VVV-Venlo

Kelechi Nwakali verlaat VVV-Venlo en gaat naar MVV

Kelechi Nwakali verlaat per directVVV-Venlo.  Dat heeft de club zojuist bekend gemaakt. Nwakali zal de rest van het seizoen afmaken bij provinciegenoot MVV Maastricht, dat momenteel 12e staat in de Jupiler League. Het zat er al aan te komen – zoals eerder aangegeven –  maar nu is Nwakali definitief geen speler meer van VVV-Venlo.

Er was al eerder gemeld dat er enkele huurlingen mogelijk zouden vertrekken bij VVV en nu is dat werkelijkheid geworden, voor in ieder geval één speler. De van Arsenal gehuurde Kelechi Nwakali kon in Venlo op weinig speeltijd rekenen. Daar waren Arsenal en speler het niet mee eens en zagen geen vruchtbare samenwerking meer in het verschiet liggen. VVV meldt het volgende daarover: “De Nigeriaan kon bij VVV-Venlo niet rekenen op veel speeltijd. Daarom is na wederzijds overleg besloten zijn overeenkomst met de Venlose club te ontbinden.”

De jonge middenvelder werd groots binnengehaald en de mensen in Venlo hadden een bepaalde verwachting bij de middenvelder nadat hij het vorige seizoen zijn kwaliteiten had laten zien in de Jupiler League. Natuurlijk brengt het stempel ‘Arsenal FC’ ook nog eens extra verwachtingen mee. Het begon goed met de gelijkmaker in de laatste minuut tegen FC Groningen, maar daarna heeft hij het niet echt kunnen laten zien, mede door het gebrek aan speeltijd. Helaas heeft het niet zo mogen zijn voor Nwakali en VVV. Hij kwam tot 9 duels in de Eredivisie en 3 in de beker voor VVV-Venlo, daarin was hij eenmaal trefzeker.

Kelechi Nwakali verlaat met onmiddellijke ingang VVV-Venlo en gaat dus spelen voor MVV Maastricht, waar hij vorig jaar ook al werkzaam was en een goede indruk achterliet. Het is denk ik een goede beslissing voor beide partijen, want onvrede will je zoveel mogelijk voorkomen in de selectie.

Wij wensen Kelechi veel succes in het vervolg van zijn carriere en bedanken hem voor zijn tijd hier in Venlo.

13 Responses

 1. idderzienmeining

  De geruchten gingen al een aantal dagen rond, dus helemaal als een verrassing komt dit nieuws niet.
  We wisten dat VVV een aantal huurlingen wilde afstoten, gezien hun beperkte inbreng en toegevoegde waarde …. dit zouden dan met name Amenyido en Peeters moeten worden …. Nwakali voldeed volgens mij beter aan de verwachtingen.

  Maar goed: een speler van Arsenal wil natuurlijk spelen en verwacht waarschijnlijk zelfs bepálend te zijn bij een club als VVV en dan valt het tegen zo’n 1e seizoenshelft.

  Typerend dat VVV voor het 2e seizoen op rij een speler van Arsenal nmag huren en dat beide spelers nauwelijks ingezet werden.

  Enerzijds zegt dit wat over de sterkte en homogeniteit binnen de huidige selectie en anderzijds ook dat huurlingen van écht grote clubs niet altijd het verschil (kunnen) maken.

  Nwakali had mijns inziens zeer zeker potentie en beschikte over voetballende kwaliteiten (vond ik overigens ook van Zelalem) maar in de manier van spelen die VVV hanteert komen dit soort zaken niet of nauwelijks tot uitdrukking.

  Jammer, maar in het belang van de speler én VVV is dit beter. Nwakali heeft nooit geklaagd en er nooit met de pet naar gegooid maar in de winterstop wél eerlijk aangegeven ontevreden te zijn binnenskamers. Dat verdient in elk geval respect want hoe vaak zien we niet dat jonge spelers die in hun ogen te weinig aan bod komen, dit breed uitmeten via de pers ??

  Succes Nwakali en hopelijk mogen we je aan het einde van het seizoen verwelkomen móchten we kunnen vieren dat we ons (direct) gehandhaafd hebben. Want je doelpunt in en tegen FC Groningen was een prachtig en belangrijk moment dit seizoen !!

 2. RuiverCity

  Doodzonde. Op dit moment een goede twaalfde man. Hij is een echte spelverdeler met een prachtige pass. In een ander systeem zal hij vast renderen. Komt er op het middenveld nog iets bij? Huuropties genoeg lijkt me….

  1. Word

   Een goede twaalfde man klaagt niet over te weinig speeltijd. Die werkt kei- en keihard op de trainingen, houdt anderen scherp en grijpt zijn kans in de (wellicht) weinige momenten/minuten die hij krijgt. Over zijn trainingsarbeid in -instelling kan ik weinig zeggen, daarvoor zie ik hem te weinig trainen. Maar over zijn wedstrijd instelling én over zijn instelling naast het veld (voor/na de wedstrijd, verbaal/non-verbaal) kan ik wél wat zeggen. Meneer verdedigt niet mee, onttrekt zich aan de groep en vindt dat hij meer moet spelen. Dat kan. Dat mag. Bij MVV bijvoorbeeld. In ons team is (volgens de staf tenminste) op dit moment geen ruimte voor een speler zoals hij. Heb ik vrede mee.

 3. chretien

  Jammer dat het zo is verlopen. Het is niet anders. Hoe zit het met die andere 3 spelers? Vertrekken deze nog of zijn ze al weg? Ben benieuwd of de nu wel erg smalle selectie nog wordt aangevuld met een of meerdere spelers? Blessures en schorsingen komen er aan!

 4. robbaan

  Jammer dat dit talent, niet meer kansen heeft gekregen.
  Maar ik hoop voor hem dat hij bij MVV weer kan uitgroeien tot een vaste waarde.
  VVV zal de komende dagen nog wel met een verrassing voor de dag komen…

 5. Meuske

  Er zullen nog wel wat aanvallende impulsen bij MOETEN komen want we hebben doelpunten nodig! Zoals tegen Ado hartstikke leuk maar als de bal er bij de eeuwige basis elf er niet in wil zal je toch wat achter de hand moeten hebben!

 6. kenfen

  Met onze nieuwe Deen en met castelen hebben we aanvallers genoeg dacht ik zo je kunt er toch maar elf opstellen en mede doordat de meesten op meerdere posities inzetbaar zijn kunnen we óók hij meerdere blessures of schorsingen voldoende kwaliteit opstellen

Leave a Reply