93 Responses

 1. lucien1978

  Erg slechte zaak. Dat betekent dat de beleidsbepalers blijven zitten.

  Het zou me niet verbazen als Luhukay aan de slag gaat als trainer van Borussia Monchengladbach. In Duitsland wordt hij tenminste wel gewaardeerd.

  Luhukay is een trainer die veel te goed is voor dit VVV .

  Succes Jos.

 2. Niet te snel oordelen Lucien1978.
  Natuurlijk is Jos Luhukay een goede trainer, maar er is veel gedoe geweest met de spelersgroep etc, dus we weten niet wat er allemaal speelde.
  Laten we eerst even afwachten wat het persbericht van de club gaat worden…

 3. kuebke

  Goed dat Jos de eer aan zich zelf houd.
  Met die bende daar boven op den berg zou ik ook niets te maken willen hebben.
  Nou Marco ik hoop dat jij de volgende bent die vertrekt want je hebt er al jaren een grote puinhoop van gemaakt en de club naar de klote laten gaan en zolang dat jij er zit ( samen met je vriendjes) zal het alleen maar verder achteruit gaan .
  Dus marco trek je conclusie en vertrek a.u.b z.s.m en neem je vriendjes meteen mee.

 4. Ievel Knievel

  Bogers fanboys> kom er maar in.

  Goed beleid he?!

  Nu hebben we 3 weken voor de start van het seizoen:

  -Geen hoofdtrainer en de meeste trainers (gewilde trainers) hebben al een nieuwe baan PLUS we hebben geen budget.

  -Nog geen fatsoenlijke aankopen PLUS geen geld voor fatsoenlijke aankopen

  -Een slechte band met de pers, waaronder met de Limburgse pers, die al negatief over onze club schrijven. De band met mediapartner Omroep Venlo lijkt ook redelijk beschadigd.

  -We zitten met een clubje bestuurders in onze maag die alleen maar “zakelijke” vrienden van elkaar zijn en een netwerk zijn. Buiten dit netwerk wordt niet gekeken. Zakelijke of voetbal know how is niet relevant. Verstand hebben van voetbalcultuur evenmin. Door de structuur van het berdijf die bewust zo gekozen is, komen we nooit meer van dit clubje plucheplakkers af. De supportersaandelen worden angstvallig niet uitgegeven, want dan zou er een coupe kunnen plaats vinden.

  -Het stadiondossier is om zeep geholpen, zowel renovatie als nieuwbouw, voor de 3e keer.

  -De nieuwe TD/ TM zou een mentor naast zich krijgen. Dat was de reden van de keuze voor Willem Janssen. Die is er niet.

  1. kuebke

   Nou ik zou zeggen Grad kom er maar in ,eens kijken of je nu nog zo positief bent over het reilen en zeilen binnen jou cluppie en met name Marco en zijn vriendjes .

   1. Grad

    Nou helemaal niet positief Kuebke, want ik sluit niet uit, dat de volgende die opstapt Marco zal zijn en dat in zien kielzog er mogelijk nog meer uit alle geledingen van de organisatie zullen volgen en dat is dan zorgelijk en kun je je afvragen hoe nu verder? Probeer maar eens voor de start van het seizoen gekwalicifeerde mensen voor de juiste plek te vinden. Dat wordt mogelijk dus bouwen aan een nieuw deel van RvC, Bestuur, technische staf, elftal en wie weet misschien bedenkt Willem Janssen zich ook nog.
    Zeker allemaal de schuld van Marco (de jaren eredivisie vergeten we maar even) , was hij maar eerder vertrokken.

   2. Ievel Knievel

    @ Grad

    Goedkoop commentaar as always.

    In de eredivisiejaren heeft Marco al vele blunders gemaakt. Dus slap commentaar derhalve.

    Was Marco de drijvende kracht achter de komst van Steijn, of was dat toch echt iemand anders? Dat is de vraag die JIJ je moet stellen.

    Verder heeft Marco in alle eredivsiejaren de kansen op het uitbouwen van de (professionele) organisatie vakkundig om zeep geholpen. Plus het stadiondossier en dat is onvergefelijk. Daarnaast had hij bij de voorgestelde komst van Maaskant door Valkx op de rem moeten trappen.

    Nu is het juist tijd voor een schoon schip. Waren we nog maar een vereniging/ stichting geweest, dan had er makkelijk ingegrepen kunnen worden.

   3. Grad

    @level Knievel Het wordt de hoogste tijd, dat je 10.000 pagina’s tellende rapport aanbiedt bij de RVC en als troubleshooter in dienst treed bij VVV om de noodzakelijke reorganisaties door te voeren.

   4. Ievel Knievel

    @ Grad

    Was de inhoud weer eens uitverkocht jongen? Zeg dan niets. En nogmaals. Wat ik communiceer met de club en of ik communiceer met de club is iets van mij. Gaat je verder niks aan.

   5. Grad

    @level Knievel
    Daar heb je helemaal gelijk in, het gaat me helemaal niets aan, of en wat je met de club communiceert, het was maar bedoeld als een vrijblijvend advies. Je steekt er immers zoveel energie in het hebt het beste voor met de club. Forza VVV!

 5. FC VVV03

  Wat een treurige boel. Luhukay die aan alle kanten aanvoelt en weet wat er moet veranderen binnen VVV om onze doelen te bereiken, word nu aan de kant gezet door Bogers en vrienden.

 6. Ievel Knievel

  ” Een aantal weken geleden publiceerde De Limburger een verhaal over onvrede tussen hoofd jeugdopleidingen Roger Bongaerts en trainer Luhukay. Die was ontstaan na kritiek van Luhukay op het nieuwe technische beleidsplan, geschreven door Bongaerts. Directeur Marco Bogers deed dat vorig week voor de camera bij Omroep Venlo nog af als normale gang van zaken: ‘Ik vergelijk het altijd met het bouwen van een huis. Daar gaat tijd overheen en soms ontstaan er verhitte discussies. Ook hier. Wij streven naar een professionele werkomgeving, dan kan het soms botsen. Maar Jos en Roger gaan nog gewoon met elkaar om tafel.’

  Yeah right. Zoveelste brevet van onvermogen van de directeur in de pers. Ook nu staat hij de pers niet te woord. Ook niet een woordvoerder. Er is niemand bereikbaar bij VVV. Werken die niet op maandag van 9 tot 5 ofzo?

 7. Louis van Gaal

  Tja, was te verwachten. Ik kan me voorstellen dat Jos geen zin meer heeft om nog een jaar te moeten werken met geen mogelijkheden. Er zijn volgend seizoen minimaal 10 clubs met veel meer mogelijkheden en potentie als VVV. Zelfs een club als Helmond is ons alweer voorbij laat staan Willem II, Zwolle, ADO, Roda, De Graafschap, Excelsior, Eindhoven, NAC, Almere City…
  VVV heeft niet de financiële middelen om met deze clubs de strijd aan te gaan en dus zullen spelers niet kiezen voor VVV .. dus krijgt VVV spelers die minder zijn, aangevuld met jeugdspelers die, zoals we vorig seizoen gezien hebben, ook niet het gewenste niveau hebben, daarnaast de jong teams, waar VVV altijd problemen mee heeft, dus ga je volgend seizoen waarschijnlijk “strijden” om plaats 12 t/m 18…
  Ik hoop dat ik geen gelijk krijg…

  1. eric

   Nee alstublieft niet Driesen, zit als een zak patat op de bank, zit werkelijk niets in, zou mij niets verwonderen dat hij de onruststoker is in de groep.
   Jos een van fanatiekste trainers aan de kant gezet bij VVV TRIEST TRIEST, zoveel passie, maar kom niet te hard aan de spelers want dat is hun baan zou Bogers wel zeggen tegen Jos

 8. chretien

  Ik veronderstel dat Luhukay er mee stopt. Zo heb ik het gelezen. Dat is een enorme aderlating.

  Zijn opvolger zal dan zeker een jong beginnend trainer zijn? Dat is erg jammer, we gaan er dus enkele jaren op achteruit.

  De selectie zal er niet op vooruit gaan, vermoed ik. Dit is aan Luhukay verteld en dan geeft hij de pijp aan Maarten?

  Allemaal conclusies, ik hoop dat ik het helemaal mis heb. Afwachten waar VVV mee komt? Leuk begin voor Willem Jansen…

  1. Koelie

   Als je het artikel leest dan werd er niet met Jos gecommuniceerd. Blijkbaar als je terechte kritiek hebt dan word je aan de kant gezet. Heel professioneel. Maar dat wisten we eigenlijk al. Dus begrijp wel dat Jos opstapt.

  1. Koelie

   Past wel bij het soort voetbal dat we gewend zijn hahaha. Op de socials wordt Rick Kruys genoemd, als schijnbaar vriendje van Janssen. Heeft hij de papieren, wil hij zelf en wat is zijn contract bij Utrecht?
   In elk geval een jonge ambitieuze enthousiaste trainer die nu 5 jaar wil bouwen aan VVV, en geen moeite heeft met nul inspraak, nul budget, aanvallend voetbal, playoffs halen en de eis van 9 jeugdspelers op een selectie van 22. Zie die maar eens te vinden. Dan kom je al snel uit bij trainers die nu in WW zitten te wachten.

   1. Ievel Knievel

    Behalve dat Rick het dramatisch gedaan heeft bij Utrecht zo aan het einde van het seizoen, terwijl hij zelfs nog wat zwaargewichten achter de schermen als klankbord mocht gebruiken. De achterban van de FCU was niet onverdeeld positief over het functioneren van Rick, die de functie vooral via vriendjespolitiek bemachtigd heeft. Ik zou het niet doen.

   2. Grad

    @ Koelie afkoopsom, ik denk dat Utrecht blij is als hij vertrekt en bij voorkeur gratis, want Fräser neemt graag zijn eigen staf mee.

   3. Koelie

    @Grad: ik hoor van bevriende Utrecht fans (N=3) dat ze hem terug verwachten als trainer, dus niet zomaar of met een clausule willen laten gaan. Aan de andere kant zijn er op de Social media genoeg Utrecht fans die blij zijn als hij zou vertrekken en het liefst met een paar spelers.

    We gaan het zien, lijkt me wel beter dan een trainer die thuis op de bank zit.

 9. Ievel Knievel

  @ Grad

  Hoe zit het eigenlijk met de beleidsljin (waarmee Luhukay met het volle verstand gehaald is en de directie ook met het volle verstand getekend heeft, waarin Luhukay, “de droomkandidaat”, getekend heeft tot aan een promotie? Er moest immers een ander iemand voor weg. Dit was dus weer eens het gebruikelijke gelul van de organisatie VVV.

  Overigens denk ik dat er vooral in de staf eens een frisse wind moet gaan waaien. Dat had niet per sé de hoofdtrainer hoeven te zijn, maar meer de assistenten. Die assistenten, daar zitten we natuurlijk nog steeds aan vast nu.

  Kennelijk heeft met een TD gehaald die niet op één lijn zijn zit met de hoofdtrainer (wat voor vooronderzoek is er dan gedaan?), kennelijk is er een beleidsplan geschreven zonder medeweten van de hoofdtrainer en waarvan hij de koers niet volgt. Kennelijk wordt de ene technisch directeur zo ingewisseld voor de andere.

  Echt goed beleid inderdaad.

 10. Ievel Knievel

  En we hebben serieus kans gehad om Steijn terug te halen (voor de Koning) en een x-aantal jaar geleden om Ron Jans te halen. Maar die paste niet in de clubcultuur volgens sommige noälers en Steijn moest je niet weer aan beginnen volgens diezelfde noälers. En nu ben je van het niveautje MVV/ FC Den Bosch/ Telstar, etc………….Zonder kans op verbetering. Jaja.

  O ja, met een oplopende miljoenenschuld, waarvan het een jaartje of 25 gaat duren voordat je eventueel ooit uit de schulden bent, als dat nog ooit gaat lukken.

  1. kuebke

   Ik stel voor aan alle seizoenkaarthouders de kaarten in te leveren en geld terug te halen ( of laten terug boeken)want je word gewoon besodemieterd door Bogers .

   1. supportertje

    Gaat dit wel helpen, stemmingmakerij. Feiten geven aan dat dingen niet kloppen, echter hij die zonder een leugen zijn leven doorgaat, werpe de eerste steen. Ook ik erger mij kapot aan een aantal zaken, maar ik maak daar geen persoonlijke vendetta van. Ja, laten we allemaal ons geld terug vragen, laten we allemaal niet meer naar VVV gaan, laten we met zijn allen de boel lekker boycotten. Waarom breken we niet gelijk het stadion af, kunnen we er mooie bungalows neerzetten, gelijkvloers, dan kan ik er gelijk in trekken, want zoiets zoek ik nog.

    Echter vieren de frustraties bij een aantal mede supporters hoogtij. En dat snap ik ook, maar het moet niet uitmonden in allerlei gek gedrag. Ik mag toch aannemen dat jullie VVV in het hart hebben zitten en dat je daarom zo reageert. Als je dan actie wilt ondernemen, moet je dit niet hier doen, maar gezamenlijk met nog veel meer VVV supporters. Dan moeten we zorgen dat we dat we daar met duizend SZ houders voor de deur staan. Dat maakt pas indruk, maar hier elkaar in de haren vliegen, en kreten slaken, kom maar op Bogers Fans, of andere mensen voor iets uitmaken heeft geen nut. Maar net als jullie allemaal, deel ik jullie zorgen als aanhanger van VVV.

  2. Ievel Knievel

   Daar kan je op gaan zitten wachten. Maar volgens mij heeft Jay na ongeveer 25 jaar trainerschap nog steeds niet de moeite genomen zijn hoogste diploma’s te halen, dus moet er weer een stroman naast.

   Ik mag hopen dat Boessen zelf bedankt voor de eer, want die hebben ze al 2x geserveerd op de Berg na behoorlijk resultaten (gelet op het spelersmateriaal).

 11. spits

  Zolang we niet weten waarom Jos vertrekt kunnen we geen conclusies trekken.
  En laten we vooral alle potentiele opvolgers alvast afbranden lijkt me een goed plan………….

  1. Ievel Knievel

   Volgens mij is dat vrij duidelijk gebleken. Verschil van inzicht met Willem Janssen en Bongaerts.

   Jos ziet zich niet passen in het model en de werkwijze die zij voorstaan. Kennelijk is hij ook niet betrokken in de te voeren koers. Ik was ook weg gegaan. Wel vreemd, aangezien hij een paar weekjes geleden nog maar aangaf te blijven.

   Jos is afgelopen seizoen door meerdere mensen in de organisatie onder de vrachtwagen gegooid.

  1. Ievel Knievel

   Of spelers kunnen weinig hebben, hebben niet “what it takes”om op het hoogste niveau te acteren en zijn gewend om als prinsjes door iedereen aanbeden te worden? Bij weerwoord rennen ze huilend naar de leiding en maken iemand achter diens rug om kapot, in plaats van de confrontatie aan te gaan, daar zijn ze te laf voor?

   Wat de waarheid is, weet ik niet, maar “de spelers” hebben niet altijd gelijk. Dat zullen we sowieso wel meerdere kampen zijn.

   1. kuebke

    Ik denk dat je gelijk hebt Ievel.
    Heb het vermoeden dat het allemaal softies zijn/waren en die het niveau van de trainingen gewoon niet aan kunnen/konden.

 12. FC VVV03

  Luhukay loopt hier nu 1.5 jaar rond en maakt met iedereen “ruzie”. Zou dat dan niet te maken hebben met dat hij als enige professioneel denkt binnen de organisatie. Word het de vaste kliek te warm onder de voeten? Bang voor hun baan? Wie is die Bongaerts eens eigenlijk? Waar heeft die gast zelf gevoetbalt of getraind? Van mij mogen ze ook de rest van de staf eruit gooien. Clubicoon of niet. Roox, Driessen etc maken allemaal deel uit van dat vastgeplakt kliekje.

  1. Ievel Knievel

   Wat heeft de Limburger te maken met het voeren van debiel beleid bij VVV? Het is Jos die niet gehoord wordt bij VVV en die min of meer naar buiten wordt gewerkt (achter de rug om) en die zelf maar de eer aan zichzelf houdt. Daar heeft de Limburger weinig mee te maken, behalve dat ze het hele seizoen al bijzonder goed geïnformeerd zijn. Zo’n beetje alles wat de Limburger wist te melden bleek waar te zijn. VVV ontkende, maar moet steeds achteraf toegeven dat de Limburger het bij het rechte eind heeft.

   Wil VVV een goede band met de Limburger onderhouden dan moet men misschien eens leren open en eerlijk te zijn en gewoon de journalist te woord te staan (om te beginnen).

  2. Leonardus

   Nou, er is wel veel positiefs te melden de afgelopen jaren over VVV. Lees DDL morgen maar eens. Dan zien alle Marco Bogers fans hoe dat kliekje in elkaar zit.

   Schandalig hoe een professionele voetbalclub geleid wordt daar op dn berg.

   1. kuebke

    Ik heb het net digitaal gelezen .
    Het zegt genoeg.
    Het is gewoon een smerige bende en een grote vriendjes politiek daar op den berg ,iets anders kan/wil ik er niet van maken.
    Opzouten allemaal.

 13. kuebke

  Hoe droomhuwelijk een nachtmerrie werd; vertrek VVV-coach Jos Luhukay ook tik voor directeur Marco Bogers
  Vandaag om 18:45 door Jack Martens
  Hoe droomhuwelijk een nachtmerrie werd; vertrek VVV-coach Jos Luhukay ook tik voor directeur Marco Bogers
  Marco Bogers (links) en Jos Luhukay (midden) bij zijn aanstelling in gelukkiger tijden.
  Afbeelding: Pro Shots -Thomas Bakker
  Delen
  Tweet
  LinkedIn
  De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg bij VVV. Na een tumultueus seizoen hoopten de fans op rust binnen de club, maar daar is geen sprake van nu trainer Jos Luhukay vertrekt. Hoe een droomhuwelijk in iets meer dan seizoen uitliep op een nachtmerrie.
  Als de grote verlosser werd Jos Luhukay in maart vorig jaar binnengehaald bij VVV. De oud-speler van de club durfde het aan om in te stappen op het moment dat VVV in zwaar weer verkeerde. Als clubicoon leek hij de perfecte kandidaat om de ontslagen Hans de Koning op te volgen.

  Zijn taak was duidelijk: VVV behoeden voor degradatie. Die opdracht faalde jammerlijk. Onder het bewind van Luhukay behaalde VVV slechts één punt en degradeerde direct. Niemand in heel Venlo die het de oefenmeester echter kwalijk nam. Het krediet van de Venlonaar leek op dat moment oneindig.

  Bom

  Hoe anders hangt de vlag er ruim een jaar later bij. Maandagochtend maakte deze krant bekend dat Luhukay na ruim een seizoen zijn laatste wedstrijd heeft gecoacht als trainer van VVV. Het nieuws sloeg in als een bom. De resultaten waren dan wel mager, niemand met een zwartgeel hart had nu al rekening gehouden met een vroegtijdig vertrek. Zeker niet omdat directeur Marco Bogers nog niet zo lang geleden publiekelijk achter zijn trainer ging staan en hem ondanks interne onrust een contractjaar extra gaf.

  Dat contract heeft Luhukay nu ingeleverd waardoor een vroegtijdig einde komt aan het vooraf zo gehoopte droomhuwelijk. Eentje dat binnen mum van tijd uitliep op een nachtmerrie. Al voor de winterstop brak binnen VVV de pleuris uit omdat een aantal spelers en stafleden helemaal klaar waren met de werkwijze van Luhukay.

  Hoe droomhuwelijk een nachtmerrie werd; vertrek VVV-coach Jos Luhukay ook tik voor directeur Marco Bogers
  Teleurstelling bij VVV. Foto: Laurens Eggen
  Wrevel

  De trainingsaanpak van Luhukay is voor een groot deel gestoeld op mentaliteit en loopvermogen. Gekoppeld aan zijn hiërarchische houding zorgde dat voor wrevel in de spelersgroep. De trainer zelf was zich van geen kwaad bewust. Onaangenaam verrast en met de stoom uit zijn oren reed Luhukay na het horen van het nieuws linea recta naar De Koel om uitleg te vragen aan zijn directeur. Die gaf in dat gesprek aan helemaal niets te weten van weerstand binnen VVV richting de trainer.

  Luhukay wilde zijn contract toen al inleveren, maar Bogers wist hem na een lang gesprek over te halen om toch te blijven. Oorlogstaal kwam er van de directeur, die zich openlijk achter de trainer schaarde. Luhukay was degene die verandering moest brengen binnen VVV. Wie niet meewilde in de weg naar professionalisering, moest maar wijken. Een paar weken later kreeg Luhukay zelfs een contractjaar erbij waarmee Bogers nog maar eens bevestigde veel vertrouwen in de oefenmeester te hebben.

  Lees ook: Luhukay zag geen andere uitweg dan vertrekken

  Weerstand

  Het bleek al snel een ondoordachte actie van Bogers. Sportief ging het daarna namelijk niet beter en intern bleef er weerstand tegen Luhukay. Steeds meer besefte ook Bogers dat hij de verkeerde keuze had gemaakt. Een keuze die vooral was geboren uit het feit dat hij het zich als directeur niet nog eens kon permitteren om een trainer vroegtijdig te zien vertrekken. Na het succesvolle tijdperk onder Maurice Steijn zou Luhukay dan al de derde coach zijn die zijn werk niet kon afmaken. Dat doemscenario is nu dan toch uitgekomen.

  Het vertrek van Luhukay is een nieuw dieptepunt in de carrière van Bogers die inmiddels alweer tien jaar met de scepter zwaait in de Koel. Hij is daarmee een van de langstzittende directeuren in het betaald voetbal. De vraag is hoe lang dat nog zo is. Het vertrek van Luhukay straalt slecht af op Bogers, die dit jaar wel vaker steken liet vallen. Dat hij in december, toen de boel in brand stond, tegen Luhukay zei nergens van te weten, getuigt evenmin van sterk leiderschap.

  Hoe droomhuwelijk een nachtmerrie werd; vertrek VVV-coach Jos Luhukay ook tik voor directeur Marco Bogers
  Jos Luhukay. Foto: Pro Shots -Thomas Bakker
  Ongeloofwaardig

  VVV is een kleine organisatie waar niets lang geheim blijft. Dat Bogers van niets wist van onrust in de spelersgroep, is ongeloofwaardig. Een paar dagen later moesten een aantal spelers en stafleden zich melden bij de Raad van Commissarissen. Duidelijk moest worden wie gelekt had aan deze krant en wie de muiters waren tegen Luhukay. Het is hoogst ongebruikelijk dat een RvC zich in een betaaldvoetbalorganisatie met dergelijke zaken bezighoudt. Beter was geweest als Bogers zelf de bokshandschoenen had opgepakt.

  Ook de situatie rondom assistent-trainer Jeroen Schepens verdiende niet de schoonheidsprijs. Ondanks dat iedereen binnen VVV zeer content was over het functioneren van de jonge trainer, wachtte Bogers maanden met het aanbieden van een nieuw contract. Uiteindelijk kwam er een voorstel, maar toen had Schepens al gekozen voor een avontuur bij Fortuna.

  Rugdekking

  Wat Bogers ook doet, hij lijkt te allen tijde volledige rugdekking te genieten van de RvC. Dat blijkt alleen al uit het feit dat Bogers in de dagelijkse aansturing hulp krijgt van Walter Gutterswijk, de echtgenoot van RvC-voorzitter Ineke Gutterswijk. Opmerkelijk: Walter Gutterswijk heeft geen officiële functie bij VVV, maar is wel betrokken bij belangrijke beslissingen.

  Dat Bogers hem als rechterhand heeft toegevoegd is begrijpelijk. Samen met zijn vrouw heeft Gutterswijk een waar imperium opgebouwd met meer dan twintig hotels. Als leidinggevende van een grote organisatie heeft hij zich dus wel bewezen. Tegelijkertijd is het merkwaardig dat ‘de man van’ Bogers ondersteunt bij van alles en nog wat terwijl de RvC op een objectieve manier moet kijken naar het functioneren van Bogers.

  Luhukay had zich zijn tijd bij VVV heel anders voorgesteld. In zijn achterhoofd hield hij uiteraard rekening met een mogelijke degradatie, maar hij wilde koste wat kost slagen bij zijn oude liefde. ‘Ik ga hier pas weg als ik daar met die jongens op het bordes sta’, zijn de woorden die Luhukay in februari van dit jaar uitsprak tijdens een interview op de eerste verdieping van een café aan de markt in Venlo. Een droom die een droom zal blijven.

  Delen
  Tweet
  LinkedIn
  Lees meer

  1. Ievel Knievel

   Eigenlijk is het nog erger. Het is allemaal nog het netwerk van Berden dat de hand van elkaar boven het hoofd houdt bij VVV (Berden is niet heilig, die heeft zichzelf met een 4 a 5 trainers in de haren gezeten, onnodig). Niets is open en transparant bij VVV en mensen zitten er niet op basis van verdiensten, maar van ons kent ons. Het Limburgse probleem. het mensen aandragen hoeft geen probleem te zijn, als er kwaliteit is. Die is er overduidelijk niet gelet op het runnen van een BVO. Dat van die Walter wist ik al een tijdje ja. Compleet onwenselijke situatie. Dat is wat ik zei. Doordat VVV geen vereniging met een bestuur is, maar een bedrijf dat geleid wordt door een netwerklkliekje krijg je deze kliek nooit meer weg, Zij stellen namelijk de vervangers aan en die komen zo goed als allemaal uit het eigen netwerk.

   Bijzonder kwalijk dat een niet-werknemer achter de schermen de boel (mede) runt. En de man van de voorzitter van de RvC. Dat is de lager die haar eigen vlees keurt. Die vertrekt dus ook niet. Kan ook niet, want hij is niet in dienst

   Overigens lijkt het erop alsof Jos, net als Stan, moedwillig de deur uit is gewerkt.

   Die van Grutterwsijkjes hebben een slechte naam als het op verdeel-en-heers-spelletjes aankomt. Zo werken zij vaker mensen met de ellebogen en de vingers tussen de deur, de deur uit. Zij kunnen dan op deze manier, vuil spel spelen, succesvol zijn in de hotelbranche (van die prostitutieafwerkplekken en zakelijke congressen), maar dat is niet de manier waarop er bij een warme familieclub als VVV (eigenlijk) zaken gedaan hoort te worden.

   Dat Willem Janssen veelvuldig met Marc van Hintum om de tafel heeft gezeten en met Bogers en niet met Jos lijkt bijna op pestgedrag.

   1. Grad

    @level Knievel

    Ik had niet van je verwacht, dat je je tot dit niveau zou verlagen om bepaalde mensen hier zo weg te zetten, ik vind dit ongepast. Los van het feit of deze personen wel of niet goed functioneren, of gefunctioneerd hebben.
    Gewoon een kwestie van normen en waarden.

   2. supportertje

    Grad, met je eens. De opmerkingen over de familie Gutterswijk gaat mij ook een stap te ver. Er word hier op mensen ingehakt zodanig, dat ik mij afvraag waar deze enorme frustratie woede en ik zou bijna zeggen haat vandaan komt. Maar dat is mijn mening, waarbij ik absoluut niet goed wil praten wat er allemaal gaande is. Maar een concern van hotels neerzetten als wat hierboven beschreven is, en mensen ergens van beschuldigen slaat nergens op. Of je moet dit persoonlijk hebben ervaren, is dit niet zo, hoe durf je dit dan te insinueren. Inderdaad, gewoon een kwestie van normen en waarden. Maar dan zullen wij wel van de oude stempel zijn, en uit een tijd dat we dit kregen ingegeven met de paplepel.

 14. FC VVV03

  Mooi verhaal weer van Bogers op omroep Venlo. Vorige week zegt die nog dat meningsverschillen normaal zijn bij een organisatie en er niets aan de hand is tussen Luhukay en Bongaerts. En nu zegt die in iets voorzichtigere woorden eigenlijk dat deze 2 niet meer op 1 werkvloer samen konden functioneren. Wat een ongelooflijke fantast.

  1. Ievel Knievel

   Hij kan misschien leren zijn commentaar een weekje langer voor zich te houden ;). Of gewoon eerlijk zeggen tegen de pers dat de neuzen even niet meer allemaal dezelfde kant opstaan. Dat is wat eerlijker. Eerlijkheid duurt het langst. Ongeacht wat die geslepen managers je allemaal willen laten geloven.

 15. VeniVidiVici

  Bedankt Jos voor het feit dat je als trainer durfde in te stappen bij onze club op een moment dat velen het niet aan zouden durven. Je hoefde niet, maar je VVV hart zorgde ervoor dat je de uitdaging aanging. Helaas heeft het trainerschap uiteindelijk niet uitgepakt zoals sommigen blijkbaar verwachtten, maar je bent altijd correct geweest en je hebt altijd het beste voor gehad met de club. Ik zal nooit je 3 doelpunten vergeten in de winstwedstrijden thuis tegen Ajax in 1987 en 1988. Daarom alleen al een held voor mij. Bedankt en veel succes bij je volgende club!!

  1. Venlooow

   Hoe droomhuwelijk een nachtmerrie werd; vertrek VVV-coach Jos Luhukay ook tik voor directeur Marco Bogers
   Vandaag om 18:45 door Jack Martens
   Hoe droomhuwelijk een nachtmerrie werd; vertrek VVV-coach Jos Luhukay ook tik voor directeur Marco Bogers
   Marco Bogers (links) en Jos Luhukay (midden) bij zijn aanstelling in gelukkiger tijden.
   Afbeelding: Pro Shots -Thomas Bakker
   Delen
   Tweet
   LinkedIn
   De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg bij VVV. Na een tumultueus seizoen hoopten de fans op rust binnen de club, maar daar is geen sprake van nu trainer Jos Luhukay vertrekt. Hoe een droomhuwelijk in iets meer dan seizoen uitliep op een nachtmerrie.
   Als de grote verlosser werd Jos Luhukay in maart vorig jaar binnengehaald bij VVV. De oud-speler van de club durfde het aan om in te stappen op het moment dat VVV in zwaar weer verkeerde. Als clubicoon leek hij de perfecte kandidaat om de ontslagen Hans de Koning op te volgen.

   Zijn taak was duidelijk: VVV behoeden voor degradatie. Die opdracht faalde jammerlijk. Onder het bewind van Luhukay behaalde VVV slechts één punt en degradeerde direct. Niemand in heel Venlo die het de oefenmeester echter kwalijk nam. Het krediet van de Venlonaar leek op dat moment oneindig.

   Bom

   Hoe anders hangt de vlag er ruim een jaar later bij. Maandagochtend maakte deze krant bekend dat Luhukay na ruim een seizoen zijn laatste wedstrijd heeft gecoacht als trainer van VVV. Het nieuws sloeg in als een bom. De resultaten waren dan wel mager, niemand met een zwartgeel hart had nu al rekening gehouden met een vroegtijdig vertrek. Zeker niet omdat directeur Marco Bogers nog niet zo lang geleden publiekelijk achter zijn trainer ging staan en hem ondanks interne onrust een contractjaar extra gaf.

   Dat contract heeft Luhukay nu ingeleverd waardoor een vroegtijdig einde komt aan het vooraf zo gehoopte droomhuwelijk. Eentje dat binnen mum van tijd uitliep op een nachtmerrie. Al voor de winterstop brak binnen VVV de pleuris uit omdat een aantal spelers en stafleden helemaal klaar waren met de werkwijze van Luhukay.

   Hoe droomhuwelijk een nachtmerrie werd; vertrek VVV-coach Jos Luhukay ook tik voor directeur Marco Bogers
   Teleurstelling bij VVV. Foto: Laurens Eggen
   Wrevel

   De trainingsaanpak van Luhukay is voor een groot deel gestoeld op mentaliteit en loopvermogen. Gekoppeld aan zijn hiërarchische houding

   Gekoppeld aan zijn hiërarchische houding zorgde dat voor wrevel in de spelersgroep. De trainer zelf was zich van geen kwaad bewust. Onaangenaam verrast en met de stoom uit zijn oren reed Luhukay na het horen van het nieuws linea recta naar De Koel om uitleg te vragen aan zijn directeur. Die gaf in dat gesprek aan helemaal niets te weten van weerstand binnen VVV richting de trainer.

   Luhukay wilde zijn contract toen al inleveren, maar Bogers wist hem na een lang gesprek over te halen om toch te blijven. Oorlogstaal kwam er van de directeur, die zich openlijk achter de trainer schaarde. Luhukay was degene die verandering moest brengen binnen VVV. Wie niet meewilde in de weg naar professionalisering, moest maar wijken. Een paar weken later kreeg Luhukay zelfs een contractjaar erbij waarmee Bogers nog maar eens bevestigde veel vertrouwen in de oefenmeester te hebben.

   Lees ook: Luhukay zag geen andere uitweg dan vertrekken

   Weerstand

   Het bleek al snel een ondoordachte actie van Bogers. Sportief ging het daarna namelijk niet beter en intern bleef er weerstand tegen Luhukay. Steeds meer besefte ook Bogers dat hij de verkeerde keuze had gemaakt. Een keuze die vooral was geboren uit het feit dat hij het zich als directeur niet nog eens kon permitteren om een trainer vroegtijdig te zien vertrekken. Na het succesvolle tijdperk onder Maurice Steijn zou Luhukay dan al de derde coach zijn die zijn werk niet kon afmaken. Dat doemscenario is nu dan toch uitgekomen.

   Het vertrek van Luhukay is een nieuw dieptepunt in de carrière van Bogers die inmiddels alweer tien jaar met de scepter zwaait in de Koel. Hij is daarmee een van de langstzittende directeuren in het betaald voetbal. De vraag is hoe lang dat nog zo is. Het vertrek van Luhukay straalt slecht af op Bogers, die dit jaar wel vaker steken liet vallen. Dat hij in december, toen de boel in brand stond, tegen Luhukay zei nergens van te weten, getuigt evenmin van sterk leiderschap.

   Hoe droomhuwelijk een nachtmerrie werd; vertrek VVV-coach Jos Luhukay ook tik voor directeur Marco Bogers
   Jos Luhukay. Foto: Pro Shots -Thomas Bakker
   Ongeloofwaardig

   VVV is een kleine organisatie waar niets lang geheim blijft. Dat Bogers van niets wist van onrust in de spelersgroep, is ongeloofwaardig. Een paar dagen later moesten een aantal spelers en stafleden zich melden bij de Raad van Commissarissen. Duidelijk moest worden wie gelekt had aan deze krant en wie de muiters waren tegen Luhukay. Het is hoogst ongebruikelijk dat een RvC zich in een betaaldvoetbalorganisatie met dergelijke zaken bezighoudt. Beter was geweest als Bogers zelf de bokshandschoenen had opgepakt.
   Ook de situatie rondom assistent-trainer Jeroen Schepens verdiende niet de schoonheidsprijs. Ondanks dat iedereen binnen VVV zeer content was over het functioneren van de jonge trainer, wachtte Bogers maanden met het aanbieden van een nieuw contract. Uiteindelijk kwam er een voorstel, maar toen had Schepens al gekozen voor een avontuur bij Fortuna.
   Rugdekking
   Wat Bogers ook doet, hij lijkt te allen tijde volledige rugdekking te genieten van de RvC. Dat blijkt alleen al uit het feit dat Bogers in de dagelijkse aansturing hulp krijgt van Walter Gutterswijk, de echtgenoot van RvC-voorzitter Ineke Gutterswijk. Opmerkelijk: Walter Gutterswijk heeft geen officiële functie bij VVV, maar is wel betrokken bij belangrijke beslissingen.
   Dat Bogers hem als rechterhand heeft toegevoegd is begrijpelijk. Samen met zijn vrouw heeft Gutterswijk een waar imperium opgebouwd met meer dan twintig hotels. Als leidinggevende van een grote organisatie heeft hij zich dus wel bewezen. Tegelijkertijd is het merkwaardig dat ‘de man van’ Bogers ondersteunt bij van alles en nog wat terwijl de RvC op een objectieve manier moet kijken naar het functioneren van Bogers.
   Luhukay had zich zijn tijd bij VVV heel anders voorgesteld. In zijn achterhoofd hield hij uiteraard rekening met een mogelijke degradatie, maar hij wilde koste wat kost slagen bij zijn oude liefde. ‘Ik ga hier pas weg als ik daar met die jongens op het bordes sta’, zijn de woorden die Luhukay in februari van dit jaar uitsprak tijdens een interview op de eerste verdieping van een café aan de markt in Venlo. Een droom die een droom zal blijven.

   Aldus de Limburger!

   Bogers dus opdonderen en houd de eer aan jezelf.

 16. chretien

  Wat ik nu allemaal lees, ik wil/kan het niet geloven. Waarom wordt het niet direct verwijderd?

  Hopelijk lezen/horen we snel dat het kan worden afgedaan als “schaele wezel”….

  1. Ievel Knievel

   Wat voor rare dingen staan hier dan? En roep je nu op tot censuur? Ben je Marco?

   Maar wat is het Chretien? Kan je de harde waarheid niet aan, dat de zo aanbeden Marco eigenlijk een prutser is, die op het bedrijf mensen tegen elkaar uitspeelt en mensen elkaar laat struikelen (en dolken in ruggen laat steken) om zijn eigen positie heilig te verklaren.

   Wat nog het meest schokkend is, is dat nu min of meer bevestigd wordt, in de verhalen die uitlekken, dat we een Raad van Commissarissen hebben die zich met de dagelijkse gang van zaken bemoeit en dat is niet ok en not done. De Raad van Commissarissen stelt de directie aan en toetst beleidsplannen en begrotingen. That’s all. Verder is het aan de directie en medewerkers op de club. Die geven concreet invulling aan de werkzaamheden. Zij grijpt in als de directie er een potje van maakt. (En dat is bij VVV al 10 jaar zo en er wordt niet ingegrepen). Sterker nog, de directie krijgt hulp van de partner van de voorzitter van de RvC die geen officiële functie binnen de club heeft, maar dondersveel macht heeft, want wie gaat deze persoon tegenspreken?

   Een verder opvallend iets: Marco heeft het over “mijn” Raad van Commissarissen in interviews gisteren. Que?! Hoezo “mijn”. Marco is in dienst van de Raad en men heeft het altijd over DE RvC. Is dit een freudiaanse verspreking?

   Eigenlijk vind ik het wel een mooie actie van Jos, die dus gewoon niet betrokken is in gesprekken voor en over de toekomst, wat dus betekent dat men bij VVV gewoon aan het wachten was tot hij zelf zou opstappen of men hem er dus uit aan het werken was. Als hij over 3 maanden was gegaan, had je dus weer een verpest seizoen gehad. Super risicovol beleid dus.

   Mooie actie van Jos, die wacht tot de dag dat Marco op vakantie gaat, het nest van de Koel verlaten is (dus geen controle in de pers) en dan besluit op te stappen. Niks dan hulde. Wij zijn allemaal te laf voor zo’n actie als je voor een zeer slechte leidinggevende werkt die continue loze beloftes doet (want baan kwijt en geen geld meer). Jos legt middels deze actie, terwijl hij een gentleman blijft, bloot wat er allemaal mis is bij de club.

   Hoe nu verder: Qua trainers zou ik misschien gaan voor het duo Corneille-Linssen. Corneille bewijst al jaren een alleraardigste trainer te zijn, Linssen werkt al jaren bij veel clubs aan zijn trainerscarrière en heeft veel kijkjes in de keuken kunnen nemen. Als dit werkt heb je ook nog kans dat broer Linssen zijn carrière bij ons wil afsluiten en heb je automatisch een kwaliteitsimpuls over een paar jaar. Lijkt me ook goed om niet helemaal FC Utrecht 2 te worden en wat meer een VVV sausje aan de club en selectie kan geven, waardoor de beleidsplannen nog enigzins kloppen. Zowel Corneille en Linssen kunnen met eigen jeugd en beperkte middelen werken, iets wat nodig is bij VVV en in het nieuwe beleidsplan past.

   Verder moeten Marco Bogers (niet even terugkomen van het vliegveld in tijden van dikke crisis en stront aan de knikker?> dat is je FUNCTIE man!), Ineke Grutterswijk en man Walter sowieso weg (die helemaal, die moet een stadionverbod krijgen> hoe kan iemand zonder functie zoveel macht hebben, zonder dat er controle op hem mogelijk is) en zou het het wellicht goed zijn als ook Jay Driessen voor een functie elders opteert. Over Roox twijfel ik nog, want dat is een meer dan behoorlijke keeperstrainer> ik hoop alleen niet dat hij een storende factor is in teamprocessen. Wellicht is het goed om helemaal met een frisse wind te beginnen aan de toekomst, dus eigenlijk nagenoeg iedereen eruit.- Kan die Venlonaar die laatst bij de KNVB is weggegaan, niet een positie bij VVV krijgen, mits hij over kwaliteiten beschikt. Maar ja, toetsen of mensen goed genoeg zijn vergt beleid, visie en inzicht en laat nu net dat afwezig zijn bij VVV.

   1. Ievel Knievel

    En nog even over wie er moet ingrijpen? De bank bijvoorbeeld of een paar grote sponsoren (en niet Seacon in dit geval, want die zijn nauw verwant aan de RvC). Een verstandig iemand, dus niet iemand die vaak in de business lounge te vinden is, van de bank, iemand op afstand, moet zeggen tot hier en niet verder. De RvC verzaakt namelijk in haar taak en doet dingen die niet in de haak zijn. Maar ja, zoals gezegd, het is een kliek op de berg die elkaar voortdurend de hand boven het hoofd haalt (en lekker met elkaar bitterballen staat te eten en zichzelf forse vergoedingen geeft voor het “werk” dat men voor VVV doet.

    En geef nu een keer die supportersaandelen uit, zodat ook deze groep inspraak krijgt in de club. Die inspraak moet niet overheersend zijn, maar er moet inspraak komen, al is het maar om de mensen aan het roer tegengas te bieden en het evenwicht te behouden, zodat de club niet een zachte (of harde) dood sterft.

    Verder komt het gelieg van de algemeen directeur Bogers in de pers me inmiddels echt de keel uit. Steeds die vermoorde onschuld spelen en een week later blijkt dat de pers gelijk had en dondert “het hele huis dat gebouwd wordt” wederom volledig in elkaar. Jos die zegt dat hij Willem niet sprak. Willem die in de pers zegt goede gesprekken met Jos gevoerd te hebben> rara? Hoe dan? Wie heeft die Roger Bongaerts eigenlijk zoveel macht in de club gegeven, waarom is zijn woord belangrijker dan dat van andere medewerkers> dat is toch niet in de haak? Is dat nu zo’n goed hoofd opleidingen? Op basis van welke criteria functioneert deze persoon goed? En ik weet het, in de jeugd moet je zeker niet alleen naar het resultaat kijken, maar is de jeugdopleiding van VVV nu echt goed of toch matig?

    We moeten toch weer helemaal opnieuw beginnen bij de club, maar hopelijk zien de mensen aan de top dit ook in. Eigenlijk zitten we weer op het niveau van 1995. Wat we toen gezien hebben is dat wanneer er op zo’n moment (subtop eerste divisie, 2 jaar daarvoor gedegradeerd) verkeerde keuzes gemaakt worden je verdwijnt in het diepe moeras van de eerste divisie (periode 1998 t/m 2003).

    Dus nieuwe mensen aan het roer en wellicht Corneille-Linssen. Wie weet werkt het gewoon, maar laat hier maar mensen met (voetbal-)verstand naar kijken……o poeps, die hebben we niet…..

   2. supportertje

    Eens met deze redenatie, echter zijn er wel meer mensen die achter hun principes blijven staan. Gezien deze zin ” Wij zijn allemaal te laf voor zo’n actie als je voor een zeer slechte leidinggevende werkt die continue loze beloftes doet (want baan kwijt en geen geld meer). ” Er meer mensen die zaken niet accepteren, en daarvan de consequenties aanvaarden. En opstappen als je financieel onafhankelijk bent is makkelijker, dan wanneer je verantwoording hebt voor een gezin.

   3. Koelie

    Ik zie niet veel fouts aan dat de heer Gutterswijk mee helpt. Waarom zou RvC niet kunnen helpen met kennis en kunde? Geeft maar meer aan hoe ongeschikt die praatjesmaker die op vakantie is eigenlijk is. Ook ik erger me kapot aan zijn uitspraken , waar ik voorheen nog respect kon opbrengen, is dat nu compleet verdwenen. Een backstabber die alleen bezig is met zijn eigen straatje schoon te vegen en niks heeft waargemaakt.

    Daarnaast lost het probleem zich vanzelf op Ievel. Wat denk je dat de aandeelhouders vinden van deze gang van zaken? Of de grote sponsoren? Die stoppen er tonnen in. Die gaan zeker uitleg vragen en actie eisen.

   4. supportertje

    Dhr. Gutterswijk heeft geen officiële functie bij VVV. De controle op de directeur gebeurt door de RvC, waarvan zijn vrouw de voorzitter is. De kans dat hierbij belangen verstrengeling plaatsvind is dus levensgroot. Ook Ron Bongaerts die nu ter sprake komt en mede verantwoordelijk is voor het vertrek van Jos Luhukay, door zijn beleidsplan is hier part aan. En wat heeft die eigenlijk in het verleden gedaan. Ambtstijd als trainer 1.en 3/4 jaar, trainer FD Knights, scout bij FC Arsenal voor vier jaar, daarna hoofd jeugdopleidingen VVV-Venlo. Nu ook niet bepaald een flitsende carrière te noemen. Jos Luhukay mag dan wel rechtlijnig zijn, hiërarchie aanhangen en hard willen trainen, maar heeft wel in Duitsland bewezen een goede trainer te zijn. maar dit alles paste niet binnen het stramien van een aantal mensen die niet hebben bewezen op hetzelfde niveau te kunnen functioneren. Dat botst, met als gevolg dat Jos Luhukay de eer aan zichzelf houd voordat hij meer en meer beschadigt raakt. En gelijk heeft hij. Ben het volledig eens dat het roer daadwerkelijk om moet, en er een grote schoonmaak gerealiseerd word bij VVV. En iedereen moet zich bij zijn eigen werk houden. Sinds wanneer bepaald hoofd opleidingen de route die bewandeld moet worden binnen VVV voor de jeugd, zonder hier over in conclaaf te gaan met de hoofdtrainer, en assistent trainers. Ook de rol van Jay Driessen is onduidelijk in dit verhaal. Werd gehaald om de cultuur te bewaken als cultclub, maar dat is volledig verwaterd, en bemoeid zich nog hoofdzakelijk met de trainingen. Wat is zijn rol eigenlijk in dit verhaal, heeft ondertussen ook drie trainers meegemaakt. Is hij soms een lek naar de media, en komen de verhalen daar vandaan. Dit is een aanname natuurlijk en ik kan dit niet waarmaken, maar vragen blijven er wel bij mij. Kort door de bocht, het stormt bij VVV en voorlopig gaat dit niet liggen. Hopelijk waait het verrotte hout uit de bomen, en komen er mooie nieuwe takken
    tevoorschijn.

   5. supportertje

    En geef nu een keer die supportersaandelen uit, zodat ook deze groep inspraak krijgt in de club. Die inspraak moet niet overheersend zijn, maar er moet inspraak komen, al is het maar om de mensen aan het roer tegengas te bieden en het evenwicht te behouden, zodat de club niet een zachte (of harde) dood sterft.

    Hier ben ik het helemaal eens met Level Knievel. Waarom zijn die supportersaandelen er nog niet. Denk dat de conclusie hier juist is, men wil niet te veel inspraak of verantwoording afleggen, laat staan dat er enige controle word uitgeoefend door fans en supporters. Ook vraag ik mij af of er verantwoording richting de sponsoren gaat. Die zullen zich toch ook langzamerhand achter de oren krabbelen van wat er allemaal gaan de is.

   6. Venlooow

    Ik dacht ook direct is hij Marco onder een andere naam?
    Ik denk dat met een frisse wind in het bestuur het alleen maar beter kan gaan.

 17. Goodie

  Wat een puinhoop. Alle lof voor Luhukay die vorig seizoen durfde in te stappen. Maar eerlijk gezegd is het ook niet geworden wat we er allemaal van gehoopt hadden. Het voetbal werd wekelijks minder en er zijn geen spelers beter geworden, dat mag Luhukay worden aangerekend.

  Wanneer gaat Bogers zijn conclusies trekken? In 10 jaar tijd is alleen de periode van Steijn een succes geweest, wat op conto van Steijn mag komen. Trost, Maaskant, De Koning en Luhukay zijn allemaal gefaald.

  Dan hebben we het nog niet eens over de organisatie van VVV. Wat is er nou de afgelopen 10 jaar bereikt? De trap omhoog? Renovatie van de Koel waar een hele pagina (ooit) van online stond?
  Orginasatorisch en de communicatie van VVV richting de achterban is gewoon een puinzooi en daar is maar één man voor verantwoordelijk.

  1. Ievel Knievel

   Trost> debiele keus> van te voren voor gewaarschuwd
   Maaskant> debiele keus> van te voren voor gewaarschuwd
   De Koning> ook hier waren twijfels> heeft het eigenlijk nog niet een slecht gedaan met in zijn eerste seizoen een 13e plek en volgens mij geen wedstrijd verloren (of het was er eentje), in het 2e seizoen had hij ook al te maken met een muitende staf en moeilijke selectie en technisch beleid dat alle kanten op stuiterde

   Bedenk ook dat Marco ook zelf jaren het technisch beleid deed en in die jaren is er een nooit een stabiele basis gelegd van een solide organisatie.

   1. supportertje

    Onder de Koning was er al wat aan de hand zeg jij, klopt en dat heeft zich gewoon doorgezet naar dit seizoen. Het is dus al veel langer mis binnen de gelederen van VVV. Onvoorstelbaar dat dit maar door kan blijven etteren.

  1. Ievel Knievel

   Ik vind het maar een raar stuk. Iedereen is wel erg voorzichtig en loopt op zijn teentjes. Het is helemaal niet moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. het is namelijk een optelsom van alles wat naar buiten komt en dan is 1 + 1= 2. En dan mensen beschadigen? Er zijn juist mensen binnen VVV die zichzelf en met name ANDEREN beschadigen. Die mensen zitten in de organisatie en in de top van de organisatie.

   8 trainers over 5 jaren (en het eerste decennium zijn er ook genoeg trainers met heibel vertrokken of trainers die hun contact niet wilden verlengen, wegens aanvaringen met de leiding van de club, waarin toen ook al Marco B. een belangrijke positie had).

   Adrie Koster> wilde niet verlengen, presteerde uitstekend
   Hebert Neumann> wegens een lulreden/ drogreden door Berden (persoonlijke wrevel, dus niet professioneel) naar buiten getrapt> presteerde excelent!
   André Wetzel> wilde niet verlengen, presteerde goed
   Jan van Dijk> presteerde uitstekend, wegens een lulreden/ drogreden naar buiten geschopt en doordat Berden een persoonlijke hekel aan de man had
   Glenn de Boeck, wegens ruzie met Berden eruit geschopt, omdat Berden zich met opstellingen bemoeiden (zijn investeringen moesten spelen)> presteerde begin termijn meer dan uitstekend

   Daarna de beslissingen vanaf het moment dat Marco B. in de directie zat en waarvan ook een groot deel het technisch zeggenschap had.

   Ton Lokhoff> vanaf begin af aan bekritiseerd> Ton Beton> verkeerde keus
   René Trost> vanaf begin af aan bekritiseerd> verkeerde keus
   (uitzondering Steijn)
   Hans de K.> heeft het nog prima gedaan, had al te maken met muitende staf, muitende selectie en een leiding die de boel niet onder controle had
   Nu weer Jos L.

   1. supportertje

    Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, het meeste is denk ik duidelijk. En de kans dat zij mensen beschadigen is denk ik wel aanwezig. Maar ons op het zelfde niveau bewegen gaat mij iets te ver, en maakt juist het onderscheid tussen hen die dit wel doen. Voor de rest ben ik het met de strekking van wat er door jou of anderen geschreven word grotendeels eens. Blijft nu de vraag, hoe pakken we dit aan als supporters. Moeten we daadwerkelijk daar voor op de parkeerplaats gaan staan met zijn allen. Zou denk ik wel indruk maken, zeker als daar ook de pers van op de hoogte zou zijn. Maar moeten we dit willen is natuurlijk ook de vraag. Het hele gebeuren rondom deze soap raakt mij in mijn VVV hart, en zie er nog van komen dat ons kluppie er aan onderdoor gaat op deze manier.

   2. Grad

    @level Knievel ‘de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet’ . Als er momenteel iemand is die mensen aan het beschadigen is, dan ben jij het wel. En dat ook nog met aannames en halve waatheden.

   3. Ievel Knievel

    @ Grad, kennelijk kan je niet zo goed tegen zaken die erg in de buurt van de waarheid komen. Je wereldbeeld dondert omver.

 18. De Koel

  Jammer dat Luhukay op deze manier weggaat. Maar eerlijk is eerlijk, hij heeft te weinig progressie laten zien. Waar het aan gelegen heeft kunnen wij moeilijk beoordelen. Bogers heeft ook niets laten zien, sinds zijn aanstelling is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Maar helaas wordt hem de hand boven het hoofd gehouden door Hai Berden, dus voorlopig zal hij gewoon op zijn plek blijven zitten.

Leave a Reply