Nwakali

‘Kelechi Nwakali mogelijk naar MVV Maastricht’

Kelechi Nwakali vertrekt mogelijk naar MVV. Dat meldt Dagblad de Limburger op haar website. De Nigeriaan die momenteel door VVV-Venlo gehuurd wordt van Arsenal zou ontevreden zijn met aantal speelminuten en willen vertrekken.

Nwakali kwam het vorige seizoen ook al uit voor MVV en daar liet hij een goede indruk achter. Hij speelde 34 wedstrijden voor onze provinciegenoot. In Venlo wilt het maar niet vlotten en VVV zou willen meewerken aan een mogelijk tussentijds vertrek van de aanvallende middenvelder. Oorspronkelijk zou de Nigeriaan tot het einde van het lopende seizoen gehuurd worden van de Londense topclub. Arsenal wilt echter dat Nwakali minuten gaat maken en ziet in MVV mogelijk weer een goede kandidaat. Trainer van MVV, Elsen zegt het volgende daarover tegen De Limburger: “De komst van Nwakali behoort tot de mogelijkheden. Arsenal wil dat hij aan voetballen toekomt. De lijn met Arsenal ligt er. Zij hebben goede ervaringen met MVV.”

Kelechi Nwakali werd met hoge verwachtingen binnengehaald aan het begin van het seizoen, maar kon het in Venlo niet geheel waarmaken. De middenvelder kon geen basisplaats veroveren en zijn aandeel tot dusver was dan ook gering. Hij kwam dusver tot 9 duels in de competitie en 3 in de beker, waarin hij eenmaal trefzeker was (tegen FC Groningen).

Stan Valckx gaf eerder al aan dat er mogelijk nog 2 of 3 spelers zouden vertrekken, waar Nwakali er een van was. (Ook Amenyido, Tissoudali en Peeters zouden snel weg kunnen zijn) Nu lijkt de interesse van MVV concreter te worden en Arsenal lijkt ook aan te geven dat dit een betere oplossing zou zijn.
VVV-Venlo heeft een redelijk smalle selectie en  je kunt de vraag stellen of met het vertrek van de huurlingen het wel niet heel smal wordt. Er zijn twee krachten aangetrokken (Castelen en Jakobsen), maar nog steeds voelt het een beetje als een klein risico.

Bron: Dagblad de Limburger

17 Responses

 1. chretien

  Als speler zo tegenvalt, het zelfs op de training niet laat zien, dan kan hij beter vertrekken.
  Ik vraag me overigens wel af hoe een speler het op de training moet laten zien. Of heeft hij een negatieve houding? Dat kan natuurlijk, dan ophoepelen, en snel!

 2. Meuske

  Idd niet handig om weer een speler te laten vertrekken maar zoals ik al eerder gepost heb vind ik Steijn ook niet echt slim bezig! Deze jongens moet je vertrouwen geven en een beetje aaien af en toe maar hij maakt veel te weinig gebruik van zijn bank en mogelijkheden in een wedstrijd! Beter laten vertrekken als hij niet tevreden is maar welke club leent nog goede spelers uit als z er in Venlo niet 1 aan speelminuten toekomt? Niet slim van de technische staf in ieder geval.

 3. lucien1978

  Jullie hierboven snappen er echt niks van. We staan 10de omdat Steijn de juiste spelers er neerzet. Met die bankzitters hadden we nu 18de gestaan. Deze jongens zijn stuk voor stuk gewoon niet goed genoeg. Dit heet doorselecteren . Gewoon laten gaan en proberen een talent van PSV te huren.

   1. lucien1978

    Tuurlijk weet ik dat. Nwakali is gewoon Juup niveau. Als hij zo goed was had hij het wel laten zien. De spelers die niet goed genoeg zijn wegdoen en andere halen. Daarom komen ook Castelen en Jakobsen. Dat noemt men doorselecteren en verversen van de selectie en daarom staan wij ook 10de. Jullie ” de naolers” zien het weer anders. Helaas het bekende verhaal

   2. LJ

    Dan ben ik zeer benieuwd wat jij onder doorselecteren verstaat? Leg dat dan maar eens uit.

 4. Depor

  Inderdaad, als hij zo goed was, dan had hij wekelijks gespeeld. En wat hebben we aan ontevreden spelers op de bank. En we weten niet hoe deze spelers trainen en hoe ze in de groep liggen, ook niet onbelangrijk.

  Maar er zal nog wel een speler bij moeten voor op het middenveld. Zeker met de blessuregevoeligheid van Post en Opoku.

 5. Koelie

  Zou je tegen Roda supporter moeten vertellen dat je ook gewoon meer spelers kunt wegdoen dan halen in de winterstop. Die wordt gek.
  Van mij hoeft hij niet weg, maar als hij ontevreden is dan snel laten gaan naar de sjengen.

 6. expat

  Lastig. Voor Nwakali is het natuurlijk het beste als hij weer naar Maastricht afzakt. Voor spek en bonen meetrainen lijkt me ook erg frustrerend. Denk dat Steijn meer inzet op spelers die op meerdere posities kunnen spelen indien nodig, zoals Seuntjens. De selectie is dan ook niet heel erg smal? Hoeveel spelers hebben we die echte minuten kunnen maken: 17 of zo toch (inclusief de twee nieuwe en Post). Dat voelt afdoende.

 7. marcel

  VVV zit (vooralsnog) in een luxe-positie. Het team draait, er worden verrassend weinig kaarten gepakt (schorsingen) en het aantal blessures valt ook mee. Dit betekent dat Steijn (we staan er toch echt 10e mee), vertrouwen houdt in deze groep. Logisch gevolg is, dat er (naast reguliere invalbeurten) weinig ‘extra’ speelminuten gemaakt kunnen worden door de reserves. iets waar je normaal toch wel vanuit mag gaan, en je het dus echt alleen maar op de training kunt laten zien. maar dan nog…… de basis doet het wekelijks als team goed. Dus moeilijk om vanuit die positie in het team te komen. (want: never change a winning team?).

  dus benoemen of deze jongen zich niet goed genoeg laat zien, of dat ie de kwaliteiten niet heeft… moeilijk te zeggen. Van die paar keer die hij gespeeld heeft, heeft ie goede en slechte dingen laten zien. De ‘onrust’ (als je het zo mag noemen), komt natuurlijk dat hij met een bepaalde verwachting komt, en die lagen qua speelminuten waarschijnlijk hoger dan wat ie nu gekregen heeft. dit soort jongens komt hier om zichzelf te ontwikkelen dmv spelen in een eerste team. Logisch dat zo’n jongen verder wil kijken, hier is het hem niet gelukt. Wellicht dat we later nog eens ooit kunnen zeggen: kijk die heeft ook bij VVV gespeeld.

 8. pavisto67

  Het is maar goed dat de basiskern van vorig seizoen dit seizoen zo goed presteert want de balans van de “aankopen” begint op deze manier negatief door te slaan. Alleen Unnerstal, van Bruggen en Thy zijn aanwinsten gebleken, de overige spelers kennelijk (nog) niet. Uiteindelijk mag je je met deze drie spelers natuurlijk in je handjes knijpen, zeker onze keeper is een puntenpakker gebleken, zonder hem hadden we waarschijnlijk net boven de streep gestaan.

 9. Nwakali en Amenyido zijn in de basis gewoon prima spelers. Hebben techniek en veel potentie. Het probleem bij ons is ze moeten er nu staan en wellicht doen ze dat niet. Deze twee jongens komen van twee grote clubs en komen waarschijnlijk met de gedachte ik kom hier in de basis voetballen en laat even iedereen zien hoe goed ik ben.

  Ze voetballen dus voor zichzelf en niet de ploeg of de club. Het zou hun een rotzorg zijn wat er gebeurd met onze club in de toekomst. En dat is denk ik de foute instelling van deze jongens. Als Nwakali invalt denk je altijd; Ja die kan wat. Maar als hij dan 90 minuut speelt valt hij een beetje weg. Jammer en als je het dan ook in de trainingen niet laat zien dan is het natuurlijk jammer maar helaas.

  Ik kan de kritiek op Steijn wel begrijpen omdat hij vaak of helemaal niet wisselt. Ook niet in oefenwedstrijden, dat is niet bepaald motiverend voor die spelers die buiten de boot vallen. Maar goed aan de andere kant, Steijn heeft een doel en dat is handhaven. En als hij denkt dat deze jongens meer tegenwerken dan meewerken dan moet je beslissingen nemen die niet iedereen leuk vindt of begrijpt. Zo is het nu gewoon eenmaal.

  1. RuiverCity

   Je moet wel verder kijken dan alleen dit seizoen. VVV heeft nu al twee spelers van Arsenal (Zelalem en Nwakali) gehuurd en beiden kwamen amper aan spelen toe. Denk dat Arsenal zich een derde keer wel bedenkt. Zonde als je een contact met zo’n grote club misschien te grabbel gooit. Van West Ham hoeven we ook niks te verwachten.
   Tevens moet je als trainer de eigenschap hebben om de reserves ook tevreden te houden. Dan ben je een goede trainer. Bij Steijn heb ik vaak het gevoel dat hij dit alleen met de eerste 11/12 spelers doet.

   1. Ievel Knievel

    Je vraagt je af waarom Steijn zo’n brede selectie wil hebben. Zelfs bij blessures gebruikt hij de vaste groep van maximaal 15/ 16 spelers. Vanuit kostenbesparing kun je dus gewoon met een selectie van 17 spelers aan het seizoen beginnen. Meer spelers worden er onder Steijn niet gebruikt.

   2. markepica

    Meer spelers zijn tot dusverre niet nodig geweest, ik ben blij dat Steijn voor het beste team kiest ipv om spelers minuten laten maken om hen (en hun ploeg waar ze van gehuurd zijn) maar tevreden te houden. Het team wat nu in het veld staat gaat voor elkaar door het vuur, dat is een heel groot voordeel. Sommige huurlingen kunnen dat wellicht niet opbrengen.

Leave a Reply