Joshua John tekent tot medio 2021

Een nieuwe vleugelaanvaller voor VVV-Venlo: Josua John tekent in Venlo voor één seizoen met een optie voor nóg een extra jaar.

Josua John trainde al enkele weken mee bij de geelzwarte equipe van trainer Hans de Koning. De 31-jarige Arubaanse international is echter géén onbekende in het Nederlands betaald voetbal. John werd in Alkmaar geboren en maakte in 2007 zijn debuut in het eerste elftal van Sparta Rotterdam. Daarna vertrok hij naar FC Twente. Vervolgens trok hij het tenue aan van FC Nordsjælland in Denemarken, wederom FC Twente, het Turkse Bursaspor en het Kazachse Qaysar FK Qızılorda.

Als international speelde John in 2009 en 2010 wedstrijden voor Jong Oranje. Later koos hij echter voor het nationale team van Aruba, waar hij tot op heden 6 interlands voor uitkwam.

Josua John over zijn transfer naar VVV-Venlo: “Ik vind het heel mooi dat VVV-Venlo me deze kans biedt op een terugkeer in de Eredivisie. Ik ben er dan ook op gebrand om te laten zien dat ik in het buitenland een completere speler ben geworden. Na alle buitenlandse avonturen is het daarnaast fijn om weer terug te zijn in Nederland om dichterbij familie en vrienden te zijn. Ik hoop op een mooie samenwerking met VVV-Venlo.”

Technisch Manager Stan Valckx: “Josua zorgt in de aanval met zijn speelstijl voor de nodige creativiteit. Dat hebben we in de oefenperiode ook gezien. Hij is een klassieke vleugelspeler die graag een mannetje passeert en daarvoor ook de actie én de snelheid in huis heeft. Daarnaast brengt Josua uiteraard de nodige ervaring mee die wij als club, zeker tijdens dit bijzondere seizoen, in onze selectie nodig achten om het verschil mee te kunnen maken in de Eredivisie.”

2 Responses

  1. jurgen

    Prima en dan nog met een optie voor een extra jaar, dit laatste begrijp ik niet helemaal, zou je op meerdere manieren kunnen opvatten lijkt mij.
    Mocht hij een geweldig seizoen hebben, zou VVV de optie kunnen “lichten” en dus geld voor hem kunnen krijgen, als dat zo is, dan is het ok. Eerst maar eens een goed seizoen draaien en dan zie we wel verder.

Leave a Reply