Keeperstrainer John Roox tot medio 2023 bij VVV-Venlo

Vanuit de technische staf kwam het nieuws dat keeperstrainer en VVV-Venlo legende, John Roox een nieuw contract heeft getekend dat hem tot medio 2023 een Venlonaar maakt. Dat meldt VVV-Venlo.

Roox kwam in zijn actieve profcarrière in totaal tot 490 officiële wedstrijden voor VVV-Venlo, verdeeld over veertien seizoenen. Daarmee is hij tot op heden recordhouder aantal gespeelde profwedstrijden voor de Venlonaren. In seizoen 2001-2002 stond hij nog 28 wedstrijden in het doel, waarna hij op 41-jarige leeftijd definitief stopte. In januari 2016 werd Roox keeperstrainer van VVV-Venlo. Een verbintenis die hij nu derhalve verlengt.

John Roox over het verlengen van de samenwerking met VVV: “Ik ben erg blij dat onze samenwerking wordt gecontinueerd. Als man van de club met een geel-zwart hart doet me dat deugd. Werken met profs is het mooiste wat er is. Ik kom iedere dag dan ook met veel plezier op de fiets naar De Koel. Dat is toch prachtig!”

Technisch Manager Stan Valckx: “Wij zijn blij dat John zijn verbintenis verlengt. Hij is niet meer weg te denken uit de technische staf en toont ieder jaar weer aan dat hij keepers beter maakt. Dat zie je wel aan de recente voorbeelden met Lars Unnerstall en Thorsten Kirschbaum. Hij kan bogen op een schat aan ervaring, ook op het hoogste niveau en bouwt met die jongens aan een bepaalde mate van zelfvertrouwen. Dat loont.”

5 Responses

 1. chretien

  Beste keeper ooit bij VVV. Ja, ook beter dan Unnerstall.Soms zelfs in aanvallend opzicht sterk, erg sterk. Zijn spelhervattingen waren soms verrassend. Bij menig doelpunt was het zijn assist. Hij kon al gooiend zijn medespelers bereiken die over de middenlijn stonden.
  Mooi dat deze man kirschbaum, van Crooij en Verbong traint.

  1. Ik weet het niet hoor , uitstekende keeper, absoluut waar, maar beter dan Unnerstall, ik zou het niet durven zeggen…Heeft hij ook VVV 2 jaar in de eredivisie gehouden? Ik kan het mij niet herinneren, maar misschien zit ik helemaal mis en laat het geheugen mij in de steek…
   Maar zeker een clubicoon, hart voor VVV, een constante factor binnen de technische staf en als iedereen tevreden is, is het natuurlijk fantastisch dat hij voor zo’n lange tijd bijtekent!

 2. alimob

  Ik heb John altijd veruit de beste keeper gevonden die VVV ooit gehad heeft. In zijn glorietijd had hij de pech dat er 3 andere topkeepers bij de grote 3 zaten. Hij was daar zeker goed genoeg voor.

Leave a Reply