Kent U deze nog? Rachid Ofrany vs Stekelenburg

30 December, 2007. VVV speelt weer in de Eredivisie en voor de jaarwisseling staat nog het thuisduel met Ajax op de rol. Ik neem u mee naar de Koel bij een stand van 0-1 in het voordeel van Ajax. De Amsterdammers spelen voorin met Huntelaar en Suarez, de laatste opende de score in Venlo. Het is een wedstrijd zoals het die in de Koel betaamt: veel oplevingen aan beide kanten, wat het zeer aantrekkelijk maakt om naar te kijken.

In de 57e minuut geeft Rachid Ofrany een splijtende pass dwars door de defensie op Nourdin Amrabat. Deze komt niet aan de bal omdat de uitkomende Stekelenburg dat weet te verhinderen net buiten de 16 meter. De bal komt daardoor gelukkigerwijs weer bij Ofrany terecht en die bedenkt zich geen seconde. Hij schiet de bal met een mooie boog over alles en iedereen heen. Stekelenburg staat aan de grond genageld en Ofrany heeft de gelijkmaker gescoord tegen de Godenzonen! Ik weet niet wat een mooier gezicht is: Het uitbundig juichen van de gehele selectie en stadion of de grote teleurstelling op de gezichten van de Ajacieden, die zich geen houding weten in onze Koel.

Dit doelpunt was een van de mooiste die ik gezien heb in de Koel en dat vond ook het publiek van Nederland, want het werd verkozen tot een van de 10 mooiste doelpunten in de Eredivisie dat seizoen.

De wedstrijd eindigde in 2-2 en dat was een mooie afsluiter van het jaar voor velen. De Ajacieden daarentegen konden maar moeilijk met dit puntenverlies omgaan getuige het volgende. Heitinga kreeg lachwekkende opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd en kon dit nietĀ verkroppen, hij stormde woedend op de supporters af en kon maar net door zijn eigen technische staf in het gareel worden gehouden. Het was een kenmerkend tafereel: De jubelende VVV supporter trekt de stad in, tegenover de zeer teleurgestelde Ajacieden die die lange trap naar boven nog moeten afleggen.

De goal van Ofrany is op minuut 2.37

Foto: Historie VVV-Venlo

8 Responses

 1. Meuske

  Mooi stukje maar rare timing om te plaatsen naar mijn mening. Voorbeschouwing hoort op dit moment bovenaan te staan en dit is leuk voor een doordeweekse dag waar niets te melden is.

   1. Meuske

    Fijn dat je het zo goed hebt opgevat want mijn mening hoeft niet ieders mening te zijn. Vond dat nu de nadruk op Telstar moest liggen. Toppie Lincoln

   2. Nee klopt maar ik deel je mening en het zit zo wij doen ons werk en plannen weken van te voren artikelen en stukken in en dan heb je soms dat je over dingen heen kijkt. Ik vind het ook eigenlijk wel van belang dat de Voorbeschouwing bovenaan moet staan op de dag voor de wedstrijd. Kijk wij beheren de site en proberen zoveel mogelijk informatie te geven plus wat leuke artikelen zodat de website actief blijft en mensen het leuk vinden om te lezen. Maar dit betekent niet dat onze opvatting altijd overeen komt met de supporters en de volgers van onze website. En daarom ben ik altijd wel blij als mensen op- en aanmerkingen hebben mits deze onderbouwd zijn.

Leave a Reply