Jupiler League verder met 19 clubs!

De Jupiler League bestaat komend seizoen definitief uit negentien ploegen. De KNVB heeft gekeken of de plek van Jong FC Twente moest worden opgevuld, maar heeft besloten komend met negentien teams door te gaan. Het seizoen daarop zijn dat er weer twintig. De twintigste plek wordt in het seizoen 2016/17 opgevuld door een beloftenploeg. ‘Volgend jaar strijden de teams in de beloftencompetitie om het twintigste ticket in de Jupiler League‘, laat KNVB-woordvoerder Hans van Kastel aan VI weten.

‘Er was ook een optie om voor een amateurclub te gaan, maar zij gaven aan niet vervroegd te willen promoveren. Dat maakte de keuze eenvoudiger.’

Komend seizoen spelen de beloftenploegen die hebben aangegeven mee te willen spelen in de voetbalpiramide, om het laatste Jupiler League-ticket voor het seizoen 2016/17. Niet de kampioen van die nieuwe competitie maar een speciale verdeelsleutel bepaalt wie er uiteindelijk doorstroomt naar de Eerste Divisie. ‘We hebben met de clubs een verdeelsleutel afgesproken. Een mogelijk kampioenschap telt voor vijftig procent mee, de resultaten van de laatste twee seizoenen in de beloftencompetitie voor 25 procent en de resultaten van de Onder-19 en Onder-17 teams voor het laatste kwart’, laat van Kastel weten.

Jong Feyenoord komt niet in aanmerking voor een plek in de Jupiler League. De Rotterdammers hebben net als enkele andere clubs eerder al aangegeven niet deel te willen nemen aan de voetbalpiramide.

Het concept-speelschema voor het seizoen 2015/16 wordt op 12 juni gepresenteerd.

Bron: VI

Leave a Reply