Juul Respen

Juul Respen verlaat VVV-Venlo voor Helmond Sport

Juul Respen uit Meijel gaat VVV-Venlo verlaten en zal op amateurbasis aansluiten bij Helmond Sport, waar hij allereerst zal spelen voor Jong Helmond Sport. Dat maakt VVV-Venlo zojuist bekend op haar website. Respen kwam niet voor in de plannen van de technische staf dit seizoen en kon op weinig tot geen speelminuten rekenen in de rest van het seizoen.

De 19-jarige Juul Respen speelde sinds 2009 voor de jeugd van VVV-Venlo en doorliep sindsdien alle jeugdelftallen. Hij tekende medio 2016 een contact op amateurbasis dat hem tot medio 2018 – het einde van dit seizoen verbond aan de Venlonaren. Hij kwam tot een duel in de hoofdmacht van VVV, in de competitiewedstrijd thuis in de Koel tegen FC Dordrecht maakte hij zijn debuut voor de Venlonaren. Daar is het ook bij gebleven. Dit seizoen zat Respen drie keer bij de wedstrijdselectie in de competitie en twee keer bij de wedstrijdselectie in de beker. Ook werd hij ingezet in de voorbereiding en trainde hij met het eerste elftal. Daarnaast speelde hij zijn wedstrijden bij Jong VVV/O19. Bij VVV O19 kwam hij tot 27 duels waarin hij 14 keer wist te scoren en 3 assists wist te geven.

De promotie naar de Eredivisie heeft hij mogen meemaken en dat is natuurlijk fantastisch, maar dat heeft ook voor de jeugd betekend dat er een hogere lat gelegd wordt. Het kan zomaar zijn dat meerdere jeugdspelers nu te licht bevonden worden voor het eerste elftal en dat zij hun heil misschien gaan zoeken in de Jupiler League of zelfs Tweede Divisie. Het is dan ook zaak om de jeugd ook goed in de gaten te houden en te kijken wie er wel goed genoeg zou kunnen zijn voor het eerste elftal. We hebben immers maar een smalle selectie en dat kan ons misschien wel gaan opbreken.

Wij wensen Juul heel veel succes in het vervolg van zijn carriere en bedanken hem voor zijn inzet!

 

10 Responses

 1. chretien

  Vanuit de jeugd elftallen van VVV doorstromen in het eerste , wie zijn er de laatste jaren zo doorgedrongen tot het eerste 11-tal? De beide broers van Crooij, maar verder?

  1. Delacour

   Deze zijn inderdaad doorgestroomd ja, maar hoe veel hebben het er nu echt verder geschopt dan 10 wedstrijden in het 1ste? Ik denk alleen De Regt en waar speelt die nu?

   Daarnaast zijn Ofrany en Willem Janssen nu niet bepaald van ‘de laatste jaren’, maar meer van 10/15 jaar geleden.

   1. Depor

    Roel Janssen, Fleuren, Kruijsen, Gijzen, Sevinc, Ammi, Dadda, De Regt, en Ofrany hebben in elk geval allemaal meer wedstrijden in het eerste gespeeld dan Delano van Crooij…en dus ook meer dan 10 wedstrijden.

    Ik vind het netjes hoeveel er zijn doorgestroomd. Dat zie je niet bij alle BV’s.

  1. Gerardus

   Niet alleen door PSV maar ook door andere clubs zoals Vitesse. Daarnaast moet je natuurlijk als kleine club geluk hebben met de doorstroom van talenten. De talenten die bij PSV, Ajax en Feyenoord afvallen zijn meestal nog beter dan de jeugdspelers van kleine clubs. Kijk maar eens waar onze selectiespelers in de jeugd hebben gespeeld. Promes bij Ajax, Leemans bij PSV en Rutten bij Feyenoord. Dus daar moet je gewoon heel veel geluk mee hebben.

Leave a Reply