Kapelaan Leo Brueren, Erelid van VVV, overleden

De Koel2Terwijl voorzitter Hai Berden, algemeen directeur Hans Soentjens, selectie en staf in Turkije op trainingskamp zijn werd de´VVV-Venlo-familie´vanmorgen, vrijdag 13 januari, opgeschrikt met het droevige bericht dat Erelid Kapelaan Leo Brueren, op 86-jarige leeftijd, is overleden. Hij was al langer ziek, maar begin januari was hij toch nog present bij de Nieuwjaarsreceptie van VVV-Venlo. Hij sprak de aanwezigen kort en krachtig toe en zijn ontroerende slotwoorden waren: “Mensen, VVV zal in de Eredivisie blijven…!”

De uit Velden afkomstige kapelaan Leo Brueren heeft veel voor Noord-Limburg betekent. Naast zijn inzet voor kerk en maatschappij had hij een groot geel/zwart voetbalhart voor ‘zijn VVV’. Vol vuur kon hij vertellen hoe hij in het begin van het betaald voetbal, in 1954, meetrainde met de toenmalige voetbalsterren zoals onder andere Jan Klaassens, Herman Teeuwen, Gijs Nass, Jan Schatorjé, Ton van der Hurk en ook Faas Wilkes.

Al die jaren bleef hij nauw bij VVV-Venlo betrokken als bestuurslid, als lid van de stichtingsraad en de daaropvolgende verenigingsraad en al sinds 1963 als geestelijke vader, maar vooral als supporter in hart en nieren. Op 21 december 1998 werd hij benoemd tot Erelid van VVV-Venlo.

Bij bestuursleden van de betaald voetbalclubs in Nederland stond VVV-Venlo bekend als de gezellige club met ‘die kapelaan’ in het bestuur. Steevast zat hij – voor zover zijn gezondheid het toeliet – op zijn vertrouwde stekkie in de bestuurskamer en een stevige discussie over de wedstrijd ging hij dan beslist niet uit de weg.

Toen hij enkele jaren geleden ernstig ziek was sprak hij de legendarische woorden: “Ik ga niet dood voordat VVV in de Eredivisie speelt…” Gelukkig voor hem heeft hij dat nog een aantal jaren mogen beleven. Ongetwijfeld zal kapelaan Leo Brueren ‘daar boven’ VVV-Venlo op de voet blijven volgen en toezien dat zijn club ook dit seizoen in de Eredivisie blijft!

Wij, bestuur, directie, staf, selectie, medewerkers, sponsors, vrijwilligers en supporters van VVV-Venlo betreuren het grote verlies van Kapelaan Leo Brueren, en sluiten hem voor eeuwig in onze harten.

Leo Brueren en VVV-Venlo:
1963 – heden: Geestelijk vader
1966 – 1979: Bestuurslid Stichting FC VVV
1979 – 1996: Lid stichtingsraad
1996 – 2011: Lid verenigingsraad
1998: benoemd tot Erelid
1988: Gouden speld van verdienste

Leo Brueren als wereldburger:
1980: Zilveren Eendagsvlieg
1980: Worteletruu
1983: De golden Waerbörstel
1986: Venlonaer van het jaar
1989: Gouden legoenning van de stad Venlo
1995: Ridder in Orde van Oranje-Nassau
Ereburger St. Anton Oostenrijk

Bron: VVV

De redactie van Venlonaren wenst de familie, vrienden en betrokkenen veel sterkte toe met dit zware verlies.

Leave a Reply