KFC Uerdingen – VVV 3-1

Na twee oefenwedstrijden (en evenveel overwinningen) tegen Nederlandse amateurclubs, stond dinsdag 9 juli een wedstrijd tegen KFC Uerdingen in Krefeld op het programma.

In het immense maar lege Grotenburg Stadion, was het KFC dat vanaf het begin het initiatief nam. De Venlonaren kwamen niet in hun spel en na balverlies door Ascroft, stond na 17 minuten de 1-0 op het bord.

Nog voor het half uur was de marge verdubbeld: in de 29e minuut was de Venlose defensie niet attent bij een Duitse corner, 2-0 derhalve.

De geelzwarten konden aanvallend geen vuist maken. In de 69e minuut was het Otsu die hard op de paal schoot, waarna Cooper de bal beheerst binnen schoot. Vijf minuten later werd de eindstand bereikt. Een Duits schot werd door Fleuren van richting veranderd, waarna Wintjens de bal met een hoge boog achter zich in het doel zag verdwijnen.

Na twee overwinningen verloor VVV-Venlo de derde oefenwedstrijd dus met 3-1. Op zaterdag 13 juli speelt VVV-Venlo de vierde oefenwedstrijd in deze voorbereiding. In Tegelen is dan KRC Genk de tegenstander. Deze wedstrijd op De Bakenbos begint om 14:30 uur.

Toeschouwers: 1165

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää (46. Wintjens); Joppen, Balkestein, Ascroft (66. Sevinc) en Fleuren; Kruijsen (46. Maguire), Otsu en Altheer; Reimerink (48. Hendriks), Nwofor (64. Gijzen) en Cooper (78. Verlijsdonk).

25 Responses

 1. Venske

  Het bewijs is gisteren geleverd… Iedere ploeg die er op “klaatst” heeft geen kind aan dit VVV . Aanvallend is het 0,0 en het middenveld toont niet de power die nodig is. Zeker niet in de JL waar minder voetbal maar meer kracht wordt gevraagd. Iedereen die er gisteren bij is geweest moet dit toch hebben gezien… Hoeveel vloeiende combinaties werden er gisteravond op de mat gelegd? Iedere echte voetballiefhebber is gisteren teleurgesteld naar Venlo teruggereisd. Daarbij deze tegenstander speelt op niveau 4 van Dld en dan zegt de uitslag toch ook wel wat…. Dhr Trost moet de komende weken met een toverstokje aan de slag om met dit stel een winnend team te creëren. W
  B

 2. Ievel Knievel

  Ik word een beetje moe van commentaar op oefenpotjes.

  1) Niemand weet met welke opdracht spelers het veld ingestuurd worden.
  2) Er wordt veel geëxperimenteerd in de oefenpotjes, omdat een trainer de spelersgroep nog niet kent.
  3) Het is soms ook interessant om je eigen team onder druk te zien, daar kan meer van geleerd worden dan van een makkelijk winnend team (en leren van, daar zijn deze potjes voor)
  4) Glen de Boeck liet fantastisch voetbal zien tijdens oefenpotjes. Goede resultaten ook. In de competitie werkte het strijdplan alsnog niet, door welke omstandigheden dan ook.
  5) Ook al speelt KFC nu op 4e niveau (denk topklasse/ hoofdklasse niveau NL; en daar verliezen NL-JL-/ eredivisieteams ook wel eens van), je weet niet hoe sterk dat team is. Misschien eindigen ze daar wel op de eerste plaats dit seizoen.

  Ik zeg niet dat ik gerustgesteld ben, had hier wel winst verwacht, maar het zijn oefenpotjes. Die zijn altijd saai en zwak. Heb in de jaren ’90, eerste seizoen onder Henk van Stee, als fanatiek puberjongetje, de oefencampange gevolgd. Leek nergens op. oefenwedstrijd tegen VVV ’03 was saaiste wedstrijd die ik ooit had gezien. Vervolgens werd er in het seizoen goed voetbal neergezet, resulterend in mooi combinatievoetbal, een nacompetitieplek en een fantastische strijdvolle bekerwedstrijd tegen PSV gespeeld op niveau.

 3. YowVVV

  Ok, er zijn spelers vertrokken met een K*mentaliteit (uitzonderingen Seip, Linssen e.d)..
  Maar er zijn nog steeds spelers met een K*mentaliteit, die gewoon ook geen zin hebben in deze wedstrijden en zich ook niet kunnen motiveren om straks voor 2.o00 man een wedstrijd te overleven door 3 punten binnen te slepen. Er zullen toch nog echt leiders aangetrokken moeten worden voor deze ploeg. Types zoals Toth, Leemans..

  DE JL is vechten, dit laatste is ieder jaar minder geworden in Venlo

 4. tulipanes

  Zo’n oeffenpotje zegt mij eigenlijk niet zo veel. Zo verloor az met 4-0 van gae en je ziet erg veel meer ‘rare’ uitslagen. toch moeten we nog minimaal 2 echte versterkingen krijgen als we mee willen doen om plaats 4 of hoger.

  off: morgen toch maar weer even seizoenskaartje halen.

 5. Drikus

  Komkommertijd aangebroken?
  Geen nieuws, geen geruchten, geen reacties…..
  Ik zou bjiv. graag een reactie van Trost horen/zien/lezen hoe hij de eerste weken tot nu toe heeft ervaren.

  1. VvvVenlo

   Stilte voor de storm denk ik….. Het zou inderdaad wel prettig zijn als ze eens opschieten zodat eventueel nieuwe speler(s) nog wat oefenwedstrijdjes mee kunnen pikken en zo nog een beetje ingespeeld worden!

   1. Frosty

    Als dat zo is dan heb je helemaal niks meer in huis, dan kun je een play-off plaats wel vergeten.

 6. marcel

  zoals al eerder gezegd is dat het probleem waar VVV mee zit. Ze kunnen nix omdat ze niet weten wat er met deze spelers gaat gebeuren, en ze hebben er totaal geen invloed op, want ivm positieverbetering kunnen ze geen van die spelers tegenhouden om te vertrekken als puntje bij paaltje komt.

  1. Word

   Precies. Al is het bij deze drie geen ramp. Je krijgt er nog een paar centjes voor/salaris valt vrij. En wat betreft…

   Niki: jammer, zonde, maar een Juup-keeper is nog wel te betalen en te halen. Bij RJC is er eentje ‘over’. Die mag meteen komen van mij. Of die van Fortuna.

   Ozan: mwah. Heeft zich niet zo ontwikkeld als ik hoopte. Stond stil dit seizoen (en vond hem de laatste wedstrijden steeds onzichtbaarder/slechter)

   Uche: als ik heel eerlijk ben, kan hij eigenlijk weinig tot niks. Als dat nou gecompenseerd zou worden door hard werken en volle inzet. Maar vooral dat laatste vind ik erg tegenvallen. Ook nu weer tijdens die oefenpotjes. Dramatische instelling met zijn hoofdschudden, weglopen en slechte houding.

   1. Goodie

    Türk moet blijven. Dit zal de motor worden over het middeveld, en misschien ook wel het hele veld. Ook heb ik in de week dat ik op vakantie was niks gehoord over Prince Rajcomar? Nieuwe verdediger met Promes. Ervaren in de jl, maar of hij het niveau aan kan zal de tijd zich uitwijzen. Heb ook niet naar oefenwedstrijden kunnen gaan, hoe speelt die Cooper nu eigenlijk? Denk dat er nog zeker 1 verdediger, 1 middevelder en 1-2 aanvallers bij moeten komen.

   2. Word

    Türk wil naar Turkije. Of naar een eredivisieploeg. Zal een knauw krijgen als dat allebei niet doorgaat. Komt zijn motivatie niet ten goede.

    Rajcomar is volgens mij volledig uit de lucht gegrepen: heb er na dat bericht in Limburger nooit meer iets over gehoord/gelezen. Ook niet in Limburger zelf.

    Cooper is fit en beresterk, maar heeft nog wel erg oogkleppen op. Beetje een draver. Maar wel snelheid en power. Nu nog een spits naast hem die net zo graag wil en net zo hard mee opkomt.

 7. hki

  hier een lijst met transfervrije spelers of spelers die in de voorbereiding amper gespeeld hebben.
  Daniel de Ridder AAN Transfervrij
  Bandjar VER Transfervrij
  Jacob Lensky Ver/mid Transfervrij
  Tim Janssen AAN FC Midtjylland (Wil terug naar Nederland)
  Wiljam Pluim Mid/Aan Roda jc (wil en mag weg)
  Samir Fazli AAn Heerenveen (wil en mag weg) speelde 2 seizoenshelft bij Helmond en scoorde in 13 wedstrijden 6 keer.
  Ammi transfervrij

  misschien zitten er een paar spelers tussen voor vvv?

  1. tulipanes

   ik denk dat er maar 2~3 spelers uit dat rijtje in de JL willen voetballen. bovendien zie ik in deze 2~3 spelers niet echt een versterking, het zijn een zelfde soort spelers als we die nu hebben. neemt niet weg dat ze als breedte investering gebruikt kunnen worden en de concurrentie aangaan met spelers als niels fleuren en maguire.
   we zullen zien wat er nog allemaal gaat komen.

   1. tulipanes

    ammi, bandjar en tim janssen. Ammi zou een versterking kunnen zijn, alleen al vanwege zijn ervaring. die andere 2 weet ik niet, bandjar vond ik nooit geweldig en janssen heb ik nooit echt mogen aanschouwen.

Leave a Reply