Joshua John traint mee met VVV-Venlo

VVV-Venlo hervatte de training op donderdagmorgen op de grasvelden aan de overkant van de kaldenkerkerweg. Lukas Schmitz trainde voor het eerst mee een Johnatan Opoku houdt nog steeds zijn conditie op peil – maar er was ook een ander ‘vreemd’ gezicht te zien bij de training: Joshua John.

Joshua John is geen onbekende voor het Nederlandse publiek. In zijn loopbaan kwam hij uit voor Sparta Rotterdam, FC Twente, FC Nordsjaelland, Bursaspor en Qaysar FK Qızılorda. De aanvaller heeft 317 wedstrijden gespeeld en wist daarin 47 doelpunten te maken en 47 assists te geven. Daarnaast speelde hij 6 wedstrijden in de Champions League (1 goal, 1 assist).

Over een test-speler wil VVV-Venlo nog niet spreken. Stan Valckx zegt het volgende hierover: “Joshua heeft al een tijd niet gevoetbald en wil graag weer fit worden. Daar geven we hem tien dagen de tijd voor. Daarna zien we wel.”

13 Responses

 1. RuiverCity

  Lijkt mij een gevalletje Castelen. Jaren terug riep VVV dat ze vol voor jonge spelers gingen omdat daar nog geld aan te verdienen was. Nu komen ze met erg veel oudere spelers. Vanwaar die ommezwaai? Natuurlijk is routine belangrijk. Maar had dan Röseler een langdurig contract aangeboden.
  Er zal nog heel wat bij moeten willen we ons handhaven. Vooral het middenveld en de aanval is echt onderbezet.

  1. Godfried

   deze ommezwaai is volkomen logisch toch. iets met corona, minder geld, overleven etc.

   nu degraderen is de doodsteek. gokken op jonge spelers die zich nog niet bewezen hebben is dan te gevaarlijk.

   vwb deze jongen. was destijds echt goed. hij mag zich 10 dagen bewijzen. is het niets, dan niet. doet hij het goed, dan hebben we er een goede, ervaren flankspeler bij. win win situatie naar mijn idee.

   1. Godfried

    ps Castelen was destijds 35. deze jongen is 31. wereld van verschil in voerbal jaren.

  2. ponnie veag oet de pan

   Stan heeft een paar weken geleden toch uitgelegd waarom er nu voor meer ervaring wordt gekozen tijdens deze onzekere corona tijden? Iets met spelers die onverstoorbaar hun werk doen en zich niet gek laten maken door lockdowns, volle of lege stadions etc..

 2. OooLGooO

  Beleid mbt ervaren spelers. Hierdoor is willem 2 wel in de eredivisie omhoog geklommen. Zij namen na de promotie vele relatief oudere spelers met ervaring aan. Toen ze eenmaal een stabiele eredivisieploeg waren zijn ze het over een andere kam gaan gooien. Je ziet wat er van terecht is gekomen. Ik zie vvv liever met ervaren spelers buiten de degradatiezone belanden dan met spelers voor de toekomst in de degradatiezone. Blijft wel een feit dat er nog zeker versterkingen bij mogen komen. Als ik de rugnummers in logische volgorde tel betekend dit dat er nog zo’n 4 a 5 speler bijkomen. Persoonlijk vraag ik me af of dat reeel is, ik denk het niet.

  Laten we verder ook eerlijk wezen dat lastminute (huur)tranfers niet per definitie slecht hoeft te zijn. Ik lees over niet ingespeeld zijn etc, maar de catagorie spelers die dan gehuurd worden hebben niet veel tijd nodig om ingespeeld te raken. Dat zijn spelers die nu onhaalbaar zijn, maar tegen die tijd wel haalbaar zijn. Een Darfalou heeft ook weinig tijd nodig gehad, dit zijn spelers met kwaliteiten die snel ingespeeld zijn.

  1. Met deze laatste conclusie ben ik helemaal eens. De laatste spelers die vlak voor het begin van de competitie afvallen bij andere clubs zijn vaak van een hoger niveau dan de spelers die al ruim voor de competitie overbodig zijn.
   Dus zijn ze conditioneel op peil en dat inspelen, dat komt meestal wel vrij snel goed.
   Ik denk toch dat weer vanuit een vrij verdedigende basis gaat worden gespeeld, hopelijk met snelle omschakeling als de bal veroverd wordt.
   Dan is het belangrijk dat er op het middenveld minimaal 1 speler staat die met fatsoenlijke steekballen of dieptepasses de voorhoede bedient. Voorin moeten er spelers staan die een bal in ieder geval niet gelijk kwijtraken, een actie kunnen maken of diepte hebben in hun spel. Daar ontbrak het voorin nogal aan het afgelopen seizoen.
   Als daar dan ook nog iemand loopt die het gevoel heeft waar hij moet staan om een goal te maken, en het ook daadwerkelijk doet dan zijn we al een heel eind….
   Zulke spelers hebben we dus nodig!

 3. chretien

  Jullie gaan voorbij aan het feit dat de grotere clubs komend seizoen allemaal kiezen voor een grotere selectie. Er zullen per wedstrijd vaak meer , maximum 16 spelers, worden ingezet. Zo zou bijvoorbeeld Vitesse niet op het laatste moment Darfalou aan ons hebben uitgeleend, als ze 16 spelers zouden hebben mogen gebruiken. Wij, VVV, heeft blijkbaar juist gekozen voor een kleinere selectie. De vraag is of dat verstandig is….

 4. Louis van Gaal

  Daar ligt nu het gevaar. VVV zal dan de selectie moeten aanvullen met jeugdspelers. En in de KK divisie zou dat al moeilijk zijn maar in de Ere divise kunnen die jongens momenteel niet mee. En als we in dat scenario terecht komen is VVV kansloos en is het volgend jaar KK divisie…. en de vraag is hoelang het dan gaat duren voordat we terug zijn, hoeveel supporters er dan nog overblijven die een seizoenkaart kopen, hoeveel sponsoren er dan wegvallen…

 5. Dat is zeker zo van die bredere selecties, maar toch verwacht ik dat er (ook internationaal) nog voldoende aanbod is en komt van interessante spelers.
  Er zijn ook genoeg andere clubs die op de centjes moeten letten en verwacht juist dat ook zij de jeugd meer kansen gaan geven door die 5 toegestane wissels.

 6. Rossie

  Jongens wat is het stil rondom VVV. Een tijdje geleden zag ik De Koning of Valckx in een interview zeggen (weet niet meer wie, sorry) dat er tegen de tijd dat de laatste fase van de voorbereiding zou beginnen wel nog wat spelers bij zouden zijn gekomen. Niets van dat al dus. De korte vakantie is voorbij, de laatste fase is begonnen en nog steeds is de selectie wat mij betreft niet eredivisiewaardig. Pachonik gaat wellicht nog weg, Neudecker en Schäfer willen zelf weg. De enige échte versterking tot nu toe is wat mij betreft Schmitz. Hupperts moeten we nog afwachten en Arias is wat mij betreft geen basisspeler. John traint mee maar of dat wellicht een toegevoegde waarde gaat en kan zijn is ook onduidelijk. Opoku wellicht toch weer maar of we daar echt blij mee moeten zijn? Ik zal wel neergesabeld worden maar er moeten echt nog minimaal (!) drie basiswaardige spelers bij: een goede spits, een linksbuiten en een creatieve nr. 10. En dan nog is het mager. En als Pachonik gaat uiteraard ook nog een basiswaardige rechtsback (dus niet Dekker aub). Kortom: ik maak me zorgen. Heeft Word wellicht nog nieuwtjes?

  1. Dond

   Goed verwoord Rossie.
   Ben het volledig met je eens. Verdediging staat in principe met de spelers die zijn aangetrokken.
   Rechtsback kan nog gaan veranderen.

   Middenveld en aanval moet echt nog wel vanalles bij.
   Er werd aangegeven dat ze nog 2 aanvallende middenvelders en 2 aanvallers erbij wilden halen. Blijft toch zeer minimaal maar dat is wat VVV vooraf gemeld heeft.
   Jeugd meer een kans geven zeer positief. Al ben ik bang dat de meeste toch te zwak zijn voor de eredivisie.

   Lees net dat VVV geïnteresseerd is in griekse spits: Giorgos Giakoumakis

 7. idderzienmeining

  Ja het blijft al even stil wat betreft nieuwe aanwinsten voor VVV. Maar laten we niet vergeten dat juist deze zomer de markt wordt overspoeld met transfervrije spelers en aangezien dit de groep spelers is waar VVV in zoekt (samen met evt. huuropties bij de grotere clubs) snap ik donders goed dat het wat langer kan duren !

  VVV kan zich weinig misperen veroorloven nu de groep kleiner moet worden door de corona crisis !

  Uiteindelijk verwacht ik een selectie die in aantal voldoende potentiële basiskrachten herbergt en met de jeugd die is doorgeschoven zullen we het tóch moeten zien te rooien !

  Achteraf zal blijken of het voldoende is voor nóg een jaar Eredivisie maar zo somber als het hier door sommigen wordt geschetst is het NAAR MIJN MENING echt niet. Naast ons zullen de supprters van RKC Waalwijk, Fortuna Sittard, FC Emmen, PEC Zwolle en ook FC Twente (ondanks al die huurlingen die op papier “top” zijn) dezelfde onzekerheden hebben.

  Het wordt gewoon een raar seizoen en hopelijk blijven de stabiele clubs overeind en juist dáár ligt voor ons een kans !

Leave a Reply