Kent U deze nog? – Werelddoelpunt Opoku vs NAC Breda

In ‘Kent U deze nog?’ blikken we terug op memorabele momenten uit de recente geschiedenis van de Venlose club. Deze keer gaan we een jaar terug naar de fantastische thuiswedstrijd tegen toenmalig degradant NAC Breda. Een wedstrijd die ons allen in het geheugen staat gegrift als de wedstrijd van Johnatan Opoku.

Het bijzondere moment in de 4-3 gewonnen wedstrijd tegen de Brabanders kwam bij de stand van 3-2. De gasten waren net op 3-2 gekomen en waren op zoek naar die 3-3, maar er was een man in de Koel die daar in zijn eentje verandering in bracht:

“Op dit moment in de wedstrijd begon de Opoku-show. Waar hij eerst een half-volley gered zag worden door Ten Rouwelaar – hij kreeg 14 schoten op doel te verwerken-, was het tweede moment van onze nummer 10 van magistrale kwaliteit. Randje 16 kreeg hij de bal en zette zijn solo in. Hop bal over de eerste verdediger, toen volgde de tweede – hij keek even- en toen de derde verdediger en de keeper.. Hij lobte de bal perfect in het doel en beste mensen, kippenvel! Met mij de hele Koel want een daverend applaus volgde voor dit geweldige, strijdlustige en goed voetballend team. Wat een doelpunt en Ralf Seuntjens geloofde het niet helemaal wat hij zojuist had meegemaakt, een wereldgoal! Niet in de Champions League, maar gewoon bij ‘ons’ in de Koel: 4-2!”

Aankomende vrijdag staat die wedstrijd weer op het programma: VVV-Venlo tegen NAC Breda. En misschien is Johnatan Opoku weer voldoende hersteld van zijn blessure. Laten we het hopen en laten we hopen dat hij weer een aantal momenten van magie laat zien!

Leave a Reply