Kirschbaum opvolger van Lars Unnerstall

Thorsten Kirschbaum is komend seizoen de nieuwe doelman van VVV-Venlo. De 32 jarige doelman komt over van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Hij is transfervrij aangetrokken en tekent een contract voor twee seizoenen in de Koel.

Kirschbaum werd opgeleid bij Nürnberg en speelde vervolgens voor een reeks Duitse clubs. Hij kwam onder andere uit voor Energie Cottbus en VFB Stuttgart. Daarnaast speelde de 1.95 meter lange Duitser nog verschillende jeugdinterlands voor Duitsland. Hij is zeer content met zijn overstap naar VVV:“Ik heb trainer Maurice Steijn en Stan Valckx leren kennen en zij hebben me warm gemaakt voor deze club. VVV lijkt me een echte familieclub. Ik kreeg een heel goed gevoel. Ik ken Lars Unnerstall en ik weet dat hij immens populair is in Venlo. Maar dat voelt niet als extra druk voor mij. Dat hij het goed gedaan heeft, is alleen maar mooi. Nu mag ik het gaan bewijzen.”

Ook Stan Valckx is zeer blij met deze versterking:“Thorsten is een ervaren doelman die zijn kwaliteiten in het verleden ruimschoots bewezen heeft. We hebben er alle vertrouwen in dat hij een prima opvolger is van Lars.”

Kirschbaum zijn komst zat er al langer aan te komen en is nu dus officieel geworden. Het is maar liefst de vierde versterking die in de afgelopen twee weken is vastgelegd. Opvallend genoeg waren de andere drie spelers ook allemaal Duitsers.

44 Responses

 1. Louis van Gaal

  Wunderbar!! Weer eine Duitser. Het geit der echt waal op lieke det we een Unglaublich starke Auswahl kriege komend seizoen. Allemaol de berg op nao de Koel.
  Auk complimenten aan de erg originele presentaties van de speulers ???

 2. idderzienmeining

  Complimenten aan Stan en Maurice dat ze deze keeper hebben kunnen overtuigen om voor VVV te kiezen.

  Valckx had al aangekondigd dat er zeker 3 Duitsers zouden tekenen en hij heeft woord gehouden.

  Geen idee wat het niveau van de nieuwelingen Neudecker, Schäfer en Kirschbaum is maar ik DENK dat deze spelers goed genoeg moeten kunnen zijn / worden.

  Duitse spelers zijn sowieso topfit en fysiek sterk maar beschikken ook over de juiste mentaliteit. Juist dáár keken Stan en Maurice de laatste seizoenen met name naar bij het aantrekken van nieuwe spelers … wat voor een kop staat erop ?

  VVV maakte vorig seizoen een volgende stap door de selectie in de breedte te versterken en nu LIJKT het erop dat de volgende stap is om méér langdurige contracten af te sluiten.

  Al met al zijn de 1e twee weken na de competitie hoopvol richting seizoen 2019-2020

 3. YowVVV

  Top zet! Prima keeper! Overtuigd van zijn meerwaarde, al tevreden als hij bijna het niveau van Unnerstall kan aantikken. VVV fanshop in CentrO? VVV voetbalcafe in Dusseldorf? Nee, denk eens aan sponsors uit Duitsland, hier valt nog zoveel uit te halen. Hopelijk ook weer eens een mooie HMTM, aansprekende tegenstander, zoals bijvoorbeeld gladbach WIN-WIN. Nu nog wat nederlands talent en frivoliteit en creativiteit in het team, met een speler of 5/6 moeten we er wel zijn. Ik zou het persoonlijk ook wel fijn vinden als er een reserve centrale aanvaller komt, die eventueel ook als 10 kan. Waarom zoeken? Opuku! Nog nieuws uit de supportersavond? Verslag zou super zijn. Supporters besteed een klein bedrag van je vakantiegeld aan een seizoenkaart en laten we er met zn allen weer een mooi seizoen van maken, stiekem met een iets aanvallendere speelwijze…

  1. 0475

   Ik ben het er helemaal mee eens. Opoku heeft toch alweer meer dan honderd wedstrijden voor de club gespeeld en kent deze goed. Bovendien heeft hij het altijd goed gedaan. Zeker een goede twaalfde man imo maar miss wil hij alleen basis.

 4. RuiverCity

  De (nieuwe ?) trainer moet hier een eenheid van zien te maken. Afwachten wat deze spelers gaan brengen. Volgens de Facebook site van het RP sportmanagement van deze spelers zijn ze nog niet klaar met VVV en komen er nog meer (Duitse?) spelers.

  1. 0475

   lijkt me ook niet dat vvv klaar is.
   seuntjens –> neudecker
   mlapa –> sorano
   promes (lima) –> schäfer
   unnerstall –> kirschbaum
   opoku –>
   joosten –>
   rutten –>
   grot –>
   borgmann –>
   steijn –> (komt miss weer terug maar was meer voor steijn lijkt me).
   Zeker voor de aanvallers moeten nog vervangers komen. Ik denk en hoop vooral heel erg dat Steijn zeker dit jaar nog wel blijft of er moet een onverwachte buitenkans voor hem komen

   1. Grad

    Op supportersavond verklaarde Stan Valckx, dat men bezig was met een linker- en rechterverdediger, linker- en rechteraanvaller en nog in gesprek waren met Opoku en hem ee aanbod hadden gedaan.

 5. 0475

  Wilkommen Thorsten! moge je net zo succesvol worden als Unnerstall.

  p.s. Dromen mag altijd toch?
  Ik las hier laatst dat VVV aan het begin van het seizoen zei dat er misschien weer eens een Japanner zou komen.
  En ook las ik dat Honda transfervrij is. Nou 1 en 1 is 2, toch? Zou geweldig zijn daar verkoop je kaartjes mee, ik zou gelijk een shirtje met Honda erop halen denk ik. Maar die jongen is natuurlijk veels te duur.

  1. Grad

   Honda is/was geen haalbare kaart, of hij zou zelf een groot deel van het salaris (€ 420.000,- niet EU) voor eigen rekening moeten nemen en dat is niet te verwachten, want hij is al twee keer transfervrij van club veranderd. Hierdoor heeft VVV steeds het doorverkoop percentage gemist, m.a.w………

   1. 0475

    Jammer maar dat wist ik ook eigenlijk wel. Ik ben benieuwd wie Valckx nog meer uit de hoge hoed tovert

 6. Godfried

  Fijn dit hoor. Als dit zo doorgaat heeft VVV de selectie al compleet, terwijl concurrenten nog moeten beginnen. Daarnaast laat dit zien dat de betreffende spelers blijkbaar graag naar VVV komen. anders hadden ze gewacht tot het laatste moment. Erg positief allemaal.

  Hoop nu nog op twee snelle flankspelers die een man kunnen passeren ala Ruben Schaken destijds en twee goede backs die het Jansen en Dekker moeilijk maken vwb de basisplek. Als Susic dan ook nog blijft, hebben we volgens mij een heel aardig team voor komend seizoen. Heb er nu alweer heel veel zin in!

  1. Hup VVV!

   Dit is eigenlijk het 1e seizoen dat er wordt geprofiteerd van vroeg weten waar je aan toe bent als club! Is natuurlijk wel een heel positief signaal dat er nu al 4 nieuwe spelers zijn aangetrokken en daarnaast ook nog enkele aflopende contracten verlengd zijn.

   Ik laat me verrassen met welke nieuwe spelers ze de komende tijd nog gaan komen!

 7. chretien

  Als Susic mocht blijven, dan hoop ik dat dit gaat gebeuren met tegelijkertijd een contractverlenging, anders loopt hij volgende jaar alsnog gratis de deur uit, en, wie weet ongemotiveerd spelend de laatste 10 wedstrijden van komende seizoen.
  Overigens, Seuntjens kan “overal” heen. Genoeg clubs die hem graag zien komen. Jammer dat hij en VVV zijn vertrek slecht hebben gespeeld. terug naar VVV is nu geen optie, denk ik…

 8. Ievel Knievel

  Even over de supportersavond: de bouw van de nieuwe tribune is, hoe kan het ook anders (het is en blijft VVV ), is weer eens uitgesteld.

  Nu kunnen procedures en dergelijke altijd langer duren. Wat ik dan ook van VVV verwacht is dat ze nu eindelijk eens stoppen met het doen van loze beloftes die ze toch nooit waar kunnen maken, alleen maar om te paaien. Het effect is juist averechts in de regio. Door deze cultuur binnen VVV (ze beloven je alles aan de tapkraam) lukt het VVV niet om een grote stabiele achterban aan zich te binden en waarschijnlijk had het aantal sponsoren in een grote brede regio (ook over de grens) veel groter kunnen zijn.

  VVV is helaas gewoon te vaak een onbetrouwbare partij.

  Nu Stan Valkx al jaren goed bezig is, moet toch echt de rest van de organisatie mee. Misschien moet Bogers eens een stapje terug doen en iemand anders er gaan zitten, want hij heeft de afgelopen seizoenen wel meer dan eens een steek laten vallen.

  1. Ievel Knievel

   Om daar op aan te sluiten/: Bogers vraagt zich openlijk in de VI af waar de supporters blijven bij de groeiende resultaten en hekelt d negatieve instelling bij de achterban. Overigens een erg domme actie om je zo in de media op te stellen, want echt, echt veel slechter van je image kunnen dergelijke uitspraken niet vallen.

   Maar ik zeg: iets met een spiegel. Het wordt tijd dat Bogers eens gaat inzien dat zijn eigen handelen, al jaren, bijdraagt aan datgene waar hij kritiek op heeft. Hij is zelf één van de grootste oorzaken. Het erge is dat hij dat niet gaat inzien. Daar zit een probleem voor de groei en de stabiliteit van de club.

   1. Godfried

    Je mag kiezen Knievel: een prachtige grote, hoge tribune met supportershome, of een uitgebalanceerde selectie die elk jaar iets beter wordt en we daardoor stap voor stap wat meer te besteden hebben.

    Gelukkig regeert het bestuur niet met hun onderbuik, zoals sommige hier op dit forum wel reageren vanuit hun onderbuik.

    Daarnaast ben jij blijkbaar niet thuis in de bouwwereld, dat hoor ik wel. Er is altijd vertraging. Plannen worden altijd duurder en vergunningen lopen altijd uit.

    Nu kunnen we hier wel weer enorm negatief over lopen doen. We kunnen er ook voor kiezen om dat niet te doen. Maar goed. Blijkbaar loopt de rest te soepel, waardoor een vertraging in de bouwplannen de enige aanleiding is om te zaniken. En van mij mag je hoor. Denk alleen niet dat je veel bijval krijgt.

   2. Ievel Knievel

    Volgens mij moet ik duidelijker zijn.

    Ik vind het niet erg dat de bouw uitgesteld wordt.

    Als dat beter en realistischer is, stel het gewoon uit. Zeker als je het geld niet hebt en het papierwerk niet on orde is.

    Dat is helemaal niet mijn punt.

    Het punt is dat VVV dit ook gewoon weet en had kunnen weten en eigenlijk gewoon om de supporters op eerdere avonden te paaien met loze beloftes is gekomen. Volgens mij waren de worden letterlijk: “er gaat hoe dan ook gestart worden met de bouw van de tribune aankomende zomer”. Niet dus en dat wisten ze zelf eigenlijk ook stiekem wel.

    Simpel: zeg het dan niet. Keer op keer is de communicatie bij VVV ruk en dat leidt juist tot 1) geen groeiende en stabiele achterban 2) het wegblijven van geld> want onbetrouwbare partij.

    Dat was mijn punt.

    Geen dingen zeggen en roepen die je niet waar kan maken.

   3. Grad

    Als je naar de supportersavond was gegaan had je alle in en outs/reden kunnen horen, of naar kunnen vragen. Verder de opmerking ‘het papierwerk niet orde is’ is ook weer zo’n opmerking/aanname, die nergens op slaat, want daar ligt het niet aan, maar aan het feit dat aanvragen van vergunningen langer duren omdat gemeente en politie vwb veiligheid hun oordeel willen geven.

   4. Ievel Knievel

    OK, volgens mij mis je mijn punt nog steeds.

    Het det er wat mij betreft niet toe of er vertraging is en ook niet of dat wel of niet aan VVV ligt, in dit geval ligt het dus niet aan VVV.Dat het papierwerk niet in orde is hoeft niet aan VVV te liggen he? Dat zeg ik ook nergens.

    Het enige dat ik VVV verwijt is ook het enige dat je VVV zelf kan verwijten. Zij communiceren dingen en roepen dingen. Heel erg vaak moeten ze terugkomen op eigen uitspraken. Doe ze dan niet!!! Dat is mijn enige punt. Zeker al;s je van te voren al weet dat een kans dat je jouw eigen woord niet kan waarmaken meer dan 775% is.

    Met dat “Venlonaren beloven je alles aan de tapkraam” (rechtsreeks quote uit het boek:”40 jaar betaald vin Venlo” ga je er echt niet komen, En dat bewijst het verleden van onze club ook maar al te vaak. We hebben eer downs gehad dan ups, onder andere door veel te opportunistische besturen. Het wordt tijd het eens anders te doen. Voetbaltechnisch gaat het het al veel beter dan ooit, nu de rest nog!

   5. Grad

    Volgens mij ben je zelf niet op de supportersavond geweest, anders kan ik deze kritiek niet verklaren en mocht je er wel geweest zijn, wat ik ten zeerste betwijfel, dan had je een kerel moeten zijn en Bogers hierover rechtstreeks moeten aanspreken. Had je er geen behoefte aan om naar de supportersavond te gaan, of was je verhinderd dan had je je ongenoegen ook via mail kenbaar kunnen maken. Deze mails werden namelijk ook in bijeenkomst openlijk behandeld.

   6. Ievel Knievel

    Bogers weet hoe ik erover denk en wat mijn kritiek is.

    Het heeft geen zin om dat iedere keer via mails aan hem te melden.

   7. LJ

    En jij weet hoe over jou gedacht wordt. Optyfen en een ander hobby/club zoeken. Misschien is Roda wel iets voor jou. Kun je continu op de club lopen zeiken zielig mannetje.

   8. Ievel Knievel

    Volgens mij verwar je me nu toch echt met iemand anders; aangezien je in eerdere reacties het nog vaak met me eens was, maar goed.

    Ik zeik niet op de club en als je mijn reacties kent weet je dat ik juist vaak kritiek heb op mensen die veel te negatief zijn over VVV. Dat mensen maar supporter van Roda moeten worden zouden zelfs mijn eigen woorden kunnen zijn.

    Ik ben alleen kritisch op zaken die achter de schermen steeds maar niet voor elkaar lijken te komen en dat al een jaar of 10-15 niet; en dat zit hem vooral op het commucniatievlak.

    Ik zeg helemaal niet dat er achter de schermen niet hard gewerkt wordt, want dat zie ik ook wel; dat dit dus wel gebeurd.

    Kennelijk mag je hier op Venlonaren wel onterecht je eigen team en de eigen selectie tot op het bot afzeiken, week in week uit (onterecht, wat ver boven hun kunnen gepresteerd afgelopen seizoen), maar kritiek geven op Bogers die hout snijdt mag dan weer niet. Dan moet je optyfen. Iets dat ik natuurlijk ook meteen ga doen, dacht je het zelf?

   9. Goodie

    Ik kan me herinneren dat iemand hier vorig seizoen meldde zijn SCC niet te verlengen omdat aanwinsten uitbleven…

    Maar goed, Ievel Knievel heeft wel een punt. VVV maakt vaker beloftes die ze niet (kunnen) nakomen. En iedereen zal er begrip voor hebben, maar zeg zo’n dingen dan niet!

  2. Venlonaerke

   VVV heeft geen zak met geld achter de hand, zij moeten prioriteiten stellen, dit is gisteren ook vermeld.

   Selectie is in mijn ogen belangrijker dan de tribune. Als het beter gaat met VVV, dan komen de mensen ook wel (hopelijk) en is de noodzaak voor de tribune er. Uitbreiding van deze tribune kost ongeveer 3 miljoen euro.

   Ik vind het beter dat er een plek komt (huidige ticketing/fanshop)waar de fans voor tijdens en na de wedstrijden bij elkaar kunnen zijn met een nieuw supportershome.

   VVV is aan het bouwen en ik moet zeggen dat deze organisatie gewoon realistisch is en geen geld gaat uitgeven wat er niet is.

   We willen geen Roda scenario waarbij de mogelijkheden onberperkt waren, kijk nu waar ze staan.

   1. 0475

    Ik kon helaas niet aanwezig zijn. Wat zijn de nieuwe plannen? Wanneer zulle welke fases van de renovatie af moeten zijn?

  3. Koelie

   Helemaal eens. Vorig jaar mei werd nog de indruk gewekt dat fase 1 hoe dan ook zou plaatsvinden en de tribune begin 2019/2020 af zou zijn. Nu is de financiering opeens niet rondt (ze zeiden dat ze 6 miljoen bij elkaar hadden voor fase 1 vorig jaar) en duurt de vergunningsprocedure tergend langzaam. Alle begrip hiervoor en prioriteiten stellen, maar dit is wel een domper dat het nu weer minstens een jaar langer duurt. Dat is gewoon jammer want ik gun de club een vollere Koel. Zelfs na 2 jaar eredivisie lukt dat niet en dan zal het toch aan de faciliteiten moeten liggen. Wel goed om te horen dat er ze bezig zijn met een tijdelijke fanzone mits politie akkoord geeft….

 9. OooLGooO

  @ level knievel…

  Prima als je deze mening hebt, maar waarom zeg je dit niet tegen de personen waar het om draait? Gisteren was volgens mij de kans om te zeggen wat je vindt.

  Bogers is zoekende, snapt het niet, misschien wel te weinig zelfreflectie, dat kan.. maar als je geen zelfreflectie hebt moet iemand anders je wakker schudden toch?

  1. Ievel Knievel

   Bogers weet hoe ik over hem denk. Het heeft geen zin om dat steeds aan hem te laten weten.

   Bogers is geen stagiaire, maar al een decennium werkzaam bij de club.

 10. roermond

  Ievel Knievel, wordt het niet eens tijd dat jij een andere club zoekt? Paal om tegen te pissen??…maar..maar..maar…come on venlo…forza vvv…heel goed bezig…???

 11. RuiverCity

  Bedankt voor het verslag.
  Mooi dat ze proberen om steeds betere spelers te halen die hopelijk ook geld opleveren.
  Toch wil betere spelers niet zeggen dat je volgend seizoen hoger gaat eindigen. Kijk naar andere voorbeelden uit het verleden.
  Hopelijk kan de trainer er een team van maken dat voor elkaar knokt en er voor 200% voor gaat. Dan heb je in de Nederlandse competitie al veel punten voor het oprapen.

 12. Hakkentrik

  Wat een zinloze discussie hier……Je HOEFT geen supporter van VVV te zijn als je niet wil! En er zullen altijd dingen in het beleid zijn die je niet aanspreken, of waarmee je het niet eens bent. Na jaren waarin het de club deels slecht ging, maar deels ook goed, geloof ik oprecht dat we met de beleidsmakers van dit ogenblik, de juiste mensen op de juiste plekken hebben zitten bij VVV.
  Door allerlei omstandigheden (drukke werkzaamheden, vaak op reis) heb ik jaren geen seizoenkaart van VVV gehad, simpelweg omdat ik zelden de tijd kon vinden om wedstrijden te bezoeken. Toch ben ik sterk verbonden met de club, de club die ik samen met mijn vader elke wedstrijd bezocht in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Voor mij is VVV dan ook niet alleen een club, maar een gevoel, het hoort bij mijn leven. VVV zit in mijn ziel. De periode Ton Lokhoff heeft mij toentertijd doen afhaken bij het bezoeken van wedstrijden. De tranen springen me er nog van in de ogen als ik er aan denk.
  Maar goed, die periode is al lang afgesloten en ligt al ver achter ons. Gelukkig!
  VVV heeft ondanks strubbelingen met o.a. de gemeente, de weg weer omhoog gevonden, zoals eerder gezegd met de juiste mensen op de juiste plek die een consequent beleid voeren en geen gekke dingen doen.

  Ondanks dat ik nog steeds nauwelijks in staat ben om wedstrijden te bezoeken, ga ik dit jaar toch een seizoenkaart aanschaffen! Die paar honderd euro is het me waard, en heb ik het gevoel dat ik een steentje bijdraag aan de opbouw van mijn club.
  Met mij hoop ik dat velen dit voorbeeld zullen volgen. Ik heb inmiddels weer een rotsvast vertrouwen gekregen in de beleidsbepalers. Marco, Maurice en met name Stan hebben de steun van de achterban verdiend!
  Stan en VVV: Veni Vidi Vici!

 13. 077

  Mooi verwoord en veel herkenning in je verhaal! Ik volg je voorbeeld. Ik ben ook niet vaak in staat om wedstrijden te bezoeken (woon in regio Utrecht, kids, drukke baan) maar hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan de opbouw van mijn club door dit jaar weer een seizoenkaart aan te schaffen! Er is voor mij geen andere club dan VVV! Ga zo door VVV!

 14. Koelie

  Chapeau voor 077 en Hakkentrik, tof dat jullie een seizoenkaart aanschaffen.

  Hopelijk komen de certificaten waarmee ze geld op willen halen ook snel beschikbaar voor het klootjesvolk. Ik wil wel investeren om er voor te zorgen dat die verbouwing sneller kan worden uitgevoerd dan 16 jaar.
  Hier kan Roda nog een puntje aanzuigen.

  Blij dat Maurice niet naar PEC gegaan is. Wat een klote club is dat. Gisteren in de media respectloos verkondigen waarom ze er met Steijn niet zijn uitgekomen (salariseisen) en dan vandaag de trainer van de aartsrivaal GAE presenteren. Die karma krijgen ze nog wel terug.

 15. chretien

  Inderdaad smakeloos! Als je een klein beetje fatsoen in je reet hebt dan doe je dit soort uitlatingen over een.mislukte transfer niet. Wilden ze Steijn een trap nageven? De hele voetbalwereld heeft dit gelezen.
  Ook dan nog te bedenken dat PEC die spelers voor een appel en een ei hebben kunnen ophalen bij ons.
  In Deventer waren ze ook al niet blij met PEC.
  Dat komt nooit meer goed.

Leave a Reply