“Keisuke Honda gaat meetrainen bij VVV-Venlo”

UPDATE: VVV-Venlo meldt het zelf ook!

Als alles naar verwachting verloopt, staat er maandag 15 juli een weerzien met een oude bekende op het programma: Niemand minder dan Keisuke Honda is vanaf die dag tijdelijk terug op de Venlose velden! De 33-jarige Japanner wil bij VVV-Venlo zijn conditie op peil houden in afwachting van een nieuw avontuur. Keisuke Honda speelde afgelopen seizoen in Australië voor Melbourne Victory in combinatie met het coachen van het nationaal team van Cambodja. De voormalig Japans international speelde daarvoor onder andere bij CF Pachuca, AC Milan en CSKA Moskou. Zijn eerste stappen buiten Japan zette hij natuurlijk in ons geelzwarte shirt!

Onze directeur Marco Bogers licht de ‘komst’ van Honda toe: “Het contact tussen Keisuke en VVV-Venlo is door de jaren heen altijd zeer goed gebleven. Toen hij ons benaderde met de vraag om voor een bepaalde periode zijn conditie op peil te mogen houden, stonden wij daar uiteraard positief tegenover. Keisuke is een zeer belangrijke speler voor ons geweest, die ons op zowel sportief, commercieel en financieel vlak veel gebracht heeft. Zodoende ontvangen wij hem met open armen in Venlo en facilitairen wij hem graag in deze fase van zijn carière. Mocht Keisuke er met geïnteresseerde clubs er niet uit komen, wie weet… zegt onze directeur glimlachend met een grote knipoog’


Keisuke Honda zou gaan meetrainen met VVV-Venlo. Althans dat zou gebeuren als we Goal.com mogen geloven. Vandaag kwam een tweet naar buiten dat de Japanner op het oude nest zou terugkeren en mee zou gaan trainen.

In de bovenstaande tweet zegt Goal Japan dat namelijk. Wij kunnen zelf geen Japans hoor, maar even vertaald en het lijkt erop dat de Japanner weer in Venlo te zien is voor in ieder geval trainingen. Het is nu nog een gerucht en hoeveel er van waar is, valt nog te bezien. Het zou in ieder geval heel goed nieuws zijn voor iedereen die Honda lief heeft.

69 Responses

 1. Baolderse

  Wat waanzinnig is dat! Misschien moet je alleen niet afwachten of er een andere club komt, maar hem meteen een contract aanbieden. Hij zal met zijn 33 jaar nog vast een jaar of 2 belangrijk zijn met zijn ervaring. Maakt ook andere spelers beter. Maar vooral leuk om te zien dat hij VVV kiest om te komen trainen…..

 2. robbaan

  Jongens, wat is er loos daar boven op berg… De ene na de andere verrassing.
  Met al zijn ervaring en klasse, is zijn aanwezigheid al top, laat staan dat hij mee gaat doen op de trainingen.
  Super en hartelijk welkom Keisuke!!!

 3. Zeker wete

  Als hij een contract zou tekenen bij VVV dan zal het stadion in no time uitverkocht zijn. 3000 seizoenkaarten extra zou toch waanzinnig zijn. Nog even dromen….

 4. Animal

  VVV moet alles op alles zetten om Honda een jaar vast te leggen. zou geweldig zijn voor de club, de commercie, het spelnivo, kans op lijfsbehoud , volle Koel, uitsraling naar de voetbalwereld en hopelijk aantrekken van een volgend Japans talent. dit zou VVV een flinke duw in de goede richting geven en het hele groeiproces met 2 of 3 jaar versnellen. Hoop dat het op de 1 of andere manier lukt. en zo niet : wellicht dat 1 vd oefenwedstrijden kan worden omgetoverd tot het meer dan verdiende afscheid van het publiek dat hij helaas nooit heeft gekregen.

 5. Godfried

  rust bij vvv. wolfsburg aan de bal wat dwingender. maar vvv keurig op 0-1 door een prima aanval. VW eigenlijk geen kans gehad.

  Janssen en van Ooijen vallen wat tegen. Neudecker, soriano en sinclair lijken goede aanwinsten. vooral sinclair bevalt me tot nu toe goed.

 6. robbaan

  Prima Leistung van VVV, gelijk spel tegen een ploeg uit de bundesliga.
  De Duitse verslaggever sprak van een terecht gelijkspel, ik denk dat we dit seizoen met veel plezier naar dit VVV gaan kijken. Prachtige redding van onze nieuwe keeper!

 7. festina lente

  Hoezo? Dat is t verwachtingspatroon maar er zijn mensen in de wereld die alles hebben en toch aan liefdadigheid doen. Honda heeft aangegeven op de Japanse staatstelevisie gratis en voor niks te willen spelen bij vvv omdat hij dankbaar is voor de kansen die ze hem hebben gegeven. staat ergens op een voetbal site. maar dat zal wel een fabeltje zijn. maar misschien kan hij seacon promoten in japan. je weet nooit.

 8. 077

  Het zou natuurlijk een fantastische stunt zijn wanneer Honda terugkeert naar Venlo!!!! Hopelijk wordt dit werkelijkheid al lees ik dat het niet de intentie is. Nog even dromen van Honda in de Koel komend seizoen!

 9. Hakkentrik

  Dat Honda zijn conditie op peil houdt in Venlo is prima. Maar ern contract aanbieden? Niet aan beginnen! De doorstroming van jonge (Linthorst) spelers wordt er door belemmerd, en dat levert alleen maar onrust op in de spelersgroep. Bovendien is Honda 33, en op het einde van zijn carriere. Ik kan me de terugkeer van Marcel Meeuwis nog herinneren. Ook dat bleek een kansloze misdie. Dus voor Honda: lekker meethuis laten ballen op de training, maar meer ook niet!

  1. lucien1978

   Jij snapt er echt helemaal niks van.

   Wat denk je dat Linthorst enorm veel kan leren van de beste speler die VVV ooit heeft gehad .

   En Meeuwis met Honda vergelijken. Dan kun je net zo goed Fleuren met Messi vergelijken

   1. Hakkentrik

    Jawel, ik snap het heel goed. Begrijp me niet verkeerd. ook ik vind dat Honda tot een van de beste spelers hoort, die ooit bij VVV gevoetbald hebben. Maar of hij nog in staat is om op zijn 33e dezelfde prestatie te leveren als 10 jaar geleden, betwijfel ik. `s Mans carrière zit in een dalende lijn, en dat is niet voor niks. Ik ben bang dat het verwachtingspatroon van de meesten hier op de site, veels te hoog is voor de prestaties van Honda OP DIT MOMENT! Honda heeft ongetwijfeld meerwaarde als hij op een coachende manier bij de trainingen betrokken wordt, en Linthorst, Neudecker en andere hier ondersteunt en beter maakt. Ik begrijp ook wel dat het een enorme commerciële boost zal geven als Honda een contract krijgt, maar of het sportief gezien ook verstandig is????? Dan kunnen we Nilis ook wel in de spits gaan zetten.

   2. Koelie

    Honda is ook geen veteraan die al jaren geen topvoetbal heeft gespeeld. Deze man leeft voor het voetbal. Hij is topfit . Je doet nu net alsof hij veel minder is dan Seuntjens. Misschien even snel maar technisch klasse beter. Daarom alleen al een aanwinst.

 10. Goodie

  Wat het meetrainen van Honda wel al niet teweeg brengt in Venlo en omstreken. Tegenover het hoge non-EU salaris staat ongetwijfeld een boost SCC verkopen/merchandising en interesse voor VVV in Nederland en Japan.

  1. Geelzwart

   Ik geloof niet in een boost van SCC verkoop of merchandising. Onder de supporters die al een kaart hebben zal de euforie groot zijn, maar de mensen die je moet “prikkelen” om een kaart te kopen, raak je hier niet mee.
   Bij een 8e plaats op de ranglijst is het stadion nog niet vol, laat staan bij het aantrekken van een speler.

   1. Geelzwart

    Ik denk dat het gewoon heel lastig gaat worden om structureel 7000 man in de koel te krijgen. Voor vele zal het gewoon te duur zijn om met je zoon/dochter naar het voetballen te gaan. Bij de goedkoopste kaarten moet je maar hopen dat het niet regent, want die zijn onoverdekt.
    Blijkbaar krijg je de Venlonaar moeilijk naar het stadion.
    Misschien is een koppeling met een kaartje tegen een topper een idee. Nu kost een los kaartje tegen Ajax, PSV en Feyenoord 20% duurder dan tegen bijvoorbeeld RKC of Groningen. Waarom niet zeggen je wilt de wedstrijd tegen Ajax bezoeken, dan ben je verplicht om ook een kaartje te kopen tegen de volgende tegenstander(thuis) kopen, dit kaartje kan dan eventueel met reductie gekocht worden.

   2. ponnie veag oet de pan

    Bullschaische man.. het voetbal onder steijn was niet om aan te zien ondanks de goede resultaten! Mensen willen beleving zien en voelen. In het verleden zaten er 15000 man in het stadion, dus waarom kan dat nu niet? Als maaskant die ploeg aan het voetballen krijgt in combinatie met leuk aanvallend spel, moet je eens kijken wat er gebeurd..

 11. kenfen

  Honda is in mijn ogen de beste speler ever die bij vvv heeft gevoetbald en je kunt hem op meerdere plekken in het elftal gebruiken maar ik denk niet dat hij hier gaat spelen Zou een stunt 1e klas zijn

  1. Hakkentrik

   Nee, heb geen last van een zonnesteek. Ik vergelijk Honda ook niet met Meeuwis, alleen het terughalen van een speler pakt niet altijd goed uit. Van Persie en Kuijt bij Feijenoord toevallig wel. Heitinga bij Ajax totaal niet, Meeuwis bij VVV terughalen vond ik ook een blunder. En of Honda hetzelfde kan presteren dan 10 jaar geleden, betwijfel ik.

 12. Koelie

  Als Honda wil dan alles proberen om te mogelijk te maken met sponsoren. Het nadeel een zekere basisplaats voor Linthorst, weegt niet op tegen alle positieve reclame, merchandise, seizoenkaartverkoop. Het zou echt een stunt zijn als het lukt.

  1. CSR

   Hoe kom je daarbij? Heb je een bron? Op vi staat namelijk dat de graafschap een wedstrijd won met 4-0 maar dat is tegen zaglebie lubin. Ik kan in ieder geval nergens wat vinden over een wedstrijd van t team van steijn tegen de graafschap

 13. Luis Erique

  Waarom zou een eventuele komst van honda linthorst in de weg staan? Een middenveld honda-linthorst-post klopt veel beter dan honda-neudecker-post naar mijn idee.

 14. Dond

  Nog 1 vleugel aanvaller (Lazaros Lamprou?) Las dat hij nog een jaar verhuurd gaat worden. Nog 1 buitenkansje die op meerdere posities uit de voeten kan. (Honda zou echt helemaal geweldig zijn!)
  Susic zal sowieso wel verkocht worden. Kunnen we daar heel misschien nog een vervanger voor verwachten of zal het blijven bij 1 misschien 2 nieuwe spelers?

  1. Dond

   Aanvulling: Lazaros lamprou, was de speler waar VVV vorig jaar ook interesse in had. Toen heeft Fortuna hem weten te overtuigen.
   Joosten was ik ook zeer tevreden mee, die mag van mij ook wel weer een jaartje komen! 🙂

 15. Dond

  04-07-2019 werd gemeld dat de shirtlancering van het nieuwe shirt over 2 weken zou zijn. (Week van 15-07-2019) Wat geweldig mooi zou het zijn wanneer Honda deze kan presenteren met tegelijkertijd een ondertekend contract 😀

  1. robbaan

   Hij deed het rustig aan, in de partijvormen lukte het e. e. a. niet zo.
   Maar je ziet gewoon de Keisuke, de klasse, de ijver, de wilskracht een genot om te zien.

  1. robbaan

   Logisch hij wil zo snel mogelijk geld verdienen, ik sprak een tijdje met zijn manager, zij huren een Appartement in Venlo, ik had de indruk dat hij het naarz’n zin had. Hij vroeg mij of Keisuke, in de grote partijvorm, bij het basisteam speelde, buiten Post, speelde hij met de basis mee.

   1. Dond

    Thanx voor de update.
    Wanneer Honda 100% zeker niet voor VVV zou tekenen, waarom zou je hem dan wel bij de “basis” mee laten spelen?

  2. YowVVV

   Al heeft VVV maar 1% kans, volledig voor gaan. Ik het het hem nog niet horen zeggen dat hij vvv uitgesloten heeft. Zegt wel iets dat hij hier komt trainen of zou het een publiciteit stunt van vvv zelf zijn? :O.. een fatsoenlijk afscheid is er nl nooit meer geweest

 16. chretien

  Ik ben veel meer benieuwd of er komende seizoen een of, liever nog, meerdere jonge spelers gaan doorbreken en zich een plaats verschaffen in het eerste team van ons VVV. Uiteindelijk moeten we het daar van hebben.

 17. 0475

  Ik hoop zo erg. Maar het voelt bij mij bijna aan als pesten. Alsof ik een hond ben die spek voor wordt gehouden maar het wordt op het laatste moment terug getrokken. Ik weet dat t zo niet is, maar ik ben bang dat dit mij te veel ijdele hoop geeft. Ik wil niet op de zaken vooruit lopen maar voor mn gevoel zouden we met Honda bijna om playoffs mee kunnen doen. Ik ben te veel een dromer denk ik. Bang dat de deur nu voor mn neus wordt dichtgeslagen. Maar ik heb helemaal geen punt aangezien er in feite geen enkele toespeling op een komst van Honda is gedaan.
  Maarja ik lul teveel…

 18. Goodie

  Honda wil zich met oog op de Olympische spelen, in de kijker spelen bij een Engelse of Spaanse club. Dan ben ik benieuwd welke club een 33-jarige Japanner haalt. Ik zie geen Premier League club dit doen namelijk.

  1. lucien1978

   Ik zie die premier league clubs dat juist makkelijk doen.

   Die clubs kennen het CV van Keizer Honda . En leeftijd maakt daar niet uit.

   Clubs als Everton, Southampton, West Ham , Wolves , Betis , Getafe , Villareal etcetc

 19. eric

  Hoi allemaal, weten jullie nog dat ik enkele weken geleden dit aanhaalde dat hij uit liefdadigheid en respect naar VVV zou komen.Ik hoop dat ik gelijk krijg.
  Geef hem bij de tweede wedstrijd zijn moment om de aankondiging te doen of in het ergste geval zijn verdiende afscheid.Contract Melapa en hij zou ons enorm helpen al is het maar een paar duizend, hier kunnen we de gehuurde speler van betalen

 20. 0475

  Het zou mij niksverbaen als hij volgende jaar na de olympische spelen wel terug wil komen. Hij is dan wel al 34 maar ik denk dat hij nogsteeds van waarde kan zijn. Hij lijkt t hier we naar zijn zin te hebben

  1. YowVVV

   Ik begrijp zijn opbouw voor de spelen niet, nu is het 5 voor 12 en zijn laatste club is er een uit Australië, niets zeggende competitie en club. Kun je beter in de eredivisie spelen en de uitblinker zijn in deze competitie. Alleen de Italiaanse competitie sprak echt aan in zijn carrière. Niveau Rusland ok, maar niemand boeit die competitie wat. Dit is geen kritiek, maar in Venlo weet hij wat hij heeft en krijgt, weinig aanpassing, door het vertrouwen wat er al is zal hij alleen maar groeien. Japanners hé. Dromen maar ook feitelijk zijn. Voor het geld, al was het voor niets toch haha (al kan dat niet..)

 21. Rikki077

  Honda, een grote ster die veel betekent heeft voor VVV.
  (Heel) Even meetrainen…, leuk.

  Ik draai het nu even om beredeneerd vanuit de A selectie.
  Dan voegt het helemaal niets toe!!
  Dit belemmerd het groepsproces en de voorbereiding.
  Een ongelukkige actie van het management in mijn ogen. Nogmaals , respect voor de voetballer Honda.
  Maar …de ster Honda …moet zijn heil snel ergens anders zoeken.
  (Of ben duidelijk en teken voor 2 jaar…..)
  Avé VVV

 22. Rikki077

  Honda, een grote ster die veel betekent heeft voor VVV.
  (Heel) Even meetrainen…, leuk.
  Ik draai het nu even om beredeneerd vanuit de A selectie.
  Dan voegt het helemaal niets toe!!
  Dit belemmerd het groepsproces en de voorbereiding.
  Een ongelukkige actie van het management in mijn ogen. Nogmaals , respect voor de voetballer Honda.
  Maar …de ster Honda …moet zijn heil snel ergens anders zoeken.
  (Of ben duidelijk en teken voor 2 jaar…..)
  Avé VVV

 23. Animal

  als een klasbak als Honda een tijdje meetraint bij VVV is dat goed voor de hele selectie , kan iedereen alleen maar beter van worden. en bevordert juist het groepsprocess.

  de gratis publiciteit is voor VVV ook mooi meegenomen. En wie weet blijft hij toch nog plakken en dan is VVV spekkoper.

 24. YowVVV

  Komt er weer eens een Venlonaren poule? O wat mis ik die! Ik denk veel page views nu, dit is het moment om er mee te starten. Het kan van mijn part ook een simpele scorito zijn..

Leave a Reply