KENT U DEZE NOG? – Paul Jans 90+4

We schrijven de dag 18 November 2005, VVV-Venlo is samen met Excelsior in een strijd verwikkeld om de koppositie in de Jupiler League. VVV speelde erg goed dit seizoen en deed volop mee voor het kampioenschap om daarmee promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen.

Zo ook deze 18 November, waar de uiterst beladen wedstrijd tegen Excelsior op het programma stond. Op dit moment stonden de Kralingers boven VVV en alleen bij een overwinning zouden de Venlonaren de koppositie kunnen veroveren op de Rotterdammers.

Dat het een beladen wedstrijd was, kon je ook terug zien aan het spel van beide ploegen. Het was spelen op zeker, maar toch met veel passie en strijd. Een lust voor het oog en niet ideaal voor hartpatiënten. Iedereen zat op het puntje van zijn of haar stoel en het leek op een gelijkspel af te stevenen.
Totdat er een overtreding werd gemaakt in de 92e minuut en VVV een vrije trap kreeg toegekend op pakweg 25 meter van het Rotterdamse doel.

Paul Jans gaat achter de bal staan. Het hele stadion wacht met grote spanning af. Het is muisstil in de Koel en de supporters hopen…verlangen…

Jans legt de bal klaar en zet flink wat stappen naar achteren, uitgemeten lijken ze wel. Hij neemt een flinke aanloop en geeft de bal een flinke optater met zijn rechterbeen. De bal scheert over de grond en neemt dan hoogte. Paul Jans jaagt de bal hoog in de linkerbovenhoek. Goal… GOAL!! Er ontploft een bom vol euforie in de Koel, iedereen juicht, schreeuwt en lacht! Een kleine 6000 supporters gaan uit hun dak.

Paul Jans.
Paul Jans scoort in de 94e minuut de 1-0 en haalt daarmee de overwinning binnen. Belangrijker nog, de koppositie is veroverd!

De goal is te zien vanaf 1:07

VVV zou aan het einde van dit seizoen helaas het onderspit moeten delven aan de Kralingers, zij werden kampioen en promoveerden daarmee naar de Eredivisie.

Foto’s: Historie VVV-Venlo

1 Response

  1. Meuske

    Kippenvel maar nog recentelijk vond ik de goal van Uchebo die de winnende maakt in de Play offs tegen? Waar zijn deze tijden gebleven want ik snak naar succes van mijn club. Goede of slechte tijden? Doe mij maar goede want trots ben ik toch wel op mijn cluppie

Leave a Reply