Jupiler League naar FOX Sports

Komend seizoen is er extra veel Jupiler League voetbal te zien op televisie. FOX Sports Eredivisie gaat vanaf vrijdag 2 augustus een groot aantal Jupiler League live wedstrijden uitzenden. De basis zender FOX programmeert vanaf de vierde speelronde de samenvattingen.

In het seizoen 2013/2014 worden de Jupiler League wedstrijden gespeeld van vrijdag tot en met maandag. Per speelronde zendt FOX Sports Eredivisie een live wedstrijd op vrijdag, zaterdag en maandag.

De basis zender FOX gaat van start op maandag 19 augustus a.s. Vanaf de vierde speelronde op vrijdagavond 23 augustus zijn op de vrijdagavonden de samenvattingen van de Jupiler League vrijdagavondwedstrijden te zien en op maandagavond is er een terugblik op de Jupiler League competitieronde in combinatie met het overige beschikbare nationale en internationale voetbal bij FOX.

Jelle Beuker, operationeel directeur van de Coöperatie Eerste Divisie (CED): “Met deze nieuwe tv-situatie krijgt de Jupiler League een enorme impuls. Doordat de wedstrijden worden uitgezonden van vrijdag tot en met maandag krijgen we extra lange Jupiler League weekenden die ongetwijfeld veel nieuwe kijkers zullen trekken. Gecombineerd met de toetreding van zondagamateurkampioen Achilles’29 en de beloftenteams van Ajax, FC Twente en PSV belooft de Jupiler League komend seizoen opnieuw een verrassend kijkspektakel te worden.”

Bron: JupilerLeague.nl

18 Responses

 1. rongo26

  voetballen op maandag is voor supporters inderdaad niet ideaal maar wel logisch gezien vanuit TV. Als ze geld willen verdienen met TV is dit een noodzakelijk kwaad en in andere landen is het niet anders.

  begint trouwens vrijdag gelijk goed met eindhoven – VVV

 2. RuiverCity

  En de zaterdag dan om 16.30 uur….welke dwaas verzint dat? Er zijn genoeg voetbalsupporters die op zaterdagmiddag bezig zijn zowel actief als speler of passief als trainer/leider.

 3. Lincoln

  Maandag is voor mij gewoon niet te doen om de wedstrijd te bekijken vanwege werk en woonplaats dus dat is gewoon zwaar klote. Dus dat wordt via fox kijken en dat is natuurlijk wat zij willen.

   1. Goodie

    Dus als ik het goed begrijp hebben wij thuis 16 wedstrijden op vrijdag, 2 op zondag en 1 op maandag?

 4. jason

  Is er ook nog een publieke zender die de jupilersamenvattingen uitzend ? Of is dit een domme vraag. Ik heb het allemaal niet gevold die commerciele shit.

  Lang leve De Koel

 5. Luis Erique

  Gewoon fox aanschaffen…alle supporters die dat niet doen moeten zich schamen, want dat is de reden dat we in NL in de voetbaltak zo achterlopen. Nederlanders zijn te zuinig…

  1. Goodie

   Ach hou op man. Ten eerste, sinds wanneer ben je verplicht om Fox aan te schaffen? Ten tweede, de prijzen zijn ontiegelijk duur geworden (reden dat ik het opzeg). Ten derde, Fox wilde zo nodig die belofte-eftallen erbij hebben, dus ik verneuk daar geen cent meer aan.

   1. Goodie

    Ja las dat het stijgen. Maar ik heb digitenne en dus maar 2 kanalen. Hoe groot is dan de kans dat ik VVV zie als er wedstrijden van Ajax en Psv gelijker tijd worden gespeeld…

 6. marco5932

  jongens fox sport heeft gewoon 1 kanaal dat vrij te ontvangen is bij o.a ziggo daar komen series op maar ook de samenvattingen van het voetbal , ere en eerste divisie

  1. Ruben

   Alleen pas vanaf wedstrijddag 4.

   Gewoon live naar de wedstrijden toe gaan is de beste manier om VVV te zien. En anders een kijkcode kopen voor een paar euro.

   Goodie, vanavond en volgende week wordt VVV live uitgezonden op die zender.

   1. Goodie

    Ja maar thuiswedstrijden zie ik vanaf de tribune. Sommige uitwedstrijden als vanavond ook. Maar vooral uitwedstrijden op zaterdag en zondag is de kans heel klein dat VVV wordt uitgezonden.

Leave a Reply