aan een extra concertlocatie op de locatie Venlo. De markt aan concertlocaties in Nederland is behoorlijk verzadigd.. MOJO had in ieder geval geen behoefte aan een concertlocatie in Venlo; Live Nation, de duitse broer// zus van MOJO heeft europees gezien genoeg locaties tot zijn beschikking in het Ruhrgebied, meerdere, op steenworpafstand van Venlo. Venlo zou heel moeilijk nog in te fietsen zijn in tourschema’s. Gewoonweg niet nodig.

   Dit verdienmodel was er dus helemaal niet voor het toekomstig MFC op het Kazerneterrein, waardoor het hele plan nooit gerealiseerd had kunnen worden, want het plan leunde er zwaar op.

   Het Kazerneplan was een niet goed doordacht plan.

   Als er al potentie is voor een locatie, vanuit 1 of 2 adviesbureaus geadviseerd, dan is er een kans op Noorderpoort. Echter wil VVV graaf op het oude veilingterrein in Venlo Zuid terecht tegenover het ziekenhuis. Mijn inziens geen slechte locatie, vlakbij de Zuiderbrug en centraal in de gemeente Venlo. Moet je wel snel zijn, voordat dit terrein een compleet andere invulling krijgt, gelet op de vraag naar woningbouw, dat is niet te combineren met een voetbalstadion/ evenementenhal.

   Overigens, als je een sponsorpotentie zoekt (waar je dus zelf achteraan moet als VVV):

   Beej Benders> grote onderneming, goede ondernemer> bezig met vershallen en foodmarkets, Venlo wil in de toekomst te boek staan als gezonde regio, VVV wil daar op aanhaken, ook met zijn nieuwe stadionlocatie (die dus ook andere organisaties moet huisvesten)> Beej Benders is Jumbo, Jumbo is het zuiden van Nederland en Jumbo is 1 van de grootste investeerders in topsport in Nederland> kan Jumbo, de familie van Eerd (stabiel familiebedrijf) samen met Beej Benders niet gewoon een bepaald belang in VVV nemen? De huisstijkleuren hebben we al. Een aandelenconstructie ook al (die nog niet goed benut wordt). Serieus met een knipoog 😉

   1. Koelie

    Eens, een grote evenementenhal daar was niet haalbaar maar je had daar wel mooie combinatie met retail / hotel kunnen doen. Op Veilingterrein zou dat nog kunnen, geen idee of dat bestemmingsplan kan.

    Noorderpoort is ook geen optie meer, had je met Van der Valk samen moeten oppakken. Een winkel daar zal wel niet mogen vanwege Tref.

    Jumbo is trouwens wel een top idee, maar ook te laat haha. Want in Blerick wordt het nieuwe Jumbo concept bij Berden gebouwd. Kazerneterrein was echt perfect geweest…

    Toch maar even gaan buurten in Deventer hoe ze daar wel het halve stadion hebben kunnen verbouwen zonder multifunctionele toepassing (kwestie van investeringen sparen, lening van gemeente). Dat had je al 5 jaar geleden kunnen doen. Trap omhoog iemand? We lopen al jaren achter de feiten aan.

Leave a Reply